Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akacteastab

91 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A legutolsó pillanatig reménykedtem benne, hogy a még hátralévő esszémet be tudom fejezni, mielőtt elhagynám Nottinghamet. Ebben a szellemben kerestem fel a könyvtárat még egyszer utoljára, hogy aztán ráébredjek, hogy a beadandóm véglegesítése egyelőre nem elérhető cél, és…..
Az amcsi lánnyal, Ha-val angliai karrierünket közös shoppingolással nyitottuk, és  úgy tűnik, hogy azzal is zárjuk. Ugyanis ma délután nyakunkba vettük a várost, hogy beszerezzük a még szükséges karácsonyi ajándékokat, illetve egyéb, nem túl szükséges kacatokat. Én nem…..
A visszaszámlálás megkezdődött. Már tényleg csak napok kérdése, hogy újra kis hazám földjén járjak, és életem visszatérjen a normális kerékvágásba. Ugyanakkor nem nagyon realizálom, hogy hamarosan el kell innen menni. Vagyis nem realizálnám, ha nem kellene újra meg újra…..
Az utóbbi napokban nem sokat aludtam, és ez szombaton már éreztette nem túl áldásos hatását. Hiába terveztem én el, hogy ma aztán véglegesítem legalább a vázlatát az utolsó esszémnek, nem lett belőle semmi. De legalább a bevásárlás megvolt és a ruháim is tiszták. Azért ez…..
Ma úgy éreztem magam, mint valami híresség: mindenki engem akart. Az ERASMUS koordinátorom, a tutorom, a csoporttársaim, a lakótársaim, mindenki. Próbáltam is mindenki igényeit kielégíteni, ami többé kevésbé azért sikerült.Reggel jótanácsokat osztogattam annak a két…..
A karácsonyi koncertek mindig is meghatározó szerepet játszottak az életemben.Általános iskolában nem telt el úgy év, hogy a suli kórusai ne adtak volna karácsonyi hangversenyt, és zeneiskolai karrierem során is volt részem egy két ünnepi "fellépésen". A tradíció…..
Most egyre inkább ennek van itt az ideje, a búcsúzkodásnak. A félév a végéhez közeledik: az utolsó előadásaim, szemináriumaim lassan minden tárgyamból esedékesek. Nem is akarok kihagyni egyet sem: nem lenne túl udvarias szó nélkül lelépni. És egyébként is: előadóim több,…..
the Robin Hood experience Szerda??? 2011.12.06 13:52:00
Azért ilyen még nagyon történt velem. Mert nyilván előfordul, hogy reggel felébredve hirtelen nem vagyok tisztában vele, hogy milyen nap van, de pár pillanat múlva minden beugrik. A mai reggel is ilyen volt: kezdeti homály, aztán a bizonyosság. Legalábbis én biztos voltam benne, hogy…..
Nem gondoltam volna, hogy az angol carol service-ről szerzett cambridge-i tapasztalatomat ilyen hamar kamatoztatni tudom majd, de mindenesetre jó volt úgy készülni a ma esti kórusmegmozdulásra, hogy tudtam, mire számíthatok. Ma ugyanis a Nottingham Trent University kórusa sokéves…..
Ha majd azt kéritek tőlem otthon, hogy mondjak valami nagyon angol-brit dolgot, akkor egyértelműen a sorbanállást fogom említeni. Mert itt tényleq mindig mindenki queueingol, és ráadásul ott, ahol nem is annyira számítanál rá.Az angolok sorban állnak a buszhoz a buszmegállóban; a…..
Ha valami nagyon fog hiányozni innen, hát akkor az a mozi. Vagyis inkább a tény, hogy itt nem igazán kell várni a bemutatókra. Mármint persze ha angol filmekről van szó, mint például az új Jane Eyre, a Wuthering Heights vagy éppen a My Week With Marilyn. Itt az ember meglátja a…..
"A nemzetközi konyha örömeiből sosem elég" jelszóval ma ismételten international nightoztunk, ezúttal egy spanyol-belga-hongkongi egyesült királyságban, a város másik végében. Mivel kezdek kifogyni az én konyhai képességeimhez mérten is elkészíthető magyar…..
the Robin Hood experience Sztrájk 2011.12.01 17:51:00
Ez az angol időjárás eléggé megfejthetetlen. Tulajdonképpen már vagy két hónapja ugyanolyan, eltekintve a rekordmelegtől október végén, november elején. Reggel és este picit hűvös van, de napközben abszolút viselhető a hőmérséklet. A télikabát-vásárlásom nyilvánvalóan…..
the Robin Hood experience Főpróba 2011.11.30 23:49:00
Szerdáimat egyetem után rendre kóruspróbával zárom, ami meglepően sok mentális energiát emészt fel. A mai próba különösen megterhelőnek bizonyult, hiszen ez volt az utolsó alkalom a hétfői carol service előtt, így ki kellett tennünk magunkért. A legtöbb tradicionális angol…..
Mondtam én, hogy tetteket akarok, nem csak ígéreteket: hát naná, hogy Landlord Danny megfeledkezett rólunk, és nem tette tiszteletét nálunk ma reggel az internet ügyében. Amúgy vicces ez az egész helyzet, mert mire ti odajuttok, hogy elolvassátok ezeket a bejegyzéseket, a probléma…..
Eddig azért elég jól viseltem a világhálótól való elzártságot, de ma már azért elég kellemetlenül érintett, hogy kb. senkivel nem tudtam normálisan kapcsolatba lépni otthonról, és hogy napok óta nem igazán tudtam csekkolni folyton változó órarendemet, hogy aztán a…..
the Robin Hood experience ... 2011.11.27 20:19:00
Ájj, már megint vasárnap, és én megint itt ülök a blog felett (persze most csak offline), és fogalmam sincs, miről írjak. Még csak az időjárás sem opció ma, mert az idővel sem történik semmi: kellemes, nem túl hűvös, némi napsütés. Kedvenc amcsim Dublinban van, ő sem tud…..
A szombatot már viszonylag korán a könyvtárban nyitottam, hogy kikölcsönözzem a következő beadandómhoz szükséges könyveket. Ahhoz képest, hogy a meglehetősen utálatos EU-s tárgyam esszéjéről van szó, egész lelkiismeretesen böngészgettem az elektronikus katalógust…..
the Robin Hood experience A day off 2011.11.25 21:21:00
(Elöljáróban annyit, hogy megint nincs internet a lakásban. Eddig is előfordult, hogy egy-egy napra kimaradt a „szolgáltatás”, de eddig valahogy magától megjavult a dolog. Most sajnos nem ez történt, úgyhogy az elkövetkező pár bejegyzés offline születik, mihelyst tudom,…..
Sok más egyéb mellett az egyik legnagyobb hozadéka annak, hogy mindenféle ország lányaival és fiaival lakok meglehetős közelségben az, hogy kicsit belekóstolhatunk egymás ünnepeibe. Bár a mérleg egyértelműen az amerikai jeles napok felé billen, azért volt itt koreai Pepero Day is…..
the Robin Hood experience NHS 2011.11.23 20:18:00
Betegség fronton nem sok változás van. A láz szerencsére feladni látszik a dolgot, de azért gondoskodott utánpótlásról is egy kiadós fülfájás személyében. Fülfájással engem a világból ki lehet kergetni, lázzal (és persze szülői nyomással) együtt pedig még az orvoshoz is.…..
the Robin Hood experience Lógok 2011.11.22 22:35:00
Eddig meglehetősen lelkiismeretesen jártam be az óráimra, és ma sem jódógómba' hagytam ki az egyik kedvenc előadásomat, hanem mert úgy ítéltem meg, helyesebb ha ágyban maradok, míg elmúlik a lázam. London hidege ugyanis nem maradt következmények nélkül és kiegészülve a…..
the Robin Hood experience London! 2011.11.21 22:39:00
Egy ideje már nem hagytam el Nottingham városát, így a mai londoni utam igazi felüdülés volt. Mivel nem most jártam először a brit fővárosban, nem igazán kellett izgulnom, hogy minden kötelező látványosságot megnézzek. Ehelyett inkább csak utazgattam, mászkáltam, nézelődtem,…..
Vasárnapra csak Ha és én maradtunk otthon. Mindenki más utazgatott szerte a kontinensen. Az ausztrálok és a koreaiak minden lehetőséget megragadnak, hogy felfedezzék Európát, ami érthető is tekintve, mennyi rengeteg pénzbe került már pusztán idejutniuk is. Én persze kevésbé…..
Oké, a bulik értelemszerűen nem akkor végződnek, amikor a helyek bezárnak. Hiszen még haza kell jutni, és akkor ott még csak meg kell tárgyalni az este részleteit. Az alvás felejtős, legalábbis olyan reggel 5-ig biztos. De reggel nincs mese, ébredni kell, mert vár az egyetem, az…..