Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jógalujza

83 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
... ééés megérkezett a JógaBlog első hivatalos társszerzője!:) INTRODUCING: JÓGAMARIA szokásos jógablog-metodikával dolgozó "titkosügynök" jógalujzához hasonlóan anonim módon járja a város jógastúdióit, és beszámol a tapasztalatairól - annyit viszont…..
Igen kedves Jógablog-olvasó! Köszönöm, hogy így fél év néma kuss után is visszalátogatsz a blogra, hogy elolvasd az alábbiakat..:) De hogy miért is ez a fél év hallgatás? Pont erről szól a bejegyzés… Talán emlékeztek, az egyik leglelkesebb JógaLujza-bejegyzés arról az…..
Nem akarok spoiler lenni, tehát aki valaha el akar menni Ricardo órájára, most ne olvasson tovább, de amit a relaxáció alatt csinált, az kábé mindennél csodálatosabb volt…:) Nem nevezném zenei élménynek, se nem relaxációs élménynek, inkább rezgés-élménynek, vagy…..
Néha azért haza kéne jönnöd pihenni egy kicsit, de ha rászánnád magad, akkor simán végig tudnád jógatáborozni az egész nyarat - csak gondolj bele, micsoda roadshow lenne, kundalíniről női jógára, gyerekjógáról ashtangára, masszázsról ayurvédikus táplálkozásra...:) De ha…..
A múltkor egyszercsak tele lett a fejem munkával és a város zajával, és szinte automatikus üzemmódban gurultam ki a Margitszigetre, fordultam le egy napfényben úszó, frissen nyírt pázsittal borított pici tisztásra, egyik fülemen telefonnal letámasztottam a bringát – és csak…..
Hajós András nem csak egy stílusos biciklista a sok közül, hanem nagyon sokat tett/ tesz azért, hogy a bringás spórákat elültesse a fejekben. Bringázz a Munkába nagykövetként is, meg azzal, hogy minden nap szembejön valahol. Szóval ez egy ilyen random kösziposzt volt a paparazzo…..
jógalujza 2012.05.10 10:34:05
TUDTAD, HOGY ÁPRILIS 22.:- A CRITICAL MASS NAPJA,- AZ AKTUÁLIS GERILLA JÓGA NAPJA,- ÉS MÉG A FÖLD NAPJA IS EGYBEN? Ünnepelj velünk aznap, mert úgy néz ki, hogy gigantikus közös JÓGÁZÁS-TEKERÉS kerekedik belőle!:)  Hogy mindez miért?  Bringázni is és…..
Szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Jógablog történetében a legmegosztóbb cikk a Ganapatiról született. Vegyes érzéseim voltak a hellyel kapcsolatban, de alapvetően tetszett. Mondhatnám azt is, a „guruság” egy igencsak elnyugatiasodott változatát tapasztalhattam meg…..
jógalujza 2012.04.03 00:02:45
@nitaiprana:
Köszönjük a kiegészítéseket!

Ahogy azt már a Facebook-on is megbeszéltük, annyit tennénk csak hozzá, hogy a Jógablog szándéka szerint egyáltalán nem szakmai cikkeket publikál (tehát ez ne legyen elvárás felé), hanem felhasználói élményeket. Olyanokat, amilyenekkel egy most kezdő, friss jógázó is gazdagodni fog az adott stúdióban. Ez a célunk, legalábbis.:)

Jó munkát kedves mindannyiunknak!:)
Pont tegnapelőtt fejeztem be egy regényt, amelynek művészien megkomponált záróakkordja – egy fergeteges tantrikus szertartás – nemcsak a Maha Siva Ratri ünnepével, hanem éppen a regényben szereplő „Mester” ötvenedik születésnapjával is egybeesik. A dátum…..
Ha egy kicsit is romantikus lennék, azt mondanám, hogy sorsszerű volt a találkozásunk. A Satyananda Jógafesztiválon mutattott rá messziről egy közös ismerősünk: ő Málnai Tibor, az egyik első hazai jógaoktató. Hófehér hajú, mégis fiatal embert mutató tartású, nyugodt és…..
Az újév tiszteletére, január-februárban tartott nyílt napok után már itt is vannak a természet (és benne mi magunk) megújulásának tiszteletére rendezett jógás nyílt napok.Ha szeretnél regenerálódni a téli összenyamvadás után, akkor irány a jógamatrac - ha pedig még nem…..
Az ötlet azért jó (azon kívül, hogy én találtam ki:), mert mindenki nyer vele: ez egy valódi win-win-win szituáció. De kik is azok, akik nyernek vele, és hogyan?WIN: olvasókOlyan hirdetéseket várunk - és kizárólag olyan hirdetéseket jelentetünk meg az oldalon - amelyek az olvasók…..
Lujza és Mari nagyon nyitott, felvilágosult gondolkodású fiatal jógáslányok. Benne vannak minden mókában, szeretik a kihívásokat, és az új dolgokat. Ezért már alig várták, hogy végre alkalmuk legyen kipróbálni az új jóga/fitnesz őrületet, az antigravity jógát. Mivel túl…..
Csak néhány percnyi kellemes koratavaszi séta választotta el egymástól a nap két jógafesztiválját: a Satyananda tradíció a Marczibányi téren mutatta be magát természetes fények és hangok között, a "modern" irányzatok pedig egy diszkósabb megvilágításban, néha…..
Mindig örülünk, ha más blogok, magazinok is felkérnek minket konkrét jógacikk megírására, mert a jógáról kizárólag egy jógablogon hablatyolni egy idő után legalábbis ... belterjes. Eljött a pillanat, hogy az így született és már megjelent írásokat veletek is megosszuk. Ha…..
Korral valahogy változik a szülinapok jelentősége... Lassan áttevődik a figyelem a (remélt) ajándék-hegyekről az elmúlt év összegzésére, vagy a következő elképzelésére. Vagy egyszerűen csak elveszíti a fontosságát. Rosszabb esetben azért, mert „áá, úgyis…..
Zsuzsi első két gyereke remekbeszabottra sikerült, értsd: irgalmatlanul cukik. A harmadik pocakját végre elcipelte jógázni - ehhez állítólag JógaLujza adta meg az uccsó inspiráció-lökést, aminek utóbbi úgy ahogy van irgalmatlanul örül!:) Zsuzsi leírta, nekem meg fantasztikus…..
jógalujza 2012.02.20 12:11:52
@Biogolyó: Szuperjó olvasni téged is, Biogolyó!:)
Köszönjük szépen.

Annak egyébként, hogy eddig nem volt szó kismama jógáról, technikai akadályai voltak: nem volt kismamánk.:)
Dr. Indu Arora többször járt és tartott workshop-okat Magyarországon, olyan lehengerlően gazdag merítést kínálva az indiai gyógyítási és ön-fejlesztési eszközök tárházából, hogy azt sem tudja a halandó, jógázni vagy inkább ajurvédát tanulni, akupresszúrára vagy…..
Úgy tűnik, hogy egy alapos profil-váltásba tenyereltem éppen bele Ákosjógáéknál. Már a weboldal alapján – ami egyébként egy kicsit ilyen „Hogyan legyünk 10 nap alatt dollármilliárdosok” jellegűre sikeredett – számítottam meglepetésekre a kiírt Iyengar…..
 „Én vagyok a változó és én vagyok a változatlan.”(Weöres Sándor: A teljesség felé) Karácsony környékén hívott föl volt jógatanárom, Valéria, hogy a januárra megbeszélt találkozónk előtt még fussunk össze, szeretne odaadni valamit. Nem, januárig nem…..
Almásy Csilla szerintem pont azt csinálja, amit szeret, és pont azt mondja, amit csinál, és pont azt mutatja magáról, ami: gerinctréner, dinamikus jógaoktató, személyi edző. A weboldalán nincs semmi spirkó duma, hivatkozás szvámikra, hagyományra, vagy valami elvont…..
Egyszer a Lecsó ételkritikusához hasonlították a JógaBlogot. Jólesett, mert szeretjük a rettegéssel vegyes tiszteletet…:)), de nálunk épp fordított az arány: ezerből kábé 999 alkalommal sokkal boldogabbak leszünk az átélt élménytől, mint amilyenek előtte…..
Az utóbbi pár évben a politikai és gazdasági környezet rendesen megtanított bennünket arra, hogy a saját életünket mi magunk, tudatosan alakítsuk. Egészségtudatos vagy-e? Tudatosan táplálkozol, figyelsz-e arra, hogy mit, miből és mennyit eszel? Figyeled-e a bolti…..
jógalujza 2012.01.16 17:26:00
Azt akarod, hogy nagyon csípjen, vagy azt, hogy az ízek lágyan szétomoljanak a szájpadlásodon...?Na, kicsit ilyen a jóga is - érted már..?:)Minden jógafajta, akárhogy nevezik is, a spirituális fejlődés egyik lehetséges eszköze. Akkor is, ha te erre használod, és akkor is, ha arra,…..
Akkor kezdődjön a híres-neves kétezertizenkettő a jógaiskolák meghívójával a változásra: több helyen is sok szeretettel látnak minket évindító nyílt napjuk alkalmából, hogy válasszuk őket, válasszuk a rajtuk keresztül áramló lehetőséget a változásra.Lehet tehát - most…..