Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mindenlébenkétkanál

36 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A legutóbbi  'Így tanulnak a németek' nagy sikerére való tekintettel értekezünk egy kicsit a német vizsgázási szokásokról. Több nagy különbség is van a magyar és német egzámenek között (ne tessék az általánosításon fennakadni)  IdőpontAz első dolog, ami…..
OurFashion Scarlett átváltozásai 2009.07.25 13:20:00
Ritkán keltik fel a figyelmemet a sztárok mindenféle hajszín és külső változásai, de Scarlett Johansson az egyik nagy kedvencem. Szerintem ő a legszebb nő Hollywood városában, ráadásul színésznőnek sem utolsó, én Woody Allen filmei óta rajongok érte. Gyönyörű,…..
Lányok! Ne gyötörjétek magatokat 90 napos, lúgosító meg ki tudja még hányféle diétával! Nem kell új fizura, smink és feromonos parfüm! Nem kellenek a bonyolult randitrükkök, meg a társkereső oldalak! Ha megvan a kiszemelt pasi, egyszerűen csak építsetek a megadott…..
mindenlébenkétkanál 2009.07.25 17:32:18
Tegnap megmutattuk a vöröspandákat nevelgető kutyát, de mindig tudunk durvábbat. A képen látható kutya a kelet-kínai Hefei szafari parkjában, édesanyja által magára hagyott nagymacskakölyköket fogadta örökbe. A kínai állatkertekben egyébként mindennapos gyakorlat, hogy az…..
 Tegnap megnéztük a heripottert, Gabo volt olyan kedves, és meglepetéből foglalt jegyet az elő-preimerre. Ugyan nem vagyunk nagy "HP" fanok, de a könyvek nagyon tetszettek (nekem jobban). Szóval egy héttel a magyar bemutató előtt beültünk itt kies Bambergünkben a…..
 Nem lesz hosszú a poszt, mert a vizsgák miatt nem jut túl so időnk a riszörcsre ebben a témában, hiszen ugye tanulni kell (sajna ez legtöbször úgy történik, hogy most ugye tanulni kell, ezért nem írunk blogot, de azért ezt, meg ezt, meg ezt még megnézzük... na…..
A C64-et idéző grafika és a könnyed kísérősztori miatt a How to Raise a Dragonnak mindenképpen helye van itt a blogon. A játék során egy sárkány életét követjük végig, miközben egyre többet tudunk meg ezekről a rejtélyes állatokról. Az egyszerű…..
mindenlébenkétkanál 2009.07.04 14:24:48
A mai nap 2009. első félévének a vége. Talán túlzás nélkül állíthatom, hogy ez a legrosszabb éve az online marketingnek gyakorlatilag 2001 óta. A folyamatos és robbanásszerű fejlődés megakadt, hovatovább még visszesés is történt. Sok cég került bajba, sőt, sok…..
Egyetem-begyedem Dollárbolt 2009.06.30 18:06:00
 A rendszerváltás előtt a dollárboltokban lehetett kapni mindenféle dolgot, amit Magyarországon nem. Manapság már Európában szinte mindent lehet kapni, akárhova megyünk. Különösen igaz ez Németországra, hiszen a kiterjedt kereskedelmi kapcsolatoknak "köszönhetően"…..
Vasárnap voltunk szavazni Münchenben, mert mi nagyon tudatos állampolgárok vagyunk. De tényleg, nem igazán van jogunk szidni a politikusokat, ha még a legkézenfekvőbb alkalmat sem ragadjuk meg, hogy beleszóljunk a dolgaikba. Szóval, hajnal ötkor elindultunk a bajor fővárosba.…..
Ezer euró letéti díjért nyilatkozik csak Vona Gábor az "ellenséges sajtónak". Állítólag, mert ők tagadják, a Neue Zürcher Zeitung meg állítja, bár nehezen elképzelhető, miért lenne érdeke egy ennyire neves újságnak könnyen kideríthető valótlanságokat írni egy…..
mindenlébenkétkanál 2009.06.11 22:05:34
  Ezek a fiúk valóban a Fidesz köpenyéből bújtak elő. Kétségtelen. Igaz, korántsem abban az értelemben, amelyben Lendvai Ildikó használná ezt a mondatot. Itt ugyanis nem arról van szó, vagy legalábbis teljességgel mellékes, hogy a Fidesz a kezdetek kezdetén támogatta-e…..
Horror-Mirror TOP 10 Horror-klip 2009.06.11 07:30:00
Gondoltam egy kicsit színesítem a blogot (így 2 év után) és írok valami újat. Úgyhogy összegyűjtöttem a 10 (szerintem) legjobb horror témájú videoklipet, természetesen igyekeztem mindenféle stílusból keresni, felemás sikerrel. Kizárólag csak a vizuális látvány és…..
Mivel nemrégiben néztük meg a Bambergi Szimfonikusok egy hangversenyét, úgy gondoltunk, itt az ideje, hogy írjunk erről az egész híres együttesről pár sorban. A Bambergi Szimfonikusok megalakulása a németek második világháborút követő kényszerű migrációs hullámához…..
Bizony, itt is nagy különbségek vannak. Az első, és legynagyobb különbség, hogy inkább az előadásra járnak, mint a gyekorlatokra, de úgy általában azért mindenre bejárnak. Mi egy szót sem szólhatunk, hiszen mi azért a legtöbb órán ott vagyunk, de a magyar átlaghoz képest a…..
mindenlébenkétkanál 2009.06.07 22:13:31
@zsoci: mi szoktunk

@Mindfield: Most ez a posztolóknak szól vagy nekünk?
+ A felszereltségben tényleg nagy különbségek vannak.

@kerdesek05: Nem szotuk nézni a kommenteket, mert áétalában nem sokan írnak ide, ma szavazni votlunk (van poszt is), de már keressük az ú hátteret.
mindenlébenkétkanál 2009.06.07 22:20:05
@tarr: oktatók publikációi és "tisztségei", hallgatók véleménye, bejutáshoz szükséges pontszám többek között

@Mindfield: Nos minifield, ki kell, hogy ábrándítsalak. Az egyetemi órák 90 percesek általában, negyedtől háromnegyedik, például 10.15-11.45-ig. Persze vannak eltérések, de ez az általános. A csengetésről pedig egy szót sem szóltam.

@rdi: Akkor eltérő a véleményünk. A szövegkiemelőt pedig mi is használjuk, de nem ipari mennyiségben.

mindenlébenkétkanál 2009.06.07 22:32:00
@Káposztakukac: Nem lehet mindenki olyan okos mint te, igaz? :)

@Mindfield: A szövetségi államok többségében 500-600 euro a díj félévenként

@Sirály: A ppt- animált pdf-ektől én is a falra mászom
Egyetem-begyedem Brüsszel II 2009.03.23 08:05:00
Nos, az Atomiumnál fejeztük abba. A városba visszafele tartva megálltunk útközben a világ egyik legnagyobb templománál (asszem az 5.), a Szent Szív Székesegyháznál vagy más nevén a Koekelbergi Bazilikánál. Nagynak nagy volt, viszont nem volt nyitva. Ellenben láttunk a közeli…..
mindenlébenkétkanál 2009.05.18 19:25:53
Noha igencsak szeretem a science fiction műfajt, eddig mégis inkább Asimov és a Csillagok háborúja körében mozogtam, szóval nem voltam egy igazi "trekker", ahogy a rajongók mondanák. Azonban vasárnap mégis elmentünk megnézni. Tulajdonképpen már a trailer felcsigázott…..
Az első rész után következzen a második, a kimaradt tárgyak.  Statistik I.A német "szórótárgy", mindenki fél tőle, heti négy helyett 6 óra. Csak Dóri vette föl, mert ebben a félévben belevágott egy TDK megírásába, és emellett nem akart nehéz…..
A Reporters Without Borders nemzetközi újságírószervezet már évek óta készíti a jobbnál jobb reklámkampányokat, amelyekben azt igyekeznek megértetni az emberekkel, hogy az újságírók nem azért szaglásznak körbe, nem azért vannak a frontvonalon és nem azért akarnak titkokat…..
Azt hiszem, erről még nem írtunk, és megkésve bár, most sort kerítünk rá. Otthon, a jó öreg Műegyetemen háromféle egyetemi tanóra létezik: Előadás, Gyakorlat és Labor.Nos, itt az UNI Bambergnél ennél többféle óra van, kezdjük a hasonlóságokkal:ElőadásNem meglepően itt…..
A Szegedi Vadasparkban először kelt a sarkantyús teknős, amely a kontinensek legnagyobb termetű szárazföldi teknőse (nála csak a tengeri és néhány kisebb szigeten élő fajok nagyobbak). A pici a keltetőben töltött 101 nap után tört utat a tojásból, jelenleg is a vadasparki…..
 Brüsszelről már írt Gabo, sőt lesz belőle még egy poszt is, de külön bejegyzést érdemel az Európai Parlamentben tett látogatásunk.  Először, amikor Brüsszelt terveztük, nem is gondoltuk volna, hogy mi, földi halandók is bemehetünk az Európai Unió szerintem…..
Egyetem-begyedem Faschingsumzug 2009.03.14 19:37:00
Február 24-e ünnepnap Németországban, de legalábbis Bajorországban biztosan. Olyannyira, hogy még a szünidei aerobic-órám is elmaradt.  És hogy miért? Hát itt a farsang! És természetesen _mint sok mindent_ a németek ezt is egy nagy vonulással ünneplik meg. Mi is kimentünk…..
Egyetem-begyedem Sport! 2009.03.13 07:59:00
Már rég meg kellett volna írnom ezt a bejegyzést az egyetemi sportolási lehetőségekről, de különböző dolgok miatt erre csak most került sor. Tehát Bambergben nagyon sokféle sportot lehet űzni, különböző szinteken. Talán ez az egyetlen német város, ahol a kosárlabda…..