Regisztráció Blogot indítok
Adatok
clervance

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Poldogság Politikai mémek II. 2013.12.04 18:47:59
Említettük korábban, hogy a politkai mém nem újszerű jelenség. De mik voltak a kezdetleges formái? A politikusokat már korábban is kifigurázták, gúnyrajzokat, karikatúrákat készítettek róluk, csak akkor még nem a virtuális térben terjedtek ezek…..
Poldogság Politikai mémek I. 2013.12.01 14:21:20
Napjaink kultúrájába kitörölhetetlenül beleivódott a mémek fogalma. De valójában mi is a funkciójuk? Vagy van-e egyáltalán? A válaszunk: határozottan igen. Sokféle formában, sokféle platformon jelenhetnek meg. Céljuk lehet kigúnyolás, ironizálás, figyelemfelhívás. De mindezt…..
Poldogság Fiatalok a politikáról 2013.11.17 16:23:28
A Budapesti Corvinus Egyetem diákjai pozitív példát állítottak fel a politikai apátiával szembeni állásfoglalásban.  Négy lelkes, a politika iránt érdeklődő fiatal elhatározta magát, és megszervezett egy szakmai kerekasztal-beszélgetést "A politikai bizalom és hitelesség…..
Mitől válik népszerűvé egy poltikai párt? Mi teszi egyes pártokat kedveltebbé másoknál? Miben rejlik a magas szavazatok aránya? A válasz sokrétű és hosszabb magyarázatot követel. A világ demokratikus országaiban ugyanazokat a marketingtechnikákat alkalmazzák a politikai…..
Poldogság Mi közöd hozzá? 2013.10.15 22:49:07
Közöny. Közömbösség. Részvétlenség. Érdeklődés hiánya. Érdektelen állapot. Ezek mind az apátia szinonimái. Sokféleképpen leírható, de a lényeg ugyanaz: valami teljesen hidegen hagy. Megjelenési formái sokfélék és kimeríthetetlenek: látod az idős nénit, ahogy…..
A zöld gondolkodás elterjedésével az ökológiai módszerek egyre nagyobb teret nyernek, és nem csupán a mindennapi használat területén, de különleges alkalmakkor is. Így fonódott össze az esküvő is a zöld fogalmával.  Azok a párok, akik a környezetvédelem és…..
2012. május 8–11.Lassan véget ér az ELTE fenntarthatósági szemléletformáló kampánya, az ökoszeminárium, amely egyik záróeseményeként egész napos programmal – koncertekkel, kerekasztal-beszélgetésekkel, játékokkal és workshopokkal – jelentkezik a LEN-en.A LEN…..
Günter Pauli könyve, a Kék gazdaság olyan lehetőségeket helyez kilátásba, melyeket érdemes fontolóra venni. A könyv olyan innovációkat és gazdasági stratégiákat mutat be, melyek az emberiség jövőjére komoly hatással lehetnének. Günter Pauli elmélete egy olyan gazdasági…..
Előrelátó A hibrid autók 2012.05.02 14:08:00
A fenti kisfilmben a hibrid autók működéséről láthattok egy jól sikerült, érthető animációt. Ti mit gondoltok erről, mi a közlekedés jövője?..
Természetesen a cím csak fikció, ahogy a videó is. Remélhetőleg nem kell meggyőződnünk arról, mennyire volt valósághű. (Hangszórókat bekapcsolni, nagyon jó alatta a zene!)..
Előrelátó Építs ökoházat! 2012.04.22 14:42:00
Sajnos a sörkollektorral ellentétben ezt nem hiszem, hogy ki tudjátok próbálni házilag... Mindenesetre hosszú távra mindenképp megtekintésre ajánljuk...
Előrelátó 2012 - Világvége!!! 2012.04.21 14:14:00
A fenti videó nem túl tudományos. Ha valakit nem riaszt el az Arc Nélküli Rajzfilmfigura, akkor egészen szórakoztató is lehet. Titeket meggyőzött?..
Hogy fog kinézni néhány éven belül a világ politikai és gazdasági térképe? Ezt a kérdést boncolgatja Charles A. Kupchan No One's World című könyve. Az írás azt vizsgálja, hogy kerülhet-e bármelyik ország a közeli vagy nem is épp oly közeli jövőben egyedüli hatalmi…..
Szeretnéd, ha a lakásod tükrözné a személyiségedet és megmutatná, hogy zölden élsz? Szeretnéd még jobban védeni a fákat? Akkor a papírbútorokat neked találták ki! Itt a lehetőség, hogy vastag falapokból készült asztalodat, szekrényedet egy kartonokból készültre cseréld…..
Előrelátó Sose halunk meg (?) 2012.03.26 02:15:00
Már lett volna alkalmunk kihalni. Legalábbis a jóslatok szerint. Ezidáig mégsem jött el a világvége. Eljön egyáltalán valaha? A legtöbb jóslat szerint valamilyen természeti katasztrófa következtében lesz vége a világnak, legalábbis a Földnek; legyen az özönvíz, vagy épp…..
Ha szeretnél egy házi napkollektort, de ösztöndíjadat - fizetésedet inkább sörre költöd, mintsem hogy napkollektorra gyűjts, a fenti videó neked szól! Lépésről lépésre végigkövetheted a sörösdoboz-kollektor építését. Az előállítási költségek alacsonyak, a beruházás…..
Paulo Coelho: Tizenegy perc Van könyv, amely álmodni hív – és van, amely megmutatja a valóságot Maria, a fiatal brazil lány néhány korai csalódása miatt úgy érzi, nem is létezhet igaz szerelem. Egy váratlan találkozás révén eljut álmai városába, Genfbe, ahol mesés…..