Regisztráció Blogot indítok
Adatok
minafoto

21 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Krisztike Esőben motorozás... 2014.05.04 20:31:00
Tegnap este sikerült merőben új tapasztalatokra szert tennem az esőben motorozás témakörben :D - esőruha nélkül, farmerban a legtutibb!!!!- a szakadó eső csak egy ideig szar, amíg a teljesen átázott farmeron keresztül az esőcseppeket úgy érzékeled, mintha aprószemű söréttel…..
Az 1929-ben New Yorkban született - és jelenleg is ott alkotó - autodidakta fényképész 18 évesen kezdett el dolgozni a Look divatmagazinnak, ahol először a postai osztályon, majd később személyi titkárként alkalmazták. 1951-től a Mayfair magazin művészeti igazgatója lett, reklám- és divatfotói olyan…..
Frissítés(2012.01.26): Immáron szomjat oltani is "bűn", illetve csakis pénzért szabad... Na épp kiknek? A szegényeknek! :((  Az angol nyelvű összefoglalónak megjelent a hasonló magyar változata is."Már a vizet is elveszik a szegényektől - Egy, a héten…..
Hétfőn este a Magyar Rádió épületéhez vonultak a felsőoktatás átalakítása ellen tüntetők. A több ezres tömeg spontán módon, egy hangosbemondós felhívás nyomán indult el a Bródy Sándor utcába. Vajon hányan hallották egyáltalán a pontokat? Hallgat még bárki…..
minafoto 2012.12.19 07:38:42
Tévedsz, a diákoknak drukkolok. Csak irányítottnak tűnnek, ennyi. A diákok teljesen más módon kommunikálnak a netes térben, és óriási lehetőségeik van az internettel, a mobilkommunikáció korában, amit ez a csapat nem használ ki. Az a diák, akinek nincs pénze tandíjra, honnan vesz profi videótecnikát kampányolni? Miért nem a mobiljával forgat? Kvázi a valódi diákok valahol máshol járnak... Kubatov meg a trollok ide vagy oda, nekem ez a buli nem hiteles.

Egyébként időnként elgondolkozom, hogy a tizmillió diplomás országában ki fog mondjuk majd vízcsapot szerelni akárhány év múlva, és azok után az x a negyediken diplomás munkanélkülit ki fogja tudni itt valaha megfizetni... és legfőképp ez a rakat diplomás vajon kinek lesz a főnöke. Szép dolog hogy mindenkinek a kezében lesz diploma, csak akkor már nem sokat fog érni. Valahogy el kéne találni az egyensúlyt, de úgy tűnik mi még mindig a rendszerváltás utáni csodavárás időszakában élünk, hogy majd valaki megoldja ezeket a kérdéseket helyettünk, és a rendszer csak adjon, adjon, adjon... (szociális támogatást, iskolázottságot, munkát, kenyeret, békességet, kubatovot, stb..) Az bszogatja leginkább a csőrömet, hogy mindenki az aktuális kormánytól várja a megváltást, miközben inkább a saját életében kéne kotorászni, és azt rendbe tenni... Szerintem hiába próbáljuk kiforgatni a világot a saját szájunk ízére, az sokkal nehezebb, mint a közvetlen környezetünket rendbe rakni. És ezt nem a diákokra értettem, hanem a kubatovozásra, meg a trollozásra.
Igaz, egy hónapos csúszással, de végre megjelent a dohánykoncesszió - azaz a "Te is lehetsz dohányboltos" pályázat kiírása. Az időtartam 20 év, tehát aki most belevág, annak a kormány tartós bevételforrás reményét nyújtja, meghatározott havi koncessziós díj ellenében,…..
A nők elleni erőszak egyik igen gyakori formája az, amikor értelmi fogyatékos vagy mentális zavarokkal élő nőket kényszerűen sterilizálnak vagy kényszerítenek arra, hogy megszakítsák terhességüket. A rendszerváltás óta egyre nehezebb információkat szerezni a témáról, de egy 1989-ben publikált…..
Az olasz Vogue decemberi címlapján egy magyar modell látható, a mindössze 17 éves Axente Vanessa személyében, Marlon Teixeira társaságában, Steven Meisel fotóján. Természetesen a magazint fellapozva egy igen terjedelmes anyagot is láthatunk Vanessáról, aki a képeken Jerry…..
Egy gyerekkel nem lehet így bánni, főleg nem egy sérült, vérző fejű gyerekkel. És egy anyával sem. Tisztelt Praxis!   A 4 éves kisfiam a múlt héten itthon játszott, amikor nagyon szerencsétlenül beverte a fejét a dohányzóasztal sarkába. Én éppen a konyhában voltam, de…..
minafoto 2012.10.08 08:57:55
Nos, szidhatjuk bárkinek az anyját, hogy ő a hibás, de egy valamit ne felejtsünk el. Az orvos, nővér is csak ember, és a rendszer sajna adva van, amiből a legjobbat kell kihoznunk. Anno nekem egy baleset után 4 öltéssel varrták össze a fejem, elég látványosan vérzett, kihívták rám a mentőt. Mivel különösebben nem szédelegtem, és arra gondoltam, másnak nagyobb szüksége lehet rájuk máshol, elküldtem őket, és aláírtam a papírt, hogy saját felelősségre. Tettek rám egy szandokán-kötést, lelkemre kötötték, de hogy menjek be összevarratni, aztán elintéztem a roncsot, majd beballagtam a Péterfi ügyeletére. Ott a többi beteg lökdösött maga elé, mert elég szarul nézett ki az átvérzett kötés, majd odabent bekerültem a darálóba: ingerült nővér, doki súlyosabbnál, mondták várni kell a dokira is, a steril eszközökre, meg a gézre, mert épp elfogyott minden. Hát fasza, gondoltam magamban... Így elkezdtem beszélgetni az ingerült nővérrel, hogy ez mióta van így, és jaj de jó hogy nincs nagyobb bajom, örülök, hogy várnom kell, és egy csapásra megváltozott a hozzáállása. Mire megjött minden eszköz és összevarrtak (fájdalom nélkül), egész barátságos hangulatban távoztam, és amikor varratszedésre visszamentem, az "ingerült" nővér, mosolyogva intézett mindent. Mindenből a lehető legjobbat kell kihozni, és ha az ember őrjönve hisztériázik, a helyzet csak tovább mérgesedik...
Dosszié Esküvői illemtan 2009.04.30 17:37:00
Nem a menyasszonyoknak, mert azoknak általában nem kell, meg különben is, mindenki úgy bassza el alakítja a saját esküvőjét, ahogy neki jólesik. Viszont a násznép -főként egyedülálló-  nőtagjai sokszor nem tudják, merre vannak arccal, és el vannak tévedve azt illetően,…..
A Discoery Channel idei kínálatában tűnt fel először a Pokoli motorosok című dokureality, amiben a Laughing Devils nevű motorosklub tagjai szerepelnek. A sorozat betekintést nyújt a sokak által főleg csak illegális tevékenységgel azonosított motorosbandák életébe, és kiderül…..
Kolléganőnk, Petra most kezdi a nagy kalandot: jogosítványt szerez, vagy legalábbis megpróbálja. Mivel mostanában többször is foglalkoztunk az autósiskolákkal, az oktatás színvonalával, a szexuálisan zaklató, vagy csak simán türhő oktatókkal, esetleg a távtanulási…..
A szokásos pénteki menyasszonyi ruhás posztban ma a 2013-as YolanCris Couture-Couture kollekció kerül terítékre. Mesterien kidolgozott, csodás ruhák következnek, kizárólag abroncs nélkül, változatos és izgalmas formai megoldásokkal. ..
Évek óta mondogatom, hogy a digitális íráskészségnek része kell lennie az orvosi kurrikulumnak. Ez a Debreceni Egyetemen a kurzusom által része is 2008 óta, mely kurzus idén szeptembertől a Semmelweis Egyetemen folytatódik tovább. A napokban volt egy nagyon érdekes beszélgetésem…..
Legutóbb szemrevételeztünk néhányat a legvadabb scifi relikviák közül és mai összeállításunk is ezen a nyomvonalon halad tova. A kiskorú scifirajongók és a megszállott akciófigura gyűjtők (Ki ne merd venni az eredeti csomagolásból!!!) jól tudják, hogy a játékgyártóknak…..
  Hol volt, hol nem volt, valahol Anna Kareninán is túl... élt két nővér... Na jó, nem. Patricia van der Viet és Josephine Skriver a Sorrow and Beauty című anyagban az orosz Vogue hasábnjain. Stella McCartney, Tom Ford, Anna Sui és Agent Provocateur ruhákban gondolkodnak a lét…..
Múlt hónapban csináltam egy tablót. A Kozmutza Flórában van kisegítő osztály, nekik kellett, 6 fős osztály. Elmentem első körben megnézni az osztályt, először kicsit fura volt, aztán rájöttem, hogy ezek a gyerekek tök aranyosak, és annyira hálásak meg lelkesek mindenért ami…..
A találmányok olykor megölik feltalálójukat. Marie Curie története jól ismert, a sugárzó anyagokkal kísérletező tudósnő rákban halt meg. A Huffington Post összegyűjtötte a történelem 10 legérdekesebb olyan találmányát, amely megölte feltalálóját. Íme, ebből…..
Figyelem! 2012-ben Magyarországon a NAV megtehei, hogy nem adja vissza egy magánszemély számítógépét annak teljes adattartalmával együtt azzal az ürüggyel, hogy lejárt rajta egy 7 130 Ft-os program legálisan feltelepített próbaverziója. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal szerint…..
Van értelme a cikkek utáni névtelen hozzászólásokban folyó eszmecserének? A Jelek szerint Török Gábor is amellett tette le a voksát, hogy nincs. Szavai szerint: A blogon a kommentelési lehetőséget pihentetem. Ennek oka, hogy az elmúlt időszakban egyre kevesebb időben egyre…..
Cinikus motoros Bizonygassuk! 2012.04.16 15:32:00
Hétvégén –ki gondolta volna :)  - motoros haverokkal múlattuk az időt. Nem, nem a vastelep tagjai voltak ők, hanem lakókörnyezetünkben élők, vegyes motorparkkal rendelkezők. Persze most sem a holdkőzetek vizsgálatáról vagy a megasztárról szólt a nóta, hanem…..
Több embert egy kupacban fotózni bizony kihívás. Főleg ha nem ismerjük őket, és láthatóan van köztük olyan, aki inkább elmenekülne a fotózás helyszínéről, valamint a háta közepére se kívánja a fotóst. :D Pláne ha többen is vannak a családban így, gyerekek esetén bizony…..
Jó esetben úgy tettük el a motort ősszel, hogy a tavasz első sugaraira csak elő kelljen tolni a garázsból, belerakni az akkumulátort, megnyomni a gombot, és kis melegítés után elindulni, bemelegíteni az elsorvadt motoros izmainkat. De mi van akkor, ha ősszel megfeledkeztünk néhány…..
minafoto 2012.03.30 06:44:41
  Tegnap kaptunk egy Guess pénztárcát. Ugyan még nem tudjuk, mit tartunk benne, de felderült az arcunk, mikor ugyanazon a napon megszemléltük a cég új kampányát. A nem pite kifejezést használnánk, ugyanis az arc a mindjárt 42 esztendős Claudia Schiffer. A német modell…..
minafoto 2012.03.30 06:19:45
 Az amerikai médiaszemélyiség, politikus (először demokrata, majd republikánus színekben indult) magának Alex Salmonnak, Skócia kormányfőjének nyilvánította ki ellenszenvét az ország új, ambiciózus szélenergia projektjével szemben, közölte a treehugger.com. A megújuló…..
Miközben mindenki a benzináremeléssel meg a végtörlesztéssel van elfoglalva, azért szuperjó dolgok is történnek kis hazánkban a motorosok körében. Miután kilőttem az összes Viktort anyázó posztot és "mi leszek a 2012-es évben" kvízt a Facebookon, a végén szinte csak…..