Regisztráció Blogot indítok
Adatok
andrisi

1 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
       Ha azt gondoltad, hogy az a legidegesítőbb dolog, hogy gyerektulajdonosok a jelenlétedben a szülői lét csodájáról beszélnek, akkor elmondanám, hogy az sokkal idegesítőbb, amikor a jelenlétedben feltűnően nem beszélnek róla. Mintegy rád való tekintettel. Merthogy azt érzik, te megbuktál…..
Egy sokkoló tény: egy éven belül már a második magyar filmet nézem a moziban, ráadásul mindkettőt imádtam. Egy még sokkolóbb: nemcsak ahhoz képest jók, hogy magyar filmek, hanem önmagukban nézve is igazi értékek.  Az első  ilyen katartikus moziélményem a VAN valami furcsa…..
A választások kapcsán két aktivistánk Somló Eszter és Turai Eszter érvel a választásokon való részvételről, pro és kontra oldalról. A demokratikus vitakultúra és a demokrácia minél szélesebb körű eszköztárának fejlesztése a HaHa egyik hosszú távú célja, ezért…..
Határozott és tántoríthatatlan hívei vagyunk az egészséges étkezésnek, gyerekek esetében hatványozottan, mégis, ami egyes iskolákban zajlik, az már túllép a józan ész határán. Nemrégiben egy hatéves kisfiút függesztettek fel 4 napra Angliában azért, mert egészségtelen…..
Tisztelt Együtt 2014 Mozgalom, Párbeszéd Magyarországért és Magyar Szocialista Párt! A Város Mindenkié érdekvédelmi csoport alapelve, hogy a legkiszolgáltatottabb emberek, a lakhatási szegénységben élő és hajléktalan állampolgárok a saját érdekeiket saját maguk tudják…..
andrisi 2013.08.09 11:05:22
A szocializmus alatt is szokás volt gyári munkásokat, földműveseket rakni a parlamentbe. Biztos jól képviselték a saját területüket. Tudom, akkoriban ez meglehetősen szimbólikus volt, szóval ne erre ugorjatok.

Szomorú, hogy annyira bizalmatlanok lettünk, hogy nem hisszük el, más is képviselheti az ügyünket. A parlamentbe olyan emberek kellenek szerintem, akik nyíltak, széleslátókörűek, világlátottak, műveltek, van humoruk és önkritikájuk, képesek változni, empatikusak, stb. - hogy aztán száz-és-száz témában ki véleményt tudjanak alkotni, sok esetben pont azon emberek segítségével, akiket ti a parlamentbe ültetnétek.

Mit kezdene valaki, aki saját problémájával kűzködőket megérti, és mondjuk tud hasznos tanácsokat adni, mondjuk az atomstratégiával, a békefentartással, adókkal, stb. Vagy akár az ő problémájával összefüggő átfogóbb kérdésekkel?

Ti a hátrányos helyzetűekért harcoltuk, ami égetően fontos, de lássatok már túl rajta. Van még vagy 100 terület/szakma, ami a ti logikátokkal képviseltetni akarná magát. Ki érti meg jobban a hivatásos tűzoltó, tanár, gátőr, informatikus, ápolónő, orvos, vidéki buszvezető, pap, rabbi, taxis, stb. érdekeit mint ők maguk. Meg is telne rögtön a 200 fős parlament fele egyedi témákban jártas szakértőkkel.

Szóval tudom, szomorú hogy mi folyt eddig, de nem mossunk egybe mindenkit, ne mossuk egybe a parlamentet, a közigazgatást (sok jó pártfüggetlen szakember), a konzultáció hiányát és fontosságát. És értsük meg egy kicsit azokat a bizonyos ellenzéki pártokat. Szerintetek miért szabják ezt a feltételt? Ti értitek?
Andris-blog költözök 2011.10.11 22:10:00
Kedves Barátaim, Rokonaim és Üzletfeleim! Két blogomat, az "Andris, az informatikus/könyvtáros/ember"-t, illetve az "UTCA projekt: ilyen lenne a MOKKA+ODR, ha mi csinálnánk" címűeket ezennel összevontam, a http://cosyloop.com/andris címen. A két blog összes korábbi bejegyzése és…..
A gyöngyöspatai polgármestert megfenyegető Balázs József hangfelvételéről egyetlen hír számol be a Magyar Nemzetben. Ennek címé, idézőjel nélkül: Nem történt fenyegetés.A cikkben egy szóval sem említik meg, hogy a fenyegetésről hangfelvétel van. A cikkben az egész csak,…..
OSZK Új könyvtáros csapat 2011.05.29 09:33:00
Technológiai kutatásokat mutatnak be könyvtárosképzésben részt vevő hallgatók a K2 Kísérleti Műhely június 14-én, 10 órakor a VI. emeleti nagyteremben kezdődő rendezvényén. A K2 kísérleti műhely már a megalakulásakor célként tűzte ki, hogy teret adjon a…..
andrisi 2011.05.29 22:32:42
Vastagbőr Benyújtották 2011.03.14 13:01:00
Ahogy megígérték, a FIDESZ-KDNP alkotmányjavaslatát ma Lázár János és Harrach Péter beterjesztették az Országgyűlés elé. Március 22-én kezdődhet róla az általános vita, és április 18-án lehet a zárószavazása.(fotó:fidesz.hu) Lázár azt mondta, remélik, hogy "a…..
andrisi 2011.03.23 17:59:24
index.hu/belfold/2011/03/23/85_szazalek_nem_a_gyerekek_utani_szavazojogra/ - ennek fényében igazán érdekes csak, hogy szinte (!) minden kormánypárti képviselő aláírta, vagy minden képviselővel aláiratták. Idézem a lényeges részt:

"A Fidesz és KDNP képviselőcsoportjából csak egy-egy ember adhat már be a közel egymillió visszaküldött kérdőív kiértékelése alapján valamilyen módosító indítványt az elkészült alkotmány tervezethez. Az országgyűlésben benyújtott dokumentumot előterjesztőként ugyanis aláírta a két frakció összes tagja, a Fideszből 225, a KDNP-ből 36 képviselő, csupán Lázár János és Harrach Péter nem szerepel a névsorban. A parlamenti szabályok alapján az előterjesztő nem nyújthat be módosító indítványt beadványához, így ezt már csak a két frakcióvezető teheti meg, valamint a parlamenti bizottságok."
Az elmúlt éjjel órákon át foglalkoztatott a gondolat, hogyan folytatódik a három hónapos „kalandunk” és milyen hosszabb távra szóló „forgatókönyvek” lehetségesek, hogyan látom most a kérdést: lehet-e offgrid módon élni itt, másutt, ha igen hogyan?…..
Mint bizonyára már olvastatok róla, a Google elvesztette több tízezer Gmail-felhasználója komplett levelezését. A legutóbbi hírek szerint az érintett accountok száma nem 150 ezer, "csupán" kb 40 ezer. És bár az accountokat helyreállítják, arról nincs hír, hogy a több…..
A következő felszámolandó áldozat a Költségvetési Tanács. Ezt azonban nem sajnálom. Pontosan azt nem sajnálom, hogy állami pénzt nem kap többet.A Költségvetési Tanács honlapján a következő szerepel saját magukról:"A Költségvetési Tanács egy független állami…..
A maces szoftverek fordítása egy neuralgikus pont az érintetteknél: a kilencvenes évek első felében elterjedt nyelvezet ugyanis tájidegen a legtöbb új felhasználónak, akik már a Windows 95 magyarított verzióján szocializálódtak. Egy apró, de erőteljes ortodox csoport komoly…..
w Tisztelt ING csoport! 2010.12.01 07:09:00
Évtizedes kapcsolatunk során sosem kételkedtem abban, hogy megtakarításaim az Önök nyugdíjpénztárában biztonságban vannak. Biztos voltam benne, hogy ha netalán betéved valamelyik fiókjukba holmi ittas paraszt a gereblyével handabandázni, a pénzem attól még nincs veszélyben, és…..
andrisi 2010.12.01 11:16:34
@Meridian74: Egy tényezőt kifelejtettél. A manyup tagok az államtól csak 75%-nyi nyugdíjat kapnának, a többit a manyup állná. Vagyis aki manyup-ba kapja azt a 8%-ot, az lemondott az állami nyugdíjának 25%-áról ennek fejében, ezért nem nevezhető "tartózásnak" a megtakarítása.
A Ponte.hu pár hónapja indította el a SmartCity iphone-os verzióját. A SmartCity egy Budapestre készült útvonaltervező alkalmazás. Nagyjából azt tudja, amit egy átlag navigációs szoftver, csak épp nem az autósoknak, hanem a tömegközlekedőknek segít megtervezni, hogy milyen…..
w Papír, ami elérhető 2010.09.22 07:04:00
Volt itt száz évvel ezelőtt ez a kísérlet, ami egy letisztázott tegnapi Indexről szólt. Akkor arra a jelenlévők látható többsége azt klikkolta, hogy jó lenne. Nekem pedig éppen most, száz évvel később lenne jó egy darabig mást (is) csinálni, illetve most jött össze hozzá az…..
A Dolgozók Esti Filmklubja bemutatja:  Forgács Péter: Az Örvény magyar dokumentumfilm a szegedi Pető család privát filmfelvételei alapján, 75 perc, 1996Moderál: Kádár Anna (DocuArt)  Június 18., péntek, 20 óra Filmklubunk utolsó előtti vetítése ebben az…..
kiderült már rólam, hogy nő vagyok?...előjáróban: nálam a pasi szó egyáltalán nem negatív, sőt... Lazább, élettelibb és életközelibb, mint a férfi szó. Kérdésem pedig nem bántó, csak esetleg nem megszokott...Szerintetek milyen szexuális kisugárzása van (volt) Jézusnak?…..
Nemrégiben találkoztam valakivel, aki valami olyasmit mondott, hogy a boldogság az nem "környezeti adottság", hanem egy szemléletmód, ahogyan mindent látunk. Aztán a minap kényszermunkára ítéltek, és egy üzemben dolgoztam két napot. És találkoztam egy lánnyal. Elárulta,…..
A Londonban készül bringás okító film szerint egy kisebb bringaparkolóban szerzett tapasztalatok szerint a lelakatolt kerékpárok 30-40 százaléka 15 másodperc alatt lenne ellopható. A brit kerékpáros szervezetek azért kezdtek biztonságnövelő kampányba, mert az utóbbi egy évben…..