Regisztráció Blogot indítok
Adatok
548 óra New York-ban

23 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Június 28-án ismét megrendezték az éves LGBT Pride-ot New York utcáin. A szivárványzászlókkal teli tömegben ott volt Anna is. Alább az ő élménybeszámolója és fotói. Mérföldkő volt a homoszexuálisok széles körű elfogadtatásában a Stonewall riots-mozgalom, ami 1969. június 28-án reggel indult a…..
Gréta a Camp Leaders Hungary és blogunk közös képversenyének győztese. Bár mi nem az ő fotójára szavaztunk, örültünk, amikor elfogadta a felkérést, hogy megírja New York-i élményeit. Nehéz szavakba önteni azt az élményteli, felejthetetlen nyarat, amit átéltem nem is olyan rég. Belegondolni is…..
Hétfőn tízezrek fejezték ki országszerte nemtetszésüket a regnáló kormány politikája ellen. De nem csak magyar városokban, hanem Berlinben, Londonban és New Yorkban is voltak kisebb tüntetések. Standovár Júliát, a New York-i magyar konzulátus elé szervezett megmozdulás egyik…..
Mára eltűnt magyar éttermekről, az egykor aktív magyar negyedről osztotta meg emlékeit egy New York-i magyar orgona bál közönségével Varga Erzsébet. Erzsi visszaemlékezései közel visznek egy ma már nagyon távoli Yorkville-hez, ahol még a járdasziget is tudott magyarul. A…..
Hosszú sorról és csalódottságról ír követőnk, akitől egy adag képet és mellé néhány sor beszámolót kaptunk a Central Perkről. Takács Gergely egy hete járt a Jóbarátok tévésorozat tízéves évfordulójára megnyílt kávézóban. Amikor odaértünk (kb. tízre),…..
Rendhagyó módon egy videót kaptunk beszámoló gyanánt. Tamás hét és fél percben foglalta össze két New Yorkban töltött hetét. Alább a videó egy rövid szöveggel körítve. Az utazásról készült videó igazából nem volt előre eltervezve. Ha valahol valami érdekeset láttam, akkor azt rögzítettem. Hazaérve…..
Tünde idén ötödször táboroztat Amerikában, hogy a hosszú nyári munka után újra bejárhassa az országot. New Yorkot most sem hagyja majd ki. Több ezer egyetemistához hasonlóan én is a Camp Leaders Hungary-nak köszönhetem, hogy kijutottam Amerikába. Idén az ötödik nyaramat fogom egy kis…..
Bronxban született, Long Islanden volt gyerek, de évei felét Magyarországon élte. Itt lett ismert, sikeres zenész. Kezdetben még visszahúzta a honvágy, de már hét éve nem járt szülővárosában. Király Viktorral New York-i útja előtt beszélgettünk.   Első generációs…..
Legújabb beszámolónkat Katától kaptuk, aki Nórához hasonlóan tábori munka után fedezte fel New Yorkot. Alapos és kimerítő útjáról szól ez a hosszú poszt. A túrámat New Yorkból kezdtem. Amikor először szálltam le a buszról a Central Park mellett, egyáltalán nem olyan érzés fogadott, mint amilyenre…..
Öt hónap telt el azóta, hogy bőrig áztam a Grand Canyon-ban és már csak öt hónap van hátra, hogy egy újabb kalandot éljek át Amerikában. Ha már a számok: A Camp Leaders Hungary-nak köszönhetően 280 napot töltöttem eddig az államokban. Három nyár alatt, hat államban voltam, legalább hússzor…..
Gyermeki izgalommal, kalandvággyal vártam az utazást. Először életemben egy másik kontinensen... Tíz nap New Yorkban, egyes-egyedül, turistaként. Két kisgyermek anyukájaként – ez nagy luxus volt számomra. Ami az egyes egyedült illeti, legjobb barátnőm is a városban volt ez időben, de mivel ő…..
Sokan néztek rám furcsán, amikor kitaláltam, hogy éjszaka nézem meg New Yorkot. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem a puszta kalandvágy vezetett: a Bostoni busz hajnal háromra ért a városba, a gépem viszont csak este hatkor indult. Mivel egész napos városnézést terveztem, így kár lett volna pár…..
Ha arról kérdeztek az elmúlt egy hétben, milyen volt a New York Marathon, röviden annyit mondtam mindig, hogy életem legnagyobb sportélménye. Mert ez a látszat ellenére nemcsak egy futóverseny, az én esetemben pedig még több is volt ennél! Jómagam öt évvel ezelőtt, húszévesen…..
Molnár Levente Cseresznye a Tankcsapda rockegyüttes tagjaként két évtizeden át volt a magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplője. Tavaly januári kiválása után New Yorkban kezdett új életet, ahol frissen alakult zenekarával építi amerikai karrierjét. A váltásról és a…..
Újabb beszámolót kaptunk, ezúttal egy húsz évvel korábbi útról olvashattok. Ilonát 1993-ban ragadta magával a város, amikor kint élő testvérénél járt. 1993 nyarán váratlan telefonhívást kaptam testvéremtől, aki akkor már évek óta New York-ban élt. Természetesen a telefonhívás a szomszédhoz…..
Postaládánkba nemrég újabb levél érkezett. Szabina nevű olvasónk osztotta meg velünk New York-i élményeit, amit a posztban ti is olvashattok. Egy életvidám utazó képeslap-szerű beszámolója, jó szórakozást hozzá.   New York City-ben vagyok! Elhiszitek? Én is csak nehezen. Ugyanis 2 hónapot…..
Már bő másfél éve annak, hogy egy New York-i út miatt elindítottuk ezt a blogot. A kezdeti beszámolók után, a 2012-es év már egyértelműen a magazin-jellegű posztoké volt. Tavaly hetvennél is több poszttal igyekeztünk közelebb hozni az olvasókhoz New York City-t. Hol…..
548 óra New York Az első nap 2011.06.23 03:18:00
Sikerült megint több napos késéssel írnunk. Nem így terveztük, szerettünk volna minden nap végén összedobni valami kis beszámolót, de valamiért sosem jött össze; talán kicsit sokat voltunk talpon, és fáradtak voltunk az íráshoz. Tehát megkésve bár, de ... itt a hétfői nap…..
548 óra New York Előjáték 2011.06.21 02:02:00
Legutóbb Londonból jelentkeztünk. Azóta túl vagyunk egy hosszú repülésen, egy landoláson, egy határátkelésen, egy esti taxizáson, egy mély alváson és egy sétálós napon. Írország felett Londonból negyedórás késéssel indultunk, ennek ellenére fél órával hamarabb…..
548 óra New York Kalandos kezdés 2011.06.19 17:33:00
Épp a Liszt Ferencen ülünk, és várjuk a beszállást a londoni gépre. Nem volt kalandmentes a checkolás, Ákosnak sikerült egy bicskát felejteni a kézipoggyászában. Ezt a táskát használja a hétköznapokban is, és egy eldugott zsebben sikerült meglapulnia e gépeltérítésre is…..
548 óra New York-ban 2011.06.19 18:06:53
@hokkenek: Mi a jobb oldalt ültünk, minden lényegeset láttunk, szóval azt tudjuk ajánlani :)
Az ég kémlelése, és egy-egy doboz energiaital mellett, a szabadban ülve írtuk meg listánk negyedik részét. Ha minden jól megy, egy hét múlva ilyenkor már a brookyni ház teraszáról fogunk üzenni nektek.  Washington Square Park Az újabb adag: 4. Chrysler Building: Jelenleg…..
A plázakorzózástól a mélykultúráig sok minden belefért ebbe az adagba – persze hozzuk a kötelezőket is. Éjszaka a Times Square-n, majd eljutni oda, ahova a Titanic-nak nem sikerült. Az 8 Spruce Street homlokzata Az újabb tízes: 64. Flushing Meadows: Egy park Queens-ben, néhány…..
Egy újabb hosszas kényszerszünet után, ígéretünk szerint folytatjuk tervezett látnivalóink listáját.  Célpontok: 1. Wall Street: Az ország gazdasági, és pénzügyi erejének jelképe a Dél-Manhattanben található, 600 méter hosszú, a Broadway-től az East Riverig terjedő…..
Megtörve a csendet megosztunk néhányat az eddig gyűjtött célpontjaink közül. A lista jelenleg több mint 60 pontból áll, ebből szemezgettünk... Célpontjaink (saját listánk számozása szerint): 18. Plaza Hotel: A Central Park délkeleti csücskénél található, 1907-ben épült…..
  Az idő rohan, így elérkezettnek gondoltuk az első poszt megírását. A jegyek, a vízumok, a blog elintézve – a lényeg már megvan. Ehhez jön a várakozás egyre fokozódó izgalma és persze a program, ami még igencsak kezdetleges. Mához kereken egy hónap múlva indulunk a…..