Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darky_

70 bejegyzést írt és 446 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fenyvesi Kornél, Wing Tsun mester számomra a tavalyi év meglepetésembere. Nincs elszállva magától, de nem is álszerény, reálisan képes elhelyezni magát és az irányzatát a harcművészeti életben. Nem isteníti a tisztelettől félájultan a távol-keleti mestereket, nem akar valamiféle titkos, misztikus…..
Darky_ 2017.04.20 12:04:59
@SunyiSanyi: Nyilván mindkettő igaz. Az viszont tény, hogy bármely stílus ahol van megmérettetés, ott a kéztechnika ökölvívó szerű mozgássá alakul át. Ahol nem boxkesztyűt használnak, (pl az MMA-ban, a Kudo-ban, egyes önvédelmi rendszerekben avgy éppen bármilyen szabadharcban) ott is ökölvívó szerűek az ütések/kézmozdulatok, egyszerűen csak a taktika más, nincsenek vagy ritkák pl. a szurkálások.
AikiMag Mi az, hogy működik? 2015.06.29 16:43:00
„Azt álmodtam, hogy két macska voltam és játszottam egymással.” Vagy hogy egy blog vagyok és vitatkozom magammal. „A királynőt megölni nem kell félnetek jó lesz.” Nem ígérem meg, hogy nem traktállak titeket újabb idézetekkel, de ezt a kettőt nem tudtam nem…..
Darky_ 2015.06.29 17:05:06
Alapvetően nem a fentieket kérdőjelezik meg sokan, hisz ebben a megközelítésben természetesen "működik", mert pontosan ezeket adja egy harcművészet. Technikailag vannak működésbéli hiányosságai, mivel a harc jellege megváltozot az elmúlt évtizedekben. Már nem nagyívű támadások vannak, viszonylag hosszú fegyverekkel és nyílt szándékkal. Ezenfelül más egy önvédelmet gyakorló "szamuráj" stressztűrő képessége is. Míg régen a harctéren edzőttek a gyakorlók, mára max az edzőtermi stressz marad. Ez vajon az utcán elég lesz?
powerteam.blog.hu/2013/01/24/22_kuzdomuveszetek_ii_hatekonysag
Régebben írtam erről bővebben, azóta már lefolyt néhány liter víz a Dunán, szóval kiegészíteném pár dologgal.
Ha egy harcművészetet abban a működésbeli képességében vizsgálunk, hogy egy konkrét harcban megálja-e a helyét, olyan szempontokat érdemes figyelembe venni, hogy:
reflexszerű mozdulatokra épít-e, figyelembe veszi-e a reakcióidőt, a ma jellemző támadások jellegét (parasztlkengők, viszonlag rövid ütések, ismétlődő gyors szúrások, bökések), a harc minden elemét figyelembe veszi-e, és kínál-e rá megoldást (állóharc, dulakodás, földharc, fegyver elleni védekezés), van-e stressz alatti gyakorlás, stb. Ha ezek megvannak, akkor beszélhetünk hatékony önvédelemről!
A fenti képen egy egy kezes mellső mérleget tartok, a hazai saját súlyos erőedzés emblematikus alakjával, a világbajnoki harmadik helyezett Szarka Ákossal. Mi az Erő?             A fizika elég objektív választ ad erre a…..
Darky_ 2013.11.10 18:06:44
Egy újabb összeállítást láthatnak kedves olvasóink arról, hogy miért veszélyes a penge, és mennyire limitált a védekezés egy ilyen támadás ellen.Ezt a videót  előfutárnak szánjuk a Sayoc Kali szeminárium beszámolója kapcsán, amit hamarosan szintén itt lesz…..
Most nem lélekápolós nyunnyogás következik, kötelező Coelho-idézettel, azért tessék a fészbuk releváns csoportjához csatlakozni. Én a testi erőről beszélek. Arról, hogy az erő és a tömeg nem keverendő, ezt már fizikából is tanultuk. És arról, hogy a súlyzós edzéstől…..
a saját testsúlyos edzést imádók (fegyencedzők, fegyencek) szidják a szabad súlyos erőedzést és a testépítést.a testépítők és a szabad súlyzós erőedzők lenézik a saját testsúllyal edzőket.  (tisztelet az értelmes kivételnek.) miért van…..
Darky_ 2013.04.28 02:32:09
@gregg71: Hát ez egy kicsit árnyaltabb ennél azért, mert a súlyemelők is felmennek elég gyakran a 10-es sorozatszámokig, miközben az ismétlések 1-3 között maradnak. Alapvetően a 2-3 sorozat nagyon kevés középhaladó szinttől kezdve, és 10-es ismétlésszám alatt.
Igaziból nem az ismétlésszámok, hanem az izomfeszülési idő a kulcs, illetve ugyanolyan hangsúlyos a sorozatok közti pihenőidő és a heti edzésszám is.
Itt olvashatsz erről részletesen:
1. www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_04_aer194_program_tervezesi_kiskate.php
 Samo Hung hongkongi harcművész, kaszkadőr, színész, producer, rendező és harckoreográfus. Samo Hung, Cacke Chan és Yuen Biao ugyanbban a kínai operában töltötték a gyermek- és kamaszéveiket. A kínai operában a darabokat nem csak eléneklik, hanem el is játszák, melyeket látványos…..
KegyencFegyenc: Én nem akarok felfújt izmokat, nem akarok úgy kinézni, mint a plakátokon lévő testépítők, olyan testet akarok, mint Hannibal-nak van, mert ő is csak a saját testsúlyával edz. Ezenkívül persze nem értem, hogy miért nem fejlődök, hiszen úgy edzek és úgy kajálok, ahogy PóólVéd leírta…..
..hát eltelt az egy év.. de kezdjük az elején.az igazat megvallva általános iskolás koromtól kezdve mindig DAGADT voltam. ezen nincs mit szépíteni. mindig is olyan akartam lenni, mint songoku - ehelyett így néztem ki 7.es koromban:  szóval itt találtam ki, hogy én bizony edzeni fogok! el…..
Állami szintű fittségi felmérés - Hungarofit A Hungarofit és Mini Hungarofit rendszer mérési és értékelési útmutató az egyének fizikai állapotának méréshez.            Ez a felmérés 5 pontból áll. Mindegyik feladat elvégzése után…..
Kedves Squatting Stingray és Lokál Patrik! Nehogy hülyének nézzetek: nem most jöttem a falvédőről, tisztában vagyok azzal, hogy ez csak két ilyen kamu művésznév lehet, hogy az ismeretlenség homályába burkolózva folytathassátok áldatlan tevékenységeteket - azt az igazi…..
Darky_ 2013.02.11 10:22:27
@Juci SFG: Nem, de ott az alapfizetés is más, és azért a 15-25 dollár a jellemzőbb a csoportos órákra. A szórás inkább a személyi edzésekre jellemző, itthon is találhatsz 1.000 és 25.000 forintért is zongoratanárt per óra ;)
Darky_ 2013.02.19 22:15:59
@Lokál Patrik: :D
@Juci SFG: Imáid meghallgatásra találtak :) www.thorgym.hu/
 Bruce Lee neve mára egyet jelent a küzdőművészetekkel. Életéről, haláláról és filmjeiről számtalan helyen olvashattatok már. Ma arról a forradalomról szeretnék írni nektek, amit a "Kis Sárkány" elindított, és alapjában szabta át a harcművészetek és küzdősportok világát. Filmjeit,…..
 A következő hetek az étkezés témakörében fognak zajlani itt a blogon. Kissé rendhagyó módon ma a táplálkozás szempontjából nem a legalapvetőbb, de sportolói szemszögből mindenképpen az egyik legfontosabb területet vesszük górcső alá. Természetesen végigmegyünk majd az alapokon is, de ez…..
Powerteam blog 54. Könyvajánló 2013.02.08 10:08:10
Régóta foglalkoztat már, hogy ajánljak nektek néhány könyvet az általam olvasottak közül. A sorrend természetesen csupán a véletlen műve. A lista persze nem teljes, úgyhogy igyekeztem azokra a könyvekre szorítkozni amik hatással voltak-vannak rám, és másoknak is jó szívvel…..
Darky_ 2013.02.12 15:08:50
@A te hangod mélyebb: Szia!
Ahogy írtam is, a CC fokozatosan van felépítve, úgyhogy a tömegek ezzel sokkal inkább tudnak mit kezdeni. Függetlenül attól, hogy végigcsinálod-e sorban a lépéseket vagy nem, de táblázatba van szedve minden, ezért bárhol is állsz, pontosan tudod, hogy mit kell tenned.
A "meztelen harcos" nem egy konkrét rendszert ír le, hanem ötleteket ad arra vonatkozóan, hogy a két "mesterlépést" hogyan érd el. Azért nem kezdőknek való könyv, mert bár egyes technikákat kiragadva jól lehet fejlődni tőle, de a teljes megértéséhez tisztában kell lenni olyan dolgokkal, ami a könyvben nincs benne. Sérülésektől nem kell tartani, legalábbis nem jobban, mint bármilyen más gyakorlatnál.
Nekem a CC körüli hype kicsit már sok volt, Pavel szavaira pedig érdemes odafigyelni, úgyhogy én a Meztelen Harcosra szavazok, de az emberek 90%-ának a CC-t ajánlanám első körben. Igaziból a két program nem zárja ki egymást, szerintem középhaladó szinttől kezdve jól össze lehet passzintani őket (Mondjuk 2 hét CC, két hét MH)
Kezdők (pl. aki nem tud húzódzkodni vagy zárt lábbal 30-50-et guggolni) pedig jobban járnak a CC-vel.
Hannibal For King (Interjú egy külföldi magazin nyomán by Hordós Márk 2012)HB: Üdvözöllek! Te vagy az internet sztárja, milliók látták a videóidat! Hogy lettél ennyire népszerű, ki mondta hogy érdemes feltölteni a videókat az edzésről ? A hannibál egy álnév ? Hannibal: Kezdjük a nevemmel,…..
Powerteam blog 57. Holtpontok 2013.02.11 12:21:07
Bármilyen edzést is végezzünk, előbb-utóbb beleütközünk a HOLTPONT problémakörébe. Ennek persze számtalan összetevője van, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Különösen nagy veszélyforrás ez azok számára, akik nem edző segítségével, hanem egyedül edzenek.Amikor belekezdünk egy…..
 A gumiszalag nagyszerű eszköz, hogy egy kis változatosságot vigyünk edzéseinkbe. Több fajta erősségben és minőségben is kapható, igen baráti áron (1000-10000 Ft). Segítségével az összes izomcsoport átdolgoztatható. Mivel az ellenállás a kötél feszítésével erősödik, a mozgástartományok más pontján…..
Edzésmódszerek, fitnesz irányzatok jönnek-mennek, de ha izomépítésről van szó, egyszerűen nincs alternatívája a súlyzós edzésnek.Arnold Schwarzenegger milliók példaképe, több generáció is miatta fogott súlyzót a kezébe. Minden idők leghíresebb testépítője, színész, majd politikus.…..
Nos aki kíváncsi rá, hogy mi lesz a harmadik részben, íme: Akár csinálod, akár nézed, az izzadás garantált ;) ----------------------------------------------------------------------------------------------------  ..
A "funkcionális" edzésmódszerek követői sokszor esnek abba a hibába, hogy a hagyományos súlyzós edzést lenézik. A leggyakoribb mantra általában: "nem akarok túl nagy izmokat".Eszméletlen, hogy egyes edzők mennyi butasággal tömik a kliensek fejét, úgyhogy csak annyit kérdeznék azoktól, akik ezt…..
Azért szeretem az Internetet, mert mindig előkerülnek olyan anyagok, amikhez eddig nagyon nehéz volt hozzáférni. Az alábbi videóban Valentin Dikul orosz erősember mutatványaiba nyerhetünk betekintést. Cirkuszt és kenyeret a népnek, ahogy a mondás tartja! Néhol egészen fantasztikusak ezek a…..
Powerteam blog 36. Futás 2013.01.31 15:56:01
A futás az egyik legnépszerűbb testedzési forma. A kardiovaszkuláris rendszer (állóképesség) fejlesztéséhez az egyik legegyszerűbb mozgásfajta. Bár sokan támadják mostanában a futást, számtalan előnye van a többi testedzéshez képest. A közhiedelemmel ellentétben az aerob edzések zsírégető hatása nem…..
Darky_ 2013.02.01 09:42:44
@Silentthunder: 1. Azért a heti 3x1 óra aerob tartományban még nem hosszútávfutás. 2. Nem vagyok a futás ellen, sőt alapvetően funkcionális mozgásforma! 3. Az ideális futótáv régóta központi téma az edzésguruk között. Bár én nem vagyok a téma szakértője, de azt gondolom, hogy senkinek sem lesz baja, ha rendszeresen fut 5-10 km-es távokat. Azonban az bizonyított tény, hogy a rendszeres, 5 km-en túli futástartomány nincs jó hatással az izmok tömegére. Ennek többféle oka is van, tényleg csak a példa kedvéért ilyen a regenerálódás kérdése. 4. Az intervallum módszer helyesen alkalmazva jelentős teljesítménynövelő hatású, elég csak megnézni a KLink módszert (Erdei Zsolt, Női vízilabda válogatott), az Észak-Amerikai topligákban alkalmazott NASM alapelveket, vagy magát a aTabatát (A hat hetes kísérelt során bebizonyították, hogy az általuk kidolgozott nagy intenzitású rövid ideig tartó edzésmunkával az oxigénfelvevő képesség (VO2max) a vizsgált sportolóknak 28%-os átlagos emelkedést mutatott) 5. Én -nem titok- a rövid sprinteket, és a Cooper teszthez alkalmazkodó 12-15 perces futásokat preferálom, mert szerintem ennek van funkcionális haszna átlagemberek számára napjainkban. (Sportolóknál persze el lehet térni ettől a választott sportágnak megfelelően) 6. Sajnos -akárcsak a többi sportág- a futás sem mindenkinek ajánlott:
www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_79_kip_566_miert_nem_szabadna.php
Darky_ 2013.02.01 12:16:43
@Silentthunder: Rendben :) Válasszuk szét akkor az átlagos fittségi és a sportágspecifikus képességfejlesztést. Az én alapsportágam jelenleg a Defendo, ami ugye nem küzdősport, de most az egyszerűség kedvéért soroljuk be ide. Amikor még fiatalabb voltam (és Ju Jitsu-ztam), hetente többször is róttam a szigetköröket, és volt egy jónak nevezhető kondícióm. Most inkább intervall típusú erő-állóképességi edzéseket végzek (zsákolás, kettlebell, sparrowbag). Azt kell mondjam, hogy számomra hatásosabbak az ilyen típusú edzések, mert sokkal jobban átvihetőek az eredményei az alap sportágamra. Később következik be nálam a fáradtságból adódó teljesítménycsökkenés, ezenkívül a technikákhoz szükséges erő és robbanékonyság is pozitív tendenciát mutat. DE! természetesen az ideális az lenne, ha a Crossfit-hez hasonlóan 5-10 km-es futások is szerepelnének az edzéstervemben, de ez a munka, a suli, a család és a jelenlegi edzések mellett egyszerűen már tényleg nem fér bele. Ha általános képességfejlesztésről beszélünk, akkor természetesen helyet kell csinálni az általános aerob edzéseknek, bár hozzáteszem (és ez a saját tapasztalatom szintén), hogy mind a máshol alkalmazott erő alapú megközelítés (kardió mellékhatással), mind az általam preferált erő-állóképesség fejlesztésben (metabolikus kondicionálás) nagyobb potenciált látok, ha a helyzet nem ideális, és az idő szűke miatt választásra kényszerülsz az adott edzésmódszer alkalmazásának tekintetében.
Az emberi elme csodálatos, folyamatosan képes új dolgokat kitalálni. Ma egy kő-egyszerű edzésmódszert szeretnék bemutatni nektek. A vaknak is egyértelmű, hogy ez az edzésforma a katonaságtól származik, ahol a kiképzők nem mennek a szomszédba, ha a kreativitásról van szó. Ha egy kötél van csak…..
A TRX egy speciális eszköz, amit az amerikai haditengerészet elit csapatainál (NAVY SEALS) fejlesztettek ki. Megalkotását tulajdonképpen a szükség szülte: a hajókon, tengeralattjárókon szolgáló katonáknak nem áll rendelkezésére sem változatos eszközkészlet, sem megfelelő hely a sokoldalú…..