Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mester Sándor

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több mint 1 milliárd aktív felhasználójával az Facebook az emberiség legnagyobb közösségi tere. Matematikus legyen a talpán, aki nemcsak azt akarja regisztrálni, hogy mennyi a júzer, hanem arra vágyik, hogy elemezze, miként léteznek, miről kommunikálnak a digitális tér e…..
Bátor az, aki orvosnak áll. Az e foglalkozás körében elkövetett hiba közvetlen következményeként akár meg is halhat a páciens, ezért minden olyan megoldás, amely az orvosi beavatkozás kockázatát csökkenti, erősen üdvözlendő. A nagy adat, vagyis big data is beállni látszik az…..
Szerintem azok, akik végül azonosították a bostoni maraton célvonalánál elkövetett tömegmészárlás tetteseit, ki se léptek a szabad levegőre, ülő helyzetben végezték munkájukat. Viszont fullra járatták számítógépeiket. Úgy gondolom, attól fogva, hogy mindkét…..
Az egyik panelbeszélgetés résztvevője nyugtatgatta a hallgatóság soraiban és a panelben ülő vezető informatikusokat a címbéli jóslattal. Balatonalmádiban a bitport CIO Hungary 2013 konferenciájának mai, első napján elkelt a biztató szó a vezető informatikusoknak. Változik az…..
Az egyre kisebb és egyre nagyobb számban birtokolt okos eszközök hordozását könnyíti meg az a dzseki, amelynek nemrég mutatták be a 7.0-ás változatát. A viselhető számítástechnika jelenét éljük – már rég nem a jövőjét kutatjuk. Bizonyára egy a számos gyártó közül az…..
Gyanúsan békés a mobil internet magyar szegmense. Meglehet, éppen emiatt növekszik fele annyit, mint az európai átlag. „Joaquín Almunia, az EU versenyügyi biztosa beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy azokban a tagállamokban, ahol a legnagyobb európai távközlési cégeknek…..
A vételár csak a kezdet. Ha megvásárolunk egy tárgyat, eszközt, összetett valamit, a birtoklásának is lesznek költségei. Nehéz arra a kérdésre helyes választ adni, hogy a szóban forgó dolog végül is mennyibe kerül, amíg használjuk – különösen akkor, ha az a dolog a…..
Ki hitte volna, hogy egyszer sűrűsödnek majd a konszolidáció csalhatatlan jelei a digitális világ bajnokainak köreiben is. Tudni illik, hogy a konszolidáció szó akkor szokott kiemelkedni az üzleti élet aktuális szófelhőjéből, amikor megakad a növekedés, és a cégvezetők a…..
Vissza kell venni egy kicsit a tempóból. Előző bejegyzésem körül kisebb kommentvihar alakult ki, amiből azt a következtetést kellett levonnom, hogy ha nem vigyáz eléggé, a jó hír hozóját is lenyilazhatják. Azt gondoltam, hogy Barack Obama amerikai elnök felsőoktatással…..
Útlevél lehet a diploma a jobb életbe. Obama is így látja, aki most egy olyan struktúrát keres, amelyben nem az intézmények, hanem a tanulni vágyók állnak a középpontban. Az Unió helyzetéről szól idei beszédében Barack Obama amerikai elnök csupán egyetlen percet beszélt a…..
Talán mindegy is, hogy hány áldozata van a legutóbbi kibertámadásnak hazánkban. A lényeg – amint ezt az ügyet felplankoló szakértő mondja – az, hogy benne vagyunk a kiberháborúban. Az emberi faj mindig is jeleskedett az iparszerű élőlényírtásban, nem kímélve saját…..
Az a komment a legérdekesebb, amelyik nem jelenik meg. Legutóbbi bejegyzésemhez nem kevesen szóltak hozzá, ám mindegyikük kerülte a nyilvánosságot. Mintha egy jókora követ dobtam volna az állóvízbe, amikor arról értekeztem legutóbb, hogy az Informatika a Társadalom Egyesület…..
Nem elég innovatívnak lenni, annak is kell látszani. Különösképpen akkor, ha történetesen egy ország kormányáról van szó. Amióta közzétettük (lassan egy hónapja), azóta ízlelgetem egyesületünk (Informatika a Társadalomért Egyesület) közleményét arról, hogy a…..
A tudás jelentőségéről nehéz újat mondani. Mostanság egy kiemelt uniós projektet népszerűsítő weboldal azt állítja, hogy „Tudásod a jövőd!”, jelezvén, hogy lehet újnak tetszőt hozni kreatíve, de az nem biztos, hogy jól hangzik. A lényeg azonban nem a dadogó nyelvvel…..
(Az illusztráció forrása: einclusion.hu) Ismert szakmai körökben – ha nem is általános, de – nem ritkán hangoztatott az a nézet, hogy a digitális szakadék betemetését hiba volna elkapkodni. Budapest egyik patinás kávéházának Art Déco uralta miliőjében arról…..
Víziókban sosincs hiány. Úgy tűnik, hogy az igyekezet nagy, ám a remény csekély, viszont valamit tenni kéne már. Európa versenyképessége a tét. Néhány hete ízlelgetem, olvasgatom az október eleji bejelentést: 50 milliárd eurós fejlesztési tervet tett le az unió asztalára az…..
Ki nem állhatom az infoter.eu főszerkesztőjét. Föltett egy kérdést szavazásra, megnéztem és azóta fáj a fejem. Elmesélem miért. Kott Feri barátom, a nevezett weboldal szerkesztő főnöke azt a kérdést találta kitenni szavazásra az infoter.eu-ra, hogy aszongya: "Hogyan lehetne…..
Nem mindenki epedezik az okostelefonok után. Legszívesebben tiltólistára helyeznék az internetezni is képes kicsi eszközöket azok, akik bizonyos vállalatok informatikai rendszerekeinek működéséért és biztonságáért egyes szám első személyben felelnek, vagyis a vezető…..
Zenét lopni is bűn. A címben idézet közismert (közismert? – egy bizonyos Kodály Zoltántól származó) mondásból szerintem nem az következik, hogy mégse bűn. Aki valaha is kísérletet tett arra, hogy hangszerből vagy pusztán Isten adta saját testéből bocsásson ki igazi…..
Úgy tűnik, az idő most nem nekünk dolgozik. Az uniós források felhasználásában versenyt kellene futnunk az idővel. Vajon futunk-e tényleg, vagy még a bemelegítésnél tartunk? Az biztos, hogy most nem állunk jól. Bejegyzésünk második részében – blogger kollégáim…..
Úgy tűnik, az idő most nem nekünk dolgozik. Az uniós források felhasználásában versenyt kellene futnunk az idővel. Vajon futunk-e tényleg, vagy még a bemelegítésnél tartunk? Az biztos, hogy most nem állunk jól. Kétrészes bejegyzésünkben – blogger kollégáim háttéranyagaira…..
Az ördög megjelent. A biztonságpolitikai szakértők élénk színekkel festették a falra, nem hiába. Iránban földet ért egy amerikai robotrepülőgép, és most meg kellene magyarázni, mi és hogyan történt. Az ügy természetéből adódik, hogy egyhamar – néhány évtizeden…..
Oldalbordáját reggel hatkor a laptop billentyűzetére száradva találta. Az asszony szeme vörös volt, mint a harag tüze. Barátom számára azonnal világossá vált, hogy nem lesz könnyű e pirkadat.A történet késő este, úgy 10 óra tájban kezdődött, meséli barátom, amikor a…..
2013-ban lezárul az Európai Unió aktuális költségvetési időszaka, a tagországokban be kell fejezni a most futó uniós társfinanszírozású programok túlnyomó többségét. A hivatalos lezárás még elhúzódik 2-3 évig (utolsó kifizetések, elszámolások, programzáró…..
Az információs társadalom – és általában a gazdaság – szempontjából az eredeti értéket teremtő kreatív ipar, a tartalmakat előállító, új szolgáltatásokat kimunkáló és működtető vállalkozások a jövő építői. Ők tehetik vonzóvá a digitálisan…..