Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dagenham

4 bejegyzést írt és 121 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy vendégposzt az Opera kiterjesztéseiről, amelyet Nekomajin küldött be. Ha van kedved, küldj te is nekünk Operával kapcsolatos cikket, leírást, vagy egyszerűen mutasd be a kedvenc kiterjesztéseidet! Néhány hónappal ezelőtt már nagyon vártam, hogy végre kiadják a 11-es…..
Ismét átállították a Gmail bal felső menüsorát. Ha van idegesítő része a Gmail-nek, akkor az ez. Kezdem azt hinni, hogy valami rosszul értelmezett stratégiai felső vezetői döntés nem engedi meg a programozóknak, hogy testreszabhatóra alakítsák ezt a részt.Vajon így akarja a…..
Ez egy vendégposzt, ami eredetileg Dagenham oldalán jelent meg. Ha van kedved, küldj te is nekünk Operával kapcsolatos cikket, leírást, vagy egyszerűen mutasd be a kedvenc kiterjesztéseidet! Vajon hogyan tudtam eddig Image Preview Popup nélkül élni? Persze, jobb klikk, megnyitás…..
Dagenham 2011.01.14 22:02:33
@penge™: Bevallom őszintén, nem találkoztam eddig ezzel a funkcióval, köszönöm a tippet (mondjuk nekem - ismeretlen okokból - a Ctrl+Alt+Shift+U-n van).
Filmdroid 3 éves a Filmdroid!! 2010.10.30 20:00:00
Ki gondolta volna 2007 október 28-án, hogy eljutunk eddig? Meg se fordult a fejünkben, hogy hatalmas látogatottságot fog elérni a blog, nem törtünk babérokra. Filmrajongó lévén csupán egy cél vezérelt, hogy a lehető legtöbb infót megosszuk a többi filmkedvelővel.  Kezdetben…..
Dagenham 2010.10.31 12:46:16
Hosszú a lista, kezdjünk is bele. Röviden a lényeg: a hardver nagyon jó, az iOS nagyon idegesítő az androidhoz képest.  Elöljáróban pár dolog (afféle disclaimer): nem vagyok klasszikus Android fanboy, amiben jobb az iPhone, azt elismerem, nem pedig megmagyarázom, hogy igen, de nem…..
Dagenham 2010.10.22 23:47:14
@Asszem: Az a jó, ha kikapcsolt állapotban is ébreszt - éjszakára mindig kikapcsolom a telefonomat (ha éjjel keresnek, akkor már úgyis akkora gáz van, hogy legalább aludjak egyet, mielőtt megtudom, mi is az), viszont ébredni azért fel szeretnék valamikor.

Az meg, hogy az akku miatt "vigyázni" kell, az megint gáz, egy pár napot bírjon már ki. Ott van mondjuk a GPS, amit - én legalábbis - tipikusan akkor használnék, amikor távol vagyok a civilizációtól, az, hogy mindössze pár órát képes működni így, nem pálya, akármennyire is smart a phone.
Agyvihar A kukac a hátadban 2010.07.15 21:03:00
Az egyik nap a szúnyogokkal küzdve felmerült bennem a gondolat, hogy miért létezik egyáltalán egy ilyen valószínűtlen állat, amelyik rám száll, és aztán belém szúr egy csövet? Ha az intelligens tervezés igaz lenne, akkor a tervező bizonyára nem illesztett volna egy ilyen kellemetlen állatot a…..
Agyvihar A 13. emelet nem létezik 2010.07.01 21:56:00
A 13-as számtól való babonás félelem közismert, de csak most tudtam meg, hogy milyen szép neve van hivatalosan: triszkaidekafóbiának hívják. Közismert az is, hogy emiatt sok helyen nem számozzák a 13. emeletet a házakban, de azt már túlzásnak éreztem, hogy a BMW müncheni…..
Pár napja került ki a nagyszerű Mortal Kombat: Rebirth 7 perces film a világhálóra, először még folytak a találgatások, hogy ez vajon egy új játék beharangozója vagy pedig a következő mozifilmet promótálják ezzel. Ám hamarosan napvilágot láttak a részletek, ezek szerint Kevin…..
Subba Kaland Játék Kockázat!! 2010.06.02 12:45:00
Ki ne emlékezne a KJK könyvekre? Az 1982-ben indult sorozat, amit végül 21 nyelvre forditottak le és 16 millió példányban kelt el, ma is kultikusnak számít.  A zagor.hu-ról az összes itthon megjelent könyv letölthető pdf-ben, sőt iPhone-ra vagy iPod Touch-ra is szedhetünk le ha…..
Dagenham 2010.06.02 17:43:51
@Wagner Úr: emlékszem rá, és sehol sem találom, pedig az volt a kedvencem az összes ehhez hasonló könyv közül :(.
Frissítés 2: A jelek szerint a hibát a megváltozott Youtube okozza, karöltve egy Carakan hibával. Már megjelent hozzá egy hivatalos gyorsjavítás is a browser.js fájlon keresztül. Ezt frissíteni a Súgó menü Frissítések keresése pontnál tudod. A fájl akkor is frissül, ha az Opera…..
Az előző bejegyzésben linkelt előadásból még eszembe jutott egy érdekesség. Az előadó a vége felé megemlítette, hogy ha az embereket megkérdezik a saját értelmi képességükről, akkor a tapasztalatok szerint 95% úgy válaszol, hogy szerinte az ő intelligenciája átlagon…..
Hiánypótló diagramot közölt a Slashfilm: helyre tette azokat, akik a nerd, geek és dork szavakat egymás szinonimájaként használták. Nem is beszélve a dweebről, amit én speciel most hallottam először. Biztosan azért, mert geek vagyok, legalábbis a diagram alapján bátorkodom magam…..
Hogyan lesz egy sikeres iwiwes kisalkalmazásból sikeres, saját lábon megálló közösségi szájt? - szerintem ez az egyik legérdekesebb kérdés a Csajok és Pasik nevű szolgáltatás saját birtokra költözése kapcsán. Nos, most, hogy elindult a CsajokésPasik.hu, érdemes is…..
Egy nagy virtuális Stohl Andrásként az első forduló szavazását lezárom! A nyertes pedig Michael Ironside, aki az 1165 szavazat 19 százalékát szerezte meg. Mivel ez nem jár jutalommal, ezért sajnos a filmekben leszakadt testrészeit továbbra se tudja pótolni. De azért minden bele…..
Több előzetes és hosszú betatesztelés után az Opera ma mindkét mobilböngészőjének kiadta a végleges változatát: a minden telefonon használható, viszont valamivel egyszerűbb Opera Mini 5-öt, valamint az okostelefonokra szánt, nagyobb tudású Opera Mobile 10-et is. A két…..
Dagenham 2010.03.17 11:02:03
@Darkcomet: az ok, hogy a mentett oldalakat figyelmen kívül hagyja, azt írták is, hogy nem fog menni (mondjuk nem értem, miért nem lehetett megoldani).

"Tiszta" telepítést végeztem, eddig mindig ment, most nem :(.
Bár ez a videó még az egyik előzetesnél jelent meg korábban, nálunk kimaradt, így most a végleges Opera 10.50 alkalmából felteszem ide is. Ha eddig még nem próbáltad ki a video tag működését, itt az alkalom ezzel az ingyenes videóval. Flash nélkül! Akár nagyíthatod is az…..
Magyar Opera Opera cikkek 2007.12.08 13:57:00
Itt gyűjtjük az Operáról szóló, magyar nyelvű cikkeket, blogbejegyzéseket. Ha kíváncsi vagy, hogy mások mit írnak az Operáról (akár pozitív, akár negatív vélemenyéket), iratkozz fel az Opera cikkek feedre! Láttál valahol egy cikket az Operáról? Írd meg itt, és…..
Miközben türelmetlenül várjuk az Opera 10.5 első - Windowsos - bétájának megjelenését, a fejlesztők nem ültek a babérjaikon a többi részlegnél sem. Noha számos mérnököt vezényeltek át a PC-s változat mielőbbi helyrepofozásához, úgy tűnik maradtak még néhányan a mobilos…..
Webisztán iPad? Ugyan! MessagePad! 2010.01.28 19:51:00
Blumi előbányászta 16 éves Apple MessagePadjét. Newton OS fut rajta, lehet vele e-bookokat olvasni. Tizenhat év után is működőképes. Tökéletes kiegészítő egy iPhone és egy MacBook mellé. EBayen 15 és fél 30 dollár. Egy 2002-es Wired-cikkből idéznék:  [A] machine that…..
Dagenham 2010.01.29 13:52:26
@Marr: létezik, de már csak ipari gépeket gyártanak (a WorkAbout leszármazottjai).

Nekem is van még otthon elfekvőben, csak a képernyő szalagkábele hasalt el vagy öt éve, úgyhogy nincs kép, de egyetértek, zseniális, imádtam.

(Ja, tudott multitasking-ot, majd' húsz éve :).)
Az Index címlapja egyre jobban terjeszkedik lefelé. Korábban csak a Velvet és a Totalcar ajánlódobozai voltak a címlap alján. Ma már azonban videóajánló, fotóajánló doboz, sőt, újabban egy Dívány.hu és egy HG.hu ajánlódoboz is kikerült az oldalra.Az Index címlapja ezzel…..
Dagenham 2010.01.14 14:33:42
@Kicsit Bob: Bloglines mobil változata a barátod (bloglines.com/mobile). Google Reader egy technológiai szörnyszülött - szerintem.
A Quart híre szerint a Belga rengeteget fog dolgozni az idén: négy komplett album várható tőlük. A szakma nyilván szívrohamot fog kapni a hír maradék részétől, ugyanis a fiúk mind a négy művet teljesen ingyen, bárki által korlátozás nélkül letölthetően és másolhatóan…..