Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bertrollnok

0 bejegyzést írt és 208 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egyelőre úgy néz ki, hogy a görögöknek sikerült teljesítenie a 2012-es hiánycélt. Görögországban évszázados hagyománya van a rendkívül pontos statisztikai adatok fabrikálásának. A statisztikai hivatal (ELSAT) vezetője ellen éppen január végén kezdeményeztek vizsgálatot,…..
bertrollnok 2013.02.09 19:24:19
@megtorolom: Kérem fejtse ki, hogy ön szerint mi a baj a novemberi fizetéssel.
Megpróbálom röviden összefoglalni a lényeget, mármint azon kívül, hogy a rombolás gyerekkorától kezdve ugyanúgy foglalkoztatja az ember fantáziáját, mint az építés. Akit egy kicsit jobban érdekel az előbbi, mint az utóbbi, az biztosan nézi a Fast, Furious and Funny című…..
bertrollnok 2013.01.20 22:19:56
@ZáchDani: Mind a hármat lemajmozta, csak a középsőt még ki is emelte. Gondolom azért, mert az az óvodás még ugrált is örömében.

Rossz az, aki rosszra gondol.
Judit nem kicsit akadt ki azon, hogy a bíróság 2 év után semmit nem csinált az autója berúgott ajtaja ügyében. A harmadik szakértő 50000 forint alattinak ítélte meg a kárt, addigra pedig ez már csak szabálysértés lett volna, az viszont 2 év után elévült. Hogymi? 2009.…..
bertrollnok 2013.01.15 00:19:28
@hopptarisznya: Nem tehet mást, a jogszabályok kötik meg a kezét.
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
bertrollnok 2013.01.12 18:20:39
@Bambano: Nem úgy értettem, hogy mindenképpen kell nyelvvizsga. Azt, hogy most kell, az tény. Ebből indultam ki.
Tényleg annyi a véleményem, amit leírtam.

(Nekem baromira nincsen nyelvérzékem. Németből szereztem nyelvvizsgát a Rigó utcában, a nyelvtan miatt billentem ki az első alkalommal. Aztán teljesen süllyesztőbe került a német.

Az angolt használom, papírom erről nincsen. Itt is gondom volt a nyelvtannal, de a mindennapi nyelvhasználat aztán megoldotta a problémát.

Ennélfogva tisztában vagyok vele, hogy mennyit ér a nyelvtudást igazoló papír...)

Egyébként kötöm az ebet a karóhoz: szerintem te is meg tudnál szerezni egy nyelvvizsgát.
bertrollnok 2013.01.12 18:23:50
@Zabaalint: "Természetesen a BME-sek nyomják a szöveget a napköziről(corvinus) meg a bölcsészekről, de ezek alapvetően a hecc kategóriába tartoznak."

Mi is nyomtuk... Hecc volt, de azért a Corvinusosok papírkutyák. Mindig csak lézengtek a kötélhúzáskor.
bertrollnok 2013.01.14 20:53:40
@nadiposzata: Abba a szakmába még a jobb időkben erősen belemerültem. Az építőipar szvsz akkor is a posvány, az egymás átb*szása, emberek kihasználása, az adóval való trükközés és a politikai színjáték vetésforgójának, illetve a bábuművészeinek kiszolgálásáról szólt.

Nem kényszerből hagytam el a pályát, csak egyszerűen nem akartam végignézni, ahogy az ismerőseimnek/kollégáknak szinte úgy nőnek fel a gyermekei, hogy nem oly' ritkán egy hónapban talán csak egy hétvégét tölt együtt a család. Mindemellett a főnök meg just se igazolja a szakmai gyakorlatot mondjuk az E1-hez, mert akkor otthagyja az embere, vagy esetleg nagyobb fizetést tudna tőle kialkudni.
Nagy elvárásai vannak a kormánynak az online szerencsejáték szektorra szemben - kérdés, mire alapozzák ezt. Vajon a jószerencsére? Mert mástól nem igazán várhatják a költségvetési törvényileg megálmodott bevételeket. De mit is vár el a szektortól a kormány? Törvény ugyan…..
bertrollnok 2013.01.14 17:40:12
@apanna: Én nem űzöm az adócsalás nevű sportot. Már középtávon bejött (pl nem vagyok zsarolható).
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
bertrollnok 2013.01.13 20:19:23
@Megyeri Szabolcs: Symbian tudja. Remélem is, hogy nem kell hamarosan új telefont keresnem.
Ezt a fotót ma reggel lőttem (telefonnal, elnézést a minőségért) a Harminckettesek terén. A Jobbik hirdet. A plakát mondanivalója közepesen populista, de igazságot tartalmaz. Azért mondom, hogy közepesen populista, mert nem maguk a pártok kedvelik a megszorításokat, mindketten…..
bertrollnok 2013.01.11 13:54:01
@Lrdx: Ezaz... Az MSZP-s kormányok is csak a saját holdudvarukkal voltak liberálisak. Legalábbis én úgy emlékszem.
Teljesen természetes, hogy az ár kérdése rendszeresen felvetődik. Erre habitustól, hozzáértéstől, esetleg hittől függően sokféle választ lehet találni az interneten. Ezek a különböző reakciók jellegükből adódóan sokszor össze sem vethetőek, hiszen nem mindegy, hogy milyenek a telek- és…..
Itt van egy dél-amerikai ország rendszerváltása. 1988-ban volt, és máris film készült róla. Hogyhogy máris? Hát ahhoz képest mindenképpen máris, hogy Magyarországon rendes politikai drámát nem csináltak az átmenetről: a rendszerváltás Magyarországa legfeljebb kulissza a…..
bertrollnok 2013.01.10 23:19:13
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: '14 előtt nem sokkal viszont fej-fej mellett voltunk, és a magyar területek gyorsabban fejlődtek, mint az osztrák.

Legalábbis én ezt "hallotam".
Amikor karácsonykor az NGM weblapján leszakadt pofával láttam, hogy Doubravszky György pénzügyi biztos lett, azt fogadtam meg, hogy nem írok azonnal, előítéletesen. A Hiteltársulás dicstelen munkálkodását már megörökítettem, de mindenkinek jár egy esély, hátha új poziba…..
bertrollnok 2013.01.07 17:12:04
@Trompf: Amikor tudtam, hogy az általam irányított cég bevételének 90%-a € lesz, akkor hülye lettem volna nem €-hitelt felvenni a beruházáshoz.

A devizahitel nem alapjában "rossz", csak rengetegen nem értették meg, mire való.
Mozgalmas év áll mögöttünk. Kígyót-békát lehet kiálltani a kedves kétharmadra, de az biztosan nem mondható el róluk amit Gyurcsány Ferenc a saját kormányáról állapított meg azon az emlékezetes öszödi délutánon. A Fidesz nem csak úgy csinált mintha, hanem valóban…..
bertrollnok 2013.01.01 13:06:17
@Vitéz László: Attól tartok, nem járnánk sokkal jobban például egy mszp-maffiával sem.
Orbán Viktor nemrégiben jól öltözött diákokkal fényképezkedett, akik még véletlenül sem tűntek romkocsmatöltelékeknek - milyen véletlen, hogy mindezt mégis egy romkocsmában tette. Micsoda horrorisztikus vízió: a miniszterelnök és néhány Fidelitasos mintagyerek…..
Pillanatok alatt eltűnik egy lábas forró víz a farkasordító orosz hidegben. Az interneten terjedő videón végigkövethetjük, amint a panelház emeletéről kizuhanó folyadék még a levegőben kicsapódik és köddé válik. Az orosz telekről már számos legenda született.…..
bertrollnok 2012.12.19 16:45:45
@we: A kondenzcsík kondenzáció miatt alakul ki.
Ha a másik magyarázat lenne a nyerő, akkor Gay-Lussac csík lenne a neve.
Amikor a hétfői értekezleten Papp Tibi felsorolta a héten várható tesztautókat, azonnal berikkantottam a zsivajba, hogy eszeveszettül vinném a Toyota Prius Plug-Int. A konnektorról is tölthető hibridautó tesztjét a jövő héten olvashatják a Totalcaron. Kiderült, hogy az új…..
bertrollnok 2012.12.15 08:26:13
Egyáltalán nem foghatja rám senki, hogy amerikaiautó-rajongó lennék. Elismerem, hogy voltak szép és voltak jó dobásai Detroitnak az utóbbi száz évben, sőt - kivételes esetekben e két tulajdonság találkozott is egy típusban - de mindent egybevetve, leszámítva a C5-től újabb…..
bertrollnok 2012.12.14 22:33:56
@bervas: Jaguar szindróma. Mondjuk nekem az bántja a szemem, ha egy Jagnak nincsen túlnyúlása.
Az utóbbi napokban úgy tűnik a tandíj bevezetésének az ellenzői azt szeretnék, ha egyáltalán nem kellene fizetni a felsőoktatásért. Az előző rendszerrel csak a diákok jártak jól, az ország lehet, hogy nem. Az elmúlt években sokat lehetett hallani arról, hogy az egyetemeken a…..
Hölgyek, urak, minden tiszteletem a tiétek. Jó dolog lehet ma Magyarországon középiskolásnak lenni. Kevés olyan helyzet van, amikor az ember ennyire látványosan kiállhat magáért és a társaiért - voltam már ilyen helyzetben régebben, és nagyon jól tudom, milyen erőt tud adni az…..
Újabb demonstrációt tartanak a hallgatók a kormány oktatáspolitikai döntései ellen. A délután négykor kezdődő hallgatói fórumot a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezi.  ..
bertrollnok 2012.12.12 18:43:20
@LiveInfo: Azért nagyom ügyesek, felkészültek voltatok már hétfőn is; a kalapom emelem.

Meglepődtem, mikor a beltéri közvetítés után "mobil" következett.
A Magyar Nemzet szerint Manipulált a TV2 a Tények hétfői esti adásában, mivel olyan diákokat mutatott egy vágóképen, akik nem voltak ott a tegnapi tüntetésen. Mint az mno.hu írja, "felháborodott diákok" keresték meg őket, egyikük úgy fogalmazott, hogy "a felvétel, amin…..
bertrollnok 2012.12.11 20:24:23
@anyadmajma: Jaja, ahol nem szorgalmi időszak utolsó hete van, ott pótlási hét. Ilyesmi.
Azt hiszem elérkeztünk egy fordulóponthoz a hazai felsőoktatásban. Nem kérdés, hogy komoly változásokra van szükség. Szinte már menetrendszerűen, ez a "bátor és cselekvő" kormány ezen a területen is elindul a változások útján. A szükségeshez képest ellentétes…..
Óriási fölháborodást váltott ki egyes körökben, hogy míg az egyetemektől százmilliókat von el az állam, addig a Fradi 250 millió forintos támogatásban részesül. Az összehasonlítás persze rémesen demagóg, ráadásul véleményem szerint óriási baklövés is, hiszen a dolog a…..
Kigondoltam A munkanélküliek 2012.12.08 00:20:40
 A munkanélküliek nagyon buta emberek, akik nem találnak munkát, mert nem értenek semmihez. Az okos embereknek sosincs ilyen problémájuk, legfeljebb munkahelyet váltanak, vagy sikeres vállalkozók. Aki keres, az talál, mondja a magyar mondás is, ergó eleink is képben voltak már,…..
bertrollnok 2012.12.08 17:43:21
@Leszart Ritthberger: Államadósságból. Részben amiatt is nyög most a hazánk.
Nem tudom, Winkler mennyit gondolkodott azon, miképpen mutassa be méltó módon az alig ezerkettes Peugeot-t, mindenesetre megoldotta. Gyanús volt, hogy mindig dicséri, ezért is voltunk kíváncsiak arra, mit hoz ki ebből. Élvezte? A homlokrakodás egyértelműen remek élmény volt,…..
bertrollnok 2012.12.05 22:35:21
@Paketa: @1kutya: Tekerjetek túl a cache-elt részen (majd vissza).