Regisztráció Blogot indítok
Adatok
illaim

0 bejegyzést írt és 1335 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ugyan a Fidesz egyre nagyobb szeletet hasít ki a magyar médiapiacból, a pártpreferenciák változását vizsgálva nem tűnik igazolhatónak az a feltételezés, hogy ez népszerűségnövekedést is hoz a kormánypártnak. Ha ez így van, akkor a kormány feleslegesen vállal belföldi konfliktusokat és kínos…..
Aki követte az Európai Tanács 2020. július 17-21-i rendkívüli ülésével kapcsolatos híreket, az nehezen igazodik ki azon, hogy végül is miben állapodtak meg az uniós állam- és kormányfők, valamint hogy bekerültek-e a jogállamisági feltételek az uniós költségvetésbe. Az alábbi posztban segítünk…..
Mindig ez van: a demokrácia játékszabályait a hatalomra törekvő, elvtelen, „pávatáncot járó” politikai erők kijátsszák és a joghézagokat kihasználva szembefordulnak az alkotmányos renddel. Majd az általuk aláásott rendszert „alkalmatlannak és hanyatlónak” bélyegzik, viszont megígérik a választóknak,…..
Orbán Viktor újfent bebizonyította, hogy nem akar minden magyar állampolgár miniszterelnöke lenni, legfeljebb azt szeretné, ha minden választó tőle függene. A kettő között hatalmas a különbség, ugyanis az első esetben kizárólag azok érdekeit képviseli, akik potenciális támogatói lehetnek, a második…..
Vajon mit szólna Hofi, ha szembesülne azzal, hogy – egy friss Eurobarometer felmérés szerint – az Európai Unióban a magyarok a leginkább toleránsak a korrupcióval szemben? A korrupció az, amiből kihagynak – mondta egyszer összekacsintós-cinikusan a Kádár-korszak nagy nevettetője. Vagyis, ha…..
illaim 2020.07.01 08:57:39
N@MAXVAL bircaman közíró: Neked eszed sincs, nemhogy erkölcsöd! LOL
  Betegszállítást kérő lapon láttam minap (by körzeti orvos), hogy a leggyorsabb kérhető szállítás a 6 órán belüli volt. Aztán öt és fél óra várakozás után csak rákérdeztünk a mentőknél, biztosan tudnak-e rólunk, és a harmadik telefonszám, ahova elirányítottak, mondta, hogy még kábé másfél óra,…..
illaim 2020.06.28 21:32:07
@nemecsekerno_007: Figyelj te fékezett gondolkodású fideSStálib! Amilyen szűklátókörű ökör vagy, azt sem veszed észre, hogy téged is átbasztak mint szart a palánkon! LOL
Az eü járalék 1%-ról 2%-ra emelésével évente több mint a dupláját fizeted a leszavazott vizitdíjnak, pedig lehet, hogy orvosnál sem jártál! Beszoptad a hülye dumát, hogy van itt pénz csak másra költik, meg az egészségügy nem üzlet! LOL te azon örömködsz, hogy bezárták az OPNI-t, mert végre haza mehettél! LOL
Gyakran hallani, és nem is feltétlenül alaptalanul, hogy az ellenzék képtelen lenne a kormányzásra, hiszen nincsen nekik egy épkézláb alternatívájuk a kormánnyal szemben. Tény, hogy valóban nem látok egy olyan embert, aki árnyékminiszter lenne és adna valami szakmai értelmezést. Írtam már, hogy…..
Yehuda Lukacs véleménycikket írt egy neves angol nyelvű izraeli hírmagazinnak, melyben a Magyarországon tapasztalható antiszemitizmus, idegengyűlölet és populizmus eredetét a magyar nyelv különlegessége miatti nyelvi elszigetelődéssel magyarázza, melyet az Orbán-kormány médiafölénye és agymosó,…..
Annyi minden történt az elmúlt időszakban, hogy igazából csak a fejünket tudtuk kapkodni, de mégis, ha jól figyelünk, akkor azért kicsit talán jobban is láthatunk a pályán, mint ez előtt. Mind kormánypárti, mind ellenzéki oldalról indultak letámadások a másik ellen. Ellenzéki oldalról eddig se volt…..
Elfogadhatatlan nekem mint adófizető polgárnak, aki az ellenzéket is finanszírozza, az a minősíthetetlen teljesítmény, amit a politikai térfélnek ez a fele nyújt. Olcsó kifogás erre a teljesítményre, hogy "de hát az ellenzéknek se (elég) pénze, médiája (sic!), se intézményes jogkörei, a rezsim…..
illaim 2020.06.23 18:48:45
@HaFr: Látom, a fideSS SA csürhéje a Te blogodat se kíméli. Meddig tűröd a trollokat?
Egyre aggasztóbb hírek érkeznek a magyar sajtóban uralkodó állapotokról, ugyanakkor nyílt háborúba kezdett az ellenzéki vezetésű önkormányzatok ellen az Orbán-kormány. Úgy tűnik, a Fidesz úgy szeretne nekifeszülni a 2022-es parlamenti választások kampányának, hogy nem maradjon a színen egyetlen…..
A budapesti FIDESZ egy olyan (azóta már törölt) képet tett közzé a Facebook oldalán, amelyen Szálasi fejét Karácsony Gergelyére cserélték.  A főpolgármester persze ezt rossz néven vette.  Igaza van Karácsonynak? Elsőre persze rávágja az ember, hogy naná, ki ne érezné sértőnek, ha a XX. századi…..
Az elmúlt hetekben a koronavírus keltette médiaérdeklődés csillapodni látszik, és ahogy lassan az életünk részévé vált a járvány, úgy helyeződött át a hangsúly más aktuális problémákra. Így kerülhetett reflektorfénybe az Egyesült Államokbeli tüntetéssorozat, amit George Floyd meggyilkolása váltott…..
2017-ben még másodikok voltunk, az Eurobarometer legújabb felmérése szerint viszont mostanra a magyarok a leginkább hajlandóak elfogadni a korrupciót az Európai Unió polgárai közül. A friss európai felmérés a Transparency International Magyarország egyidőben bemutatott jelentésével hasonló…..
Nos, 2020 van, kicsit eltávolodtunk a járványtól, ami, a szerencsének köszönhetően is elkerült bennünket, és kevésbé sújtott, mint egy dél-európai országot. Ez persze nem jelenti azt, hogy vége lenne, viszont a kormányzati ciklus első felével ideje számot vetni: - Fidesz: A Fidesz kormányzásának…..
A Momentum elnöksége csaknem teljesen kicserélődött a hétvégén. Kikerült belőle pl. a fideszes csatornafirkászok által sokat támadott Donáth Anna, viszont bekerült Körömi Attila, ami minimum érdekes fejlemény. A hosszú fideszes múlttal rendelkező, majd (2004 és 2006 között) jobbikos, de minden…..
A rémisztő áprilisi gazdasági adatok mellé magabiztosan költekező kormány képe társul a napokban. Ezt is inkább a központi propaganda stratégiájának kell tekintenünk, mint véletlen egybeesésnek. Orbán Viktor ugyanis igyekszik bebizonyítani a kételkedő magyarok számára: a gazdasági erőnk lehetővé…..
Tehát megjelent a kerékpársáv a Nagykörúton meg az Üllőin, és természetesen előjöttek azok a büszke autósok, akik szerint ez az egész hülyeség, ezek az utak nem alkalmasak a biciklizésre, meg általában az egész város nem alkalmas rá, de aki biciklizni akar, menjen a járdára, vagy a mellékutcákba, de…..
  Kevés ostobább és értelmetlenebb eseménynél tudnánk fellapozni a történelemkönyvet, mint amilyen az első világháború volt. Az azt lezáró békediktátumot ugyanez az őrület jellemezte. Immáron száz esztendeje, hogy az 1920. június 4-én, a versailles-i Nagy Trianon-kastélyban aláírt dokumentum…..
illaim 2020.06.03 17:29:07
@G. Nagy László: Gondolom még erősen él benned a fideSS 70. évi Trianoni megemlékezés során tanúsított magatartása! LOL
Ki mint él úgy ítél! Ha a fideSS kivonult a parlamenti ülésről, akkor más is bunkó módon fog viselkedni a 100. évfordulón?
illaim 2020.06.03 20:44:46
@midnightcoder2: Lehet, hogy Göring megengedhette magának a döntés jogát a zsidókkal kapcsolatban, de te nagyon kevés vagy ahhoz, hogy el tudd dönteni ki a nemzetellenes! LOL
Amit művelsz, mifelénk csak fröcsögésnek hívják! LOL
Nagyon kellemetlen, hogy a nemzethez tartozás állampolgársági és/vagy nyelvi és/vagy (teljesen szubjektív) érzelmi kritériuma helyett (aminek mindegyikét felfogni "pusztán" racionalitás kérdése) az irracionalitás büszkeségével válaszol az irracionális magyar etnicizmus a nemzeti identitás…..
Egy régi kommunikációs bonmot szerint az a párt, amelyik öt szóban nem képes üzenni a választóknak, az jobb, ha el sem indul a választáson. A gyakorlatias politikus gyermeknek nézi a választóit, mert így tudja a legtöbb embert megszólítani. Nem kellenek a bonyolult összefüggések, számok, adatok,…..
Idén lényegében havonta drágult legalább 100 millió forintos nagyságrenddel a debreceni BMW-gyár építésének előkészítése. A német multicég számára a terület és környékének rendezését részben a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzuk, de hogy maga a gyár mikor kezdi meg működését, azt valójában még…..
illaim 2020.05.30 19:10:20
@Rodney_2: Szellemi fogyatékosnak felesleges magyarázni! LOL
A hazai főváros egyik legikonikusabb tere nagyon szomorú eseményeknek volt szemtanúja a múlt hétvégén. Két fiatalt késelt halálra másik kettő, akik valószínűleg drog és alkohol befolyása alatt álltak. Egyáltalán nem normális az eset, hogy a város szívében ilyen megtörténhet. Azonban sajnos várható…..
illaim 2020.05.30 19:06:37
@Atiati: Az, hogy ki a cigány, azt a fideSS csürhéje mondja meg! Nem tudtad? LOL
Most van az őszödi beszéd évfordulója. 14 év tanulságos baloldali politikatörténete a teknősbékával és hátán a skorpióval, ahogy átkelnek a NER évtizedén.  Miniszterelnökből divatmárka, néhány kanyarral. 2006-2020. Ez az ember tud valamit. A szimpla gyurcsányozásnak épp ezért nincs sportértéke.…..
illaim 2020.05.28 20:34:24
@a nagy hohohorgász: ad1. Én soha nem voltam Gyurcsány alatt, ezért erre a kérdésedre nem tudok választ adni!
ad2/ Erről mi a véleményed fideSStálib?
pestibulvar.hu/2020/05/27/mocskos-dokumentumot-astak-elo-orban-multjabol-ezt-a-gyalazatot-sosem-mossa-le/?fbclid=IwAR1v4Gi3GUOH2Uum2fojYny4GtaNIqWsfLB-D_8fkUTHk_bDr9_et4f2454
illaim 2020.05.28 21:09:06
@birkamenet: A fideSStálibokkal nekem nincs mit megvitatni! Nem lehet szellemi párbajt vívni fegyvertelen emberekkel! LOL
illaim 2020.05.28 22:11:58
@a nagy hohohorgász: Persze hogy válaszolok neked, tudod mint okos apa a hülye gyerekének! LOL
Először is 14 évvel fiatalabb voltam! Láthattam a Towel-t és a British Museumot! Olcsóbb volt a benzin és a gázolaj! Az Euróért csak 265 Forintot kellett fizetnem! Nem loptak el tőlem évi 25.000 Ft nyugdíjat! A miniszterelnök nem tagadott ki a nemzetből a Március 15.-i beszédében, mert azt a Köztársaság Elnöke mondta el! De neki sem jutott eszébe senkit kitagadni a nemzetből! Te akkor hol éltél? Egy lapos kő alatt, vagy a megérdemelt büntetésedet töltötted, hogy nem emlékszel? Persze az sem kizárt, hogy szelektív az aranyhal memóriád! LOL