Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hargitai Anna

20 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ADHD ADHD Teszt 2020.02.18 16:34:53
Figyelemzavaros/ hiperaktív a gyermeked? Itt most gyorsan letesztelheted. Bár a teszt nem helyettesít egy orvosi kivizsgálást mégis iránymutatót adhat. A kérdőívben azokra a problémákra térünk ki, amiket egy orvos is megvizsgál, mielőtt diagnózist állít fel. A tesztet itt…..
  Néhány gyereknek könnyebben megy az iskola, néhánynak nehezebben, néhány már óvodáskorban könnyedén, szinte magától megtanul olvasni, néhánynál ez még az iskolában is kínszenvedés. Néhány magától leül a házi feladatot megcsinálni, újraírja a füzetet magától, ha szépséghiba van benne, külön készül…..
Vannak olyan időszakok amikor teljesen normális ha dacos a gyerek, ha hisztizik, ellenkezik vagy akár agresszív. Ilyen a 3 évesek világa vagy a lázadó tinikorszak. Ki ne látott volna már duzzogó kétévest, aki nem kapja meg az áhított játékot és mérgét nem tudja máshogy levezetni csak úgy, hogy üt.…..
ADHD Figyelemzavaros a gyermeked? 2020.01.28 15:39:53
  A figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarnak már nagyon korán jelentkezhetnek a tünetei, ha odafigyelünk. Sokszor azonban fogalmunk sincs mire kéne odafigyelni, vagy, hogy az a bizonyos tünet még normális-e és így először óvodáskorban tűnik fel, hogy gyermekünk nem tud úgy figyelni, nem úgy…..
  Az ADHD- ban szenvedő gyermekek 3 fő területen térnek el jelentősen társaiktól:..
Ma különleges cikk akadt a kezembe! Már csak azért is különleges, mert két általam nagyon nagyra tartott személy készítette közösen! Az egyik Tim Ferris, aki a 4 órás munkahét című könyv írója, a másik Benny Lewis, akiről már írtam. Ő az elmúlt években rengeteg nyelvet tanult meg az általa fontosnak…..
Már gyermekként is könyvmoly voltam, tiniként sokszor olvastam egész éjszakákat végig, így ez a téma először kisfiamnál lett fontos, aki viszont nagyon lassan szerette meg az olvasást. De miért is fontos az olvasás? Az általános iskola alsó tagozatának egyik fő feladata, hogy a gyerekek…..
    Sokáig gondolta azt mindenki, hogy az intelligencia egy velünk született tulajdonság, amin nem tudunk változtatni; van, aki okosnak született és az is marad, van aki butának és az is marad. De tényleg így van? Több kutatás szerint, nem egészen. A cikk folytatása…..
Hallottad már a történetet az erdei állatokról, akik elhatározták, hogy iskolát alapítanak? Itt most csak egy rövidített változatát szeretném elmesélni a George Reavis-től származó történetnek. A folytatás itt: http://tanuljtino.hu/tortenet-az-erdei-allatokrol-akik-iskolat-alapitottak..
Tanulj játszva A kezdet 2019.01.18 15:06:12
“Gimnáziumba???” - kérdezte az általános iskolai osztályfőnököm elképedve, amikor világossá vált számára, hogy gimnáziumba szeretnék menni. Reakciója tulajdonképpen jogos volt a közepes körüli osztályzataim után és félelme beigazolódni látszott, amikor a gimnáziumban, első osztályban 4 tantárgyból…..
„Vajon butaságot mondok?” „Mit fognak rólam gondolni, ha ezt mondom?” „Biztosan mohónak gondolnak, ha még egy szelet húst eszek…” Te is hajlamos vagy arra, hogy 20-szor végig gondold, mielőtt valamit teszel, hogy mások mit fognak gondolni/ mondani? Nem csak a fontos döntésekre gondolok itt, mint…..
Eszter az ablaknál állt és a lassan legördülő esőcseppeket szemlélte. Már megint! Már megint ezen gondolkozik!  "Szakítsak? Ne szakítsak? Miért nem tudok dönteni?"   Persze ez egy nehéz döntés- ezt tudta ő nagyon jól! Elvégre nem azt kell eldönteni, hogy melyik fagyit válassza... holott az igazat…..
Minden, amit a szuperérzékenységről tudni kell...   ·         Mondták Rád gyermekként, hogy félénk, visszahúzódó vagy? ·         Nem szeretsz a társaságközéppontjába lenni? ·         Szükséged van néha egyedüllétre? ·         Úgy érzed kevés az önbizalmad? ·         Jó képzelőerővel…..
Ez a kérdés sok szülőben felmerül... és ennek több oka lehet. Sokszor egy németországi költözés miatt válik sürgőssé a nyelvtanulás. Ilyenkor szeretnénk ha gyermekünk minél rövidebb idő alatt megtanulná a nyelvet, hogy tényleg jól érezze magát a németországi óvodában, iskolában.  Megnyugtatlak:…..
Ádi Németországban 01.30 2015.01.30 10:56:57
Ma reggel "fülbehallgatóval" hallgattam mesét a számítógépen! :)..
Nagyon élveztem és még a bukkanókon is szerettem volna átmenni! Anya azért óvatosabb volt és csak egészen közelről, kis sebességgel mentünk át rajtuk! ..
Ádi Németországban korizás 2015.01.27 07:51:00
  Ma korcsolyázni voltunk első alkalommal. Nagyon vártam, egész nap mondogattam, hogy megyünk görkorizni... Anya mondta, hogy a görkori az aminek kerekei vannak, és ez meg a sima korcsolya, de nekem továbbra is ez maradt a görkori. :) Először nagyon félve léptem a jégre,…..
..
A Káma Szútrára  utaló cím után (meglehetősen hatásvadász, tudom...) térjünk a lényegre. Amennyiben nem akarod magad rövid idő után valamelyik közkórház, jobb esetben magán klinika ortopéd sebészetén találni, jobb, ha nagy gondot fordítasz a láb ízületeinek, izmainak…..
Mai posztomat is az élet szülte. Kedves ismerősöm, Hargitai Anita, a németélet blog szerzője a minap azzal örvendeztetett meg, hogy írásaim is közrejátszottak abban, hogy újra nyúlcipőt... akarom mondani, futócipőt húzott és elkezdett futni. A második edzésnél lefutott laza 5…..
Szia! HA már tegnap az ajándékozásról írt a párom Peti akkor folytatnám is ezt a témát! A héten zárul le a német tanfolyamunk két éves szakasza és ebből az alkalomból a tanárnőnek szervezünk valami kis meglepetést. Ebben teljes az egyetértés! Na, de abban, hogy mi legyen…..
Előző cikkemben arról írtam, hogyan zökkenj ki a megszokottból, hogyan kezdj bele valami új dologba, miért érdemes, újabbnál újabb kihívásokat állítanod magad elé... Remélem, te is elgondolkodtál rajta, hogy "Utoljára mikor csináltál valamit először?"  Valószínűleg…..