Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lmagazin

1321 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Senki sem kényszerítheti 200 millió forint elpazarlására a XVIII. kerület vezetését – tette világossá Kőrös Péter alpolgármester, arra reagálva, hogy Pestszentimrén a Fidesz egy olyan P+R parkoló építését sürgeti, amit aztán hamarosan el kellene majd bontani.   Az MSZP-s városvezető demagóg…..
A jelek szerint a "semmi nem számít a kampányban" elvet követi a Lakatos lakótelepen bevetett Müller Gyöngyi fideszes képviselőjelölt. Legutóbb gyermekekkel kampányolt, most céges papíron, közpénzen irogat a válaszóknak. A Lakatos lakótelepről és a 2-es számú körzetről érdemben kijelenthetjük, hogy…..
17.6 millió forint. Tavaly ennyi közpénzt költött a város fideszes vezetése a Vasvári napokra. A számlákat azonban nem hajlandó nyilvánosságra hozni. Évek óta rendezik meg nyár elején a Vasvári Napokat, amely rendezvény a kezdeti háromnapos, ám fellépők tekintetében meglehetősen szegényes…..
Alighanem új rekordot döntött a kerület fideszes vezetése. Három év alatt háromszor adták át a kerület egyik játszóterét.  Pestszentlőrinc - Pestszentimre egy sportos kerület. Ezúttal új sportkategóriát vezetett be, az egy objektum többszöri átadását. A gyakorlaton elsőre talán jót derül a kedves…..
Fiatal korát Aradon töltötte, negyvenkilenc éves, egy tízéves éves ikerpár édesapja. Közgazdász, angol felsőfokú nyelvvizsgája van. 2010 előtt nyolc éven át a kerület alpolgármestere volt. Hivatali ideje alatt adták át a Sportkastélyt és a pestszentimrei szakrendelőt. Munkájának eredménye a…..
  Fiatal korát Aradon töltötte, negyvenkilenc éves, egy tízéves éves ikerpár édesapja. Közgazdász, angol felsőfokú nyelvvizsgája van. 2010 előtt nyolc éven át a kerület alpolgármestere volt. Hivatali ideje alatt adták át a Sportkastélyt és a pestszentimrei szakrendelőt. Munkájának eredménye a…..
Ughy Attila saját facebook oldalán jelentette be, hogy 5 nap alatt újabb 500 millió forinttal drágult a Lőrinci Sportcsarnok felújítása. Már 2,7 milliárdnál tart a felújítás költsége. Kerület szerte dagad a botrány a Lőrinci Sportcsarnok felújításából. Mint arról már korábban mi is beszámoltunk, a…..
A képviselő testület fideszes többsége megszavazta Ughy Attila polgármester javaslatát, így az önkormányzat 1,1 milliárd forinttal bővíti hitelkeretét. Az indoklás szerint kell a pénz a Lőrinci Sportcsarnok felújítására. Milliárdos hitelbe veri magát az önkormányzat azért, hogy el tudja indítani, a…..
Mindösszesen egy ajánlattevővel folytatta le a Lőrinci Sportcsarnok felújításával kapcsolatos közbeszerzést a kerület vezetése, amelyet így nem meglepő módon egy közismert fideszes kötődési vállalkozás nyert meg több, mint 2 milliárd forintért. 2 milliárd 172 millió forintért újítja fel a Lőrinci…..
Két éve indult útjára a fővárosi költségvetésből megvalósult, nagyszabású zöldfelület pótlási terv, amelynek keretében 870 facsemete lelt otthonra a 18. kerület főútvonalai mentén. A kertészeti szakemberek olyan tetszetős, nem allergén, a városi környezetet jól viselő fafajtákat telepítettek,…..
Köddé vált, a fideszes kötődésű civil szervezet, amely az elmúlt években több, mint 50 millió forint közpénzzel gazdagodott. Az egyesülethez szoros szálakkal kapcsolódik Havasi Zoltán, fideszes önkormányzati képviselő.  A XVIII. kerületi Jövő Ifjúságáért Egyesület az elmúlt években több mint…..
A mai nappal kezdetét veszi a 2018-2019-es tanév. A kerületben ez sajnos egyet jelent azzal, hogy a Kapocs utcai általános iskolában csökken az idegennyelvű órák száma, és mára egyértelművé vált, hogy a tavaszi választásokhoz kötődően több iskola felújításának ígérete csak választási kamu…..
Új felszállási eljárásrend lép életbe 2018. augusztus 16-tól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A megváltozott szabályok tovább fogják terhelni Erzsébet - Bélatelep lakosságát. 2018. augusztus 16-án lép hatályba az az új eljárásrend, amely a 31 R és 31 L pályák használatát szabályozzák. A…..
A kerületi Választási Bizottság többszöri kérés ellenére sem hajlandó kiadni, pontosan hány személy fog a kerületben szavazni átjelentkezéssel. Se azt nem tudni, hogy a hátron túli településekről hányan jelentkeztek be Pestszentlőrincre, vagy Pestszentimrére, sem azt, hogy más magyarországi, vagy…..
Újabb botrány érik Pestszentimrén miután kiderült, hogy a hivatalok asszisztálásával csak Pestszentimrén száguldanak keresztül Garancsi István fideszes Oligarcha dömperjei. Az ügyre a Tizennyolcadik Kerületi Polgárok Egyesülete nevű civil szervezet hívta fel a kerület vezetésének figyelmét, akik a…..
Április 8-án választ az ország. Remélhetőleg minél többen elmegyünk, hogy leadjuk voksunkat, hogy beleszóljunk mindennapjaink alakulásába. Ez az a nap, amikor nem foghatjuk másra, akármilyen külső körülményre vagy akaratra sorsunk alakulását. Csak rajtunk múlik, hogy hajlandóak vagyunk-e 5 perc…..
Foggal körömmel védi a kamupártokat a kerületi választási iroda. A választás tisztasága felett őrködni hivatott szervezet legutóbbi ülésén többségi szavazással akadályozta meg, hogy kiderüljön, történt-e választási visszaélés. Eddig számos alkalommal bebizonyosodott, hogy a fideszes jelölt…..
Kádár Tibor, fideszes önkormányzati képviselő cége, a NON STOP Hostess Kft. által bérelt gépjárművel rongálták Oláh Lajos, DK-s politikus plakátjait. A rongáló gépkocsit maga Kádár Tibor bérelte. Az Index számolt be róla, hogy Teréz- és Erzsébetvárosban szisztematikusan letépték és tönkretették a…..
A Városliget, a Római part, vagy éppen a Péterhalmi erdő után a Margit-szigeten található fák is veszélybe kerültek, amikor egyéni képviselői indítványra egy abnormális méretű teniszstadion építésére adott zöld utat a parlament fideszes többsége. Az egyik előterjesztő Kucsák László volt. A javaslat…..
Az egészségügyből az utóbbi években kilopott 300 milliárd forintot vissza kell tenni a rendszerbe. Az orvosok, orvosvezetők feladata pedig nem a hamis propaganda gyártása és terjesztése lesz, hanem a betegek szolgálata, és a gyógyítás. Pestszentlőrinc-Pestszentimre MSZP és a Párbeszéd által…..
Hódmezővásárhelyen időközi polgármester-választást tartottak. Az ellenzék jelöltje közel 60%-os többséggel, meggyőző fölénnyel győzte le a Fidesz jelöltjét. Hogyan értékeli az eseményeket? KA: - Először is gratulálok Dr. Márki-Zay Péternek és sok sikert kívánok a következő időszakhoz, nem lesz…..
Új oktatási törvényre van szükség, amely segít visszaállítani a 18 éves tankötelezettségi korhatárt, megállítja a funkcionális analfabétizmus arányának növekedését, csillapítja az egyre súlyosabb pedagógushiányt, elősegíti a drámai módon lerontott szakképzés színvonalának emelését. Az új oktatási…..
Anya! Egész nap nem tudtam pisilni az iskolában, mert nincs wc deszka. El tudja képzelni ezt a mondatot a XXI. századi Magyarország fővárosában? Sok kerületi szülő gondolta azt, hogy ilyen nincs. Pedig van..... Megdöbbentő beszámolókat kaptunk a kerület egyik általános iskolájából. A Kastélydombi…..
Négyszáz helyi család vár hosszabb ideje arra, hogy az egyre magasabb albérleti díjak szorításából kikerülve önkormányzati lakáshoz jusson. Pestlőrincen van ugyan 150 üres önkormányzati ingatlan, ám a fideszes vezetés valamiért nem siet döntést hozni a lakások kiutalásáról. A szeptemberi képviselő…..
Az utóbbi hetekben számos lakossági észrevételt kaptunk amelyek azt kifogásolták, hogy Erzsébet-Bélatelepen néhány csendesebb év után ismét megnőtt a felszálló repülőgépek által okozott zaj, sok helyen ápolatlan a közterület, a helyben élők panaszaival nem igazán törődik az önkormányzat.   Tény,…..