Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dbeata

1 bejegyzést írt és 3519 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azért az megnyugtató, hogy vannak jelenségek, amiket egy világjárvány sem tud eltörölni. Ilyen a tévesen kiírt ár, na meg probléma idegesítő kezelése. Olvasónk a 48 darabos, citrom illatú Finish mosogatógép tablettát szerette volna megvenni a termék alatt feltüntetett 2399 Ft-os áron, ám a…..
dbeata 2020.04.01 20:17:12
@káposzta: Jah, ez a tipikus rendszerváltás előtti ABC mentalitás, leginkább a Spar főnökeinél érhető tetten.
Öt módszer, ami 15 év COPD-vel való együttélésem alatt nálam működik! Természetesen nem dohányzom, és soha nem is dohányoztam! Ez tehát alap, innen indulunk! 1. Futás (és "just do it", azaz csak csináld!). Legyen az 3 vagy 5 km, mindennap vagy ritkábban, de rendszeresen! Ez segít a…..
Újabb  Euronics sztori? Ráadásul szerviztematikájú? Uncsi!- kiált fel a Homár összes törzsolvasója. Háhá! Nagyobbat nem is tévedhetnek! Az alábbi levél ugyanis bár valóban az Euronics ügyfélszolgálatát és szervizét érinti, és egy ideig cselesen egy teljesen átlagos, hagyományosan építkező…..
dbeata 2018.01.21 17:54:34
Én is dobok a közösbe egy Euronics sztorit, ami a férjemmel történt meg, két éve karácsonykor. A levelet is ő írta, gondotam bemásolom, okulásul.

Enjoy!

Az Euronics KÖKI Terminál-beli üzletében vásároltam egy I-Phone 4-es készüléket, 2015. december 2-án. A készüléket újként hirdették magyar garanciával. Természetesen én úgy értelmeztem, hogy ez azt jelenti, hogy nekem nem kell kiküldenem a készüléket javításra külföldre, hanem ezt a kereskedő, ill. a gyártó intézi. A vevőszolgálaton egy hölgy arról tájékoztatott, hogy három napon belül hozzájuk kell visszavinni a készüléket, utána viszont közvetlenül az Apple szervizbe(!) vigyem.

December 25-én a készülékben egyik pillanatról a másikra elromlott a WIFI antenna. Ekkor – mivel az ünnepek miatt már lehetetlen volt az ügyintézés – utánanéztem, hogy mit találok az interneten garancia ügyben. Ekkor ért az első meglepetés, mert a készülék szériaszámának beírása után az Apple weboldala azt írta ki, hogy a garancia „lejárt”. December 28-án, az első munkanapon elmentem a budapesti, Andrássy úton található hivatalos IPhone szervízbe (Y-Style), ahol legnagyobb megdöbbenésemre azt mondták, hogy valóban nem vállalnak garanciát a készülékre, merthogy nem rajtuk, az Apple-en keresztül lett vásárolva, és visszairányítottak a forgalmazóhoz (Euronics).

Ott közölték velem, hogy valóban, nem az Apple vállal garanciát, HANEM egy bizonyos Hungaroflotta Kft., amelyik nem hivatalos úton importálja ezeket a készülékeket és ő maga vállal egy éves garanciát rájuk. Kértem, hogy cseréljék ki a készüléket, vagy legalább cserekészüléket biztosítsanak számomra, hiszen ezzel dolgozom, nem tudom nélkülözni, de erre nem voltak hajlandóak, csak javítást vállaltak, egy hónapos határidővel, ebbe bele kellett törődnöm.
Másnap felhívtam az Apple hivatalos szervízvonalát is (80-983-435), ahol tájékoztattak arról, hogy már nem először találkoznak ilyen csalódott vásárlóval, és hogy állítólag az Apple már nem is árul újonnan IPhone 4-es készülékeket, tehát nem lehet tudni, miféle készletből megmaradt készüléket adott el nekem az Euronics, ill akkor találkoztam először a "refurbished" telefon kifejezéssel, ami röviden azt jelenti, hogy az Apple-hoz garanciális javításra visszaküldött telefonokat egyben eladják egy külső cégnek, amelyik működőképes telefonokat eszkábál belőlük. Jeleztem neki, hogy az Apple cég hírnevét járatja le, hogy ilyen készülékek forgalomba hozatala ellen nem tiltakozik, ugyanakkor garanciát nem vállal rájuk. (Nem részleteztük ennek okát, csak a
www.apple.com/legal oldalon található szavatosságról szóló leírásban olvastam, és feltételezem, azért, mert a töltő nem eredeti Apple, amit a készülékhez adtak).

Ekkor feleségem visszament az Euronics üzletbe, hogy tájékozódjon, illetve megpróbálja a vételárat visszakérni, amit elutasítottak. Az osztályvezetővel is beszélt, elmondta a problémát, illetve próbálta volna, mert az osztályvezető állandóan a szavába vágott, hogy a saját verzióját ismételgesse, semmilyen megoldásra nem volt hajlandó a már általuk felajánlott egy hónapos határidejű javításon kívül, amit állítása szerint eredeti Apple alkatrészek felhasználásával végez a Hungaroflotta Kft.. Arra hivatkozott, hogy teljesen mindegy, melyik cég vállal érte garanciát, az Apple, vagy egy bizonyos Hungaroflotta Kft (amelyik nem is hivatalos szerződött Apple partner). Véleményem szerint ez nem így van, nem mindegy. Minthogy a gyártó kifejezetten lejártnak mutatta a garanciát, alapos okunk volt feltételezni, hogy valami gond van a termékkel. Addig van igazuk, hogy a vevőnek teljesen mindegy, kinél érvényesíti a szavatossági jogait. De a sor végén mindig a gyártó áll jót a termékért. Innentől fogva kérdés, hogy ez a készülék miféle gyártmány, ha az Apple nem vállal érte garanciát?
Végül, miután több mint egy hónapot ült az Euronics a javításon, ami valamiért nem sikerült, kegyeskedtek felajánlani a cserét (amit ezután érthető módon nem kértünk), ill. visszafizetést lejáró határidejű utalvány formában (amit végül választottunk, mert a készpénzt persze nem volt hajlandó visszaadni. Az már egy másik történet, hogy a 60 ezer forintnyi utalványt hogyan tudtuk végül elsózni, mivel semmi másra nem akartuk/tudtuk költeni. Messziről kerülendő az Euronics, sajnos!
A Fidesz stratégiájának meghatározó eleme a konstans háborús retorika: a képzelt ellenségek látványos "legyőzése" az, ami a mai napig életben és kormányon tartja a pártot. Próbáljuk meg mi is, hiszen ellenségünk éppenséggel nekünk is akad, méghozzá a Fidesz kreált ellenségeivel szemben nagyon is…..
A vs.hu hírportált kb. tíz-húsz alkalommal látogattam meg indulása óta. Most azért kerültek bele a látókörömbe, mert megtudhattam, hogy bár az indulás óta veszteséges volt a vállalkozás (tehát senkinek nem kellett piaci alapon, és csak vitte a pénzt), mégsem húzták le a rolót, hanem krőzust kerestek…..
dbeata 2016.05.01 06:26:55
@Hepci: Azért a mostani időkben sokkal inkább vannak dotálva a fideszes lapok, mint azelőtt bármikor is. Mondjuk én is bajban lennék, ha holnap el kéne egy újsághoz szegődnöm, és hogy melyiket választanám (Szuperinfo talán még független???), de azért a Magyar Nemzetnek egy ex-fidesz kegyelttel semmi esélye, ebben teljességgel ellentmondok neked. Legalábbis nálam. Simicskát nem mosta tisztára az, hogy el lett tanácsolva a húsosfazéktól, és a nagy disznóságokról mélyen hallgat, mert őt is magával rántaná a borítás.
Én ott voltam, hát te?..
dbeata 2016.04.02 07:00:15
@Hepci: Hepcikém, nyugodtan pótolhatod az elmaradást, ehhez elég elbattyogni az egykori iskoládhoz, és a kerítésre rakni egy kockás masnit. Úgy már szolidarítasz is!
A némettel van egy kis gondom. Ha összeadom, már több évet foglalkoztam vele, még sincs semmi eredménye, mert mindig valahogy félbeszakadt a dolog. Legutóbb 8 éve, amikor magánéleti okok miatt nem tudtam tovább folytatni. Akkor jutottam legtovább benne. Most arra gondoltam, kéne egy középfokú német…..
dbeata 2016.02.29 06:21:21
@Hepci: Hehe, ez jó. Mondhatni, megnyugodtam! :) Mondjuk ami rosszabb nálam, hogy én megszólalok, aminek jó esetben általános derültség az eredménye, rossz esetben csak néznek rám...
Nem is az a durva, ahogy a maga gusztustalan, csúszómászó módján megnyilvánul ez a kontraszelektált véglény Rába Tímeáról és lányáról (akik semmit sem ártottak neki, és akik soha semmiféle konzervatív oldal által felállított mércének nem kívántak megfelelni), hanem az, ahogy a bakfis lányára kiveti…..
dbeata 2016.01.26 05:12:48
@bbjnick: részemről elítéltem a virtuális és szóbeli lincselést, és a nőt is, ahogy utólag kezelte az ügyet (letagadás, duzzogva orosz nyelv ráerőltetése a családra). BTW elhúzott már Ruszkiba?
Scribere necesse est... Katinka! 2016.01.06 22:48:22
Nem vagyok senki, csak egy kívülálló. Nem látok bele az úszósport berkeibe. Lehet véleményem így? Nem tudom. De engem is foglalkoztat a Hosszú Katinka-ügy. Amit látok, az az, hogy itt több konfliktusforrás is lehetséges.Például mentalitásbeli különbség. Nyilván Katinka edző férje által, ill. hogy az…..
dbeata 2016.01.22 10:39:17
@Hepci: Hi Hepci! :) Én meg nem vagyok Nemzeti Sport előfizető és nem is követem az úszosport szereplőinek viszontagságos életét. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a férj anyagias, bár nem puszta geciségből, hanem ott ez a szemlélet elfogadott és általános, mindenből megpróbálni pénzt csinálni. De ahogy értelmeztem, a probléma nem főleg a pénz volt, hanem a koncepció és elvárások hiánya. Mindegy, inkább beszélgessünk a sütikről. :)
törökgáborelemez 515. Nekrológ 2015.03.15 23:08:48
A politikai elemzés halott. Megölték. Megöltük. S még az sem biztos, hogy sajnálni kell ezért.  Az első érdem a pártoké. Ahogy egy nagyon fontos politikus nem is olyan régen egy háttérbeszélgetésen mondta: „igen, mi csináltuk, beküldtük az embereinket, akiknek a nevét sem…..
dbeata 2015.05.10 23:09:23
@inreallife: Jól van, Mr "Kettes számrendszer", kezdem kapisgálni.
dbeata 2015.05.11 05:41:14
@korábban ulrike: Most megleptél. Azt hittem, értékelni fogod. Rád tekintettel gondoltam erre a megoldásra. De ez így is van jól.
dbeata 2015.05.11 19:42:06
@Hepci: Tehát franciakrémest ettél, aztán citromfagyit. Barbár vagyok, tudom...:)
Az Orbán-kormányról, pontosabban magáról Orbán Viktorról mondott nemrégiben egy emócióktól fűtött beszédet Schmidt Mária a XXI. Század Intézet rendezvényén a Terror Házában. A történész által elmondottak egyik kevésbé hangsúlyos gondolata azóta is foglalkoztat. Schmidt…..
dbeata 2015.03.02 06:04:12
@Kedves Loránd x: Bezony. Szia Loránd! :)
dbeata 2015.03.02 06:04:59
@Hepci: Flekkenként fizetnek.
Új, tanácsadó rovattal bővül a Káma-túra blog. Ha úgy érzed, elakadtál az életedben, nosza ragadj tolla Már régen kitaláltuk Áronnal, hogy kéne írni egy posztot férfiakról, nőkről, családról is. Leírom hát, hogy mi mindent hallottam és tanultam a bruttó 39 hónap alatt…..
Két dolgot tudtam meg a saját gyerekeimről a hétvégén.  1. Nem is gyerekek. Legalábbis az egyik nagy mozihálózat szerint, amelynél a családi jegy, gyerekjegy csak a 9 éven aluliakra vonatkozik, az ennél idősebbeknek diákjegy jár, de csak diákigazolvány ellenében, mert…..
dbeata 2014.12.08 23:18:02
@NaNehogyMár: Most is mehetsz és kérhetsz vizeletvizsgálatot a gyerekednek. Ami amúgy röhejesen egyszerűen kijátszható. Az ilyen szűrések akkora rászervezést igényelnek, hogy már hetekkel előtte tudni fogják a diákok, mikor is lesz. Akkor pedig majd meg fogsz bolondulni, hogy vajon hamis illúzió volt, hogy mindenki tiszta, vagy tényleg minden gyerek tiszta. Az üldözési mániának nem lesz határa.
Régóta nem jelentkeztem elemzéssel. S ez sem igazán az lesz. Van azonban valami, ami foglalkoztat. Semmi eget rengető, de nekem azért fontos. Egy ideje már kerestem hozzá a hangot, a formát. Ez maradt.  (Fotó: Facebook) Most különösen nem azokhoz szólok, akik mindent és…..
dbeata 2014.10.15 18:06:09
@jjulie: Igen, a Hepci most lebukott, valójában egy fideszes beépített ügynök, beül ilyen vacsorákra, és kagylózza a zellenzéki politikusok beszélgetéseit.

Aztán azt hallottad, hogy az aszekelyek dizájnolta neki otthonra az Orbán-oltárt? Kérdezz csak rá, el fog pirulni.
dbeata 2014.10.16 07:08:52
@Khal Drogo: A lengyelek, románok mennek még nagy számban, és annak az az oka, hogy ott még rosszabb a szociális ellátórendszer, mint nálunk. Nyugat lakossága nem duplázódik, hanem nem fogy olyan mértékben.
Orbán fociakadémiájának elnöke, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester az elmúlt években rengeteg közbeszerzést nyert el. Mészáros hivatása gázszerelő, vállalkozása pedig néhány éve csődbe ment. Mostanra milliárdossá vált és szeret is költeni: villát vett, a budapesti…..
dbeata 2014.07.13 21:54:39
Varánusz RTL híradó kontra Bayer 2014.06.16 08:44:15
Bayer Zsolt is felébredt a lármára. Körbenézett, pislogott kicsit, majd a fogd, csibész! - parancsnak megfelelően leszaladt a Széles Birodalom lépcsőjén, és az összes arra járót megugatta: faszhelikopter! Faszhelikopter! Faszhelikopter! Fasz, fasz, faszhelikopter! Majd felemelt…..
dbeata 2014.06.16 20:46:32
A címbeli mondat a jobbik választási plakátjáról származik, és mivel én a Jobbik szavazóival való párbeszéd elkötelezett híve vagyok, a következőket fűzném ehhez. 1. Ún. európai bérek sosem lesznek olyan országban, ahol a Jobbik nevű párt 20%-ot szerezhet egy…..
dbeata 2014.05.05 22:36:07
@32FNewYork: Nem az a gond, hogy magas az adóelvonás? És miért magas? Mert sok az inaktív.
dbeata 2014.05.05 22:41:17
@unionista: Nem tudom, az ilyen kizavarásnak nem az-e a vége, hogy még azok a feleségek is munka nélkül maradnak, és még azt a nyavalyás 80 ezret se keresik meg.
A Fotex-es Azúr hálózat is bemondta az unalmast, most van valami magyar, a Vianni, de valahogy én nem az átgondolatlan kizavarásban látom a megoldást.
Meg lehetne nézni a többi visegrádi országban, hogy fizetnek az ilyen Müller-féle cégek.
dbeata 2014.05.05 23:25:50
@unionista: "beborítanak egy csomó kacatot. arra a népek szaladnak, mert akciós." Mint pl. a turkáló jelenség? (Csak próbálok ráhangolódni a gondolatmenetedre).

Egyébként erre írtam fentebb, hogy van olyan hálózat, ahol ez működik (pl. Lidl).
Az Index megkérdezte a kereseti toplista éléről Gyurcsányt letaszító Papcsákot, honnan termett az a 160 milliócska? Mi, akik jobban ismerjük Pártökle Ferit jót röhögtünk már az újságíró urak naivitásán is, és előre borítékba is raktuk volna Szent Tehén Ferenc reakcióit:…..
A jobboldali média hónapok óta nyomat egy hazugságot az "SZDSZ adósságáról". Az SZDSZ ugyanis egy törvény alapján a Fideszhez hasonlóan hitelre vette meg az államtól addig kedvezményesen bérelt irodáit. Amikor a párt tavaly befejezte a működését az összes megvásárolt…..
dbeata 2014.02.22 17:48:22
@Dr. Bélus___: A Fidesz székházeladásról esetleg valamit nem mesélnél?
Én úgy tudom, hogy a daganatos műtét és a kezelések utáni időben eleinte 3 havonta, majd félévente, később évente kell kontrollvizsgálatokra járni - vérvételre, MRI vagy CT felvételre - és csak az 5. év tünetmentesség után mondják azt, hogy a páciens meggyógyult.  A…..
dbeata 2014.02.21 17:28:59
@"Leona": "Akkor itt álljunk meg egy gondolatra. Egy átlagos mellkasröntgen vizsgálat sugárterhelése kb. 0,1 mSv, ez kb. 10 nap átlagos háttérsugárzásból származó sugárterhelésének felel meg. Ehhez képest a CT technikák néhány 100-szoros, esetlegesen néhány 1000-szeres sugárterhelést jelentenek (bizonyos HRCT technikák akár 1200-szorost is). A PET (pozitronemissziós tomográfia) szintén nem „gyenge” sugárterhelés szempontjából. Minimum néhány százszoros sugárterheléssel számolhatunk a mellkasröntgenhez képest. Ha a két technikát kombináljuk (és lőn PET CT), akkor szintén jó néhány százszoros sugárterheléssel számolhatunk a mellkasröntgenhez képest."

A WHO kimutatása szerint minden 35000 Hz feletti sugárzású berendezés potenciálisan rákkeltő. Az UH 10 millió Hz, a röntgen ennek százszorosa, a CT a röntgen százszorosa.

Mindeközben állítólag vérből, székletből 99%-os biztonsággal kimutatható, hogy van-e daganatos megbetegedésre utaló folyamat a szervezetben.

Ne hagyja annyiban, nem tudom, hol csinálnak ilyen vizsgálatot, lehet, hogy magán laborban.
A múlthéten megjelent KSH gyorsbecslés alapján 2013-ban 1,1 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék, amely valamelyest magasabb volt az elemzői várakozásoknál. A relatíve kedvező adathoz hozzájárult az utolsó negyedév teljesítménye is: év/év alapon 2,7 százalékkal, míg…..
Az áfacsalás "botrány" szép lassan a érdektelenség mocsarába süllyed, már csak talán Vágó Gábor LMP-s képviselő dolgozik az ügyön Horváth Andráson kívül. A Fidesz taktikája bevált, nem kell vele foglalkozni, nem kell neki teret adni, szépen magától kifullad az "ügy". Pedig…..
dbeata 2014.02.20 15:49:54
@Mária: A proli most már a turiból öltözködik, nem tudja megfizetni a kínai ruhacikkeket. Legfeljebb vegyiáruért megy a piacra.
Rövid leszek és tömör. Orbán Viktor hivatalos Facbook oldala mindenkié. Legalábbis eddig azt hittem. Vezérünk egyik Facebook kezelője kirakott egy albumot a következő címmel: „Reggel 5-kor abbahagytuk, hogy fél 10-kor folytathassuk”. Én törvénytisztelő, adófizető, a…..
dbeata 2014.01.08 14:44:24
@Brendel Mátyás: Nem egészen, mert OV közszereplő. A Facebook oldala nem teljesen az "övé", mert hozzá lehet szólni. Amint valaki hozzászól, a hsz-e az ő szerzői tulajdona. Amit ugye cenzúráznak.
Piroslap Lehet más a cenzúra 2014.01.07 22:57:58
Schiffer András pártja megint cenzúrázott. Pedig az egy évvel ezelőtti pártszakadás óta parlamenti küszöb alatt vergődő párt problémáit már nem lehet kommentek cenzúrázásával elfedni. Ertsey Katalin parlamenti képviselőjüket már meg se hívják a kongresszusra, Vágó…..
dbeata 2014.01.08 14:40:12