Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attitude Adjuster

1 bejegyzést írt és 862 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eppur si muove - és mégis mozog a föld. A  NAV  botrány  és  a  Netadó  óta  az  elégedetlenség  egyre  fokozódik. Megtelt  a  pohár, és  a  Nép  egyre  kevésbé  akarja  elfogadni  a  Fidesz  maffiakormányának  abbéli  ténykedését, hogy  hazánk …..
A választást követően arról írtunk, hogy a kormányzati politika nyomokban sem tartalmazott konszolidációt, hanem folytatódott az elmúlt négy évben megszokott erőpolitika. Akkor sorra vettük, mi történt a választást követő 3 héten: a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA)…..
A blog rendszeres olvasói talán már hiányolták a Sajtkészítők bejegyzéseit, ám a közelmúltban sem időm, sem kedvem nem volt posztolgatni. A minap azonban szívmelengető agresszióval lepett meg bennünket a magyarnaracs.hu. Közzétett egy szubjektív listát a magyar hülyékről. A…..
A huhogók 2006 óta folyamatosan jósolják a varsói gyors érkezését Budapestre, de az állítólagos expressz eddig inkább döcögött felénk. A posztkommunista párt 2006 után ugyan látványosan meggyengült, de a körülményekhez képest nem is rosszul lavírozott abban a romhalmazban,…..
Attitude Adjuster 2014.05.26 20:30:58
@ulloiut:

"Ja, úgy érted hogy pár hét alatt nem sikerült teljesen átrendezni a többségi viszonyokat?"

Nem, úgy értem, hogy nagyjából 6-8 éve nem sikerült. Nekem van egy óvódáskorú fiam, ő például ennél sokkal gyorsabban tanul.

"Itt konkrétan arra volt szó, hogy mennyire rendeződtek át a viszonyok április óta."

Nem, az 'április óta' szűkítés "közösperonos átszállás"-tól származik, viszont itt "konkrétan arról van szó", hogy az erőviszonyok évek óta minimálisat változtak - persze áprilisig a baloldali közbeszéd heves tagadásban volt, és hamisító közvéleménykutatókról, meg voksolásra várakozó, kvk-kat tudatosan átverő tömegekről ábrándozott.

"Amit a fele annyi részvételről írtál, azt nem értem. Kevesebben vettek részt ezen a választáson, mert úgy érezték, hogy nincs tétje. Az összes szavazó arányában a baloldal egy parányival jobban mozgósított, mint pár hete, a Fidesz sokkal jobban, a Jobbik meg jóval gyengébben. Ennyit tudunk, többet nem. "

annyit tudunk, hogy az egyes választásokon hányan vették a fáradtságot, hogy egyi vagy másik pártra szavazzanak, illetve ezek hogyan arányultak egymáshoz.

Az általad emlegetett 'javítás' kizárólag az utóbbi tekintetében értelmezhető, tekintve, hogy a választók több, mint kétharmada vastagon beleszart az EP-választásba, úgyhogy az összes párt lényegesen kevesebb szavazatott szerzett, mint áprilisban. Ha az arányokat nézzük, a baloldal 'javítása' elhanyagolható, ogy-választásokra vetítve ez ugyanúgy Fidesz-kétharmadot jelentett volna, mint áprilisban.

Ráadásul az egész EP-választásnak a baloldali pártok számára volt igazán tétje, hiszen ez rendezte át belső erőviszonyaikat. Ehhez képest gyakorlatilag ugyanúgy (masszív szopóálarc) szerepeltek, mint áprilisban, csak ezúttal pártonként megcímezve.

És igen, a legkevébé sem "aggódom" a baloldalért, őszintén szólva, ha már az érzelmeimet firtatjuk, leginkább a káröröm írja le őket, de miután más pártnak sem vagyok szavazója, viszonylag objektívan tudom nézni az eseményeket.

És ebből a szempontból csak értetlenkedni tudok mint az illúzióik, mind az önsorsrontásuk tekintetében.

Fociparadigmában: nincs a nyakamban egyik csapat sálja sem, de azért az szemet szúr, hogy mennyivel bénább az egyik.
Attitude Adjuster 2014.05.26 20:34:45
@fidesz 6 tagkönyv:

"Csak a maguk érdekét nézik,hogy ott legyenek a parlamentbe."

Mindenki a maga érdekét nézi, a választás per definitionem egy verseny, Benelux államokban vannak olyan pártok (Google: testimonial parties), amelyeknek deklaráltan nem a mandátummaximalizálás, vagy a kormányzati pozícióra törés a célja, de ez a demokrácia teljesen valid és logikus célja. szerencsés esetben nem azért, mert a civil életben éhen halnnak, hanem azért, mert ez a módja a politikai elképzeléseik közpolitikai döntésekre váltásának, de ezt kívülről elég nehéz megítélni.
Már április 6-án is bosszankodva figyeltem a Fidesz magyar újságírókkal szembeni előre kitervelt szemétkedését. Ha valaki nem emlékezne: a budapesti Bálnába szervezett Fidesz-bulira először akkreditálták, majd a külföldi tudósítók nagy létszámára hivatkozva elutasították…..
Varánusz Le vagy tojva, Unió! 2014.05.26 00:04:04
Az EP választás elsőszámú tanulsága: az átlag magyar tesz magasról az Unióra. Úgy képzeli ott a politikai elfekvő van, pártjuk által leselejtezett urak és úrhölgyek öltenek arra gömböc formát, a kinti hatalmasok amúgy is folyamatosan csak báncsák' a Viktort / voksolgatás…..
Attitude Adjuster 2014.05.26 10:54:21
@Bogyó 2:

"Másik része meg a párthívők, jobboldalon a hit mindig erősebb a racionalitásnál"

Nem csak a jobbodalon, sőt. Még mindig tíz-, ha nem százezrek szendevélyesigazságbeszédeznek, meg bajnaikihúztagödörbőlagazdaságotoznak.
Attitude Adjuster 2014.05.26 11:48:16
@Bogyó 2:

Nem kell mindjárt átesni a ló túlsó oldalára, az ún. "euroszkeptikusok" többsége sem akarja az EU-t (vele az egységes belső piacot, az árúk és személyek szabad mozgását, stb.) megszüntetni, az euroszekpticizmus sem az európai együttműködés elvetése, csak arra való törekvés, hogy egy ellenőrizetlen, kaotikus bürokrácia kezébe központosítsanak egyre több döntést. Még a populista EU-ellenzők sem az unió nehezen kétségbevonható előnyeit akarják felszámolni, nem az egymás közötti háborúskodás lehetőségének visszanyeréséért küzdenek, hanem a szubszidiaritás elvét lekukázó szuperállami törekvések ellen - saját munkaerőpiacuk, szociális ellátórendszereik, nemzeti különérdekei védelmében.
Attitude Adjuster 2014.05.26 11:51:35
@Kón Bandit:

"baller pártra max. átlagbéres, egyedülállónak éri meg szavazni. 2 átlagbéres 1 gyerekesnek már nem. Meg is látszik az eredményeken."

Az már igaz, ogy-választás előtt nézegettük az asszonnyal a mindenféle ígéreteket, és arra jutottunk a ballib azt ígéri, ha kormányra jut, tőlünk pénzt von el. Nem mintha akkor szavaztunk volna rájuk, ha Kánaánt ígérnek, de hogy már a kampányuk is arról szólt, hogy ki akarnak velünk, átlagbér körül kereső 'gazdagokkal' kúrni, az legalábbis vicces.
Mesterházy Attila még mindig nem érti.Az elnökség "felajánlja" lemondását az MSZP választmányának, közli a pártelnök az arculcsapásszerű vasárnapi vereség után. De előtte még azt is mondja, hogy a választások tapasztalatait együtt kell elemezni a következő hónapokban.Hogy…..
Attitude Adjuster 2014.05.26 11:34:47
Véleményem szerint az EP választás eredménye nem katasztrofális. Az ellenzéki koalíció most is kb 26 százalékot hozott, mint áprilisban, csak most külön-külön. Kiderült, hogy ennek sokkal nagyobb részét adja a DK és az Együt. Kiderült, hogy amikor a koalíciós tárgyalások…..
Attitude Adjuster 2014.05.26 09:43:52
@ben2:

"Igaza van a postnak, ha összeadják a százalékokat, akkor hozták az április 6.-i szintet, tehát nem a baloldal összteljesítményével van baj."

Egyetértek, addig szerintem sincs baj, amíg a baloldal összteljesítménye a szavazatok negyedére elég.

Ha azon belül még a 'pluralizmus' is dübörög, az hosszú távú garancia rá, hogy belátható időn belül esélyük se legyen a hatalom közelébe jutni. :D
Elveszíti a Nyugat az Oroszországgal szembeni információs háborút? És mi áll Putyin orosz elnök folyamatos imázskampánya mögött? Erre keresték a válaszokat a Danube Institute vendégei, közöttük Peter Pomerancev orosz származású újságíró, dokumentumfilmes, aki szerint a…..
Attitude Adjuster 2014.05.22 23:23:09
@Urfang:

"A donyecki és luhanszki állapotok majd rávilágítanak mennyire jó az orosz világ"

A donyecki és luhanszki állapotok legfeljebb arra világítanak rá, mennyire jó a kijevi kormány alatt az oroszpárti világ.

Hogy az orosz világ milyen, arra a Krím világít majd rá. Az meg egy hárommilliós kis koszfészek, amibe bele fogják tolni Moszkvából, amit kell. Legalábbis amíg szükség van rá, mint stabil, békés és prosperáló bezzegrégióra a mélyülő ukrán mocsár partján.
Meghallgatám Varga és Cséfalvay szakértő urakat, amint megfúják a fanfárokat a gazdasági adatok láttán, és ki tudja, hanyadszor az utóbbi 12 esztendőben, szembesülém a szisztematikus valóságtorzításnak az érzékekre gyakorolt kegyes hatásaival. Engedék ugyanis a…..
Minden MSZP-SZDSZ-es hülye bekommenteli, de azért egy posztot megér ez, és biztosan folytatható a sor milliónyi tétellel. Facebook, 168 óra, meg még ki tudja, mi. Most sorról sorra átvesszük az állításokat, és észérvekkel megcáfoljuk őket...
ProgBlog Tömeghatás 2014.05.18 11:59:40
„De meddig tart ez az öröm? Hazamegy az ember. Talán oda van égetve a vacsora. Vagy nincs munkája. Milyen jogon mondhatom én azt higgyetek, legyen hitetek, amikor ti a keserű valósággal néztek szemközt. Én valami tartósabbat szeretnék adni nektek, de csak meg tudom mutatni az utat…..
Üzenőfüzet Mi lesz az LMP-vel? 2014.02.16 17:33:47
Azt már tudjuk, hogy a politika nem lehet más. Bármennyire is cuki és aranyos a bázisdemokráciás civilkedés/hippiskedés, a politikai küzdőtéren ez kevés. Bár sokan nem tennének a zöld párt parlamentbe jutására nagyobb összeget, a jelenlegi politikai környezet nem is lehetne…..
A tervek szerint tegnap az ATV élőben közvetítette volna Gyurcsány Ferenc évértékelő beszédét. Az élő adás technikai hiba miatt egészen korán megszakadt, és nem is állt helyre. Így a beszéd helyett bekapcsolták a Fórum című betelefonálós műsort, Somogyi Zoltánnal. A…..
Attitude Adjuster 2014.02.17 03:51:36
@Zigomer Trubahin:

"@♔batyu♔: "Ilyen a jobboldalon elképzelhetetlen:

ciganyorszagkiralya.blogspot.hu/"

Pont hogy csakis a jobboldalon elképzelhető az ilyen:
ezeket az agymenéseket egy hozzád hasonlóan beborult, egybites jobber provokátor írja."

Hát nem, ezeket az agymenéseket bizony az MSZP derék országgyűlési képviselőjelöltje, Balogh Artúr írta, annak idején, amikor még a Hírszerzőn és az Index fórumon trollkodott, hírhedett volt a hasonló síkprimitív és vak gyűlölettől fröcsögő szövegeiről.

A stílus eltéveszthetetlen.

És bizony ilyenek a jobboldalon azért nincsenek.
Mint arról tegnap beszámoltunk: Raoul Wallenberg családja nyílt levélben kérte Vlagyimir Putyin orosz elnököt a levéltárak feltárására, hogy végre ország-világ megtudhassa: miért kellett húszezer magyar zsidó megmentőjét a Szovjetuniónak 1945-ben letartóztatnia és…..
Ismeritek a Combino-szenvics kifejezést? Én bevallom, nem ismertem, amig ki nem nyitottam ma a Kerékagyat. Azóta tudom mit jelent, de nagyon nem tetszik. Ebben a videóban két bringás hajt végig a Körúton a síneken. Ez amúgy sem túl jófej dolog, de két villamos között elhúzni…..
Attitude Adjuster 2014.01.30 21:45:36
A KARD Putyinmenet 2014.01.24 06:30:00
Mikor vonultak Budapest utcáin párt- és rendszerhű tízezrek az orosz szovjet vezetést, illetve a magyar-orosz szovjet barátságot és a békét éltetve? Hát most majd fognak - azzal a különbséggel, hogy most többnyire önszántukból. Le az amerikai imperialistákkal! Az oroszok a mi…..
Attitude Adjuster 2014.01.27 12:07:41
@Mária:

"Én komolyan gondolkodom azon, hogy a Fideszre szavazzak.

Befogott orral.

Mert azzal, hogy nem megyek el szavazni, nem tudok elég nagyot rúgni ebbe a senkiházi csürhébe."

+1
A tegnap híre volt, hogy elkelt a legtekintélyesebb magyar napilap. Nem csatlakoznék azokhoz az értelmezőkhöz, akik szerint a baloldali újság hamarosan a Fidesz martaléka lesz. Sopánkodás helyett az eladók médiaszemléletére összpontosítanék.   Két német óriáscég, a…..
Attitude Adjuster 2014.01.25 11:18:51
@midnight coder:

Ebben van valami, én is kizárólag angol nyelvű tartalmakért fizetek. Mondjuk abból is a szakmaiakért, politikai szarokra eszembe nem jutna egy vasat is kidobni.
Attitude Adjuster 2014.01.25 12:05:41
@lujo22:

"a könyvek biztosan nem fognak eltűnni"

Hatezer kötetes, többgenerációs családi könyvtáram van, könyvek között nőttem fel, ötéves korom óta megszállottan olvasok.

Mióta vettem egy e-readert, egyetlen papírra nyomtatott könyvet sem vettem. Viszont vettem egy readert a feleségemnek is.

A "na, de az illata, a fogása, a lapozgatás" című dumákat kizárólag olyanoktól hallom, aki nem próbált még digitális könyvet. Ellenben az összes masszív könyvmoly, aki vett egyet, azon nyomban át is állt - (még ha egy családi könytárat nincs is szíve az embernek kilóra eladni valami antikváriumnak).
Attitude Adjuster 2014.01.25 12:15:01
@♔bаtyu♔:

Sokadik gépemben nincs dvd-slot. Minek, amikor 16 giga adat elfér a micro sd-n, ami akkora sincs, mint a kisujjam körme. De ennyi fizikai hordozókapacitást is csak azért igénylek, mert így nem kell szarozni a kamera meg a fényképezőgép kábeleivel.

A könyvek nem fognak eltűnni, hanem éppen most tűnnek el. Lehet rajta jajgatni, a fonográfot is biztosan sokan elsiratták annak idején.