Regisztráció Blogot indítok
Adatok
schultze

61 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
CORVINULL lusta tanárok I. 2008.06.07 13:39:11
Látom, elég rég frissült a blog, úgyhogy végre rászánom magam, hogy írjak az egyik tárgyunkkal kapcsolatban. T-karos kötelező tárgyról van szó, amit a társadalmi tanulmányok és szociológia szakos (BA-s) hallgatóknak kellett felvennie erre a félévre. Mi vagyunk azok a…..
CORVINULL Tatai búsongó 2008.06.13 11:01:00
 Hiába kerestem az idei Tata-plakátokat, hiába keresgéltem a neten. Semmi. Máskor ilyenkor már javában zajlott a szálláshely-értékesítés és le is foglaltuk törzshelyünket, a Csillaghoz és a színpadhoz legközelebbi, zajártalmilag erősen terhelt szobát: csak a hazaút legyen…..
schultze 2008.06.14 12:44:02
RIP
Soha nem volt még ekkora hírverés magyarországi díszdoktor avatás körül. A Corvinuson Steve Ballmert (Microsoft CEO) díszdoktorrá avatása után előadást tartott az új épület egyik előadójában. Az előadást egy fiatalember megszakította: először velősen összefoglalta, hogy…..
Leszavazta ugyan a tandíj bevezetését a lakosság többsége a márciusi referendumon, ám ez nem változtat azon, hogy a hallgatók mintegy fele fizetős módon tanul. A Magyar Rektori Konferencia új koncepciója szerint a jelenlegi fizetési terheket osztanák el igazságosabban: úgy, hogy a…..
CORVINULL Egy végzős gondolatai 2008.05.12 11:41:00
emailen érkezettElső évesként mindig nagyon érdekelt, hogy milyen tárgyakat érdemes felvenni a Corvinus-os évek során, azonban így ötödév végén már más véleménnyel vagyok: Nem az a kérdés, hogy milyen tárgyakat hanem, hogy Kinél? Sokszor nem is a tárgyak, hanem azok az…..
Volt már szó a blog indulásakor az egyetem „tudásmenedzsmentjének”, tanári gárdájának kiválasztási mechanizmusairól, színvonaláról. Talán itt kellene kezdeni:   „…Hangsúlyozni szeretném, hogy az Egyesült Államokban nincs egységes, kötelező…..
Azon szerencsésebb diákok, akik anno még élő ember számára teljesíthető Erasmus-kiválasztáson vettek részt, így aztán élvezhették külföldi egyetem vendégszeretetét hosszabb-rövidebb ideig, nagy valószínűséggel a külföldi tanulmányaik meghatározó élményei közé…..
CORVINULL mikor jönnek haza... 2008.01.21 00:48:00
Szinte minden jegyzett Phd képzésen volt kinn az elmúlt 10 évben magyaranyanyelvű fiatal.A kérdés az, hogy mikor lesz végre olyan műhely a közgáz, ahova tömegesen el akarnak majd helyezkedni. Természetesen nem azokról van szó, akik folyamatosan top folyóiratokba publikálnak, mert…..
Ez a Gábornak megy. Egyébként a remix buta, de élvezhető. Egy Hi-Tack nevű holland house dj-től. Ez meg egy játéknak a megoldása, amit nem nehéz végigvinni. Érdemesebb előbb végigvinni, aztán élvezni a videót. ..
White Man's Overbite the kills 2008.01.10 17:34:59
Előző album is zseniális volt, ezzel se lesz baj. ..
White Man's Overbite vegyes termés 2007.12.28 14:17:55
Deerhoof - Kidz are so Small MIA - Paper planes (sikerült beállítanom színes keretet neki, éljen a youtube!) The Sunshine Underground - Put You In Your Place (itt a klipp érdektelen) New Young Pony Club - Ice Cream ezt az ilyen bulit szeretnék újévre kategóriába nevezem.…..
Jelen poszt aktualitását csupán az adja, hogy levettem a polcról Siklóssy László "A Fővárosi Közmunkák Tanácsa története - Hogyan épült Budapest" című könyvét (1931, reprint kiadás). Szeretem Budapestet. Szeretem nézni a házait, rácsodálkozni a régi épületek…..
Az első a Daft Punk iránti elkötelezettség jegyében A második azért, mert ha posztolok, akkor már legyen két klipp. ..
Van új Belga és új Ludditák. Előbbiről a Készülj fel a hangulatra gyönyörű (palóc nyelvjárás és dubstep alapok) Itt az egész album! A Ludditák új albumáról a Feng Shui nevű buta punk nóta. ..
A kapitalizmus.hu - hirtelen megszaporodtak itt a 'politikafilozófiai megmondóoldalak', nagyon helyesen, itt egy másik, ráadásul a szerző mindkettőn aktív - megjelent új, és remlélhetőleg kevéssé olvasott cikk tökéletes példája annak, hogy hozzáértés hiányában milyen…..
Itthon nem szokás teret engedni a piacnak. A rádió meg a TV piac (amíg nem digitális v internet alapú) meglehetősen oligopol. Ez nem jelenti azt, hogy ne férne meg rajta több frekvencia, mint ma. Nem volna az sem szükségszerű, hogy a haveroknak adják, vagy azoknak, akik garantáltan a…..
White Man's Overbite új kemikália 2007.12.16 17:42:49
Az új Chemical Brothers az átlagnál jóval átlagosabb. Már a push the button-ról is csak a Believe volt igazán jó, és most is csak egy konkrét sláger sikerült. Az az egy viszont nagyon is fülbemászó (kicsit basszus-tesztes) The Chemical Brothers - Saturate ..
N.O.H.A. - Tu café   lehet, h sok a radiocafé de még egy Zubolyt. ..
White Man's Overbite my baby my 2007.12.11 11:45:53
Van az úgy, hogy totál meglepődsz, hogy magyar terméket szúrtál ki a rádióban. Erre mondják azt, hogy exportképes. Karányi Dani - My Baby My és a werkfilm hozzá ..
imádom. csipogós PC hangokra épülő breakcore. Gangpol und Mit Sulumni live ..
White Man's Overbite peaches 2007.12.08 16:51:00
Éljen Peaches (40év, kanadai, feminista electroclash egyik apostola). Egy szép klipp, meg egy vicces új koncertfelvétel. ..
részlet a Team Americából,  mélyenszántó ..