Regisztráció Blogot indítok
Adatok
f1guru

87 bejegyzést írt és 94 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mai napon ünnepli 28. születésnapját a királykategória egyik klasszisa, az idén már Mercedes színekben bizonyító Lewis Hamilton. A következő írás nem az ünnepelt eredményeiről szól, sokkal inkább azokról a fontos momentumokról, melyek lehetővé tették számára, hogy a…..
f1guru 2013.01.11 20:26:25
@dreamhotep: Pont ez a lényeg, hogy nem az első. Nézz utána, hogy Karthikeyan mikor debütált.
f1guru 2013.01.12 20:30:30
@FormaNet: De mióta fekete az, akinek fehér az anyja?
f1guru 2013.01.12 21:06:58
@FormaNet: Persze, ezzel nincs is semmi gond. A szenzációhajhász megfogalmazásokkal van a baj: "az első fekete a F1-ben", aminek, ugye, mint próbáltam rávilágítani, a fele sem igaz.
Pontosan két hónap, és hét verseny van még hátra a Formula-1 2012-es szezonjából, így éppen időszerű, hogy a következő évi versenynaptár is körvonalazódjon. Ez első nyilvánosságra került programtervezet nem tartogat túlzottan nagy meglepetéseket, ám annyi egyelőre…..
A Bahreini Nagydíj szerencsére különösebb incidens nélkül ért véget, és a pályán valóban izgalmas futamot láthatott a száguldó cirkusz népes rajongótábora, ám a pályán kívüli események mellett mégsem szabad úgy elmenni, ahogy azt a szervezők, és Bernie Ecclestone…..
f1guru 2012.04.26 11:04:06
f1guru 2012.04.26 11:24:09
@FormaNet: Köszönöm, meg is válaszoltad :)
Sebastian Vettel nemcsak akkor ünnepel, amikor a pole-ból indul. A legutóbbi Kínai Nagydíjon például így ünnepelte az edzésen elért 11. rajtpozícióját: A verseny után is fontos szerephez jutott a már jól ismert mutatóujj: Köszönjük, Gurmit Flora...
Florida: zuhogó eső.A tegnapi Daytona 500-on Juan Pablo Montoya ütközött egy óriás hajszárítóval. Mert megérdemli...
Az idei szabálymódosításokkal egy dolgot már biztosan elértek, mégpedig azt, hogy a 2012-es autók szinte egytől-egyik krondák lettek (gy.k.: kronda = kib...ott ronda). A legtöbb autó úgy néz ki, mint amelyek épp most jöttek a töréstesztről, vagy amelyeket jól helyben hagytak…..
A Red Bullnál a szimulációs tesztek kimutatták, hogy Vettel autója már most gyorsabb 0,8 másodperccel Webberénél.Mindeközben Sebastien Buemi lett a Red Bull tartalékpilótája. Karácsonyra egy mountain bike-ot ajándékozott Webbernek.A McLaren bejelentette, hogy az új autót először…..
17 év telt el Senna (és Roland Ratzenberger) halála óta, és az ember elgondolkodik, hogy mi történt volna, ha azon a tragikus hétvégén Senna nem hal meg. Ki volt minden idők legjobb pilótája? Juan-Manuel Fangio? Jim Clark? Gilles Villeneuve? Alain Prost? A barátaimmal sokat…..
f1guru 2012.01.24 14:15:15
@Cruelhunter: Nem veszed figyelembe, hogy más dolog a kiskapukat okosan kiaknázni (pl. dupla diffúzor, befújt diffúzor, F-duct, stb.), és teljesen más a már eleve betiltott dolgokkal jogtalan előnyt szerezni (pl. Benetton 1994-95 kipörgésgátló és rajtautomatika).

Keress rá a gugliban a "13-as menüpontra" (angolul: option 13) a Benettonnal kapcsolatosan. Röviden: a kormányon lévő 10 férőhelyes menüből egy bizonyos pilóta a megfelelő gombok kombinációjával aktiválni tudta a 13-as menüpontot (ami ugye láthatatlan volt a versenybírók előtt), amely a kipörgésgátlót, rajtautomatikát kapcsolta be.

A youtube-on is nézegetheted az 1994-es rajtokat, amikor MS a 3. sorból az első kanyart már az élen zárta.

Az, hogy Senna nem tudott versenyt nyerni 94-ben, ugye nem gondoltad komoly érvnek? Mindösszesen 3 versenyen indult, az egyiken kipördült, a másikon kilökték, a harmadikon meghalt. De mindháromnál az élről rajtolt.
Most, hogy a Renault/Lada/Genii/Lotus (a nem kívánt rész törlendő) csapat leszerződtette a Kimit a 2012-es szezonra - vagy legalábbis addig, amíg a jégkrémkészletük tart - ugrásszerűen megnőtt az érdeklődés a 2007-es világbajnok iránt. Mi itt az F1Gurunál megszereztük Kimi…..
Mika Häkkinen és Jenson Button megmutatja, hogyan lehet józanul autogrammot adni. Egy merdzsóval. ..
Lássuk, milyen reakciót vált ki Kimi Räikkönen visszatérése ennél az intelligens, bár annyira nem józan fanatikusnál. Angoltudás ajánlott :) ..
Az összeesküvés-elméleteket imádók mindenféle rejtett csapatutasítást véltek felfedezni a 2011-es évadzáró Brazil Nagydíjon a Vettellel történt sebességváltógondok mögött. A valóság azonban ettől sokkal egyszerűbb... Köszönjük unlap..
Shanghai, Kína, időmérő, 2010. Nico Rosberg alig találja kedvenc rádiócsatornáját...
Hát, ha már kiesett a versenyből, akkor gondolta, legalább hasznossá teszi magát a csapat számára... ..
Sokan talágatták, mi volt az oka Sebastian Vettel két kanyarig tartó versenyének Abu-Dhabiban, de sem a csapat, sem Pirelliék, sem maga Vettel nem tudott megfelelő magyarázattal szolgálni (a kommentátorokról jobb nem is beszélni). Mindeddig. Az élő közvetítésből kimaradt, de Bernie…..
Sebastian Vettelnek köszönhetően a Red Bull Racing idei 16. pole pozícióját szerezte meg, ami új rekord a Formula-1 történelmében.  Lewis Hamilton a második leggyorsabb kört jegyezte, de büntetése miatt csak az ötödik rajthelyről kezdheti meg a 60 körös versenyt. Hamilton…..
f1guru 2011.10.29 17:07:04
Az első Indiai Nagydíjon egyetlen hazai versenyzőnek, Narain Karthikeyannak szurkolhat majd az indiai közönség, miután a Team Lotus hivatalosan is megerősítette, hogy Karun Chandhok nem kap lehetőséget. Chandhok nem titkolta, hogy nagyon meglepte a döntés, és természetesen…..
Hungária után szabadon (copyright F1Guru :-) ) Pole-királynak hívják a háta mögött az UJJ-fiú, ki az Efegybe költözött. Ha beindítja Red Bullját, a DRS-szárny is furcsán áll, odavonzza a szponzorok táborát. Ha a pódiumra a verseny után felér, a fotósok lesben…..
Lucas di Grassival tehetünk meg egy próbakört a barcelonai pályán. A video érdekessége, hogy a kamera pont a pilóta szemmagasságában van, így pontosan azt a képet adja vissza, amelyet a pilóta is lát vezetés közben.Di Grassi egyébként elmondta, hogy elég vicces volt fél szemmel…..
Bernie Ecclestone 27 éves kislányát nem kellett sokat agitálni, hogy vetkőzzön pucérra. Szegénykének ráadásul 50 fontos bankjegyek közé kellett feküdnie a 45 millió dolláros londoni otthonában. A fotós előtte megkérdezte tőle, hogy tudna-e szerezni a fotózáshoz kb. 1 millió…..
Ma fordult elő egy évtizede először a Williams csapatnál, hogy Sam Michael nem volt jelen a versenyen. Lássuk, hogy sikerült ez a nap a két pilótának: ..
Nálunk is láthattátok már a zombi fiút, becses nevén Rick Genest-et, aki lényegében magára tetováltatott egy kifordított embert. Illetve Andrej Pejicet is mutattuk már, az elmúlt ősz óriási szenzációja volt nálunk is, mert elképesztően nőies adottságokat kapott a…..
A jelek szerint elkészült a 2012-es Formula-1-es versenynaptár harmadik változata, ami annyiban különbözik az előző kettőtől, hogy hivatalosnak tekinthető, miután az FIA megerősítette, a Motorsport Világtanács (WMSC) pedig már ratifikálta.  A legnagyobb változás a Bernie…..
Fényképeket már láthattunk Tom Cruise Red Bull tesztjéről, de videót még nem...
Hermann Tilke, a legújabb kori F1-es pályák tervezője, akit a száguldó cirkuszban akár a „Gyűrűk Urának” is nevezhetnénk, munkája alapján meglehetősen megosztja mind a szakmát, mind a szurkolókat. Kritikusai leginkább azt róják fel, hogy az általa tervezett pályák…..
f1guru 2011.08.24 15:01:14
@Pöttyös66: Ha jól tudom, Silverstone átalakítását sem Tilke végezte tavaly/idén.