Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bicspesz Elek

0 bejegyzést írt és 119 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Moszkva után most Washingtonnak jönne jól, ha a magyar kormányfő bomlasztaná az európai egységet. Jó hírként kommentálta az Index azt az értesülését, hogy május végére tervezik Szíjjártó Péter magyar külügyminiszter washingtoni látogatását. „Végre találkozhat Trump külügyminiszterével Szijjártó…..
Manon Quérouilés és Malek Dehoune újságírók egy éven keresztül éltek életvitelszerűen Párizs egyik leghírhedtebb és legveszélyesebb külvárosának számító Seine-Saint-Denis-ben. Kitartó munkájuknak köszönhetően sikerült beépülniük a külváros társadalmába és - a…..
Kétségtelen, hogy a Netpincér az egyik legjobb dolog, ami az éhes emberiséggel történhetett. Azt viszont úgy tűnik, nem árt megjegyezni, hogy ők csak netes közvetítők, szerződés a kopogó szemű delikvens és konkrétan az étterem között jön létre, így aztán probléma esetén sok segítséget ne várjunk…..
Bicspesz Elek 2018.05.17 13:37:00
@Etniez: Ja de a futar is is kihozta. Sok vendeg "meggondolja magat" nem kell neki a kaja. Londonban a Jinn utanveteles es aki nekik hordja a kajak 30%-at megeszi mert a vevo nem talalhato/meggondolja magat stb.
A futar a Deliveroonal/Ubernel(ott ezek vannak s Netpincer oket masolja)utolag kapja a penzt(az applikacio mutatja kivitte-e).
Nincs jo megoldas...
Bicspesz Elek 2018.05.17 13:39:26
@Xezs7: Az USA dollar sz.r valuta amiota Nixon levette az aranyalaprol...
Már korábban is többször szembe jött velem az aputest, mint fogalom. Gondoltam egy merészet, és  számolva azzal a következménnyel, hogy esetlegesen felidegesítenek az olvasottak, belenéztem a témába.  Aki esetleg nem tudná, az aputest az a test, ami egy picit már pocakos, picit adott esetben már…..
Bicspesz Elek 2018.05.12 14:01:10
@Alick: ja ha nem kell tulorazni+bavasarolni. Meg jo ido van es nem azol sz.rra/nem kapsz hőgutat.
A kilakoltatási tilalom, amely 2017. november 15-én kezdődött, április 30-án lejárt. Egyelőre nem tudni, hány családot érinthet.   ..
Bicspesz Elek 2018.05.05 11:06:41
@Nancsibacsi:
Azert vannak Budapesten, msrt videkrol is ide jonnek. Itt meg lehet elni.
A nagy barakklakasok az egyetlen jo megoldas itt. A Horthy korban bevalt!!
De a Hos utca is jo lett volna lebontas helyett..
varosikurir.hu/600-ember-lakhatasa-vs-sportletesitmeny-a-kozszolgalati-egyetem-diakjainak/stadionok-hos-utca-fdm-20170822_13-e1518080797328-1024x499/
Bicspesz Elek 2018.05.05 11:12:33
@zuulululu:
Nem a kommunizmusban vagyunk! Angliaban, USA-ban stb szabadaras a lakaskiadas stb. FRanciaorszag, Hollandia, Berlin stb. pedig a szabalyozas miatt gyakorlatilag sokan csak illegalisan berelhetnek mert a berbeado valogat a berlok kozott es nem a f.fejeket fogja bevalogatni!!
A fiatal bereljen szobat ha apu/anyu nem segiti vagy alljanak ossze parban es 2 en mar kifizetnek egy lakasberlest!!!
Bicspesz Elek 2018.05.05 11:21:44
@zuulululu: Amit te mondasz annak ugy lenne ertelme, ha mar megcsinaltak 2-3 gyereket allambacsi adjon bekik, de addig nem.
Aki meg olcsoert akar lakni, azoknak igenis telepet kell letrehozni(Hos utcai tipusut csak nagyobb mertekben). 20 000 et kollegiumi agyert kell fizetni nagyokos!!! Aki nem tud lakjon a szuleinel mert regen se haltak ebbe bele(Kadar elvtars is igy elt 1945 elott).. Munkasszallok letrehozasat persze preferalnam ha valaki Budapesten dolgozik tudjon hol lakni addig amig nincs lakasa.
Mas: Airbn legyen legalis 3 lakasig de ne tovabb. Ebben a spekulaciot(idejon kinai, angol, ir, orosz stb es vesz 30 lakast egybol Arbnb nek)persze meg kell akadalyozni, foleg a Nagykoruton kivul(ugysem alanyi jog azon belul lakni).
Meg minimalista panelepites is jol jonne(CS lakasok).
Ha egy mondattal szeretnék válaszolni a címben feltett kérdésre, akkor azt kellene írnom: mert az senkinek se lenne jó. Pontosabban szólva: a megtorlás egész egyszerűen nem érdeke Orbán Viktornak. Jó dolog a hatalom és még jobb, amikor azt akár önös céljaink megvalósítására…..
Bicspesz Elek 2018.05.04 13:37:03
Bicspesz Elek 2018.05.04 13:48:12
@MACISAJT:
Meg is buknal ha addig nem erne "baleset"..
A Mapire.eu honlap egyik személyes kedvencem. Felbecsülhetetlen értéket talál az oda látogató, közülük is a legérdekesebb egy 1944 áprilisi légifotó sorozat, amely a Hadtörténeti Múzeumban szunnyadt egészen addig ameddig az Arcanum és a Fortepan el nem kezdte digitalizálni. Egy búcsúpillantás ez a…..
Bicspesz Elek 2018.05.03 18:16:05
Sok magyar próbál külföldön idősgondozásból megélni és boldogulni, Margit mai rövid írása ugyanakkor azt bizonyítja, mennyire észnél kell lenni, amikor az ember belevág. Különben elég csúnya dolgok történhetnek. (A posztban értelemszerűen nem szerepel cégnév, hiszen elsősorban a jelenség a fontos.)..
A Samsung Galaxy 8-ast egy drága, de vízálló, porálló csodának ígérték. A 24.hu jól el is vitte nyaralni, hogy letesztelje, mit tud a kis drága a tengerparton. Érdekes tapasztalatokhoz és infókhoz jutottak ennek kapcsán. Például, hogy a telefon IP68-as folyadékállósága…..
Bicspesz Elek 2018.05.01 00:00:58
youtu.be/ao21eJgsF1w

Iphone 8 vs Samsung S8 salt water test...
Bicspesz Elek 2018.05.01 00:05:01
Thaiföld egyike azoknak az országoknak, amelyek ugyan a világ másik végén vannak, mégis ehhez képest meglepően sok magyar él ott, vagy látogat oda rendszeresen. Érdekes hely, hiszen miközben meglehetősen kemény a saját állampolgáraival szemben (ha finoman akarok fogalmazni), a…..
Bicspesz Elek 2018.04.30 10:35:43
@Kövérmadár [swe]:
Nem olyan szep a dolog, mint itt le van irva. Poen egy-ket evig ott lenni, de nagy a csorosag. Havi 40 000 huf-ot azert sokallok, par eve meg Budapesten iz lehetett ennyiert lakast berelni pl Kispesten(es gondolom a szerzo sem luxuslakast berelt ha a zar csak ugy elromlott).
Amugy tele van durva tortenetekkel, hogy a thai feleseg megoli a ferjet a vagyonaert es a thai rendorseg balesetnek alcazta vagy le lett fizetve meg hasonloak szoval par ev ott lebecolas meg nem a valosagos ott elest mutatja be.
www.thesun.co.uk/news/6064523/british-man-arrested-stamping-thailand-wife-refuse-sex/
Reágáló Az új rend 2018.04.27 21:53:28
A ligetben kicsit meggyepálták az állampolgári jogukkal élő, bejelentett tüntetésen részt vevő állampolgárok egy részét. Nem, nem a rendőrök. A liget-projektnek nevezett barbár rombolás eszközeit védő magáncég biztonsági őrei, vagyonőrei tették. A rendőrség a feszültség kialakulása pillanatában…..
Rózsaszínű álmok napi 300 méter autópályaépítésről és a vasvillák kemény valósága kísérte az első magyar sztráda születését...
Az emberek általában szeretik kicsit fényezni a valóságot, többnek láttatni akár magukat, akár a környezetüket, mint ami valójában. Különösen sokszor kapnak ilyen megjegyzést a külföldön élő magyarok – és lássuk be, néha nem teljesen alaptalanul. Az alábbi rövid, de annál érdekesebb véleményt Tibor…..
Szun-cet és főművét, a Hadviselés tudományát világszerte ismerik. Sokak szerint az üzleti életben is hasznos olvasmány, bár eredetileg a kínai ókorban íródott klasszikus a hadvezetésről. Amivel most foglalkoznék, hogy a kínaiak mennyiben gondolkodnak másképp, mint a nyugati országok, és milyen…..
Fegyvertelen Gettó Tourism 2018.04.20 22:32:32
Fotó: IHO.hu Nem tudom, milyen ördögi Soros-terv része, de valahogy úgy szervezték a hatalmasok, hogy Magyarországon csak húgyszagba lehessen megérkezni. Vagy hányásba. Van persze pár ritka kivétel, amikor a sok uniós forrás ellopásához valamit építeni kellett mutiba, de alapvetően a jellemző ez.…..
Ferenc pápa átölelt egy gyermeket, aki sírva kérdezett meghalt édesapja sorsáról. A szentatya múlt vasárnap látogatott meg egy római plébániát, és a hívekkel való szokásos beszélgetés, a forum alkalmával a legszörnyűbb, az egyik lehető legfájdalmasabb kérdéssel került szembe. Egy kisfiú szegezte…..
JobAngel Csak egy takarítónő! 2018.04.16 06:26:00
A fizikai munkások „megbecsültségének” ékes példája ez a kiszólás, és annyiszor hallok hasonlókat, hogy egyesével sok az ehhez kapcsolódó gondolataimat átadni. Most még látok olyan hozzáállást, hogy megmosolyogja a CV olvasója, hogy álláspályázónk 35 éves kora fölött is beírja a mekis diákmunkáját.…..
Bicspesz Elek 2018.04.18 09:30:40
@les miserables: Ja az ilyen kiszervezeseknek meg is lesz az "eredmenye"
.
Sok Tescoban pl Anglia felere csokkentettek a biztonsagi orok szamat aztan jott a hiszteria, hogy duplajara, haromszorosara stb.nott a lopasok szama. Az ilyen epitmenyek minoseget is megneznem...
Bicspesz Elek 2018.04.18 09:33:27
@Bicspesz Elek: Eleve nagy epuleteknek egy team munkanak kellene lennie a hibak kikuszubolese miatt tudtommal, de ugy latszik nem szamit az emberelet annyira..
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
Bicspesz Elek 2018.04.10 14:25:36
@flydomi: Az inkabb te leszel Nyugaton a melodban...
Gyakran éri az a vád a mai (de ha őszinték akarunk lenni: a mindenkori…) tizenéveseket, hogy nem tudják, mi az a munka, felkészületlenek az élet kihívásaira. A brit kormány egyik minisztere most egészen érdekes javaslattal állt elő...
Bicspesz Elek 2018.04.08 01:21:24
@szepipiktor:
A brit kormany jobbos.
Amugy szep, csak
1, A legtöbb ceg, meg a boltok is, nem egy napra/het keresnek embert, hanem több napra.
2,Nekik jo szolgak kellenek, akik tudjak a dolgukat, es altalaban a bangladesiek ebbena legjobbak(boltokban) vagy a kelet-europaiak(gyarakban)
3, Egy rakat munkat gepesitenek, illetve fele letszammal akarjak ugyanazt a munkat elvegeztetni
4,Ejszakai munkat csak 18 ev felett lehet csinalni
5, A tinedzserek arrafele sokat lopnak, mert ugyse buntetik oket megkomolyan..
Orbán Viktor meglepően őszinte politikus, mert mindig előre jelzi, hogy mit fog tenni. 2010-ben azt mondta, hogy forradalom zajlott a szavazófülkékben, s az eredmény feljogosítja a kormányt, hogy politikai akaratának korlátlan érvényesítésével az addigi közjogi kereteket lebontsa és újat (értsd: a…..
Ünnepek alkalmával nem szoktunk utazni, mert rendszerint sokkal drágább minden jegy – hiszen sokan csak ekkor tudnak ellépni pár napra. Most kivételt tettünk, egyik kedvenc szigetünkre ugyanis még húsvétra is olcsó jegyeket találtunk. A szigetre épp március-áprilisban a legjobb jönni, mert a…..
Sima bérgyilkos sorozatot 2018-ban már nem fog berendelni az HBO. Egzisztenciális válságba kerülő fejvadász lehet egy fokkal érdekesebben hangzik, de ez esetben is könnyen érezhetnénk azt, hogy ezzel az ötlettel egy jó 10 évet megkéstek. Manapság már nem a komplikált férfiakról szólnak a legmenőbb…..
Bicspesz Elek 2018.04.02 18:57:35
Bitang jó érzés, hogy már visszajáró vendég vagyok a Tilos Rádió kéthetente péntekenként jelentkező Régen minden jobb volt című, hátrafelé nyilazó, történelmi-popkulturális műsorában. Vagy legalábbis mindig nekem szól Csunderlik „Csucsu” Péter a tévékritikákat író gonzótörténész és Laska Pál, a két…..
Bicspesz Elek 2018.04.02 00:50:49
csucsuka.blog.hu/2014/09/14/a_b-kategorias_akciofilmek_5_kiralya_571
"Az Amerikai nindzsa címszerepét eredetileg Chuck Norris játszotta volna, azonban az orosz és kubai terroristák floridai partraszállása okozta elfoglaltsága miatt egy kis dzsúdómúlttal a minden akciósztárnál elmélyültebb tekintetű gyermekpszichológus, Dudikoff kapta meg a biankócsekkel felérő nindzsafilmet némi modellkedés és Dallas-beugrás után. Ezzel azonban olyan magasra tette a lécet, hogy nemhogy a trambulinról hármasával dobbantó nindzsastatiszták, de Szergej Bubka se tudta volna átugrani."