Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kardamom

25 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Február végéig elég sok jó bort leárazott, illetve félárasított kedvenc borkereskedésünk, a Bortársaság. Lehet kapni egész jó borokat 800 és 1500 forint között, illetve nagyon jókat 1500 és 2500 forint között. Most pedig ajánlunk párat, Sopron, Balaton, Somló, Eger fért…..
KARDAMOM Olcsó is, gyors is 2011.11.19 20:45:00
Melyik diák ne akarna nyolcszáz forintból jóllakni a Ráday utca kellős közepén? A frissen nyílt Csibefalat választékában gyakorlatilag ugyanazt tudja, mint a Kentucky Fried Chicken, két hatalmas különbséggel: jelentősen olcsóbb, és a magyar viszonyokra találták ki minden…..
KARDAMOM Irány szamorodnit venni 2011.11.18 18:55:00
Nem is tudjuk, hogyan sikerült eddig elmennünk az ősz eddigi talán legszebb borleárazása mellett, mindenesetre most pótoljuk a mulasztást. A tolcsvai Oremus borászat 2008-as édes szamorodniját most ugyanis 2100 forintért kínálja a Bortársaság.  Nyáron, a tolcsvai bornapokon…..
KARDAMOM Túl nagyra nőtt 2011.11.18 14:06:00
Tegnap este megnéztük a Bazilika mellett található DiVino borbárt, amit fiatal magyar borászok alapítottak azzal a céllal, hogy itt nem a nagy öregek, hanem az ő boraikat lehet majd inni. Abszolút támogatható koncepció, tök jó ötlet, és ráadásul tök jó helyen, hiszen mint…..
KARDAMOM A Tchibo nagy lehetősége 2011.11.08 10:31:00
Tökéletesen elhibázott, vagy inkább nem teljesen kiforrott? Természetesen nem a Tchibo kávéjára, hanem a cég hazai terjeszkedési és üzletpolitikájára gondolunk, a német márka ugyanis a Starbucks első hónapjaihoz hasonlóan csak a plázákban van jelen, nem pedig ott, ahol…..
Nyilván Burger Kingbe nem reggelizni jár az ember, hanem azért, hogy gyorsan megegyen egy-két nagyobb hamburgert és hozzá sült krumplit. De várjunk csak, miért ne reggelizhetne az ember a Burger Kingben, amikor nem is olyan régen teljesen beújítottak kávétéren? Újabban…..
A tállyai Homoky család pincészete szüretelni hívott minket október második hétvégéjére. Hárslevelűt szedtünk a Sasalja-dűlőben, amiről azt kell tudni, hogy nagyon jó, minősített terület. Íme a fotók. Tokaj-Hegyalján már régóta tart a szüret: a zenit, a zengő és a…..
Ha valaki Miskolcon jár, ne csak a Lazába és az Impresszóba nézzen be, hanem a Szinva-patak partján található Kortyoldába is. A hely étteremként is funkcionál, de a sörökért érdemesebb betérni ide. Mi egészen sok saját sört kóstoltunk a Kortyoldában, ezek közül a fenti Korty…..
Egy Bródy Sándor utcai kisbolt kirakatánál láttuk meg az idei év egyik legviccesebb és egyben legmegdöbbentőbb reklámját: az Adidas boltokban látható életnagyságú Fluor-figura kávét és pékárut hirdetve szól a Palotanegyed közönségéhez. Gyönyörű a kompozíció: magyar…..
Ne csodálkozzunk, ha Badacsonytomaj elején a bringaút nem a tópart felé, hanem a faluba, a bazalttemplomhoz visz: tekerjünk fel a dűlők és borászatok közé, és ha már ott vagyunk, kóstoljunk szürkebarátot, kéknyelűt, olaszrizlinget.  Ha Badacsonyról van szó és a borokról,…..
Negyedik éve rendezik meg a Győri Bornapokat. A város talán legjobb hangulatú rendezvényén idén nemcsak a látogatók, a kiállítók is rengetegen voltak. A legnagyobb választék a pannonhalmi borvidék termelőiből volt, de azért képviseltette magát Tokaj, Szekszárd, Villány és a…..
A szóda és a bor külön-külön és együtt is jó. Vannak azonban, akik gasztronómiai gyilkosságnak gondolják a fröccsöt. Hadat üzent ugyanis a fröccsnek és a fröccsfogyasztás állami támogatásának az Egyenlítő TV. A szocialistákhoz közel álló blog égbekiáltó…..
A szokásosnál is ütősebb akcióval indítja a szüretet a Bortársaság, blogunk kedvenc borkereskedése. Elkezdték ugyanis 30-40-50 százalékos kedvezménnyel adni az évjáratváltó és kifutó boraikat. Olyan kedvenceink vannak most olcsóbban, mint a:2010-es Weninger Pannónia…..
Elegünk van a budapesti kínai éttermekből, amelyek sarokról sarokra öntik ránk a nátrium-glutamátos borzalmat. Elegünk van a műanyag tányérokból és evőeszközökből. Elegünk van abból a felfogásból, hogy ennyi pénzért ez jár. Mert ez egyáltalán nincs így.Örök emlék…..
Leginkább a szupervonat jelzőt szokás ráaggatni a hazánkban a Hegyeshalom-Budapest vonalon közlekedő Railjetre, mivel egy IC-helyjegy áránál olcsóbban sokkal kényelmesebben lehet itt utazni, mint egy fapados repülőn, és adnak enni is! De mit? A helyünket elfoglalva két prospektust…..
A VOLT fesztivál alatt a négycsillagos soproni Hotel Fagusban szálltunk meg. A hotel speciális VOLT-csomagot kínált, és ez van a legközelebb a Lővér Kempinghez is: rövid tízperces erdei sétával ugyanis a fesztivál területén lehetünk. Nézzük a tapasztalatokat! Először is: a VOLT…..
KARDAMOM Gut, besser, Flensburger 2011.08.08 07:31:00
Elsőre talán meglepőnek tűnhet, hogy Németországban nemcsak az alapvető élelmiszerek olcsóbbak, hanem a sör is. Ez azonban egyáltalán nem meglepő: a sör (és általában az élelmiszerek) áfája sokkal alacsonyabb a hazainál, ezért fordulhat elő, hogy míg otthon átlagosan 200…..
Még májusban írtunk a budapesti Il Basilico olasz étteremről, összességében negatívat: a salátát, a profiterolt és a fura számlát kifogásoltuk. Mint kiderült, ezzel nem vagyunk egyedül - és ami az egészben a legjobb, az étterem sem hagyta annyiban. A vendégeket gyépéseknek, az…..
kardamom 2011.08.07 15:35:07
@a_jo_pasztor: A pizzájuk rendben van.
A képen a berlini Lindner vajbolt/pékség/cukrászda/delikát áfonyás-túrós tortájának negyede látható. A sütemény 8 euróba kerül és négy személynek bőven elég. A túró pont annyira édes, hogy az áfonya megfelelően ki tudjon mellette bontakozni, a tészta a helyén van, és…..
A képen az egyik legnagyobb berlini áruház, a Kadewe gourmetosztályának magyar borokat kínáló polca látható: az Oremus és a Disznókő tokaji furmintja, szamorodnija és aszúi 40-80 euróba kerülnek, míg a félédes Kunsági kékfrankos, a Varga-féle egri bikavér és a Teleki…..
Baromi NAGY olasz süteményt - a Maina tradicionális Colomba-tortáját - lehet kapni most 1800 Ft körüli áron Budapesten, a Palotanegyedben, a Bródy-Szentkirályi utcák találkozásánál lévő csokiboltban, az eredeti ár feléért! Mi már kipróbáltuk, finom! Amit lefotóztunk, az csak…..
Nincs is jobb programötlet egy tavaszi-nyári hétvégére, mint körülnézni Szentendrén. Budapest belvárosából nagyjából egy óra alatt ott vagyunk a Duna-parti kisvárosban, ahová már csak azért is érdemes elmenni, hogy ebédeljünk és utána kávézzunk egyet. És most pont erről a…..
kardamom 2011.05.16 17:00:47
@parfümblog: Most fejből nem tudom már megmondani, milyen kávét ittunk, de ha azt nézzük, hogy a jobb budapesti kávézókban legalább ennyit kell fizetni két csészéért, mint itt, vagy többet, akkor nem sok érte. Szentendre meg eleve nem olcsó, de például már Mosonmagyaróváron is ennyibe kerül a jobbnak számító helyeken a kávé.
A Kardamom új sorozata úgy készül, hogy beülünk egy helyre, ahol ott helyben, pár pontban írunk egy gyors reflexiót arról, amit tapasztaltunk. Sorozatunk első részében a Treffort Kertet néztük meg, most a Bajcsyn található Il Basilico olasz étterem a soros. A jó olasz étterem -…..
Viszonylag új helynek számít a Bartók Béla úton található Szatyor a budapesti romkocsmák sorában: tavaly szeptember közepén nyitott a mellette lévő Hadik kávézóval együtt, azóta pedig a budai oldal kábé legfontosabb esti találkozóhelyévé nőtte ki magát. Mi azonban nem arra…..
A Magyar Rádió épülete mellett, a Nemzeti Múzeum mögött, az Építészek Háza palotájában van egy belülről és kívülről is egészen jól kinéző pinceétterem, az Építészpince, mely az ablakain napi ajánlataival hirdeti magát. Mi azonban most nem a déli menüre voltunk…..