Regisztráció Blogot indítok
Adatok
longlong

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen, nagyszüleink, dédszüleink idejében az volt a szokás, hogy a fiatalok magázták az idősebbeket. A szüleiket, nagyszüleiket is. Az ismerős felnőtteket nénizték, bácsizták, a szülők édesanya, édesapa volt, a nagyszülők nagymama, nagypapa, vagy papa, mama. Az anyós, após is általában anyuka,…..
longlong 2021.07.10 21:06:57
@Ekrü: az igen. Az igazi begyopesedett gondolkodas a meg begyopesedettebb, semmitmondo indoklassal.. disznot... Ja...
Vannak persze ellenérvek, vannak akik szerint fizessen a katás, a 40% jogos, van pénze, minek sumákol? Fizessenek a gazdagok, ahogy az már lenni szokott. Nos, volt amikor a KATA értékhatára 6 millió volt, akkor az év elején befizettem vagy másfél millió plusszt az előző évre, ha az emlékezetem nem…..
Egy Victoria’s Secret reklámban a modellek a tökéletes élet képét sugallják: gyönyörű test, szerető pasi és barátok, komfort és magabiztosság. De ez mind csak ámítás, állítja Nicole Weider, a Victoria’s Secret fehérnemű-óriás és a Maxim magazin egykori modellje.  Egy…..
Az RTL ősszel mutatja be a holland licensz alapján forgatott, eredetileg Divorce címre hallgató drámasorozatát, ami pont olyan heti sorozat lesz, mint a Zöld íjász vagy a True Detective. A magyar címmel Igazából…..
longlong 2015.08.17 18:49:13
@sixx: valóban nem sokan maradnának. De ha azt mondjuk, hogy mindenkit a kispadra ültetünk, aki részegen, drogozva maradandó sérüléseket okozva balesetezett majd cserben is hagyott, na akkor azért maradnának még tehetséges színészek bőőven... Csak ugye a becsületesség, felelősségvállalás nem az említett személy erőssége.
Az, hogy elitélték, leülte, ezáltal megbűnhődött... ne máááár. A sérült fél pedig a hátralévő életét nyomorékként fogja tölteni.
Az egész eljárás során csak a mosdatása ment, melyet az azóta szintén elitélt(?) "sztár"ügyvédjének köszönhetett... Az biztos, hogy visszaesőként már vállalhatatlan az a karaktere, amit a 90-es években műsorvezetőként (is) felépített. Egy nagy rajongója voltam, most emberszámba sem veszem. Majd ha bűnhődik úgy, mint egy átlagember és a tételek kiszabásakor nem fog semmit sem számítani az ismertsége, az ügyvédje, annak kapcsolatai, a prevenciós kamui, na akkor beszélhetünk róla, hogy milyen jó színész. Mert egyelőre a való életben is jó színésznek tűnik, ami sajnálatos.
Az Én Win 10-em Kincs, ami nincs 2015.08.07 14:26:42
Több bejegyzésemben is említést tettem a Windows 10 új felületének, illetve alkalmazásainak testreszabhatóságáról, illetve annak korlátozottságáról. A power userek számára ez…..
longlong 2015.08.10 16:00:32
@Richard Xenos: Lehet fikazni de ezzel is csak a hozza nem ertesedet bizonyitod. Mind IT mind uzleti teren...
Megis milyen oprendszert adnal azoknak akik 40-70 evesek, azt tudjak hogy az S betu a csaladi hatterkepen a szkajp, az e betu meg az internet.
A fiatalabbak meg facebookon elnek pont leszarjak az oprendszer allitgathatosagat. Gep indul, bongeszo, facebook.com. Ennyi. A userek nem ostobak, nem egysegsugaruak, hanem userek. Nem akarnak erteni az IThoz, mint te sem pl a futarceguzemelteteshez... A fikazassal csak magad egeted. Ez egy termek, ami az IT vegzettsegueken kivul mindenkinek tokeletes!
Az generációk szidalmazása igencsak fájón érint. Gyakran olvasom, hallom fiataloktól, hogy az anyám vagy az apám micsoda hülyeségeket csinált. És elkezdik sorolni az orbitális hibákat.  Számomra a legjellemzőbb, legalábbis ezt hallom meg, amikor az ifjú menyecske, a fiatal…..
longlong 2015.07.16 17:48:14
@Karipapa01: Senki nem kiabál anyu apu után. De az tény, hogy az idősebb generáció NEM csinált semmilyen rendszert, melyre úgy hivatkozol, hogy lehet jobbat csinálni... ;)
Egyszerűen a parlamenti szoci bagázs kijelentette, hogy mostantól demokrácia van, ezt a nép meg elfogadta, majd voksaikat leadták az előtte 45 évig uralkodó egypárt tagjaira... Na ezt csinálta az idősebb generáció ;)
Még hetekkel ezelőtt jártam látogatóban volt kollégáinknál, a mostanság kajában (is) utazó Péter Annánál és Zirig Árpádnál. Ők éppen kakaós mogyorókrém-tesztet csináltak, én is végigkóstoltam a felhozatalt, de engem nem a szakmai érdeklődés, hanem az ebéd utáni…..
Talán senkinek sem kell bemutatni azt az szituációt, amikor egy ismeretlen telefonszámról érkező hívás csörög ki a telefonon, és a vonal másik végén egy ügybuzgó ügyintéző vagy ügynök próbál meg rávenni minket, hogy kössünk biztosítást, bővítsük szolgáltatásunkat…..
Több mint tízmillió brit autóst „vezetett félre és hagyott cserben” a kormány, amikor bő egy évtizeden keresztül arra bátorította őket, hogy a kevesebbet fogyasztó és állítólag a környezetre kevésbé káros dízeles autót vegyenek – állítja a brit Automobil Szövetség.…..
longlong 2014.08.03 14:53:34
@netnepper: arról is írhatnátok, hogy a benzinüzemű járgányoknál melyik kibocsájtási összetevőt nem is vizsgáljuk!
Hogy miért nem? Mert amikor a 60-as - 70-es években megalkották a környezetvédelmi mérést, akkor nagyon sok anyagot nem is tudtak mérni, így nem tették be a szabványba.
Azokkal az értékekkel mi van? Még a végén kiderülne, hogy a benzines autók is ugyanúgy károsak, vagy károsabbak, mint a dízelek.

Ahogy fentebb is írták: egyik sem jó. Egyiktől rákunk lesz, másiktól meg... na ezt még nem vizsgálta senki, mert még nem is mérjük... ;) Ördögi kör... :p
A Chevrolet Spark/Daewoo Matiz vezetőüléséből fejét fogva előkerülő nő hálát rebeghet a mérnököknek, akik a modern kamionok őrületesen hatékony fékrendszereit fejlesztik. A videó tökéletesen bemutatja, hogy egy modern nyergesvontató fék- és menetstabilizáló rendszerei és…..
longlong 2014.05.16 17:22:32
@bigwhite: kivéve, ha egy zárt konténer, melynek kinyitásához senkinek semmi joga... mint a képen is...
longlong 2014.05.18 07:51:38
@dennisthemenace: erről beszélek én is! A linkelt képen is egy konténer futóra rakott konténerből nézett ki a szikla... azért, mert a pilótának nem lehetett joga rögzíteni
Elvesztem. Magával ragadt a fogyasztáscsökkentés forgószele, kutyaól lettem a tornádóban. Megláttam a Fuel Shark Savert, és tudtam, nekem is kell egy. De okosba. Nincs olyan berendezés, amit egy magyar ne tudna létrehozni negyedáron, teherautóról leesett, pult alól vásárolt,…..
longlong 2014.04.12 15:10:51
@Pensive: ezt honnan gondolod? Mármint a szurt hamis olajat?
Mi volt a tuti fogás a legendás bécsi autóárverésen? Ki bírja a 80-as évek zs kategóriás filmjeit? És végül, de nem utolsósorban: mond valamit a Tong Po név? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja. Az adás direktlinkje.  ..
Egy magát Burger King üzletként hirdető pittsburghi gyorsétteremről a múlt héten kiderült, hogy korántsem az, aminek elsőre látszik. Az egyik helyi televíziós adó a lakók panaszai alapján kezdett el nyomozni a különös étterem után. A hamis Burger Kingbe látogatóknak…..
longlong 2014.02.13 12:55:32
@kézműves civil átértelmező narratíva felelős: Magyarul tömjék magukat porral, permet maradvánnyal és gombák toxinjával.... Akkor inkább egyenek továbbra is kamu BK-t.
TComment Benzinest? Hülye vagy? 2014.02.04 06:20:00
Nem sokat gondolkodnék, ha új autóba motort kellene választanom. Elfogytak az érvek a benzinesek mellett. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
longlong 2014.02.04 07:03:13
@victor vacendak: viszont ahogyan a fiuk elismerték egy égéstér adásban is: soha nem írtak a benzinesek álltal kibocsátott káros anyagokról. Hogy miért? Mert anno a benzines lobbi elhitette a nagyhatalmúakkal, hogy ilyenről csak a dízelnél lehet beszélni. Ezáltal törvényi kötelezettség sincs a benzinesek ilyen terű vizsgálatára, talán elterjedt műszer sincs hozzá.
Szóval a jelenlegi csukottszemes állapot a 20-30 évvel ezelőtti lobbi eredménye. Nehogy azt hidd, hogy a benzines hegyilevegőt enged ki. Mindegyik káros, csal a dízel esetében 5féle anyagot kötelező keresni és mérni a kipufogáskor, benzinesnél meg csak 3félét. A maradék kettő érték nagyságáról fogalmad sincs, de ezek alaőján kijelentjük, hogy a benya egészségesebb...
longlong 2014.02.04 07:08:20
@Shadowbull: ok, akkor mondjuk úgy, hogy történelmi fejlődés úgy hozta, hogy a benyás autónál sok olyan értéket nem is mérünk, amiket a dízel esetében keményen azámonkérünk...
longlong 2014.02.04 07:11:36
@Shadowbull: egyébként nem vagyok idióta, sem konteó hívő, de hogy a törvényi döntések sokszor gazdasági érdekek mentén történik, remélem te sem tagadod
Az új év első izgalmas híre, hogy a Windows 8 ha lassan is, de kezd megkapaszkodni. A net applications adatai szerint a Windows 8 és 8.1 együttesen 10,15 százalékot hasítanak ki a piacból, vagyis egy hangyányival többet, mint a Linux és a MacOS együtt. A Windows XP szép lassan kezd…..
longlong 2014.01.02 15:21:02
@laptop szerviz: Azt is megkérdezed, hogy a service packek fent vannak-e? Mert az MS esetében a támogatás inkább ezt jelenti, mintsem, hogy van telefonos ügyfélszolgálatuk.

WinXP kódjához már nem fog az MS hozzányúlni, azaz ha van benne sérülékenység akkor az úgy is marad. És a fejemet rá, hogy van fel nem fedezett sérülékenység, vagy felfedezett, de nem nyilvánosságra hozott, ugyanis nagyon sok ember érdeke, hogy azok úgy is maradjanak. Majd megnézheted ügyfeleid haját idővel, amikor a mindenféle kéretlen és rejtett program alatt csak roskadozik majd a CPU.
Naiv ügyfélnek egy 5000 forintos tétel miatt korlátozta le a kimenő és bejövő hívásait a Telekom, miután megállapították a panaszát kivizsgálva, hogy nekik van igazuk. Az ügyfélszolgálat szerint ez valami átirányítási költség, amit ugyan nem jeleznek sehol, de létezik.…..
longlong 2013.12.18 18:19:40
@dailyvicodin: azert erdekes a mas hálózat, mert:
- a tmob es a thome üzletei azonosak
tmobile.hu es thome.hu oldalakon is csak T logó van. Mobile es home megszűnt, azaz joggal hihetem mar, hogy a két hálózat egy es Ugyanazon cége, tehat hálózaton belulinek tekintendő... ;)
longlong 2013.12.18 21:30:30
@uraaam: maradjunk abban, hogy az első toronyig megy levegőben, utana dróton ;)
Albert megbüdösödött szeleteket talált a budakalászról származó 40 dekás csirkesonkarollnija közepén: Semmi újat nem írok. A budakalászi Auchanban vásárolt a feleségem majoránás csirkemell sonkát szeletelten. Amikor enni kezdtem, morogni is kezdtem, hogy se az íze, se a…..
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
longlong 2013.12.18 10:44:54
@Vérmókus,Maghrebi Spirituszos Rezsóvégfelhasználó: 3-7%-al mutatnak többet, a többi neked is stimmel :)
longlong 2013.12.18 10:48:10
@Operator: honnan nézzük, hogy nem volt ártatlan?

De! Ha betartom a rendes követési távolságot, akkor sem fér be elém egy másik szgk :) Ugyanis úgy sorolhat be egy szgk a másik elé, hogy azt nem zavarja. Az, hogy az általam betartott követési távolság az elém hirtelen besoroló miatt 0.5-re változik, megint csak nem az én hibám. Ugye ilyen balesetekről is láttunk már sok-sok videót...
longlong 2013.12.18 11:18:42
@Operator: éppenséggel, ha nem is szabályosan, de befért volna elém. gyanítom, hogy amikor a külsőbe vágódva realizálta, hogy a kamion segge túl közel van és ő még a gázt nyomja, bepánikolt és az erős fékezés közben a biztos leállósávos menekülési utat választotta. Vagy valami ilyesmi játszódhatott le benne...
A forintosítás félredobásával újból kiszúrnak a deviza-adósokkal Hónapokig hitegette az Orbán-kormány a devizahiteleseket, most még is lehet, hogy pórul maradnak. Bejelentették ugyanis, hogy az egyetlen reális alternatívaként megjelölt forintosításról szó sem lehet. Azok…..
longlong 2013.09.29 06:05:40
Kicsit a f*szom kivan minden rinyaloval, aki hitelkarosultnak mondja magát. Nem hitelkarosultak vagytok, hanem...

Mondom az esetemet: 30 évesen még mindig a szülői házban lakom, mert 2007ben nem voltam hajlandó sok akkori munkatársam példájára chf-re lakást venni. Helyette keményen dolgozok és még mindig tanulok. 1-2 éven belül viszont kp-ra saját lakást fogok venni!
Ezzel szemben ismerőseim 6 éve a "saját" lakásukban élnek, buliznak, persze a szép kamatok árán...
Ők még autót is vettek, mondván a chf autohitelen keresni fognak, jobban, mintha a bankban tartanák a pénzüket. Mikor kérdezgettem, kiderult a turpisság: ez valóban így lehet, hiszen a beugrojuk egy 5M-s autóba 400e ft volt... Hat a 400eres betét tényleg nem hozott volna sokat... azt rlfelejtettek, hogy a hasznaltauto árak nem lesznek örökké magasak, a törlesztő nem lesz örökké alacsony, vagy ahogyan ők spekuláltak: alacsonyabb mint felvetelkor, hiszen a magyar gazdaság növekszik! :)
Most bezzeg mit hallok tőlük szemüket torolgetve? "Jó neked, hogy minden évben elmehetsz nyaralni", "Jo neked, tudsz takarékoskodni, nem viszi el a pénzed a törlesztő".

Tanulság: mielott a ruletten pirosra teszed a zsetont, számíts rá, hogy fekete lesz a nyerő, s amit feltettel, azt elbukod.
Ha ez éppenséggel egész életedet befolyásoló gazdasági rulett, akkor ugyanúgy legyél tisztában a kockázatokkal. Nem kifogás, hogy de a bank nem mondta ezt meg azt...A casinoban sem mehetsz reklamálni, hogy feketéről nem volt szó és te úgy tudtad, csak piros van az asztalon, tehát csak nyerhetsz. Ugy tudtad, nem neztel utana, így jártál.

Hogy titeket, akik rohogtetek rajtam, hogy 24-26 évesen loooser módjára szülőkkel élek, hogy volanozok, bkvzok mai napig, hogy titeket megmentsen bárki is az én kontomra? Ez Ugye csak vicc :)
Hogy megint én legyek a looser, akinek megtakarításait leertekeli a titeket megmentő akció? Ugye csak vicc :)
Tegnap az Apple meglépte azokat a dolgokat, amiket régóta vár tőlük a piac és a közönség. Egyben távolabb kerültek attól, hogy a következő korszakban innovátorai legyenek az okostelefon piacnak. Lássuk, miért.  Színes iPhone-ok. Ez a bejelentés egyértelműen a kínai…..
longlong 2013.09.11 15:25:39
@speed: van instagram, de miért ez a fokmérője a kamera hardveres jóságának? :D

A képeket önmagamnak készítem, nem a megjelenési viszketegségem kielégítésének...