Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szittya75

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mire jó egy frontálisan megtört BMW? Hát erre: a bolgár Galaxy Custom lekapta a R1200R elejének a maradékát, megkurtították a segédvázat, flexeltek, hegesztettek, hogy megszülethessen ez. A modern német bokszerek nem sok esélyt hagynak azoknak, akik szeretnék egyedivé tenni…..
A Green Day-t még azelőtt ismertem – mert mindent azelőtt kell –, hogy igazán híresek lettek volna. Tudja a fene honnan volt meg (valahol anyámnál máig megvan), de a 90 perces TDK kazetta egyik A-oldalán az első stúdióanyag, a 39/Smooth, a B-n a következő Kerplunk volt. Tetszett…..
Szittya75 2012.12.04 08:19:15
A sebesség oltára Nirvána túra 2012.07.06 10:34:00
Olasz motort jellemzően érzelmi okokból vásárolunk, sokszor mellőzve a racionalitást. Erről több birtoklása után már hosszan tudnék mesélni, de a lényeg, a tézis egyik következménye, hogy amikor a Ducati kétévente megrendezi a saját ünnepléséről szóló hétvégéjét a…..
Szittya75 2012.07.06 16:58:19
Sipossal éppen valahova siettünk a Los Angelest behálózó ötsávos utak valamelyikén, mikor egy furcsa motoros bandába botlottunk. Természetesen épp késésben voltunk, de mégsem előztük meg őket. Vigyorogva beálltunk melléjük, mert például az M7-esen valahogy ritkán futunk bele…..
A Horexnél nem nagyon értenek a marketinghez. Ha mégis, akkor mi a magyarázat arra, hogy a legalább öt éve farigcsált, szük hengerszögű V6-os motorral épített VR6 Roadsternek ilyen ostoba reklámfilmet forgattak?  Most, hogy az 1218 köbcentis naked bike tényleg elkészült, igazán…..
El kell vonatkoztatni a megszokott formáktól – nincs azzal semmi baj, ha a motor külsejét egy kerékpárról lopják el. A Holiday Customs építője, Jared Johnson gyerekkora óta szerelmes a Schwinn Sting Ray formájába, így alig várta, hogy egyszer szabad kezet kapva átörökítse annak…..
Szittya75 2012.06.20 20:52:44
16 ezer kilométeren motoron? Szép túra, igaz? Pláne, ha az ember egy közepesen megbízhatatlannak tartott öreg vashengeres Harley Sportsteren indul el. A cél sem átlagos, hiszen Odessza, Aral-tó, Bajkonur, Kirgizisztán, Kazahsztán és Oroszország az útvonal, némi tetszőleges…..
Ez ám a barkács: a holland Dolf Peeters abból épített motort, amit más kidobásra ítélt. A 400 eurós – durván 120 ezres – költségvetéséből kijött a komplett gép. Hogy a műszaki vizsgán átmegy-e a garázsmix, rejtély, ám a biztonság kedvéért rendszámtábla-tartó…..
Végre valami érdekes: egy Marczinkó Tamás építette VZR 1800. Fényezés: Koros Sándor A tavalyi, Millenárison rendezett Magyar Motorépítő Bajnoksághoz képest idén új helyszínen, a Hungexpón nézhettük meg a felhozatalt. Hogy hol jobb épített motorokat nézegetni, egy…..
Szittya75 2012.04.03 14:54:32
 Mi mindenre jó a motor: még egy csontos sunát is el lehet adni vele. A Tavik fürdőruháról készült divatfotókhoz szakállas bájker és egy Yamaha XS650-ből épített chopper kellett. Megfordult a világ: régen alulöltözött macákkal adták el a gépeket, most meg motorokkal…..
Mitől jó egy épített motor? A drága alkatrészektől? Nem. A sok-sok köbcentitől? Nem. A számtalan munkaórától? Majdnem, de láttunk már kevés melóból csodás vasat és rengeteg időráfordítással készült gusztustalanságot is. Tatár Sándor gépe az ötlettől és a stílustól…..
Szittya75 2012.03.15 20:16:26
A szörnyű motorosfilmek, ugye. Mindig azt hiszem, hogy már nincs lejjebb, de aztán újra meg újra belefutok valamibe, ami benyúl a szemhéjam mögé, kirántja a szemgolyómat és összeroppantja azt. Pont ilyen lehet ez is, ám hála az égnek nem kell végignéznünk az egészet. A Co.fee…..
Szittya75 2012.02.17 16:05:23
Ideális kerékméret: 18 Mai kedvencünk ez az XT500. A Bastard, vagyis Kurafi névre keresztelt gép ügyes átmenet a café racer és a scrambler között. Az egykori terepgépre rá sem lehet ismerni: rövidebb lett a hátsó villa, Jurgi, az építő más típuséra cserélte – az…..
Töprengésre késztető közlemény olvasható a Gój Motorosok Egyesületének honlapján. Az önmagát a magyar nemzeti és keresztény eszmék és értékek megőrzőjeként és a nemzeti hagyományok ápolójaként definiáló szervezet a következő szöveggel hívja meg tagjait és…..
Robogó Pitbullt a robogó mellé! 2011.07.11 18:00:00
Nem tudom pontosan, hány robogóm volt életemben, de kettő biztosan, mert annyit elloptak. Az egyiket már meséltem, de a másik sem kevésbé gusztustalan sztori: tízemeletes ház harmadik emeletéről, ráccsal lezárt folyosóról vitték el. Úgy, hogy négy lakás volt a szinten, de csak…..
Szittya75 2011.07.12 12:03:11
Szittya75 2011.07.12 12:57:54
@kőbájker: írhattál volna medvét,esetleg elefántot is..de lehet számodra a legtutibb egy bálna lenne,de nem autóban :-)
Hátul kitámasztó, elöl hatalmas féktárcsák. Ha már Erdős Csabánál, a magyar motorosélet egyik legismertebb figurájánál jártam egyéb munkaügyben, kipróbáltam a híres X1-es Buellt. Igaz, csak egy nagyon rövid körre, el is mondom majd, miért. (Mentem egyet a quadjával…..
Szittya75 2011.06.18 10:08:13
Jeremy Clarkson a Top Gear újságírója ismert sarkos véleménynyilvánításairól és arról, hogy nem igazán kedveli a motorokat. Ezt nem is tagadhatná le az alábbi videó elkészítése óta: kis bizonytalankodás után inkább felrobbantja a vashengeres Harley Sportstert – meglepő,…..
A Born Free az egyik legszimpatikusabb amerikai motoros buli. Hangulata egyedi, semmi köze a sturgisi és daytonai nyugdíjas-özönhöz. Nem óriási bazár, hanem aránylag bensőséges mulatság az old-school chopperek és bobberek szerelmeseinek. Az akciót Amerikában is alig ismerik, de ha…..
Isteni segítséggel indul az idei szezon: Nagykanizsán egyházi áldást kaptak a Deák téren gyülekezők. Fliszár Károly főesperes-plébános a motorosokért és a biztonságos közlekedésért tartott szentmisét. A Jézus Szíve Plébánia előtt rengeteg motoros jött össze;…..
Szittya75 2011.04.04 12:49:52
@Neonknight:
Nem egyházakat írtam! Kereszténységet.
Szerintem elég szomorú,hogy tanárembereknek kötelező volt a párttagság és éjjel kellett becsempészni a gyermekeiket a templomba,hogy a tiszteletes,lelkész,tisztelendő atya stb megkeresztelhesse Őket.
Melyik országban nem volt vallásszabadság?
Szittya75 2011.04.05 07:46:36
@pescador:
nos,saját sógoromról,sógornőmről,apósomról és anyósomról szolt a történet.Számomra Ők hitelesebbek valamivel!Bár igaz,hogy mint iskolaigazgatót,tanárt jobban megfigyelte a "hatalom" mint Téged,ez nem sértés akar lenni de Te csak egy gyerek voltál.
Szittya75 2011.04.05 11:24:12
@GERI87: A motoros áldásosdi egy látványos divatos jelenség..(olyan kategória mint a gumiégetés, meg a streetfighter show)..aminek tudtommal nincs hagyománya MO-on épp ezért is kelt olyan hatást bennem (és másban is) mint amiről beszélek....
Elég sok pap motorozik Magyarországon,néhány motoros találkozón elég régóta van motorszentelés,áldás osztás,mondhatjuk,hogy hagyománya van..
streetfighter show..már nem is emlékszem mikor voltam az elsőn még Szegeden:-) erre sem lehet azt mondani,hogy nincs hagyománya,pláne a sok eredményes versenyző miatt sem!
„…A báró ezért nem követel semmit…csak arra tart igényt, hogy ha aztán ettől a hústól a rajkók vagy az öreg cigányok közül megveszne valamelyik, azt ő lőhesse le, mert lőtt már medvét, szarvast, vadkecskét, zergét, csak még cigányt nem.”(Mikszáth…..
Szittya75 2011.04.04 12:42:40
@cogito verus:
a fekete piacon 20.000. (húszezer) Forintért már lehet vásárolni éles lőfegyvert,aki akart már régen szerzet..
Miért pont a már régen megszűnt Magyar Gárdával van még rémisztgetve mindenki???
Tavaly Szolnok megyében elég sok cigo megbukott fegyverrel és lőszerrel való vissza élés bűntettében!
Az,hogy valaki hivatalosan tart önvédelmi maroklőfegyvert a lakásában az csak és kizárólag a bűnözés visszaszorulását eredményezheti!
Varánusz Ingyen Gabi szittyanetje 2011.01.30 08:00:00
Fura szerzetek ülnek egyik másik párt kreatívnak hitt csapatában. Tavaly Ingyen Csabi jött elő az ingyen békávé látomással, most meg itt van Ingyen Gabi és az alanyi jogon járó, fizetni nem kell érte internet víziója. A seggünk kivan a gatyából, egy huncut peták nem sok,…..
Viszonylag szabványos karácsonyunk volt, idén először közös fadíszítés, a szokásos bejgli, mézes süti, meghitt csendeséj, élénkebb pásztorokpásztorok, lezárva vidám jinglebellsszel, no meg a feltekert fűtés. Ajándék vonalon sem tudok különlegességekről beszámolni, én…..
Szittya75 2010.12.29 08:27:33
@Csumpi Hálidéj:
szegeden nem is öznek az emberek,szégyenlik.Ez elég sajnálatos,szerintem legalábbis.Leginkább Makó,Hmvhely térségében használják az ö betűt.Már Kecskeméten is hallottam(egy pesten tanuló egyetemistától)ő önmagát kijavította,ez viszont szégyen!Névelőt személynév elé általában az erősen műveletlen,barnább bőrű népcsoport szokott tenni,vagy aki sokat érintkezik velük és asszimilálódik közéjük.
Aki a karcsú derekú nőket kedveli, Magyarországon nyerő helyzetben van. Aki a karcsú derekú motorokra gerjed, nincs ilyen könnyű helyzetben – mifelénk még mindig a vaskos, csillogó és drága customok a divatosak. Már megint Japán felé pislogunk és bezzegelünk: a frissen…..