Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bölcsbagoly

0 bejegyzést írt és 6714 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Orbán Viktor minden volt már. Opportunista, gerinctelen, kaméleon, skizofrén... Legutóbb, Mérő László könyvében dörzsölt szélkakas. Hogy mindezekben mennyi igazság van, arra a későbbiekben feltétlenül kitérünk. Ám kezdjük azzal, hogy megvizsgáljuk politikai környezetét! Ha valakit ugyanis…..
bölcsbagoly 2022.01.22 12:35:30
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: miért, neked hol van a hazád?
bölcsbagoly 2022.01.22 12:57:08
@Jimmy Reiszmüller: hát igen, magas neked a politika! DE szerintem a poker is, miért nem a snapszli?
bölcsbagoly 2022.01.22 13:22:08
@ulpius66: ja, az egyetlen kártyajáték ahol csalással is lehet érvényesülni! Sőt! csak fapofa kell hozzá!
Fotó: Media1.hu Másfél évtizede léptem be a Beol.hu szerkesztői közé, egész pontosan projektvezetőként intézgettem szeretett portálunk dolgait egészen 2014 elejéig, azaz nyolc évig. Nem a megemlékezés, illetve a félig kerek dátum miatt jutott ez eszembe, hanem a drága hazánkban folyó…..
bölcsbagoly 2021.07.25 20:47:31
@Zionnépe: A belegyezési kor a fiatalkorú részéről a 14 év, a fiatalabbaknál 12, de csak 18 éven aluli partnerrel (vajon kik miatt van így meghatározva?)
Az illető tanár egy tanitványával "kavart", de kérdés, hogy ki volt a kezdeményező? Amúgy, ugyebár hteroszexuális kapcsolat, pfujjj...ha homo lenne akkor nem lenne bajod vele, nemde?
Mit szólsz hozzá, hogy Macront a majd 30 évvel idősebb felesége diákkorában csábította el mint a tanárnője?
bölcsbagoly 2021.07.25 20:57:39
@rabelais: Te hülye a felségemet 18 évesen vettem el s 60 éve vagyunk együtt!
Hazudsz , nem vonatkozik semmifélel jog szerint a pedofilia a 18 éves korig. 14 éves kortól beleegyezés kell a partner részéről. Ha nem volt, akkor erőszak! De nem pedofilia.
Ha egy 70 éves nénit erőszakolsz meg az is bűntett, de az sem pedofilia!
TE idegbeteg marha, majd minden nőben ott van a magamutogatási vágy, az exhibicioniozmus, másképpen nem ülnének a tükör előtt órákig, nem töltenének rengeteg időt a ruhaboltokban, kozmetikusoknál, fodrásznál, stb. TETSZENI AKARNAK!
Ahogy sok homo pasi is. A trannyk pont emiatt váltnak nemet.
A 18 év alatti homokosok eddig titkolóztak, rejtőzködtek. Ti azt akarjátok hogy comming outoljanak. Friss húsra vágytok?
bölcsbagoly 2021.07.25 21:20:13
@rabelais: OPNI szökevény vagy?
55+ Gender és ember 2021-ben 2021.05.11 11:42:14
A gender szó lett az egyik legtöbbet használt és a hírekben is felmerülő fogalom az utóbbi hetekben. A normál halandót, az átlagembert nem maga a szó érdekli, bár sokan nem tudják mit is jelent. Az értelmező szótár szerint egyszerűen a nemek együttes kifejezője a gender szó, tehát akár az ember szó…..
bölcsbagoly 2021.05.12 06:59:41
@Kovacs Nocraft Jozsefne: az anglomán hülyeség bevette magát a biológiai rendszertanba (taxonómiába) is: az állatok és növények faj és család közti kategóriáját a genus-.t magyarul már nem az értelmét jól kifejező nemzetségre kell fordítani, hanem nem-re (ami ugyebár ivari hovatartozást és tagadást is jelent magyarul!). Miért legyen tiszta valami, ami zavaros is lehet, nemde?
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
Nyugati szomszédunkat legújabban víruskezelésben tekintjük „laborországnak”, de egyébként is szeretünk Ausztriára és Bécsre mintaként tekinti. Legyen szó bérekről, életszínvonalról, nyugdíjakról vagy bármi másról, amiben szeretnénk a nyugati színvonalat elérni, akkor általában az átlagembernek és a…..
bölcsbagoly 2021.01.11 14:29:03
@Andy73: hanem? a plagizálás elleni szabály a szerzők eredeti, saját szellemi termékét védik a z illetéktelen ellopástól, hivatkozás nélküli felhasználástól, idézéstől! Ismétlem: adott személy szerzői jogát! Ami nem esik a szerzői jog alá, azt nem lehet ellopni, mivel nem tekinthető lopásnak, plagizálásnak! Így azt sem ami már bevésődött a köztudatba. Pl. a matematika, fizika , kémia képletinél sem kell kiirni, hogy kinek a nevéhez fűződnek, ahogy a biológia törvényeinél sem kötelező, vagy az élőlények neveinél sem, földrajzi elnevezéseknél, stb. Ha a Mona Lisa-t emlegeted akkor sem kötelező a művészt is megemlíteni, mivel ezek közismert fogalmak!
bölcsbagoly 2021.01.11 16:32:56
@hunyadi_janos_111: Bolond lyukból bolond szél fúj!
bölcsbagoly 2021.01.11 18:59:18
@MAXVAL birсaman közíró: Jelölt, de a könyvészetben! Ez viszont sohasem a dolgozatot író, hanem a témavezető és a bizottság hibája, hogy így elfogadta!
Azzal párhuzamosan, ahogy a küldetéstudatos, feladatát autonóm módon kitűző és egzisztenciálisan viszonylag független értelmiség közéleti befolyása csökken, szárba szökkennek a think-tankek (ezek már korábban is léteztek, de szerepük most erősödik), melyek döntően a politikai elit szükségleteit…..
bölcsbagoly 2020.11.22 16:23:44
@Ad Dio: no igen az MDF pont ilyen politikai amatőrökből állt s ezért is jutottak oda ahova s az ország is a 4 éves tökéletlenkedésük miatt! Az első Fidesz kormány is elkövette ezt a hibát , igaz kényszerű koalícióban, majd 2010 után is az első mandátumban, míg sikerült kiválogatnia/kinevelnie a saját embereit.
bölcsbagoly 2020.11.22 17:11:21
@midnight coder: A szocilista táborban az első generációs értelmiségieket pátyolgatták, míg nyugaton a régiek mai, már kozmopolita, internacionalista, multikultit igénylő utódait.
Magában az olvasottság nem jelent műveltséget.
Ugyanis a műveltség megszerzése alig különbözik attól ami az emésztésnél történik.
Mindkét esetben, az ember előbb érzékeli (nézi, szagolja, ízleli) a megevendőt, majd alaposan megrágja, lenyeli, megemészti (részeire bontja) és felszívja azt belőle amire szüksége van (persze, sajnos akaratlanul káros anyagokat is, ha azokat nem sikerült semlegesíteni, eltávolítani), majd beépíti őket a testébe!
Az álműveltek, a sznobok, viszont olyanok mint a bulimiások: bármit megesznek ellenőrizetlenül is, majd emésztetlenül kihányják, helyet adva a következő adagnak.
S ők tartják magukat értelmiséginek!
Gyakorlatilag lezárja a határokat Magyarország szeptember elsejétől, magyar állampolgárok komoly nehézségek árán, külföldiek pedig gyakorlatilag szinte sehogy sem léphetnek be az ország területére. Mi lesz az ingázókkal és a hazalátogatásra készülő határátkelőkkel? Fotózz ki az ablakodból és küldd…..
Ahogy hetekre előre meghatározta a koronavírus-járvány első hullámának végét, úgy jóval a hivatalos bejelentés előtt Orbán Viktor belengette a második hullám, illetve a vele járó korlátozó intézkedések bevezetésének időpontját is. A miniszterelnök minden híreszteléssel ellentétben nem rendelkezik…..
bölcsbagoly 2020.08.29 21:16:37
@Csaba121:
Mint kiderült, nem hozták be! Csak Hollik fertzőzött, Varga, Orbán B, stb. meg nem.
bölcsbagoly 2020.08.29 21:18:42
@padlogaz:
Ezek nem tudnak különbséget tenni a kontakt személyek kötelező házi karanténja és a fertőzöttség közt. S csurog belőlük a rosszindulat.
bölcsbagoly 2020.08.30 17:51:14
@Batu Kán:
forditva vetted ma be a székrekedés elleni tablettát? Szófosásod van te marha?
Jellemzőern Bled-ben csak a három idióta bohóc nem megy el akörnyékről: Johannis, Van der Bellen, Zelinszkij s holnap be is fejeződik a konferncia.
Régóta tart már egy vitasorozat itt, a blogon arról, ki miért (vagy miért nem) költözne vissza Magyarországra. Sokféle vélemény megjelent már itt, most következzen egy őskommentelőé, Pink Petsché. Te hazaköltöznél? Inkább maradnál külföldön? Érted azokat, akik visszatérnek vagy fel nem bírod fogni,…..
bölcsbagoly 2020.06.18 17:48:39
@hummel8: ja, csak a nyugdíjpénztárt mindig a mostani befizetésekből működtetik s nem abból amit akkor fizettek be aktív korukban a nyugdíjasok! Ezt nem értitek meg sehogy sem, mivel a külföldre távozók járuléka mind az önkéntes pénztárakba (manyup) terelt járulék a mostani nyugdíjalapból hiányzott/ik! Ezért kellett visszavenni manyup pénz nagyrészét és ezért álságos, hogy a régi befizetésekre hivatkoztok, miközben szolidaritási aslapon történik a nyugdíj folyósítás! Ami nem jön be a járulékfizetésből, azt az államkasszából kell kipótolni!
bölcsbagoly 2020.06.18 17:48:39
@hummel8: kérdhetném én is, hogy a fidesz/orbánfóbia hogy fizet?
A valahova tartozás ott teljesedik be ahol befognak s egyenrangú félként s nem bevándoroltként, idegenként kezelnek!
Az anyanyelvedet azzal tudod használni aki érti, s jobb esetben a családod az, de vegyes házasságnál már az sem igen, az unokák meg végképpen nem, az esetek többségében! Persze, monologizálhatsz....Ti mi a fenének vagytok a magyar weboldalokon, ha nem vágytok arra, hogy magyar szót olvassatok/halljatok?
Miből gondolod, hogy én nem jártam bőven (sőt éltem) külföldön?
A mélymagyaros kitételed pedig eléggé árulkodó a lelkivilágodról.
Ezt a nicked is elárulja.
bölcsbagoly 2020.06.18 21:04:09
@hummel8: na persze, amikor az elvtársaid államosítotték az egykori Nyugdíjintézet vagyonát, akkor megoldották , ugyebár?
No azóta van szolidaritási alapon nyugdíj, mindig az aktívok fizetik a nyugdíjasok járandóságát!
Idióta és egoista libsi mantra, hogy csak jogaitok vannak, de kötelességeitek nincsenek!
téveszmék "A tanítás nem vicc" 2020.06.14 00:03:53
  Még a koronavírus-járvány kezdetén jártunk, amikor a híradások beszámoltak a jópofa makói tornatanár akciójáról, aki - a karanténoktatás jegyében - a nappalijában felállított vasalódeszkán mutatta be az úszás helyes mozdulatait. Nem állítom, hogy egy Karinthy-gyűrűt érő produkció, így az sem…..
bölcsbagoly 2020.06.15 21:41:30
@mgdé: a szenzitiv kort az tudja kihasználtatni a gyerekével, aki az anyanyelven kívül más nyelven is beszél vele (főleg a vegyes házasságokban, vagy a külföldön élőknél fordul elő). Kötve hiszem, hogy szüleid nyelvtannal traktáltak volna kisgyerekként! A szenzitiv kornak pont az a sajátossága, hogy szivacsként szívja magába a nyelvtudást. Igen, bölcsődében és óvodában is lehetne, de meg van a veszélye annak, hogy a helytelen akcentust aztán igen nehéz kiirtani.
A lengyel szláv nyelv, ahogy a szlovák is (ami részben a lengyel változata!) s mint ilyen elég könnyen asszimilálja az angolszász nyelveket. A magyar nyelv alapszerkezete, jellege teljesen eltér mind az angolszász, mind a neolatin vagy szláv nyelvekétől.
bölcsbagoly 2020.06.15 21:55:07
@birkamenet: hülyegyerek, látom olvasni sem tudsz, csak hülyeségeket írni, mert akkor tudnád, hogy kb. kit támadsz ilyen alpári módon! Neked mi a francnak idegennyelvtudás, koldulni?
bölcsbagoly 2020.06.15 22:19:48
@Glokta: az információk többsége felesleges, más része hamis, a valósakat nem könnyű felfedezni köztük! Milyen információkat nem találsz meg magyarul? S milyen angol nyelvüket nem lehet forditó programmal lefordítani?
https://index.hu/kultur/media/2020/05/25/nok_lapja_koronczay_lilla_vekasi_andrea/ Nagy felháborodást váltott ki a napokban a Nők Lapja egyik véleménye, melyben a lap egyik alkalmazottja, Koronczay Lilla sajnos kissé - vagy nagyon - áldozathibáztató módon közelített meg egy családon belüli erőszak…..
bölcsbagoly 2020.05.26 16:15:57
@Istvan Gulyas: Ha jót akarsz magadnak s a blogodnak, akkor nem teszed! Megesznek a patkányok!
bölcsbagoly 2020.05.26 16:19:34
@Istvan Gulyas: A filmeket azért említettem, mert mintaként szolgálnak! Pl. a magyar filmrendezők számára. A magyar filmtörténetre nem volt ez jellemző az utóbbi évekig, s ami megjelenik a filmeken, az kis csúszással a valós életben is egyre inkább előfordul majd.
bölcsbagoly 2020.05.26 16:25:48
@Istvan Gulyas: EE esete nem ezt erősiti, ugyanis még a a legvadabb feministák sem titkolták soha, hogy a verbális erőszaknak/lelki terrornak a nők a nagymesterei! Ha vannak ilyen típusú férfiak is, nem a férfi nemre jellemző. Akinek volt már női vezetője/felettese, az tudja, hogy miről beszélek. Ugyanis a nőknél az érzelem felülírja az észt. Ez genetikus jelleg és a nők fajfenntartó szerepével függ össze. Még ha ezt a principiumot ma divat tagadni PC-s körökben.
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
bölcsbagoly 2020.05.04 17:08:34
@Etniez: ti mindent ignoráltok ami nem passzol a marhaságaitok közé! Csak hát nem mindenki olyan hülye, bigott neomarxista idióta mint ti!
bölcsbagoly 2020.05.04 21:12:31
@birkamenet: Érdekes, mikor a szemlőhegyi elbitorolt lakban fogadta Fletótok Putyint akkor nem putyincsicskáztatok, sőt tapsoltatok annak, hogy ikonotok egy kiskutyát adott a "cárnak"!
bölcsbagoly 2020.05.04 21:29:38
@birkamenet: mikor látott egy pszichiáter? Gumiszobád van?
Az elmúlt egy hétben alaposan megváltozott, hogy hogyan tanulunk, készülünk az érettségire és dolgozatokra. Már egy ideje terveztem egy, tanulási segédletes bejegyzést készíteni, már a vázlatok is megvoltak, de nagy részét törölhetem is, mert a figyelj órán és hasonlók nem alkalmazhatóak a…..
  Nálam Demeter Szilárd kiverte a biztosítékot. Már akkor kiakadtam, mikor Tőkés László táskahordozójából „acélgyörgyi” magasságba emelte az orbáni akarat Demeter urat.  Ha próbára akarod tenni egy ember jellemét, akkor adj neki hatalmat - mondta Abraham Lincoln. Mennyire igaza. Ahogy Demeterből…..
bölcsbagoly 2020.02.28 13:43:27
@MACISAJT: Ezek nem plágiumok, hanem szemérmetlen lopások! Azért azok, mert ismert szövegrészeket emelnek át s mutatnak be mint a saját eredeti terméküket, mig a plágiumnál rendszerint alig ismert adatok/mondatok vannak hivatkozatlanul. Viszont a legtöbb esetben, mint SP-nál is, az eredeti művek benne vannak a könyvészetben.
bölcsbagoly 2020.02.28 17:20:36
@ipartelep: nagy marha vagy te az fix! Folyvást azt papagájozzátok ami rátok jellemző: lopás, korrupció, műveletlenség, stb,stb. Amúgy, a bolgár meg nem onnan merített?
Látom, hiába cáfoltam minden pontját a hazug vádjaidnak, csak szavalod őket, de miért nem válaszolsz arra a kérdésemre , hogy a gépírással elkövetett álítólagos plagizálást miért nem szkenneléssel bizonygattátok? Miért kellett odalakat szorgalmasan bepötyögtetni a számitógépbe, mikor a szkenneléssel sokkal gyorsabb és meggyőzőbb az állításotok?
Amúgy, a ti HVG-és " hazug rabszolgátok" hogy jutott hozzá az eredeti, Svájcban az irattárban levő, kézirathoz? Ja, a Párizsban kiadott könyvből plagizált ugyebár? Ezért nincs szkennelt kézirat! Na persze, 1995-beli másolást, hogy lehet a 1992-ben leadott disszertáció része, azt csak a ti bilifejetekkel lehet elképzelni.
bölcsbagoly 2020.02.28 17:24:25
@MACISAJT: bocsi, de zoológusként nem bírom megállni, hogy kifejtsem: a patkánynak pont az az esztétikai hátránya, hogy randa csupasz a farka, ellentétben a mókus, pele, stb. szőrös, lompos farkával! E nélkül nem lenne csúnyább állat náluk.
Körbepedálozni a világot! Nagyszabású, hangzatos terv, de nem megy az ám csak úgy egyből, mint a karikacsapás. Körbepedálozni a Balatont. Vagy a kerületet. Vagy legalább a háztömböt. Minden kezdet nehéz, velem sem volt ez másként, sőt. Amíg én épp Andalúziában egy kecskefarmon ápolgatom a…..
bölcsbagoly 2020.02.26 10:32:12
@pulsarito: az inkább a beírásodra jellemző. Igencsak élvezetes a stílusa a biciklis csajnak. s mivel azon a tájon gyakran megfordultam, igazolom is azt amit leírt. A romániai egyszerű vidéki ember (legyen az magyar vagy román, lipován, stb) barátságos és vendégszerető, a városiakkal van baj, mint pl. a butapestiekkel.
bölcsbagoly 2020.02.27 12:32:07
@Eugene Horse: Nem mindenki Esterházy Péter, lehet jól írni nem modorosan és nem érthetetlenül is....
Az elmúlt időszakban nagyjából felkerültek az internetre azok a dolgok, amelyekből kiderül az, hogy mégis, milyen kompetenciákat kellene belenevelni egy fiatalba az érettségi vizsgáig. Röviden megfogalmazva, az elképzelések nagy része nem több, mint illúzió! Alapvetően az lenne a cél, egy…..
bölcsbagoly 2020.02.26 11:57:29
@KARAK TERi: ja, s a tetszésindex meg az erekció mértéke, nemde?
bölcsbagoly 2020.02.26 14:26:15
@recepciós: én meg az őskorral konkrétan foglalkozó régészeti állattanos!
Nyelvórán csiszolni lehet a már kialakult automatizmusokat, de ha a konkrét beszélgetés/társalgás hiányzik az egész nem ér semmit, mert nincs mit csiszolni!
Képes vagy megtanítani a tanítványaidat minimum társalgási szintre németül?
A történelem még mi a fityfene forrásokkal foglalkozik az irtásos dokumentumokon kívül? Képek, hangfelvétel ugyebár 150 éven belül nem létezik, csak írásos forrás, ami pont úgy igaz vagy sem, mint napjainkban! Wass Albert nácizása pl. egy oláh népbírósági ítélet alapján rögződött a köztudatban, mivel az oláhoknak jó ürügy volt a távollétében elkövetett "partizán" kivégzés a honvédség által, hiszen elkobozhatták a család birtokait! Na ennyire hitelesek a források!
bölcsbagoly 2020.02.26 14:56:28
@recepciós: amúgy kezdő biológia-földrajzszakos tanárként első munkahelyemen vidéken, idegen nyelvtanár hiány miatt rám kényszerítették a nyolcadikosok felkészítését, mivel év végén vizsgázniuk kellett belőle! Egy kikötésem volt - amit kénytelenek voltak elfogadni - a miniszter sem jöhet be az óráimra! Nos, első félévben félredobtunk tantervet, tankönyvet s kizárólag egyre intenzívebb beszélgetések zajlottak le (nem csak köztem és köztük, hanem egymás közt is), házifeladatként meg a napi élmények leírása volt megadva. A vizsgára szükséges olvasmányokat, nyelvtant meg csak a második félévben vettük elő.
A vizsgán idegen vizsgabiztos előtt mindenki átment!
U.i. Ősszel meg elmenekültem az iskolából.
Ennek az írásnak a története egy képpel kezdődött, melyet alább láthattok. Tavaly októberben posztolta a képet Balogh Attila a Facebook csoportomba, mely azonnal szöget ütött a fejembe. Azóta elég sokat nyomoztam utána, elég sokat megtudtam róla, de mégis úgy érzem nagyon keveset tudok a teljes…..
"Három, a lakóhelyünkhöz közel eső általános iskolában jártunk mostanában, iskolaválasztás előtt állunk. A többi szülőtárssal együtt bevonultunk a dísztermekbe, és végighallgattuk a három igazgatói beszédet" – így kezdődik a történet, amit egy oktatással foglalkozó Facebook-csoportban osztott meg…..
bölcsbagoly 2020.02.16 16:11:48
@Fülig José: milyen jó hogy bezárták az OPNI-t az elvbarátaid, ugyebár? Grasszálhatsz nyugodtan a neten is.
Most minden a fehér, keresztény és heteroszexuális férfiakról szól. A teremtés önjelölt koronái, a két lábon - időnként járókerettel - járó rambók, akik mindennel szembenéznek, de ha valaki beszól nekik, akkor rögtön olyan picsogást rendeznek, mint három kollégiumnyi elkényeztetett buta liba. Pedig…..
bölcsbagoly 2020.02.02 17:54:58
@illaim: S te infantilis idióta ballibsiként mit akarsz?
bölcsbagoly 2020.02.02 18:19:26
@rasztaszív: persze, persze... úgy nem....
bölcsbagoly 2020.02.02 18:20:27
@rasztaszív: ki tehet a gyenge szövegértésedről:
Van pár dolog, amitől zsigerileg kiakadok. Ilyen volt például, amikor a strandon vágta valaki a körmét vagy a kedvesének a hátán duzzadó pattanásokat nyomkodta. Most egy másik, széles körben elharapódzott undorító tevékenységről akarok írni, ez pedig a csulázás. Mi is a csula? Fennkölt latinul:…..
bölcsbagoly 2020.01.27 21:38:56
Na jó, a cím talán nem is annyira igaz - mindenesetre én még nem láttam cigánycsukot bogyót enni. Eddig... Az utolsó bejegyzés óta elmúlt, vagy stílszerűen inkább elrepült jó pár hónap. Voltak kisebb-nagyobb próbálkozások, de a veréb projekt parkolópályára került, és összességében a fotózás is egy…..