Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Inimma

0 bejegyzést írt és 418 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bármit is gondolunk a Mekiről, vitathatatlan, hogy a gasztronómia új formáját teremtette meg. A nyugati világban az amerikai gyorséttermek, a vasfüggöny mögött pedig a Nyugat szimbóluma lett...
Inimma 2021.03.06 15:25:09
Azok, akik a 21. századi televízión nőttek fel, el sem tudják képzelni, milyen volt az élet a TV megjelenésekor: csupán napi néhány óra műsorsugárzás, véges számú műsortípusok és leginkább hírekre és közéleti témákra fókuszáló produkciók. Az első, 1936-ban képernyőre kerülő televízióadás óta…..
Inimma 2020.07.04 20:41:36
:-)
A ma már piacvezető óriásvállalatokról nehéz elképzelni, hogy egykor mindnek volt hullámvölgy az üzleti történetében. Hol rossz befektetések, hol a megerősödő konkurencia hozta el majdnem a csúfos bukást. Ám végül mégis talpra tudtak állni, és felülkerekedni a nehéz időszakokon...
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
Az oroszok már a spájzban vannak; Csak egy maradhat; Bunkó vagy, Bugsy; Fussatok, bolondok; Why so serious; This is Sparta – néhány filmes szöveg, ami mára szállóigévé vált. A felsorolt idézetek gyakran tűnnek fel a neten mémek és kommentek formájában, valamint baráti beszélgetések során is rendre…..
A vígjátékoknak – akárcsak sok minden másnak – vannak alfajaik. Van az, amin tényleg jókat nevetünk, és nem is derogál senkinek megnézni, mint például az Igazából szerelem (sokunknál plusz pont, ha az a vígjáték romantikus is, mint az említett film esetében). Van a bugyuta, ami tényleg csak kevesek…..
Hitler hatalomra jutásának idejére Varsó zsidó lakossága megközelítőleg 350 000 főt tett ki, és folyamatosan növekedett. A világon csak New Yorkban volt nagyobb számú zsidó közösség. De hat év leforgása alatt szinte letörölték őket a térképről, 90 százalékukat elpusztítva a varsói gettóban vagy a…..
Tegnap volt a Délmagyarország 108 éves. Nem kerek az évforduló, mégis érdemes eltűnődni a Népszava utáni legpatinásabb magyar napilapról. Az első szám megjelenése vasárnapra esett. Olvasói közül senki sem akadt fönn azon, hogy nevében a dél és a Magyarország egybe íródott. Csak azok akadnak fönn…..
Inimma 2018.05.23 21:13:58
"Szótárt lapozgatok. Van-e a szótárnál gazdagabb, élőbb, lelkesebb valami? Benne van a nyelvünk összes szava. Benne van a múltam, a jelenem és a jövendőm. Benne van az életem. Benne van a halálom is. Benne van a sorsom." (Kosztolányi Dezső, Pesti Hírlap, 1929.) Halápy Ferenc: Főszerkesztő úr,…..
Nos ha már a jómúltkor kiveséztem a legértékesebb sima Lego ( ITT OLVASHATOD) és Lego Star Wars (ITT OLVASHATOD) szetteket akkor gondoltam azt is listába rendezem, hogy melyek a legnagyobbak....no de ez a dolog kétféleképpen is megközelíthető. Egyrészt nézhetjük, hogy melyek állnak a legtöbb…..
A börtön mindig veszélyes hely, pontosan azért, mert tele van börtönlakókkal. Persze nem mindegy, hogy egy teniszpályával, kényelmes ágyakkal és rossz útra tévedt informatikusokkal teli épületbe kell költöznünk néhány évre, vagy a világ legelvetemültebb szörnyetegei vesznek körül a földi pokolban.…..
Már előre látom, hogy a kétbites kommentelők gyurcsányozni fognak, esetleg SZDSZ-bérencnek (nem ezzel a kifejezéssel) hívnak, pedig aki olvasta a korábbi posztjaim, tudhatják, hogy ez pont nem így van. Viszont vannak olyan területek, melyeken az állam láthatóan nem jó gazda, és ahol minőségi…..
Inimma 2018.02.05 08:31:47
@Szalay Miklós: Ez ugye a reklám h....
A legutóbbi ghánai moziplakátos Nerdblog-összeállításnál megkaptuk, hogy a rendszerváltás előtti hazai poszterek is kaphatnának egy ugyanilyen összeállítást. Hiszen ott is van nem kevés olyan szörnyszülött, ami az eredeti filmekkel látványosan nincs semmilyen kapcsolatban. Ezek egy része ma már…..
Örökké nem eshet, egy film azonban talán örökké fennmaradhat. Legalábbis két évtizedig egész biztosan. Szokták mondani, hogy csak azért lett sikeres kultuszfilm, mert Brandon Lee meghalt a forgatása alatt, így szolgáltatva megfelelő médiavisszhangot és váltva ki szimpátiát a…..
Inimma 2018.01.28 21:38:17
@Athonaar: Ja, a rozsomák, meg farkas.
Adattudományt tanulok szabadidőmben, és természetesen a pandas, numpy és matplotlib eszköztárainak felfedezésével kezdtem. Egy pár hét tanulás után, melyet egyébként egy online platformon keresztül végzek, szerettem volna összedobni egy egyszerű kis projektet, hogy lássam, hol is tartok. Kutattam…..
Tartozom egy vallomással: negyven éve engem is beszippantott a messzi-messzi galaxis, a Star Wars világa. Lenyűgözött a Csillagok háborúja története, magával ragadott a cselekmény, a látvány, és egy életre dallamtapadást okozott a film zenéje. Boldog voltam, amikor bemutatták a nyolcvanas években a…..
retro gastro Vitakáva 2010.12.06 10:05:00
Gyermekkorom hétvégéinek egyik legfonotosabb része a reggeli tejeskávé volt. Óvodás koromban bögrében elkészítve jutottam hozzá, de iskolás éveimben mind gyakrabban rakták elém a tejet és a csehszlovák "instant" Vitakáva üveget, hogy készítsem el magamnak. Ha bármi…..
retro gastro Nebuló cukorka 2010.03.22 06:49:00
A Nebuló grillázsos cukorka több szempontból is igazi retro csemege; már a neve is retro, a mai gyerekek nem is tudják mit kezdjenek azzal a névvel, hogy nebuló. Miért lett a nebulóból tanuló, és létezett-e olyan ige, hogy nebulni, nem tudom, minden erre vonatkozó információt…..
Inimma 2017.11.18 11:26:51
@AgentO: Bari Mandel volt a neve.
Az alábbi Bűnügyi Játékban önnek döntenie kell, hogy a magyar rendőrség helyében mit lépne a két opció közül. Izgalmas meglepetésekkel teli fordulatos játékra számítson! Hogy ellenőrizze a helyes megoldást, vagyis azt, hogy a BRFK mit tenne az adott szituációban, az egér…..
Inimma 2017.11.17 16:11:30
GNL911 Micimackó sötét oldala 2017.11.11 06:59:00
Micimackó, a világ leghíresebb medvebocsa, több generáció kedvence szerte a világon, írójának, Alan Alexander Milne családjának szomorúságot hozott. Milne fia, Christopher Robin, sohasem bocsátotta meg apjának, hogy átváltoztatta őt a százholdas pagony történetének egyik…..
Tudományos körökben is vitatott kérdést boncolgatnék..   Amit általánosságban tudnak erről a „hétköznapi” emberek, az sajnos rendkívül kevés, így muszáj róla beszélni. A Terminátor filmek félelmei egyre közelebbivé válnak napjainkban az MI, azaz a Mesterséges Intelligencia fejlesztésével. A…..
Gyerekkorában alighanem mindenki firkált össze irodalom vagy történelem tankönyvet, bajuszt és / vagy szakállat rajzolva különböző fontos alakok képére, de meglehetősen biztosak vagyunk abban, hogy az senkiben sem merült fel, hogy ezért pénzt lehetne kapni. Pláne nem közel 200…..
Ha nagyobb lenne az a nyílás azon a dobozon jól belehánynék. Amúgyis egy hányinger az egész kóceráj ..
1889. Egy Seattle-i bank biztonsági őre - a pusztító földrengés után - az épület romjai közt megmaradt páncélszekrényt őrzi..
Lehet pozitívan is nézni azt, ha esetleg eljönne a világvége és egyedül vagyunk: Nincs sorban állás a boltban, ráadásul bemehetünk úgy az üzletbe, hogy berúgjuk az üveget, nem kell beérni reggel a munkába, ingyen van a benzin, nincsenek Pumped Gabóék a képernyőn, nem kesergünk, hogy megveri a…..
Inimma 2017.09.12 17:02:57
Inimma 2017.09.12 17:04:21