Regisztráció Blogot indítok
Adatok
horadi

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hihetetlen, de mozgalmunknak még mindig van létjogosultsága... UPDATE: Azóta érkeztek még ilyen "szavazó"lapok, különösebb kommentár nélkül iderakjuk őket. Nem direkt volt, de pont március 15-ére futottak be:Az alábbi kettővel nem feltétlenül tudunk azonosulni, de…..
 Mi történik, ha jól bejáratott blogunkon egyszercsak radikálisan változtatunk? Lehet, hogy a közösségünk berág ránk - ez történt a Poronty esetében is. Magyarország legolvasottabb mamás-babás-papás blogja pár héttel ezelőtt ünnepelte negyedik születésnapját. A…..
horadi 2010.10.06 00:19:09
@Pandi:
"hagyjuk, majd legfeljebb bosszúból kiszedet még 1-2 kommentet a sezlonyon."

Csodálom, hogy kiszedi, így is alig vannak hsz-ek, annyira nyilvánvalóan bukta... :DDD
horadi 2010.10.06 00:21:00
@Puszpanya:
"Tündét nem az új szerkesztő lökte ki a székből. Annál is inkább, mert önként állt fel. "

Ettől könnyebb a lelkiismereted?
Amúgy elég gusztustalan ezzel érvelni!
Budapesten olyan rétegek élnek a város közepén, akik máshol Európában leginkább a külső kerületekben. És miközben a városvezetés milliárdokért sem tudta kitalálni Budapestet, vállalkozóknak és fiataloknak ez sikerült: a romkocsmákkal. (Fotó: szimpla.hu) Nemrég…..
horadi 2010.09.17 10:24:09
Szerintem eléggé szűklátókörű az a vélemény, miszerint egy ilyen csendrendelet csak a nyugdíjasok érdekét szolgálja.
Azért laknak a belvárosban mások is, pl. dolgozó emberek, akik másnap (sokan hétvégén is dolgoznak, tehát egy fergeteges péntek vagy szombat este utáni napon is) a munkahelyükön szeretnének normálisan dolgozni, nem pedig a fáradtságtól szédelegni, mert fél éjjel nem tudtak aludni.
Vagy például olyan kisgyerekes család, mint mi is vagyunk. A tököm tele van azzal, hogy a gyerekeimet állandóan felébreszti valami idióta részegen éneklő csapat, riasztó vagy éppenséggel néhány, gyorsulási versenyt odaképzelő, leszakadt kipufogós marharépa és ezek után félkómásan próbálom visszaaltatni mindkettőt. Arról nem is beszélve, hogyha egy csoport a vélt vagy valós sérelmeinek akar hangot adni, akkor azt pont véletlenül mindig a belvárosban akarja megtenni (tüntetések, felvonulások, stb.). Volt már így "szerencsénk" nyitott ablaknál könnygázt nyelni és kocsit menekíteni 2006-ban, alig hazajutni az útlezárások miatt különböző felvonulások, versenyek, filmforgatások miatt és még sorolhatnám.
A férjem és én is szinte mindig a belvárosban laktunk, régen nem volt ennyire élhetetlen, mint mostanában!

Szóval azért néha kéne gondolni az ottlakókra is, akik nem feltétlenül azok a rosszindulatú nyugdíjasok, akiknek víziójával meg lehet magyarázni a szórakozóhelyek közönségének, hogy miért is kell fikázni a belső kerületek önkormányzatait, lakóit. És mivel lakni muszáj, szórakozni viszont nem, inkább a szórakozóhelyek menjenek a külvárosba. Vagy pedig aki pont a belvárosban akar részegen énekelni, az vegye meg a fenti okok miatt már régóta árult belvárosi lakásunkat.

És most nyugodtan vessetek a mókusok elé a véleményem miatt. :)
Nem is olyan rég egy bloggal odébb írtam már Magyarország népességfogyásáról, meg hogy a demográfiai változások hogy alakítják át a településeket, kiváltképp a budapesti Belvárost. Talán ezért is bombázott meg sajtóközleményével a Nagycsaládosok Országos Egyesülete…..
 Nemrégiben városunk egyik frekventált utcájában található gyermekruha boltban vásároltam. A szokásos csevegés közben előkerült az anyaság témája, miszerint gyereket szülni a legcsodálatosabb dolog a világon és ezt semennyi pénz és semekkora karrier nem…..
horadi 2009.10.24 13:21:03
Okosanya!
Picit úgy tűnik a hozzászólásod, mintha magadat fényeznéd.
Vegyük például azt, mikor írod, hogy te ezen a héten keveset aludtál. A többiek nem arról az esetről beszéltek, mikor ideiglenesen nem tud az ember eleget aludni, hanem mikor egy kismama hónapokon, ne adj isten éveken át nem alszik eleget és olyan már, mint egy zombi.
A környezetemből és a saját életemből hozok példákat. Elég egy gyerekkel való kiabáláshoz annyi, hogy mondjuk már hónapok óta hullafáradt vagy, elég annyi, hogy a férjed nem egészen úgy áll a családi élethez, mint kéne, gondok vannak a házasságban, elég annyi, hogy éppen aznap vetted ki a postaládából a bank felszólító levelét, a lakáshitel elmaradt törlesztőrészlete miatt, elég annyi egy kiabáláshoz, hogy mondjuk fáj az anya foga vagy vesegörcse van. Nyáron én például 10 napig kétrét görnyedve jártam a lányaimmal sétálni, játszóterezni, mert olyan vesegörcseim voltak, hogy a falat kapartam, de emiatt a lányok ne gubbasszanak nyáron a 4 fal között. Senki nem tudott helyettesíteni, nem tudtuk megoldani a családban, így maradtam én. A vesegörcs nem látszik kívülről és mit láttak az emberek? Azt, hogy az anyuka citromképpel mászkál a kislányaival és időnként, túl hamar elveszíti a türelmét és kiabál velük.
Sőt - most kapaszkodj meg -, én néha még akkor is szoktam a lányaimmal kiabálni, ha éppen nincs vesegörcsöm, gyarló ember vagyok, nekem is elszakadhat néha a cérna valamin. Pedig én aztán tényleg nagyon sokat vártam arra, hogy anya legyek (7 évet), de ettől még nem misztifikálom túl ezt a dolgot és nem verem a mellemet, hogy mások milyen csúnyán bánnak a gyerekükkel, de én bezzeg...

Akármelyik eset is igaz a fentiek közül, ettől még senki nem lesz rossz anya, mi is emberek vagyunk, lehetnek rossz napjaink, lehet olyan problémánk is, amit mások nem tudnak, de véleményt alkotni mindig könnyű.
Az meg, hogy az eladónővel a háta mögött mást kibeszéltek, szerintem nagyon ronda dolog!
A Zugügyvéd nem egy közösen felvett lakáshitellel bonyolított válásos üggyel találkozott már. Az alábbi is egy ilyen, jogilag nehezen kezelhető történet.Kedves Zugügyvéd,végső elkeseredésemben fordulok Önhöz, és az oldalt látogató kollégáihoz, és nagyon szépen kérem…..