Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hümhüm

0 bejegyzést írt és 499 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Adócsaló lettem, meg bujtatottan foglalkoztatott, ezt mondja rólam a propagandagépezet. Ez olyan, mint amikor a díler mondja a fogyasztónak, hogy mocskos drogfüggő, pedig hát ő szoktatta rá. Az utcákon tombol a KATA háború, megint előkerült a tüntetés, a könnygáz, az előállítás, meg persze hogy…..
Bár nem ezzel szerettem volna nyitni a blogot, nem bírom elfojtani a véleményem a KATA ügyében elterjedtté vált kijelentések miatt. Ezek vagy tévedések, esetleg tudatos hazugságok, mindenesetre nem felelnek meg a valóságnak. Tehát szeretném elmondani leírni egy IT területen dolgozó KATA-s vállalkozó…..
A Fidesznek nem kell hirdetnie a médiában: megteszi helyette az állam és maguk a médiacégek. Röviden így foglalhatóak össze azok az adatok, amiket az Állami Számvevőszék honlapján tettek közzé a nyomtatott és elektronikus sajtóban megjelenő választási és népszavazási hirdetésekről. A politikai…..
Új paradigma Meleg lesz 2021.06.17 16:08:58
Ahhoz nem fér kétség,  hogy a magyar kormány megint gyalázatot művelt az országgyűlésben. Most annyival tisztább a helyzet, hogy egyértelművé tették: aki másmilyen, az bűnöző. Jól van ez így. Semmi mellébeszélés, semmi szégyenkezés: egy igazi tökös gyerek nem habozik, ha meg kell alázni vagy pofán…..
hümhüm 2021.06.18 18:24:15
@mіdnight coder:
"
440 MILLIÁRD PÉNZT VISZNEK, TE HAZUG FIDESZKÖCSÖG! ENNYIT LOP NEKIK ORBÁN. Ennyiből 10 millió menekültet egész életében el lehetett volna tartani, te kis mongolFidióta elmebeteg! "
Hö-hö-hö... legfeljebb 2 hétig, te ökör. 10 millió ember esetén 44000.-Ft jut fejenként, úgy el is fogy a 440 milliárd...
Erős vagy fröcsögésben, de gyenge a számtanban.
hümhüm 2021.06.19 15:46:09
@mіdnight coder: Te teljesen hülye vagy, bár ezt már régóta mindenki tudja. Nem tudsz helyesen szöveget értelmezni. Sem az én kommentemét, sem az idézett jogszabályét.
Fuss neki ismét.
A zsinórban harmadik kétharmados többséget élvező kormánypárt országa két évvel a ’22-es választás előtt azt mutatja; aki még itt maradt, nemcsak elkezdett alkalmazkodni a rendszerhez, hanem tud is élni benne. És épp ez az, ami hosszútávot biztosít(hat) ennek a mechanizmusnak. A parlamenti ellenzék…..
hümhüm 2020.02.03 16:40:43
@Sancho12: ".. 100000 ft.jövedelemnél az állam lenyúl 52500 ft-ot.Ez minden csak jó adó rendszer. "

Tisztázzuk:
100 000 Ft szuperbruttóból (azaz az adóköteles jövedelem felszorozva 1.75-tell) 43 404 Ft-ot.
Az SZJA köteles adóalapból csak 33 500 Ft-ot, a bruttó nyereségből 22 650 Ft és 35 390 Ft közötti összeget.
Mi a baj ezzel? Ha nem akarsz adót fizetni, irány Amazónia...akkor nem kell használni az itthoni oktatást, egészségügyet, nyugdíjrendszert, utakat, rendőrséget, tűzoltóságot, gyógyszerellátást stb....
Honnan vetted az 52500 Ft-ot?
hümhüm 2020.02.03 17:33:42
@Sancho12: "A munkaadód is fizet 19 000 Ft-ot a 100000 Ft-ton felül"
Akkor nem tudod, mit neveznek szuperbruttónak. A szuperbruttó a bruttó béred felszorozva 1.175-tel (az előző hozzászólásomban kimaradt egy 1-es, 1.75-öt írtamtéves szorzóként, de természetesen az 1.175 a jó: a SZOCHO 17.5%).
Azaz amit levezettem a 100000 Ft szuperbruttó jövedelemből, az úgy van, nem kell több levonást számítani.
Nagy politikai vihart kavart az elmúlt pár napban, hogy a 22 éves joghallgató Rácz Zsófia ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár lesz azután, hogy a posztot eddig betöltő Illés Boglárkát a Fidelitas elnökévé választották. A jobboldali kurzus egyöntetű hivalkodásba…..
Mennyivel kevésbé terheli a környezetet egy elektromos autó, mint egy hagyományos? Nem könnyű kérdés, mert mindenkinek megvan a maga hite és az ezt alátámasztó statisztikája. Az egyik értelmezés szerint óriási a különbség, a másik szerint pedig nincs is érdemi differencia. Minden számsor igaz lehet…..
hümhüm 2019.11.14 14:20:55
A bloggernek: "Munka után töltünk – sajnos" ....most még.
De ha a gépkocsi állomány nagy része elektromos lenne, akkor bizony akkor töltünk, amikor szükséges. Tekintet nélkül a napszakra.. úgyhogy ez a bekezdése a cikknek üres fecsegés.
@a szürkebarát ötven árnyalata: " Ráadásul, fékezéskor az elektromos autó ennek kb felét vissza is nyeri. "
Figyu, ez marhaság.... A konkrét számadatokhoz:
1 kwh mozgási energia 3.6 MJ, ez megfelel egy 1500 kg tömegű jármű esetén kb. 69 m/s sebességnek ( kb. 250 km/h). Ha ezt teljesen lefékezed, akkor ezt kb 8 másodperc alatt megteheted, azaz a fékezéskor szerinted 1,8 MJ energia visszatöltődik az akkuba 8 másodperc alatt. Hö-hö... te sem gondolod komolyan. Egyrészt ekkor legalább 225 kW elektromos töltőteljesítmény kellene, ami nem semmi..., de semmi esetre sem autóba való, másrészt kellene egy olyan csodaakku, amibe 8 mp alatt vissza lehetne tölteni ennyit. Szólj, ha lesz ilyen... ugyanis ez olyan akku lenne, amiből egy 30 kWh kapacitásút 8 perc alatt fel lehetne tölteni 100%-ig. Persze, persze, ilyen akku kellene az általános elektromos autókázáshoz, de hát egyelőre csak majd...
Amúgy az a visszatöltéses dolog csakis a gyorsításra fordított energiára vonatkozik, a folyamatos haladás során elveszített energiára (gördülési ellenállás, légellenállás, hajtásveszteség, világítás, hűtés-fűtés)) nem, azt nem lehet visszakapni, elvész.
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
Több mint kétszázezren látták a Totalcar Mesterkurzus eseményéről készült videót a youtube-on, melyben Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungária Járműmérnöki karának dékánja beszél arról, hogy Meddig lesznek dízelek, mikor tűnnek el a benzinesek? Rögtön az elején leszögezi, hogy…..
hümhüm 2019.10.08 15:52:57
@midnightcoder2: "A másik amire rá lehetne hajtani, hogy a személyautók max. motorteljesítménye a robogók körül legyen. Ha olyan 60 kilométer / óra lenne a kocsik max. sebessége akkor egybõl kevesebb energia kell nekik, és nem kell 2.5 tonna köréjük hogy ne halj meg egy balesetben. "
Nézz utána kérlek, hogy a mai NCAP töréstesztek során a frontális ütközést mekkora sebességgel hajtják végre (meg az oldalról történő ütközést...), és fogod látni, hogy a mai felépítésű (és tömegű) jármű kell a biztonsághoz az általad említett sebességnél is.
Aztán meg számolj, lécci...
Egy átlagos személyautó tömege 5 emberrel 1500 kg körül van. Mekkora teljesítmény szükséges ahhoz, hogy ezt a tömegű járművet optimális útviszonyok közt 60 km/h (16.66 m/s) sebességgel mozgasd?
Aztán mekkora teljesítmény kell ahhoz, hogy ezt a tömegű járművet egy 10%-os emelkedőn 50 km/h (13.88 m/s) sebességgel mozgasd?
@bontottcsirke: szerinted hol a bánatban lehet majd tölteni a villanyautókat? ..és mennyi idő alatt?
..és ehhez majd mekkora villamos teljesítmény kell?
hümhüm 2019.10.08 16:39:32
Szegény villanyautó-mániás sötétzöldek nem számolnak.
Ma egy átlagos személyautó tankolás a benzinkútnál kb. 5 percig tart.
1. Ha ezt a tankolási időt akarják megvalósítani valami csodaakkuval, akkor egy egyszerű 50kWh kapacitású akkutelepet kb. 700 kW teljesítménnyel kell tölteni (12*50 plusz a veszteség) A lelkes sötétzöldek életükben nem láttak még 700 kW teljesítményhez szükséges kábelt.
És ez csak 1 db autó. Ha beáll egy töltőállomásra 10 kocsi, az már 7 MW hasznos teljesítményt jelent, ami őrült áramokat ( 3 fázis esetén fázisonként 5850 Ampert...!) jelent, és elképzelhetetlen hőveszteséget is (kb. 300 kW), ami a környezetet és a szerkezeteket fűti. Ha tovább számolnának a sötétzöldek, és az egyszerre "tankoló" villanyjárművek számával beszorozzák ezt a teljesítményt, elképesztő átmeneti teljesítményszükséglet jön ki. Magyarországon egyszerre naponta minden bizonnyal tankol legalább 2000 autó, azaz ilyenkor 2000*7 MW = 14 GW teljesítményre lenne szükség. Ekkora teljesítménye nincs is a hazai erőműveknek. Ezen kívül ekkora teljesítményre teljesen független "töltőáram" hálózatot kellene létrehozni, hiszen a mostani elektromos hálózat nem erre lett kitalálva.
2. Ha a sötétzöldek azt mondják, hogy töltsön lassabban, mondjuk 1 óra alatt a jármű, akkor meg helyprobléma van... Ugyanis a mostani benzinkutaknál biztosított tankolási hely 12-szeresére lenne szükség, mivel 12-szer annyi ideig foglalja a helyet az autó a töltőállomáson, mint benzin esetén. Vagy maradna a sorállás és az agyvérzés...
3. Otthon nem tudja majd mindenki tölteni a kocsiját, sőt a túlnyomó többség nem (nem kertes házban lakik..)
Tehát akkor..?
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
hümhüm 2019.08.05 18:50:21
@Kelta67:
1. A Föld 3.67-szer nagyobb látószögben látszik a Holdról, mint a Hold a Földről, azaz a látószöge onnan nézve 1.9 fok. Nézz utána, hogy a belinkelt felvételt milyen objektívvel készítették (többféle fix fókuszú volt nekik a Hasselblad géphez). Ebből megtudhatod, hogy a kép átlója milyen látószöget jelent, és viszonyítsd az átló hosszához a felvételen látható Föld képének méretét. Aztán a kép látószöge felének tangenséhez viszonyítsd annak a szögnek a tangensét, amelyet úgy kapsz meg, hogy a kép fél látószögéből kivonod az 1.9 fokot (a Föld látószögét). A két tangens eltérése mutatja meg, hogy a a képen a Földnek mekkorának kell látszania a kép átlójához képest (jó közelítéssel, mert a Föld képe a kép felső sarka felé van).
Egyébként szerintem a képen a Földkorong átmérője rendben van.
2. Valóban érdekes, hogy a holdkomp lábának aranyszínű fóliaburkolása ragyogóan tiszta (a holdkomp is...) Erre eddig senki nem adott ésszerű magyarázatot.
3. Van nyom a holdjármű képén. Nézd csak meg: mögötte, távolabb halványan látszik két keréknyom, Csakhogy itt a képen a járgány egy kis dombocskán van, így a közvetlen mögöttes nyomot nem látni, csak a távolabbit, a dombnál lejjebb lévőt. A kerék "felnije" azért poros, mert létezik az anyagok közt adhézió, ahhoz nem kell nedvesség. Figyeld meg, hogy száraz időben is porosodik pl. az ablakod üvege, nem kell hozzá eső...
4. Problémás képek tényleg léteznek, de ezek többnyire nem a népszerű hoaxozók képei. Ha ilyeneket akarsz látni, keresd fel pl.
www.aranylaci.hu/forum/viewforum.php?f=35&sid=f337f9360fb57f6cc515877f623f49c6
Fizessék ki neki a veszteségét, különben nem lesz uniós klímacél. ..
hümhüm 2019.06.22 10:51:53
@nickgrabowszki: ""Az éghajlat változására rámutat például

a brutális nyáreleji kánikula,
az özönvízszerű és folyamatos májusi esőzés
vagy a tavaly télen Magyarországot is heteken át sújtó sarkvidéki hideg."
Ha nem vagy ismerője a területnek, ne írj marhaságokat.
Amiket felsoroltál, azok egyedi esetek, amik régebben is voltak.
1. brutális nyárelejei kánikula ("Medárd időszaki..:") borzasztó ritka, de azért volt. Halhattad a mostani időszakban a meteorológusok tájékoztatását, hogy nány éves melegrekord dőlt meg. Azaz volt régebben is, bár nem sűrűn. Most sem... tavaly pl. egészen szar idő volt ilyenkor.
2. 1978 májusában gyakorlatilag minden nap esett/zuhogott az eső, nagyjából fél évnyi csapadék érkezett. Ritkaság, de előfordul. Tavaly, tavaly előtt meg a csapadékszegény időjárás volt a probléma.
3. sarkvidéki hideg elég sok télen szokott lenni, ez nem újság. Nem is értem, miért hoztad fel bizonyságként.... locsogó poszter. Eddigi életem során volt bizony sokáig tartó hideg is, de elég enyhe tél is (fekete Karácsony), sőt volt, hogy januárban +10-15 fokban voltunk síelni (22 éve).

Amúgy egy kis nyelvhelyesség avagy stiláris megjegyzés:
ha igekötős igei állítmányt tagadsz, akkor az igekötőt az ige után kell tenni:
pl. azt írod: nem visszafordítható és nem is megállítható...
helyesen (és szebben) nem fordítható vissza és nem is álltható meg.
E rovat egyik olvasója kajánul kérdi, miként vélekedem a Párbeszéd-politikus furcsa kalandjáról. Azt is hozzáfűzte, hogy ha már írtam Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes csüggesztő megnyilvánulásáról, akkor Karácsony Gergely esetében kíváncsi arra, vállalom-e az ellenzéki politikusok totális…..
hümhüm 2019.02.22 18:04:23
@Pirx: " De kell! Kérdőmondat. "
Nem. A főmondat kijelentőmondat. Akkor lenne a kérdőjel szükséges, ha a "magam is tűnődöm" után kettőspont állna, és így két egyenrangú mondatból állna a kérdéses mondat.. De így, vesszővel elválasztva és mellékmondati kötőszó funkciójú szóval (vajon) bevezetve nem kell kérdőjel. Mellesleg a mellékmondatot bevezető szó lehetne a "hogy" is, vagy akár el is maradhatna.
Döntés született: nem az országgyűlési képviselőket kidobó biztonsági őrök, hanem az országgyűlési képviselők ellen emel vádat az ügyészség. Nagy jelentősége van a döntésnek, mert mostantól nem kérdés, hogy mi vár az ellenzéki képviselőkre, ha nem a kormány kottájából játszanak: bármi. A…..
hümhüm 2019.01.21 18:45:02
@Észmegálló: Az országgyűlési képviselőket valóban segíteniük kell az állami szerveknek és intézményeknek országgyűlési megbízatásuk teljesítésében (ugyanis az idézett törvény az Országgyűlésről és az országgyűlési képviselőkről szól...)
Én úgy tudom, a képviselőknek nem országgyűlési képviselői feladata a korlátmászás, zárt ajtónak rohanás, biztonsági őröknek nekirontás és még a földön fetrengés sem.
De szólj, ha rosszul tudom...
Bemenni bemehetnek. Adatokat, tájékoztatást kérhetnek, és kötelesek a megfelelő intézmények meg is adni nekik. Másról nem szól ez a jogosultság.
Amúgy az idézett törvény szól a képviselők mentelmi jogáról is. Érdemes elolvasni. Egy szó sincs benne arról, hogy randalírozó képviselőhöz nem szabad hozzáérni, vagy kihajtani az intézményből. Kizárólag a büntetőjogi kényszerintézkedés tilalmáról beszél, amelyet egyébként rendőrhatóság (illetve ilyen jogosultságú más szerv)tehetne csak meg.
V1F.
Közismert tény, hogy Orbán Viktor leginkább mikrofonállványnak tekinti sajtó munkatársait, ezért is kerüli a személyes találkozókat olyan újságírókkal, akik érdemi kérdésekkel bombázhatnák. Ha minden igaz, rövidesen megtörik a jég, és akár az ellenségesnek tekintett független szerkesztőségek…..
Szinte a semmiből kapott új esélyt a magyar ellenzék arra, hogy megizzassza a harmadik kétharmadát a választókat sokkoló törvények meghozatalára használó kormánypártot. A kiélezett helyzet még abszurdabb kormányzati kommunikációt, ugyanakkor egyre tudatosabb ellenzéki akciókat eredményezett. A…..
hümhüm 2019.01.07 12:37:38
@Csaba Sz: "szrtajk lesz szombaton és kész. "
Igen ideális időszak lenne szombaton 0 órától reggel 6 óráig. Az egész országban...
Sokan sok helyen foglalkoztak már azzal, hogy mi is az állam, honnan jön a legitimációja, mik a határai, hogyan épül fel, milyen típusai vannak, mik a minimum követelményei egy demokráciának. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy politológiai szempontból jó időben élünk, mivel mindezen…..
hümhüm 2018.12.14 13:59:05
@Svegacomp: " Egy lófaszt dübörög a gazdaság, egyszerűen a felvett 40.000.000.000 Ft-nyi japán jen tart minket életben."
Ekkora baromságot hogy írhat le valaki?
Tudod te egyáltalán, hogy mennyi a 40 milliárd forint? Az picsafüst a magyar GDP-hez képest (kisebb, mint 1 ezreléke!), de a központi költségvetés bevételéhez képest is (kisebb, mint 2 ezreléke!)
Te komolyan hiszed, hogy ilyen pici összeg tartja életben a gazdaságot? Ugyan ne hülyéskedj már....
2 stadion ára...
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
hümhüm 2018.12.10 18:43:19
Tegyünk helyre néhány dolgot, amelyet a poszter hirtelen felindulásból vagy önigazolási vágytól indíttatva nem jól lát vagy nem tud:
1. „Bizonylat-alapú” vs. „Pénzforgalom-alapú” elszámolásos rendszer bizony.... mint Magyarországon. Megfelelő feltételek mellett itthon is lehet egy vállalkozás pénzforgalmi alapon bevalló és elszámoló.

2. "(Tudom, van lehetőség díjbekérőket küldözgetni, ha félek, hogy nem fizetik ki a számlát, de nehogy már duplán kelljen egy hülye rendszer miatt papíroznom…) "
A poszter simán hülye. Ha a saját érdekében lustaságból nem képes előre kérni a vállalási díjat a megbízhatatlan megrendelőtől, akkor hülye. Nincs mentség....

3. " UK-ban az adóhatóság minden fontos dologra időben figyelmeztet, együttműködik, nem kell félni tőle. Légy korrekt, és akkor minden rendben. "
Pontosan így van Magyarországon is. Tapasztalatból beszélek.

4. Amit a magyar rendőrségről ír, az baromság. Itt is segít, ha kell, ok nélkül nem büntet, nem jelent fel. Bizalommal kell hozzájuk fordulni, és nem eleve averzióval. Mellesleg az, hogy 32 éve balesetmentesen vezet a poszter, az nem jelent semmit a szabályszegésekkel kapcsolatban. Ha jogosulatlanul beáll a mozgássérült parkolóba, akkor az szabályszegés, és a rendőr megbünteti, de balesetet ezzel nem okozott..

5. A helyi adók kivetéséhez, befizetéséhez, behajtásához stb. semmi köze a NAV-nak. Az a helyi önkormányzatok adóhatósága (adóügyi osztály, -csoport ...) kompetenciája.
Amúgy pl. a Fővárosi Önkormányzat adóügyi osztályán simán maguktól kijavították az elszúrt iparűzési adó bevallásunkat ("szolgáltattak"...) minden szankció nélkül, majd erről értesítették a céget, és megkérték, hogy ellenőrizzük le a számításukat, hogy helyes-e.

6. "Magyarországon vállalkozóként még akkor is félni kell egy NAV-ellenőrzéstől, ha mindent szabályosan csinálsz, mivel a szabályokat úgy forgatják ki és úgy értelmezik, ahogyan a hatóságnak tetszik. Jogbiztonság zéró. "
Nettó faszság..... A NAV sem megy bele jogtalan lépésekbe, higgyétek el.
Amit a más betűtípusról ír, az rablómese, ilyet semmiféle jogszabályban nem lehet kikötni. Az eset nyilván más miatt történt, csak az illetőnek mindössze ennyi jött le az eljárás jogi hátteréből, a lényeget nem értette, vagy elhallgatta, mert az nem olyan jól hangzó sztori...

Amúgy több dolgot elég jól mutat be.
Sok sikert kívánok neki és örömteli Karácsonyt.
Az érintettek minden bizonnyal emlékeznek rá, hogy már a nyár végén milyen nagy sikerpropagandás hadjáratot indított a kormány a „téli rezsicsökkentés” jelszavával. Mára kiderült, hogy ez Mari néninek is nagy csalódással ér majd véget, ám az igazi rácseszés az önkormányzatok költségvetését éri…..
hümhüm 2018.11.30 18:48:42
@to:rppapa: " A szilárd tüzelőt használóknak beigérték, hogy ők is megkapják a 12000- et. Miért, miért nem, nekik valahogy nem akaródzott ezt mind a mai napig kifizetni. "
Gondolkozz egy kicsit....
A gázzal fűtő felhasználókról van nyilvántartás és van közműszolgáltató. A villannyal fűtőkről már kevésbé van nyilvántartás, ott egy kissé bicsaklott is a dolog, de valahogy megpróbálták a 12000-et odaadni.
Ezeknél gázt vagy villanyt adni természetben nyilván nem lehet, így pénzt adtak.
A szilárd tüzeléssel fűtőkről egyáltalán nincs nyilvántartás, tehát úgymond központilag pénzt kiutalni nekik lehetetlen. Marad az önkormányzat igénybevétele, az ellenőrzés, és utána lehet természetben adni: akinek fa kellett, az fát kap, akinek szén, az szenet. Így tényleg a fűtést támogatják.
Kíváncsi lennék, a sok nagyokos fröcsögő hogyan oldaná meg jól a problémát...
Ami a gáz meg villany világpiaci árát illeti, felejtsétek már el ezt a faszságot: attól, hogy olcsóbb a világpiaci ár, nem adják olcsóbban a szolgáltatók a lakossági energiát a többi európai országban sem, főleg nem 20 meg 30%-kal. Nézzetek utána.
A magyar kormányfőnek választania kell a jog és a bűnrészesség között, mert ha menedéket ad macedón politikai cimborájának, még inkább maga ellen hangolja Európát, és csak Putyinnak, illetve a szélsőjobbnak tesz kedvére. Merkel megint langyos beszédet tartott Európa jövőjéről, pedig a populista…..
hümhüm 2018.11.15 16:04:08
@Gábris szomszéd: "1975-billio-forint-landolt-orban-haverjainal-es-csaladjanal"
A huppa.hu munkatársa nem igazán tud angolul és nem gondolkozik.
Tekintettel arra, hogy a magyar állam bevétele évente kb. 23 billió forint, lehetetlen, hogy csaknem 86 évnyi bevételnek megfelelő összeg landoljon ott alig 8 év alatt.
1975 milliárd lesz az (billion - angolul), azaz évi 246 milliárd.... már, ha igaz....
Ilyen számításoknál könnyen megszalad a ceruza meg a fantázia...
(csak egy-két kérdés: mi "landolt"? a bevétel? a nyereség? közpénz? mindenféle megbízás? ki a haver?... stb)