Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brátiszlává

120 bejegyzést írt és 136 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autoritárs Változik a helyzet 2023.03.07 18:44:41
visszahangozza a rádió a stúdióban, zajlik a (tán már 3. világ-) háború Ukrajnában, de közben ne mit találtam a természetben is (ami alatt ez esetben az internetek értendő):  aligátorhalak. néma, sötétben lopozó kegyetlen gyilkos-ragadozók. érted jön az Aligátorhal!..
Autoritárs +1 királysír 2023.03.07 06:48:12
igen, tragikus életsorsnak az emlékműve, de felhívnám a figyelmet Marie Antoinette emberi kéz koptatta bal cickójára. kegyeletsértőnek tűnhet, persze, de a művész is megérte a pénzét a kissé pőrére sikerült ábrázolással. ez a fajta vicc, humor egy katedrális szentélyében található királyi síron…..
Autoritárs A bátorság. 2023.03.06 22:29:19
A Bátorság allegóriája, II. Ferenc breton herceg síremléke, Nantes...
w Döbrögi országlása 2009.10.16 07:30:00
Abban a szerencsében volt részem, hogy élhettem a Kádár-rendszerben. Ennek annyi előnye mindenképpen van, hogy láttam valami egészen mást, és be tudok róla számolni. Igaz, hogy 13 éves voltam a rendszerváltáskor, viszont négyéves korom óta olvasok újságot. Háromféle lap…..
Brátiszlává 2009.10.16 11:18:58
na persze Utószó 2009.10.15 22:21:00
na persze bokros és az autonómia 2009.05.25 14:11:00
érdekes interjúra bukkantam. bokros az mdf lista második helyéről az Adevarul román napilapnak adott interjút. az újság szerint a LIBERÁLIS mdf európarlamenti képviselőjének minőségében. mond sok szépet a román újságíróknak, sőt kifejti, hogy imádja a májusi esőt. ennél már csak az izgalamasabb,…..
na persze hápci 2009.05.25 11:59:00
Figyelem! Nemzetpolitikai bükkfanyelv alakulóban!Hétvégi aranyköpésünk Korodi Attilától, itt."De egyet jegyezzenek meg a mostani kormányzó pártok: a politika jön és megy, de egy nemzet az marad". Nyiháhá..Ráadás: Markó Szeredában kifejtette, hogy mekkora szopás jogharcilag és…..
szlovenszko Autonómiakomédia 2009.05.22 08:18:00
Egy évre is elég lenne az utóbbi hetek pár botránya, de vegyük elő talán a legaktuálisabb témát. Van benne emberi kicsinység, irigység, titkosszolgálat, magyarkodás. Szlovákiában -a többi környező országbeli magyar közösségtől eltérően- már régóta indexlistán van az…..
kapaszkodjatok meg, az rmdsz országos, bukaresti politizálásának nyomait műholdról is látni. igen, a google maps is igazolni látszik a szövetség hangsúlyos dimbovita-parti jelenlétét. elnökünk fizikai helye pontosan bemérhető, fotó bizonylatával.vagyis, ha a google maps szatelitfelvételeinek…..
na persze jövedelem-tervező norbi 2009.05.13 08:47:00
harccal telik minden napunk. zajlik az utcán is, buszmegállókban, közvetlen környezetünkben. k barátunk tiltakozik a nemtörődömség ellen, dokumentált feljelentést készített. a szóban forgó szöveg a sziti egyik buszmegállójának oszlopjáról szennyezi a jövőt. k mindennapi nyelvápoldájából (élvezhető…..
na persze függvényében 2009.04.23 13:25:00
mennyire hasonlítanak a kelet-európai népek történelmi narrativái. milyen konfliktusok mentén határozzák meg magukat. hogy születik a kollektív identitás?az ukrán történelemírás moszkával néz farkasszemet. a nemzetépítési projekt még mindig zajlik: vicces, de a törcikönyvekben a nehezen…..
Az év messze legjobb gyerek- és felnőttprogramja volt kimenni a Galoppra megnézni Túladagolást, a magyar csodalovat. A metróból a Pillangó utcánál kiszállva megcsapott a régi, Népstadionbeli kettős rangadók összetéveszthetetlen hangulata, megfejelve azzal a fájdalommal, hogy…..
Brátiszlává 2009.04.19 23:53:25
közérdekű közlemény következik:  "
Páratlanul erős, a Tudósok legjobb hagyományait a legkorszerűbb hangzással, letisztult jazz-funkkal, sodró élő és programozott dobbal, húzós elektronikával, kiváló basszus-riffekkel és hamisíthatlan dadaista szociohorror szövegekkel ötvöző remek…..
na persze hálószövögetés 2009.03.24 11:26:00
                                         "Márklárok Sokszor eljátszadozom a gondolattal: milyen boldog élete lehet egy bora-borai bennszülöttnek vagy csukcs eszkimónak, akiket a sors…..
na persze kányádi blog? 2009.03.20 20:10:00
kicsit késve, de boldog névnapot kivánok Kányádi Sándornak. szerinte a webet meg kellene tanítani magyarul. hogy szaván fogjam, én őszintén örvendeni tudnék egy kányádi blognak :) nó, alább egy általa komponált szimfóniával tisztelgek.fekete-piros leíró költemény, melyet szereztem a kolozsvári…..
bármennyire is fura, de az egységes erdélyi magyar akol, az rmdsz kialakulásában jelentős szerepet játszott (a mai napig) a fekete március. pontosabban, hogy mivé vált. egységileg.maradjon az események kulcsamotivumaként a komcsi elit: 89 káosza után nekiállottak felépíteni a megroggyant román…..
na persze reflex 2009.03.19 11:50:00
örülni lehet: "megérett sepsin a közönség a magas színvonalú kultúrára". kedvelem bocsárdit.kiskultúra-nagykultúra, kishagyomány-nagyhagyomány. helyesbítenék a rendező/szervező úr civilizatórikus mondókáján: kérem szépen, ez nem ilyen egyirányú viszony. nem minősűl csak úgy per hecc a…..
olvasom, hogy az eszperantó nyelvünnepét megrontották (egyelőre inkább a nyelvtudomány mérnöki nagyszerűségét, mintsem az európai kultúra egységét létrehozó jelrendszerét).  "ileana mérnőknő" románul bekiabált, mire a magyar eszperantóértők leléptek. olvasva az érintettek reakcióit,…..
Ezt az izgalmas képet a krónika.ro-n találtam: Sólyom a Nyergestetőn. Bámuljuk csak meg az emléknapra felöltött kalapkölteményeket.Három kalap, három sztori, három kor. Markó az erdélyi elit körében oly népszerű keménykalapot, a széles karimájut részesíti elényben: értelmiségi elegánciával. Sólyom…..
  Olvasgatok a finnországi svédek és az Aland-szigeteken élők politikai mindennapjairól. Lehet tévedek, de azt hiszem megtaláltam néhány karakteres erdélyi értelmiség közéleti példaképét. Talán pl. ez is megerősítette bennük, miért kell szorgalmazni a képviselet pluralizmusát. Persze, egy…..
Március nyolc: nőnapi aktualitás, helyzet van, mégpedig olyan, amilyenről csak álmodni tudnak, szeretnek a forradalmi elemek. Kicsit rossz leszek, de hát mit tegyen, hogyan kezelje tüneteit a szorongó emberfiának típusa, Tihi olvasása után? Röviden a lényeg: a nőnap mintájára, férfiak…..
nahát, tépelődök. tépem, mint a libát a dolgokat és nemcsak, úgy általában mindent. be kell valljam bátran, néhány kérdést rosszul tettem fel és mégcsak a jó választ sem adtam rá. azt modják, a hibáiból tanul az ember. figyelek megfeszítve. más: ami nem öl meg, az csak erősebbé tesz. őszintén nem…..
Mostanában olvasni ámokfutókról. Pl Belgiumban már bölcsődében szurkálnak, de sokfelé feltűnnek, iskolákban, bankokban, bevásárlóközpontokban. Ámokfutók. Ilyen-olyan motivációból.És most kapaszkodjatok: Székelyföld hasonszőrűjei ebben a kategóriában is maradandót alkotnak. Ismerjük el, kell egy…..
 Vajon elég felkészült Barack Hussein Obama arra, hogy elnökként vezesse az USÁ-t? Még nem tudjuk, de azt igen, hogy az elnöki eskü szövegébe kissé belegabalyodott - rossz ómen? (Ld. CrL kommentjét)A Konzervatórium nevében kívánunk neki sikeresebb folytatást, és kissé…..