Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tom és Berry

2572 bejegyzést írt és 197 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valamilyen okból kifolyólag (nyilván a nosztalgikus emlékek ugye) még mindig BBM-et használsz, valószínűleg már te is megkaptad a fogyasztóknak szánt chatplatformot üzemeltető EMTEK rendszerüzenetetét arról, hogy az indonéz médiacég kerek-perec megszünteti a szolgáltatást május 31-i határidővel.…..
A BlackBerry Hub+ csomag alkalmazásainak dizájnja a 2015-ös megjelenést követően nem sokat változott, hiába pakoltak az appokba újabb funkciókat, mostanra azért már eléggé avittas a kinézetük, lássuk be. Szerencsére a BlackBerry szoftverfejlesztői felismerték ezt, és tavaly elkezdtek dolgozni a…..
BerryBlog Befutott a vörös KEY2 2019.02.26 12:11:21
A barcelonai Mobile World Congressen minden a hajtogatható kijelzős mobiloktól meg az 5G-től hangos, a kiállítás 3-as pavilonjának egy nem is olyan kis szegletében azonban még mindig láthatók olyan telefonok, melyeken QWERTY-billentyűzet van, és egyszerűségükkel valamint hatékonyságukkal próbálják…..
A vörös telefonok valahogy mindig nagyon vonzóak voltak a számomra, pláne a vörös BlackBerryk, melyek még jobban kilógnak a sorból, a gyártó azonban az utóbbi években nem nagyon kényeztette el a vásárlókat, már ami a színválasztékot illeti. Ezt a sort törte meg végül tavaly év végén a vörös színű…..
A dokkolhatóság a kezdetek kezdete óta szerves részét képezi, vagyis inkább képezte a BlackBerryk világának, bár a legkézenfekvőbb előny (a PC-s szinkronizáció) manapság a ments mindent a felhőbe! szemlélettel meglehetősen háttérbe szorul. Ezért aztán a gyártó egy idő után szépen szakított is ezzel…..
A BlackBerry KEY2 LE tavaly őszi megjelenése óta nem sok újdonság történik a BlackBerry Mobile háza táján, vagy legalábbis lement a Las Vegas-i CES anélkül, hogy akár csak utalás történt volna rá a gyártó (vagyis inkább gyártók, mert ugye legalább három cég gyárt BlackBerryket) részéről arra…..
Tegnaphoz képest éppen húsz évvel ezelőtt forradalmi újdonsággal jelentkezett egy akkor még jobbára ismeretlen kanadai cég, a Research in Motion. A gyártó 1999. január 19-én rántotta le a leplet a BlackBerry 850 típusú (először csak BlackBerry Handheldnek nevezett) személyi kommunikátorról, ami…..
Mármint most nyilván a TCL által gyártott BlackBerry készülékekre gondolok, hiszen a kanadai BlackBerry részéről nyilván ez az év is az IoT buzzról szól majd, aminek már csak egy igen csekély, bár továbbra is elég meghatározó szelete ez az egész okostelefonosdi. Kicsit lassan indult ez az év, CES…..
A BlackBerry androidos alkalmazásai immár három éve velünk vannak, egész pontosan a PRIV 2015-ös megjelenése óta, és bár funkciójukban sokat változtak, javultak, kétségtelen, hogy nem öregedtek túl szépen. A mobilos alkalmazásoknál ráadásul a dizájnnyelv (vagy a divat) elég gyakran változik, ezt…..
Türelem, rózsát terem, szól a mondás, ami esetünkben különös aktualitást kaphat, hiszen hosszú idő óta először újra kapható vörös színű BlackBerry (emlékeztek még a vörös színű Passportra?). Megérkezett hozzánk is a BlackBerry új, elérhető árú nyomógombós mobiljának, a KEY2 LE-nek a vörös --…..
Jó rég nem frissültek már bizonyos BlackBerry appok a Play Áruházban, úgyhogy mondhatni éppen itt volt az idő egy olyan frissítési hullámra, melyek a szokásos hibajavításokon túl egy-két újabb funkciót is belecsempésztek egyik-másik alkalmazásba. A most megjelent frissítések mégis inkább inkább csak…..
Gondolom az utóbbi napokban többször is szembe jött már veled valamilyen formában a Black Friday promóció, ami valójában egy nagyon népszerű észak-amerikai népszokás, nevezetesen a vásárlás egyik legfontosabb ünnepe. Voltaképpen ilyenkor veszi kezdetét a karácsonyi őrület, sokan ilyenkor vásárolnak…..
Van néhány olyan sorozat vagy film, ahol időről-időre feltűnnek a (fő)szereplők kezében különféle BlackBerryk -- az egyik kedvencem a Netflixen futó House of Cards (kártyavár), ami a sorozat elejétől kezdve az utolsó, alig pár hete "adásba került" befejező évadáig hű volt a márkához. Szintén a…..
Van az úgy, hogy a mobilgyártók csak úgy ímmel-ámmal frissítik a készülékekre eredetileg kiadott szoftvereket és van olyan gyártó, aki rendesen, 1-2 havonta kiad kisebb-nagyobb update-eket a telefonhoz, melyek a hibajavítások mellett olykor új funkciókat is tartalmaznak. A nyár óta kapható KEY2-hoz…..
A KEYone tavalyi megjelenése óta nyilvánvaló, hogy a BlackBerry Mobile (vagyis a TCL Communication) továbbra is a prémiumszegmensben képzeli el a BlackBerrykert, az azóta megjelent utód, a KEY2 pedig nem csak tudásban, hanem árban is feljebb tette a lécet. Evidens volt tehát, hogy a gyártónak…..
Ha Európában, európai disztribúcióból (tehát nem hongkongi importból) jutott hozzád a KEYone-od, akkor a hétvégén jó eséllyel kaptál egy rendszerüzenetet, miszerint új rendszerfrissítés érhető a mobilhoz. Ezúttal azonban nem a szokásos havi biztonsági frissítés fog letöltődni mintegy 1,3 GB-nyi…..
Nagyon úgy fest, hogy a BlackBerry Mobile múlt hónap végén bejelentett új okostelefonja, a KEY2 LE megjelenése már itt van a kanyarban, legalábbis egyre több helyen adható le előrendelés az új készülékre, mely három színváltozatban lesz elérhető, régiótól függően különböző kiépítésben. Jó hír, hogy…..
Mától előrendelhető a svájci Punkt legújabb mobiltelefonja, az MP02, ami valahol félúton van egy okostelefon és egy hagyományos (buta?) készülék között, bár tudását tekintve valójában kanyarban sincs a mai modern okostelefonokhoz képest (például nemhogy kettő, de egy kamera sincs rajta). Nem úgy…..
A BlackBerry KEY2 35 gombos klaviatúrája nem csupán gépelésre alkalmas, ezt viszonylag sokan tudják, azt azonban szerintem viszonylag kevesen vágják fejből, hogyan teljesedik ki a gombsor tudása, részben az érintésérzékeny felületnek, részben pedig az okos szoftveres funkcióknak köszönhetően. A…..
Emlékeztek még a SmartEastre és Ancsára? Na és az megvan, ugye, hogy azt a projektet többek között az Applebloggal közösen csináltuk? Az ismeretségem Magyarósi Csabával még ennél is régebbre nyúlik vissza, amikor ő még nem volt ilyen ráncos, én meg nem voltam ennyire ősz, de ez most tulajdonképpen…..
Nostehát, a KEY2 LE múlt hét csütörtökön végre bemutatkozott hivatalosan is, így már a száraz műszaki tényeken túl azt is tudjuk, hogy a BlackBerry Mobile új nyomógombos mobilja három színben kerül majd a boltokba. Nem is tudom, mikor volt utoljára ilyen, talán a Classic esetében fordult elő…..
Tegnap este a BlackBerry Mobile egy kellemes kis party keretén belül leleplezte a KEY termékcsalád legújabb tagját, az utóbbi hetekben már amúgy is szanaszét leakelt KEY2 LE-t, vagyis a nyár elején megjelent KEY2 olcsóbb variánsát. Az új típussal alapvetően az volt a célja a gyártónak, hogy az…..
Manapság eléggé divatosak a különféle podcastek, melyek a rádióműsorokra hajazva ilyen beszélgetős, interjúféle adásokat is takarhatnak. Mivel nem nagyon van kivel beszélgetnem, ezért ebben a műfajban nem túl erős a BerryBlog, de olykor azért mégis akad beszélgetőtárs, akivel le lehet ülni releváns…..
Éppen a napokban jelent meg az Android legújabb, 9-es verziója (Android P), ami ugyan még így is távol áll a funkcionálisan késznek tekinthető kiadástól, de mindenesetre ideje volt, hogy a BlackBerry Mobile is szintet, vagy legalábbis verziót lépjen egyik legnépszerűbb készülékénél, a KEYone-nál.…..
Valószínűleg már csak napok, maximum pár hét kérdése, és hivatalosan is bejelentik az idei év második billentyűzetes BlackBerryjét, a KEY2 LE-t (már ha ez lesz a neve, de szinte biztos, hogy ez lesz a neve), ami lényegében egy butított KEY2 lesz, ennek megfelelően kedvező(bb) árral. Az Android…..