Regisztráció Blogot indítok
Adatok
N'Jala ezredes

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kísértet járja be Kelet-Európát: a naiv sületlenség kísértete. Rousseau szerint az ember alapvetően jó, csak a kultúra, intézmények rontják meg – ez a bűnök, bajok, szenvedések forrása. Mára ez a tétel sokkal specifikusabb lett, eszerint az ember alapvetően demokrata, rajong…..
„Önmagukat konzervatívnak tartó fiatal szerzők nem érzik igényét, hogy megértsék a saját politikai rendszerünknek is keretet adó emberi jogi felfogás jelentőségét” – írja a Mandiner véleményszemléjében közölt, részint nekem szánt válaszában Jankovics Márton. (A…..
Döbbenetes ítéletek egy ésszerűtlen, szent szöveg nevében. Fekete ruhás, felkent emberek diktatúrája, akik értelmezési privilégiumokat őriznek. Börtön, háború, jajveszékelés. Betarthatatlan erkölcsi szabályok. Természettudományosan megmagyarázhatatlan tanítások, logikai…..
Egyezségre jutottak a felek a keddi tárgyaláson, így a Nyíregyházi Törvényszék hat hónapig szünetelteti a helyi görög katolikus iskola bezárását kezdeményező Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány (CFCF), illetve a fenntartó Hajdúdorogi Egyházmegye és az…..
„Sok pszichiáter naivan úgy tekintette a{z 1973-as} döntést, mint egy diagnózis egyszerű törlését annak érdekében, hogy megszűnjenek az igazságtalanságok. A valóságban azonban igazságtalanságokat teremtett a homoszexuális irányultságú emberrel szemben azáltal, hogy az…..
- Minden férfinek joga van gyerekeket szülni, ha akar!- De te nem szülhetsz gyereket! - Ne nyomj el engem! - Nem nyomlak el Stan, de neked nincs méhed! Hogy fogod kihordani amagzatot? Belerakod egy szatyorba? - Nekem van egy ötletem. Gondolom, abban egyetértünk, hogytényleg…..
A Konzervatórium többször is írt már Benedek pápáról, például enciklikáin keresztül bemutatta, miért is tekinthető valóban konzervatív gondolkodónak, a szó politikaelméleti értelmében is. Mi lehet a lemondása hátterében? Mire emlékezünk majd vele kapcsolatban? Tényleg úgy…..
Ezt a kockázatot a jobboldali újságírók többsége alighanem már csak azért sem vállalja, mert hiszen föl sem merül benne az egész dimenzió létezése. Ahogy én látom, a jobboldali újságíró attól jobboldali, hogy szublimálatlanul képviseli a nyersességet és a…..
Tamás Pál szereti Európát. Nincs ezzel egyedül, speciel én vagyok vele én is. Csak ő egy lepedőnyi cikket szentelt a dolognak, hogy kifejtse, miként lenne jó csipázni az öreg kontinenst. „'Európát' mint minden igazi nagy brendet persze forgalmazzák, csomagolják, hirdetik és…..
„Volt egyszer egy ember, aki odahagyta a világot, amelyben bámulták, és csinált magának egy másik világot, ahol szeretik.” (Jókai Mór: Az aranyember) „A szigetlakók egy kevésbé tisztességes, de igen jövedelmező foglalkozást is űztek: csempészkedtek” (Az…..
Konzervatórium Meanwhile in China 2011.08.19 07:13:00
„...a kommunista Kínában lelepleztek egy gyermekrabszolgaságra épülő üzemet. Hol volt a párttitkár, kérdezem én.” (Orbán Viktor, 2007) „Kínában több tízmillió embert emelnek ki a szegénységből...” (Orbán Viktor, 2011) Különösebb jelentősége nincs…..
„Baromira nincsen szó itt semmiféle felháborodásról a lelőtt díler miatt, egyszerűen tudták, hogy a rendőrök Tottenhamben vannak, és nem tudnak idejönni." (Index)   „The things you own, end up owning you.” (Tyler Durden)    Van, vagy volt ez a…..
 Azt hiszem nyugodtan kijelenthetjük, hogy alig van per pillanat ember széles e hazában, aki ne tudná, hogy  Jakab Andor miért nem ad munkát 12 embernek. Megérne egy hosszabb elemzést, hogy egy semmiből jövő blogposzt hogyan tett szert ilyen népszerűségre (81 ezer…..
 „És ott van az a borzalmas tagságunk!” (Szabó Iván) „Az MDF a leg-elvszerűbb párt, ever.” (Tóta W. Árpád) „Nagyon szeretek táncolni, nagyon szeretek olvasni, ilyen hobbijaim vannak.”  (Muszka Kálmánné Garamvölgyi Erzsébet) Elvileg az…..
„Én seregem és én népem, Szeretlek én mindenképpen. Hogyha szaladsz üzőn s üzten, Megrajonglak buta tüzben. Fájsz, hogy így vagy, fáj, hogy látlak A Sors bús uszitottjának.” (Ady Endre: Kétkedő, magyar lelkem, 1915)   „Hullarablók lettünk! A…..
  „Goodness is something to be chosen” (Anthony Burgess: A Clockwork Orange) „fölkészíteni a legbefolyásosabb lapok vezetőit és vezető publicistáit, hogy mire számíthatnak, bevonni őket ebbe a folyamatba” (Részlet Gyurcsány Ferenc balatonőszödi…..