Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hiba

3 bejegyzést írt és 1051 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Hajléktalan-ügyben érintettek vagyunk, mivel a házunk egyik befalazott kapualjában él egy idősebb fedél nélküli úr. Azt hogy él, konkrétan onnan lehet tudni, hogy levet ereszt. A lé szarból, húgyból, tablettás borból, barack ízű alkoholos italból és tébécés…..
  Magyar kormánykörök lebegtették meg, hogy szavazójogot kaphatnak az állandó magyarországi lakhellyel nem rendelkező magyar állampolgárok. Mivel jövőre a korábbiaknál jóval könnyebben és zökkenőmentesebben szerezhetnek magyar állampolgárságot a határon túli…..
  Zagyva Gyula hívott, hogy menjünk el a Kozma utcai börtön elé, mert Gaudi-Nagy Tamással váratlanul meglátogatják Budaházy Györgyöt, ugyanis ők parlamenti képviselőként elvileg bármikor bemehetnek ellenőrizni egy rab fogvatartási körülményeit. (Egyébként készül…..
  Napok óta izzik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár el-/átnevezéséről szóló vita, amit a Nemzeti Konzervatív Történetkutató Alapítvány javaslata indított el. Szőcs Géza „a könyvtár búcsúzzon el Szabó Ervin nevétől!” állásfoglalásával kitűnő…..
hiba 2010.09.22 12:47:37
@Diocles: "a Magyar Királyságnak "megfelelt", lévén akkor még nem volt ismert, h mire képes a kommunizmus"
Tehát Ő sem tudhatta, mire képes a kommunizmus, vagyis annak bűneiért semmilyen felelősség nem terheli, egyéb területeken szerzett érdemeit nem kisebbíti. Mint amúgy korai antiszemita "nagyjainkat" sem akik nem konkrétan a zsidók kiirtásáról ábrándoztak.
Ez nem valami nevenincs történészkék gerilla marketingje?
Mandiner blog Eszünkbe jutottál 2010.08.10 20:01:00
„A sötétség mélyén megyek a hajóval, Isten, mondom, és a sóhaj Elszáll és megy a hajó, megy a hajó”   Zenésztársak emlékeznek ma feldolgozásokkal az egy éve elhunyt Cseh Tamásra a Szigeten. A Mandiner inkább magát a mestert hallgatja a mai playlisten.  ..
hiba 2010.08.12 17:37:18
@tevevanegypupu: "De hogy most feldolgozgatjak a szamait es ezzel problank nepszeruseget kicsikarni, az izlestelen."

Ja, Lovasi meg a Quimby mindenre képesek egy kis népszerűségért, mert az annyira hiányzik nekik. :)

Szerintem meg nagyon jók a feldolgozások, de ez ízlés kérdése. Nemsokára Lovasi is elmondja majd, hogy nem hagyta érvényesülni a tudjukkik uralta showbiznic és akkor majd a mandiner törzskommentelők is szeretni fogják.
  Eddig a nagyszerű Barikád magazin nyomtatott kiadásában találkoztunk csak az Egy LMP-s képzeletbeli naplója rovat egymást követő, sziporkázó írásaival. Szerencsére a Barikád is rájött, hogy nem foszthatja meg kitűnő szellemi termékétől a szélesebb tömegeket sem,…..
hiba 2010.07.12 18:56:26
@asz_tapasz: "nincs itt politika, Ágoston Dani is megírta hogy nem adnak pénzt a Barikádra, aki tudott írni már elment"
Az a hülye, aki ezt a cikket jegyzi nem csak írni nem tud, de jó sokat árthat saját pártjának egy humortalan poénért. Az LMP egyes dolgokban nagyon mást mond mint a jobbik, de van amiben egyeznek (pl vidékpolitika) és az LMP az egyetlen parlamenti párt aki kimondta, hogy akár a jobbikkal is szóba áll, ha azonos véleményen vannak.
hiba 2010.07.12 20:17:05
@Antifaszok Réme: Biztos van humor és írói tehetség a radikális jobboldalon, de mindig csak Ungváry Zsolt jut eszembe lehetséges példaként. Néha talán Szentmihályi Szabó Péter. Benne külön vicces, hogy mekkora baromságokat ír meg tök jól. Mintha önmagát parodizálná.
   Bár épp szabadságra indulok, de szerkesztőként ezúton utasítom a jövő héten dolgozó kolleginákat és -ákat, hogy a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatát még hétfő reggel nyomtassák ki, és helyezzék el a szerkesztőség jól látható pontján (bekeretezve,…..
hiba 2010.07.03 10:58:34
@Elpet: "A magukat jobboldalinak tartók majd gondolkodjanak el azon, hogy Orbán és a Fidesz cincálásában ki mindenkivel kerülnek most közös platformra."
Szép. Szépen hozod a szervilis politikai gondolkodás végső stádiumának tüneteit. Kiváló összhangban a politikai nyilatkozat hangulatával. Van közös cél, a REndszer, aki nem építi nem barát. Még azért nem ellenség. Az ilyen hozzáállás segít emelt fővel átmasírozni korábban magasra helyezett erkölcsi mércénk alatt.
És én még azt se gondolom, hogy ez a kifüggesztősdi értelmetlen hülyeség. Az apparátus jól átgondolt regulázásának része az egyetlen párthoz köthető ájtatos bullshithez való viszonyulásának vizsgálata. Meg legalább tudják hol a helyük. Igazad van Elpet, lehet így is, ez egy kemény világ. Csak ez köszönő viszonyba nincs azzal az értékrenddel amit Te itt a nicked alatt futtattál.
hiba 2010.07.03 18:18:29
lazacz.tumblr.com/post/765303390/kepzeld-el

Ebben az összefüggésben például kivállóan értelmezhető, hogy legyen béke, szabadság és egyetértés :)
hiba 2010.07.03 23:40:42
@Elpet: Akorra forradalom biztos nem lesz emiatt mint a szavazófülkékben,de tegnap még azt mondtad, ez senkit nem érdekel csak az internetezőket,ma meg már ezzel volt tele a híradó. Azért ha kinéznél a szemellenződ mögül látnád, hogy elég nagyot rombolt a fidesz az ép csak megkezdett építményen. Sok van még azonban hátra a meccsből, lehet javítani, az igaz.
  A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatási Államtitkárságának sajtóreferense határozott hangú üzenetben szólította fel a Hírcsárdát, hogy távolítsa el a Hoffmann Rózsáról megjelent, az első szótól kezdve az utolsóig hamis tényállítást. A Hírcsárda eleget…..
hiba 2010.07.02 12:10:10
"Ne gondolja senki, hogy az álhír műfaj szellemesnek szánt termékeit minden ember köteles azonnal felismerni és a helyén kezelni."
@Elpet: Azért ne nyeld le a karót tövig, nyárspolgár! Nem kell védeni a védhetetlent. A helyreigazítást nem állampolgárok kérték, hanem sajtós minőségben dolgozó állami alkalmazottak. Nekik munkaköri kötelességük ismerni az információs szupersztrádát is.
    Nincs ilyen rovatunk, de most az üzemi híradó szpíkerének maskaráját öltöttük magunkra. Ez a blog a Reakció-blog utódja, annak meg az Utolsó Figyelmeztetés a szülőanyja, mely az ősidőkben belső Fidelitas-kiadványként alapozott meg valamiféle, a mainstream…..
hiba 2010.06.28 10:02:07
@Elpet: Ha jól értem, akkor azért Te is aggódsz, hogy lesznek itt mocskos ügyek. Illetve ez nem is aggódás kérdése, szinte biztos, hogy lesznek. Ez ellen tenni csak párton belül és kormányzati szinten kialakított intézményrendszerrel lehetne, de ennek nem látszik jele. Vagy van ilyen?
  Eldőlt: Schmitt Pált, az Országgyűlés elnökét javasolta a Fidesz-KDNP államfő-jelöltjének Orbán Viktor. Azt is mondhatjuk, ezzel eldőlt a kérdés, hogy ki is lehet hazánk következő köztársasági elnöke.   Lehetett volna máshogy is: Sólyom László újrajelölése…..
hiba 2010.06.23 14:22:14
@Elpet: Egyenes beszéd. A bontáshoz tényleg nem kell a külső szem. Az építésre azért majd nem ártana ránézni messziről, nehogy ferdék legyenek a falak.
hiba 2010.06.23 14:34:55
@org: "...alelnöki tisztséget töltött be a világ második legkorruptabb szervezetében..."
A 80'as évek OTSH-jához képest a NOB már csak habfehér pénzátvevő hely volt. Valahol a kettő között lenne a Cosa Nostra etkai bizottságának titkári pozíciója, de az szerencsére nem jött össze. Bár Elpet posztja szerint a fidesz vallásúakat ez se zavarná.
  Két héttel ezelőtt e hasábokon az új kormány kezdeményezéseiről a következőket írtam: „Meglepő és szokatlan visszafogottság tükröződik az elmúlt hetek fideszes megnyilvánulásaiban. A bizottsági helyek elosztásának módjától kezdve, a kormányzati pozíciókat…..
hiba 2010.06.15 23:05:26
@Elpet: Rendben, dobja félre a polgári visszafogottságot a fidesz és tegyen be ÁSZ elnöknek egy pártkatonát, mert amit most 4 évig csinálni akar, ahhoz fontos posztokon irányítható ember kell. De 4 év múlva megint választás lesz 2 olyan ellenféllel akik már most jelentős szavazatokat szereztek a pártmutyik emlegetésével (politikusbűnözés, pártfinanszírozás). Az ÁSZ elnöknek mehetett volna egy csomó fidesz közeli közgazdász, de nem egy megyei elnök.
  A parlament kulturális és sajtóbizottsága hétfőn többek között a nemzetiségi színházak támogatásáról szóló indítványt tárgyalta. Novák Előd a témaismertetés után szót kért, és előadta, hogy a javaslat rasszista. Így tömören, szókimondóan, a nép…..
hiba 2010.06.15 13:07:56
@m.logic: azzal nem véded a pártodat, ha nyilvánvaló hülyeséget próbálsz magyarázni. Novák egy időben már a Jobbik számára vállalhatatlan volt. Mitől tért vissza? Támogatta a faterja a kampányt vagy mi?
  A hajnalig tartó számolás végére megszületett a szlovákiai választás nem hivatalos, de gyakorlati végeredménye:  Smer 34,79% SDKÚ 15,42% SaS 12,14% KDH 8,52% Híd-Most 8,12% SNS 5,07% MKP 4,33% HZDS 4,32% SDĽ 2,41% ĽSNS 1,33%   A hihetetlenül izgalmas…..
hiba 2010.06.13 20:30:57
@tevevanegypupu: Én még nem találkoztam olyan szlovákiai magyarral, akinek a második mondata nem arról szól volna, hogy mennyire szar, hogy állandóan ki akarnak vele b-ni pozsonyban és mennyire büszke arra, hogy Ő magyar. Szóval szerintem akarnak magyarok lenni, mint ahogy nálunk is mindenki jobb országot akar, de szavazni nem feltétlenül megy el.
  Sokan azt hiszik, hogy a letiltás csak gerillamarketing, pedig nem. Ez a rideg valóság. Más kérdés, hogy mennyire tekinthető letiltásnak az, hogy Biszku Béla lánya besétált a moziba és azt mondta, hogy az apukája nem járul hozzá. A mozi mindenesetre megijedt, ami érthető egy…..
hiba 2010.06.11 08:42:55
@Karcolt lendület: És mekkora hatása lehet a bíróságok működésére, ha Ungváry ekkorát bukott ellene. Megagáz, hogy fiatalosan szlenges legyek.
  Mivel a vízhelyzet változatlanul fokozódik, ráadásul a kollegák folyton buzerálnak, hogy szakmailag nyilatkozzam árvíz/gátvédelem ügyben, így most elérkezett a kegyelmi pillanat, amikor a Tisztelt Olvasóközönség is bekukkanthat a gátvédelem rejtelmeibe, közben pedig…..
Mandiner blog Tóték 2010.05.27 11:31:00
  Nem, nem mentünk át le kurucinfóba, és nem fogjuk ezentúl tótoknak nevezni a szlovákokat, oláhoknak a románokat és rácoknak a szerbeket. Örkény István regényére utal a cím, mivel az, ami tőlünk egy országgal északabbra történik egy hibbant alak vezényletével, az…..
hiba 2010.05.28 13:27:25
@Mr Falafel: Te néha elgondolkozol milyen szánalmas a virtuális agresszivitásod, mikor a neten játszadozol a háború gondalatával.
hiba 2010.05.28 14:23:47
@Mr Falafel: Értem mi elől menekülsz ide, de az a világod is nagyon cudar lehet, ha szerinted az agresszió jelenti az elme szabad áramlását. Na mindegy, ezzel sem mondtam semmi újat.
hiba 2010.05.28 16:43:18
@Mr Falafel: Ok, megint Te nyertél. Ügyes vagy és okos és biztos szép is. :)
  Alapvetően szimpatikus nekünk az az úttörő munka, mellyel a Népszabadság több ízben is kísérletezett már, legutóbb csütörtöki számában az Arcok rovatban. A gyűjtőnéven leginkább pozitív MILF-ezésnek nevezhető kísérletben ezúttal Kovalcsikné Bátori…..
hiba 2010.05.23 14:02:35
@Grift: A te világodban nyilván így van. De én a te világodat bottal sem piszkálnám.
hiba 2010.05.24 10:50:18
@tevevanegypupu: A hegymászás valóban abszolút öncélú tevékenység, a gyermeknevelés pedig a fajfenntartásunk eszköze. Ha létezésünk értelmének a fajfenntartást tekintjük, akkor valóban nem hasonlíthatók össze. Az egyén és a társadalom szintjén viszont szerintem igen, hiszen mindegyik az egyéni boldogság és a társadalmi beilleszkedés (vagy be nem illeszkedés) egyik formája. Ha azt vesszük, hogy a hegymászás minden önpusztító és veszélyes jellege mellett kiegyensúlyozott és erős lelkű embereket ad a társadalomnak, akkor hatásmechanizmusa összevethető bármelyik élsportéval.
hiba 2010.05.24 19:07:20
@tevevanegypupu: "Hogy a hegymaszas kiegyensulyozott es eros lelku emberek sportja, abban nem lennek biztos."
Félreérthetően fogalmaztam. A hegymászók is sérült emberek (a hétvégi hegyjárók is) abban az értelemben, hogy hiányzik valami az életükből, ami nélkül nincsenek jól. Ha viszont hegyet másznak jól lesznek. Ha nem tudnának mászni,máshol keresnék a hiányzót. Lehet, hogy blogot írnának.
  Áll a bál a Szlovák Nagybirodalomban, megy a 24 órás ultimátumadás, elborult arccal fenyegetőzés, magyarozás, nemzetbiztonsági tanácskodás. Ha valaki azt képzeli, ez csak belpolitika, erősen téved. Ficónak, a szlovák politikai elit, sőt a szlovák népesség egy egészen…..
hiba 2010.05.20 14:13:14
@AgentUngur: A seggnyalás önmagában persze sehova sem vezet. A szlovák politika nem attól lesz magyarbarát, mert jófejsrácok vagyunk. A konfliktus csökkentő stratégia lényege az volna, hogy nem szorítja lépéskényszerbe az ellenfelet és nem adja alá a belpolitikai lovat, hanem háttérben zajló intrikák és alkuk mentén igyekszik eredményt elérni. Ha jól értem az agresszív stratégia lényege az lenne, hogy jól felhergelljük mindkét felet az etnikai konfliktus határáig és akkor az EU majd megijed és odacsap. Ezzel az a gondom, hogy az EU pont a háttéralkuk birodalma, odacsapni soha nem fog szerintem, de mondjatok ellenpéldát. A másik, hogy egy kiélezett helyzetben a kierőszakolt megoldás nem lesz igazán jó a kinti magyaroknak. A megoldás valahol a kettő között lehet, a húzdmeg-ereszdmeg politikájával. Bizonyos kérdésekben agressziven támadunk (pl nyelvtörvény) másokban látványosan jófejkedünk, nehogy a szlovák közvélemény elhigyje, hogy félni kell a magyaroktól.
(Fotó: Index)   Sátoraljaújhelyhez, vagy a Bódva-patak környékéhez számtalan emlék fűz, de nyilván nem csak engem. (Egyik kolléga például egyszer az Eperjes-Tokaj Érchegység lábánál a megfelelő alkoholmennyiség bevitele után kifejtette, hogy elhalálozása után a…..
hiba 2010.05.19 23:47:44
@flippant: Jaj baszod, ne legyél már ennyire demagóg. Nyilván lopkák a fát a cigányok, ami elég csúnya dolog, de a bükki tarvágásokat ne kenjük már rájuk okostojás. AZ bizony a nemzeti park és az erdészet közös biznice.
hiba 2010.05.19 23:52:12
@szubjektiv: Ez azért marha nagy eső volt és ráadásul a karszt víztároló kapacitását feltöltötte az ezt megelőző csapadékos időszak. A bükk minden forrásából dől a víz, de olyan sziklarepedésekből is szökőkút jön ami korábban mindig száraz volt. Szóval nem csak a tarvágások felelősek, mert ez nem hirtelen lezúduló csapadék volt.
Mandiner blog Zagyva királysága 2010.05.14 23:49:00
  Anno, a gimnázium elején egy éppen lázadó időszakát élő barátom fogta magát, és menő Martens bakancsával, délutáni szabadidős tevékenységként lerúgdosta az osztályterem kabátakasztóit a falról. Istenem: kamaszkor, lázadás, egy kis feszültség-levezetés.  …..
hiba 2010.05.17 18:48:33
@El Topo (Sgt. Elias): Az érettségi azért a 90 utáni középiskolás generációban már nagyon nem csupán "igény" kérdése, hanem a lehetőségeké is. Több ismerősöm van, akinek egyszerűen pénzt kellett keresnie, hogy fennmaradjon.
És akkor még nem is beszéltünk az érettségi vagy a diploma valós tudásértékéről.
Nehogy már az érettségi hiánya legyen az érvünk egy agresszív bunkó ellen aki hülyeségeket beszél!
hiba 2010.05.17 21:39:36
@El Topo (Sgt. Elias): Nem akarok én neked semmit bemesélni és elhiszem, hogy sokan dolgoztak a tanulás mellett az ismerőseid közül, de akire mondjuk rászakadt még a munkanélkülivé vált családja is, az nem feltétlen volt annyira elszánt, hogy leérettségizzen. Mindegy, mellékszál. Iskolázottsághoz kötni az intelligenciát viszont nem elegáns. Lehet támadni valakit a tettei miatt, de azért mert nem járt valamilyen iskolába, az teljesen felesleges.
hiba 2010.05.18 23:08:57
@Mr Falafel: Ők még mindig azt hiszik, hogy ez a radikalizmus és hogy valamennyi szavazójuk ezt a hangot szertné hallani a parlamentben. Kb 100 ezren biztosan lelkesen tapsolnak is neki, de az édeskevés lesz a 200 fős parlamentbe jutáshoz 4 év múlva.
Mellesleg mi a gondod Zagyvával, mikor Ő ugyanazt a stílust és tartalmat hozza élőben, mint amit Te itt arc és név nélkül?
  Egymásba érő tüntetéseket szerveztek pénteken a Kossuth téren, amiket, ahhoz képest, hogy mennyire viccesek és érdekesek voltak, méltatlanul alulhirdettek. (Nekem is Tóni szólt, mert ő szemmel tartja az antifasiszták minden egyes lépését.)   A térnek…..
Mandiner blog Hadd olvasson Dóra! 2010.05.11 15:01:00
  Egyes hírek szerint a Fidesz arra készül, hogy az Országgyűlés legfiatalabb tagjává avanzsált Novák Elődné Dúró Dórát megakadályozza abban, hogy a május 14-én esedékes alakuló ülésen a parlamenti szokásjog szerint képviselőtársai előtt előolvassa a…..
  Amikor megjelent a mélyszlovák SNS kampányának első cigányügyi plakátja, furcsa gondolataim támadtak: az rémlett fel, hogy az SNS esetleg tanult a Jobbik sikeréből, és a cigányokkal kapcsolatos ellenérzésekre építi 2010-es kampányát. Hogy ne etessük azokat, akik…..
hiba 2010.05.06 16:25:57
@TaTa86.: Ezt a "nem változott semmi a határon túli magyarok helyzetében" duma jól hangzik, de hülyeség. Ha összehasonlítom az elcsatolt részeken szerzett (nem csak turista) tapasztalataimat 1990 óta, azért összességében jelentős javulás látható. Nem a feltétlen megadás hoz eredményeket persze, hanem az okos politizálás. A Jobbik féle erőből politizálást erő nélkül nem tudom ki tartja okosnak.
A népességfogyás, magukat magyarnak valók számának csökkenése nem feltétlenül a külpolitika következménye.
  Ha van oka annak a morális többletnek, amit az új kormánypárt (és a radikális jobboldal) az elmúlt években fölhalmozott, és ami - sok más tényező mellett - végső soron a kétharmados sikert eredményezte a Fidesznek, akkor az a 2006-os gyalázatos őszi események története,…..
hiba 2010.05.05 17:42:17
@rajcsányi.gellért (ergé): "az erőszakos zavargók hangadóinak kilétét, azok felelősségét, hátországát fel kell tárni az elszámoltatások során"
Hát az biztos, hogy jól jönne a fidesznek ha megtalálnák az NBH szálat a toroczkai, budaházy stb. alakokhoz. De ha megvan, akkor várjanak vele míg a teljes Jobbik frakció szabadságot budaházynak pólóban érkezik a parlamentbe.