Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biodorci

134 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
http://hvg.hu/nagyitas/20091110_Nikon_small_world_fotopalyazat.aspx..
Edinburgh az egyik whiskey bolt előtt- lenne mit végigkóstolni...
A britek odavannak a tejszínért. A boltokban megtalálható a half cream (12% zsírtartalom), a whipping cream (35% zsírtartalom), a double cream (48% zsírtartalom), és egyes helyeken a clotted cream is (55% zsírtartalom). A clotted cream igazábol Devon és Cornwall környékéről…..
Ma indul a 2009-2010-es futball szezon, ha minden igaz, 3 órakor. Na nem a Premier League, ahogy nézem. Nem írtam, de a Norwich City FC elég rossz szezont zárt, így most a League One-ban indul (=NBIII). A környéken így most két jobb csapat is van, Peterborough és Ipswich (mindkettő a…..
Életem első brit receptje, amibe bele mertem vágni. Egyszerű és nem áll messze a magyar gyomortól. Elméletileg Gordon Ramsay receptje alapján:Hozzávalók:Húsos mártás:2 evőkanál olaj1 vöröshagyma kockára vágva1 nagy sárgarépa kockára v karikára vágva (ízlés szerint lehet…..
Happisburgh (ejtsd: heɪzbrə/ HAYZ-brə) szintén a tengerparton fekszik. A kisváros büszkessége a világítótorony. Igazat megvallva nem a legszebb hely a Földön. A templom közelében található a helyi caravan park (lakókocsik dögivel). A partra egy ronda vaslépcső vezet le (a…..
Mit csinál egy kiábrándult, brit ex-kutató? Világgá megy. :) Deano kalandjai: www.deano.de. ..
Minden évben áprilisban rendezik meg a London maratont, ami az utcai futóversenyek egyik legrangosabbika. Chris Brasher olimpiai bajnok az 1979-es New York maraton teljesítése után határozta el, hogy Nagy-Britanniának is szüksége van egy hasonló sporteseményre. Két évvel később…..
take that - do what you likeUploaded by kareem93 Sugar sweet, if only they all knew Jam, can't spread no more you've took my bread Energy, just work, no rest or play Me, myself I'd rather be alone again CHORUS: So you can do what you like -Do what you like No need to ask me -Do what you want…..
A The Independent magazin egy szubjektív listát állított össze azokról a dolgokról, amiktől Nagy-Britannia az ami.1. Alcopops- alacsony alkoholtartalmú, ízesített italok.2. Allotments- hobbikertek.3. Apologising- bocsánatkérés.4. The Archers- a brit Szabó család, folytatásos…..
Most láttam, hogy egy magyar lányt is beválogattak a Britain's Next Top Model műsorba.http://www.livingtv.co.uk/shows/bntm5/index-new.php ..
Kétség nem fér hozzá, hogy a britek első számú celeb párja Victoria és David Beckham. Az angol nők szemszögéből Victoria a követendő stlusikon, aki mindig tökéletes, akit kizárólag szűk ruhákban és lehetetlen magassarkú cipőkben lehet látni. Azért gyakran kritizálják is…..
Ranworth egy kis falu a Malthouse Broad, a Ranworth Broad és a Bure folyó találkozásánál. A település nevezetessége a St. Helen templom, amelyet a Cathedral of the Broadland néven is illetnek. A toronyba fel lehet mászni (kb. 90 lépcsőfok), és csodálatos kilátás nyílik a vidékre.…..
http://b-oldal.blog.hu/2009/04/08/magyar_zenesz_menni_london_szerencset_probal..
A statisztikai hivatal adatai alapján 2008. áprilisában egy átlagos brit hetente bruttó 479 fontot keresett (férfi 521 font, nő 412 font), ha teljes munkaidőben dolgozott. (Durván napi 22 000 Ft., illetve havonta 480 000 Ft.) A minimálbér 2008. októberétől 5.73 font/óra 22 év…..
A bloke walks into a Glasgow library and says to the prim librarian, 'Excuse me Miss, dey ye hiv ony books on suicide?' To which she stops doing her tasks, looks at him over the top of her glasses and says, 'Fook off, ye'll no bring it back!'..
Treble= (egyik jelentése) mesterhármas (Ugye Steven Gerrard a hétvégén három gólt lőtt az Aston Villának.)..
Norwich-hoz legközelebbi broad (tó) a Whitlingham Country Parkban található. A többi broadhoz képest ez egy vadonatúj képződmény, ugyanis az 1990-es években alakították ki a jelenlegi két medret. A területen kavicsot/sódert (gravel) bányásztak, amit a város nagyszabású…..
Kelet-Anglia, azon belül is Norfolk és Suffolk egyik természeti nevezetessége a Broadland/The Broads, amelyet folyók és tavak többé-kevésbé összefüggő hálózata alkot. Az 1950-es években derült csak ki, hogy a tavak humán közreműködéssel jöttek létre. A középkorban…..
A munkanélküliek száma ma elérte a 2,03 milliót. A pénzügyi válság és a sorozatos elbocsátások következtében ez az elmúlt 12 év legrosszabb rátája. Munkavállalóként most csak akkor érdemes ide elindulni, ha biztos az állás...
Nem tudom, a bundás kenyér hungarikumnak számított valaha is, de a világ ezen a felén French toastként ismerik (wikipedia szerint az "eggy bread" is jó). Mondjuk az édes változattól először ledöbbentem, de az is finom.Sőt:"The cooked slices can be served with a variety…..
Nem említettem még, de a városközpontban, a piacon van egy magyar stand. Ha éppen nagyon hiányoznának a hazai ízek, itt be lehet szerezni egy-két dolgot. H sor a Tesco felől.http://www.globalstore.eu/http://www.norwich-market.co.uk/ ..
Az 2009-es moziévad erős darabokkal indult, vagy csak a karácsonyi uborkaszezon után tűnik minden egy kicsit jobbnak? Az egyik kötelező alkotás ezek közül a 14 Oscarra jelölt Curious Case of Benjamin Button (Benjamin Button különös élete). Igaz a jelölésekből mindössze háromat…..
                       ..
Norwich (ejtsd Norics, nɒrɪtʃ) "a fine city".             Lakosság: 132,200Terület: 39.02 km²Népsűrűsség: 3388 / km²Lakosság etnikai összetétele:93.2% fehér (white) 1.4% keverék (mixed race) 2.3%…..