Regisztráció Blogot indítok
Adatok
onderon

0 bejegyzést írt és 292 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétfőn új résszel folytatódott az HBO sorozata, a Westworld. Alábbi posztunkban, illetve kommentekben spoileresen beszéljük meg a második évad második epizódjának eseményeit...
onderon 2018.05.02 01:32:23
@Indriq: elhiszem, hogy nem érted, de ettől még béna dolog leszarozni és megpróbálni a földbe döngölni
Power kritikáját itt olvashatjátok Az ébredő Erő után azzal mentegetőztek a legtöbben és ütötték el a negatív kritikákat, hogy J.J. Abrams filmjének hatalmas feladata volt azzal, hogy újjáélessze a Star Wars-univerzumot, kielégítse a mindenért az asztalt verő rajongókat, és maga a rendező is…..
onderon 2017.12.16 11:25:07
@Kata SWL: de hálistennek vennek neki egy hűséges Sancho Panza-ja személyedben :D ha valaha lett volna köze a filmkészítéshez, akkor nem állítana olyat, hogy statiszták számán nem múlik a forgatás ideje.

Miért gondolod, hogy egy filmet nehezebb megcsinálni, mint egy sorozatot? Elhiszed, hogy aki benne dolgozik annak édesmindegy? A szakmán belül sokan azért nem mentek a Blade Runnerbe, mert nem akartak hónapokig a sötét levegőtlen stúdióban síri csendben kuksolni. Ennyit számít, hogy film vagy sorozat. Persze biztosan van aki szívesebben megy Blade Runnerbe, mert jól mutat a CV-ben, de egy idő után marhára nem számít. Munka, amit tisztességgel el kell végezni. És hálistennek van is is lesz jövőre is sok.

Igen lehet kevés idő alatt jót csinálni, de nem 125 különböző díszletben 100 nap alatt. Nem tudom mennyi volt a Mad Maxben, de gyanítom, hogy töredéke.

Itt egy jó cikk a filmről:
qubit.hu/2017/12/16/30-eve-nem-volt-ilyen-jo-urgolyhok

Valahogy így kell ezt csinálni, nem ilyen pökhendi faszkalap módon.

“Filmekről beszélünk, nem statisztamozgatásról egy sorozatban”

Ez egy eleg butus mondat volt.
Marsi Anikó szemmel láthatóan nem állt a helyzet magaslatán, amikor egy tinédzser által szexuális zaklatással vádolt mentősökről szóló hírt konferált fel a Tények hétfő esti adásában. A felvételen Marsi többször is belezavarodik a mondandójába, zavarbaejtő teljesítménye pedig könnyedén Demcsák…..
Az emberek véleményét szondázni nem ördögtől való babonaság, a reggeli műsorok vagy a Napló csinálja is a mai napig, szóval az ötlet, hogy úgy mondjuk, tálcán hevert az utcán. Aztán hogy arra érdemes-e műsort építeni, hogy Szalay Piroska műkörömépítő hányszor szereti a férjét szájjal egy héten, az…..
Úgy néz ki akkorára nőtt a Kevin Spacey körüli botrány, hogy a Netflix inkább leállítja a Kártyavár (House of Cards) utolsó évadának a forgatását, legalábbis ezt állítja a Deadline. A stábnak ma reggel küldtek egy közleményt, amiben közölték, hogy meghatározatlan időre felfüggesztik a gyártást. A…..
onderon 2017.11.01 14:39:39
@histar007: nem hinném, hogy az lenne a gond, hogy senki sem szent. Inkább az a gond, ha ennek ellenére úgy csinál, mintha az lenne, netán tagadja is a bűnösségét vagy próbálja azzal elbagatelizálni, hogy ja amúgy meleg vagyok, szóval ez annyira nem is gáz, mert érted, a melegek már csak ilyenek. Pedig nem. Sok időt töltök melegek között a munkámból adódóan, bizony fura és kellemetlen, amikor valaki olyan bókol neked, akitől nem várod, nem akarod, eszedbe sem jut. Még nőnél is az, hát még férfinál. Ismerek nálam jóval nagyobbdarab melegeket is. Belegondolni, hogyha egyikük ugyanígy gondolkodna, mint Kevin Spacey akkor és mihez kezdenék egy ilyen szituációban, ha valaki akaratom ellenére erőszakoskodni kezdene velem...félelmetes! Heteró férfiként ritkán gondol bele ilyesmibe az ember, pedig nem ártana.
onderon 2017.11.01 14:51:57
@Kovacs Nocraft Jozsefne: én nem azt mondtam nem tudsz, pusztán felvetettem, hogy a lehetséges okok egyike ez lehet. Szomorú, hogy nyelvvel foglalkozó diplomás létedre ennyire alpári gyökér vagy. Megjegyzem attól még bárki kioktathat, kitörölheted a valagadat a diplomáddal, de legalább tudsz angolul. Remélhetőleg.

A "buzulás" pedig természetes. Állatoknál is, nálunk is az volt. Ókori rómaiak előszeretettel művelték, és mégis civilizációként emélkszünk rájuk, a középkorra meg azt mondjuk sötét volt. Itt most bele lehet menni abba, hogy az erőszakoskodás természetes e vagy sem. Tiltani bármit lehet. A civilizáltsághoz szerintem optimális esetben hozzátartozik az erőszak mentesség. Attól viszont nem lesz senki sem kevésbé civilizált, hogy férfit, nőt, vagy mindkettőt szeret. Gyerekkoromban jókat buliztunk a Queen-re és senkit nem érdekelt, hogy meleg vagy hogy nőnek öltözve porszívózik. De ha erőszakoskodott volna valakivel, azért az már civilizálatlan nem? Imádjuk Kevin Spacey filmjeit és művészetét? Igen. Számított eddig, hogy meleg e vagy sem? Nem. Teljesen lényegtelen milyen neművel erőszakoskodott, senki nem döbbent le azon, hogy meleg, a döbbenet az erőszakoskodáson van. Úgyhogy hidd el sokkal értelmesebb lennél, ha hagynád ez a béna "buzulás" dumát és diplomás értelmiségiként kezdenél viselkedni. Sokkal menőbb lenne, mint az, amit most előadsz.
onderon 2017.11.01 14:56:59
@kolompa lole 1111: pontosan ezért van sok értelmes afrikai-amerikai, aki kikéri magának és próbál tenni a saját közösségén belül is a niggerezés ellen. De sötétek ugyanúgy ott is vannak ugye.
Segít a FOX, öt videóval, amivel képbe kerülhetsz az eddigi eseményeket illetően. Nekem nem nagy truváj egyik sem, de én a rajongótábor azon részét képviselem, aki folyamatosan reménykedik abban, hogy előbb utóbb megint lesz olyan fasza a sorozat mint az első évadban volt, vagy a harmadikban, vagy…..
onderon 2017.10.20 23:20:53
@flatus: tessék?? én nem mondom, hogy a walkin dead az aztán hűde valami, de a fear the walking dead azzal a nulla sztorijával, a hülyegyerekkel aki csak szenvedve tud beszélni, a muterral aki meg egy félkegyelmű cali picsával és akkor jönnek az indiánok meg a meleg feka aki mindenkit ismer és mindent túlél. akkor röhögtem fel hangosan és vesztettem el végleg a sorozatot, amikor bementek abba a stadion-városba hogy vizet vegyenek :DD az mi volt?? :DD hirtelen félúton éreztem magam a The Expanse és a Defiance között és azok aztán nagyon az alja! #jézusmáriaekkoraszart
onderon 2017.10.20 23:21:31
Nem vagyok zenész és az X-Faktor sem a kedvenc TV műsorom, de a színvonalas számokat nagyon szeretem és mindig érdekeltek a tehetséges emberek. A korábbi években csak a hajrákban figyeltem az X-Faktort és az ott felcsendülő számokat, de idén a kezdetektől nyomon követtem a műsort. Mostanra kialakult…..
Ferivel került be a döntőbe, a kiesett társaik szavazatai alapján viszont Iliász nyerte a húszmilliós fődíjat. A döntőben nem sms-szavazatok döntöttek, a nézők hálistennek nem szóltak bele a végeredménybe. Iliász a játékot nagyjából egyenletes teljesítményt nyújtva játszotta végig, és ugyan…..
onderon 2017.10.14 01:06:07
@sixx: kicsit vicces, hogy a focivébéhez hasonlítod a Survivort. Megnéztem volna UPC-n visszanézve, de így most miattad sem a műsort sem fogom nézni, sem a reklámokat. Pedig az összes részt láttam, de mivel ennek a résznek lelőtted a poénját már a címben, így csak annyit tudok hozzátenni, hogy elmész a 3.14csába.
onderon 2017.10.14 01:06:39
@sixx: lefekvés előtt kicsit túl sok lett a sör?
Pumpedhugi még nem vot a szálláson. Komolyan, Norbi, az egyik nyikhaj a kocsmából, az, amelyik a pólót is tépkedte magán, viszi, és Pumpedhugi még akkor sem sejt semmit, amikor Pumped a kocsmából széles és kaján mosollyal az arcán bocsátja útjára, és Norbi menet közben…..
A sorozatjunkie vette észre, hogy a tegnap esti Mr. Robot-évadnyitó egyik jelenetében pont egy olyan képet vágtak be illusztrációnak, amin Orbán Viktor, Theresa May és Donald Trump látható. Az epizódban a főszereplő éppen arról beszél, hogy a társadalom zsákutcában, minden tönkre van téve, és akkor…..
Nem ez az első eset, ami alapján érdemes az Euronics-ban árult extra garancia megvétele előtt alaposan tájékozódni és véggondolni, hogy ilyen lovat akarunk-e. Kedves Homár! 1,5 évvel ezelőtt vettünk egy Orion T32 DLED televíziót a Euronics-ban. Vettünk hozzá 5 év extra garanciát az eladó…..
Viccnek hangzik, pedig nem az, Ágnessel pont ez történt. Meg még egy csomó minden más. T. Homár! Két hete vettem egy új telefont (Nokia3), de máris vacakol: a megnyitott böngészőoldalakat magától bezárja, illetve visszalépked az előzményekhez. Hozzá sem kell érni a telefonhoz, ezt önállóan…..
onderon 2017.10.11 17:45:29
@The Good Boy: rajta rajta beszakadt a pajta bentmaradt a macska.
Több mint fél éve nyílt meg a lehetőség, hogy a Wizz hitelkártya elfogadása miatt fapados utasok is ingyen beszabaduljanak a ferihegyi Mastercard lounge-ba. Látogatjuk mi is persze szorgosan, itt az ideje, hogy leírjuk, miket tapasztaltunk. Az biztos, hogy jócskán megdobja az utazás kényelmi…..
A Demcsák-ügyként elhíresült friss médiabotrányka újabb, ha van Isten, utolsó darabkája is a helyére került ma reggel, amikor az ATV-ben két heti meló után kóros fáradságra hivatkozással felmondó Demcsák Zsuzsa egy negyedórás interjúban mesélte el, ő hogy látja a történéseket, amikről itt és itt is…..
Kedden dönt Demcsák Zsuzsa sorsáról az ATV vezetősége, tudta meg a Bors. Nemcsak a Szanyi Tiborral készült, különösre sikerült interjúját elemzik majd, hanem a kéthetes időszakot, amelyet a csatornánál töltött. A lap egy forrása szerint valószínű, hogy távoznia kell majd...
Új Kenyér A tegnap este bekevert DNK-tésztám reggelre szépen megkelt, délelőtt a korábban leírtak szerint sütöttem meg. Következzenek tehát a másnapi, sütési fázis fotói. A bekevert tészta reggelre szépen megkelt A tálból a tésztát erősen lisztezett felületre borítjuk. Ne rémüljünk meg:…..
onderon 2017.08.20 19:21:32
https://www.facebook.com/gabor.remenyi73/ Egy számomra kicsit kellemetlen témáról fogok most írni. Ez a reggeli merevedés.... Arra ébredek már régóta, hogy merevedésem van. Nagyon ciki, ráadásul nem is csak én szenvedek ezzel, de a másé most nem érdekel. Csak az enyém. Megőrjít! Ez a dolog…..
A Roast az a műfaj, amit a magyar sztárok vagy annak nevezett/tekintett arcok legendás sértődékenysége miatt itthon nehezebb meghonosítani, mint bármilyen más tévés trendet - ráadásul az "égetés" meg nem is egy mai dolog, az elsőről 1949-ben számoltak be, az meg nem ma volt...
onderon 2017.08.12 11:39:20
@sixx: átjött a lényeg látom
A werkfilmben aki él és mozog, mesél arról, mi kellett a 7x04 végén látott elképesztő, 14 perces csatajelenet felvételéhez. Meló, sok meló. ..
Eddig 6 vagy 7 svéd háztartás/hotel fürdőszobájában jártam, így ez alapján, illetve a sajátunk után írom le az itt tapasztaltakat.  A hotelek fürdőszobái nagyon hasonlítanak a magyarországiakhoz, gondolom ez egész kb. Európában egységes. Talán annyi a különbség, hogy itt minden fürdőszoba kisebb…..
A Mindhunter lehet az ősz egyik nagy dobása, mert olyan dologról szó, ami iránt a világ minden részén egyformán érdeklődnek az emberek: a sorozatgyilkosokról és az őket vizsgáló/felmérő/elkapó FBI-profilozókról. Ha nem így lenne, mármint a jónép leszarná ezt a toposzt, már rég elkaszálták volna a…..
A CBS All Access nevű streamingplatformjára, illetve a Netflixre szeptember 24-én érkező új Trek-sorozat új előzetese alapján sok mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy nem néz ki jól, vagy hogy vidám lenne. A franchise eddigi sorozataira jellemző humornak nyoma sincs az előzetesben, van helyette…..
onderon 2017.07.25 17:14:20
@steery: igen, mert aztán mindegyik erről szólt :D ismeretterjesztő csatorna van elég. Jó sci-fi meg nincsen semmi.
A köztévé beszámolt a bajai halfőző fesztiválról, ahol a halfőzés mellé pálesz is járt, legalábbis erre tippelünk a videó alapján, mert az élő kapcsolásban bejelentkező riporter azon a részeg hangon hozta le a kis színest, amihez legalább hat feles kell, de gyorsan, melegben, húzóra. A kissé…..
onderon 2017.07.09 10:53:16