Regisztráció Blogot indítok
Adatok
graphite

0 bejegyzést írt és 161 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elment vasárnap a templomba, imádkozott, vette az Úr szent Testét és Vérét, majd bement a stúdióba és így szólt: "Azt mondtam: kasztráljátok az orosz hadifoglyokat!" Magyarázatként pedig hozzátette: "Ezek nem emberek, hanem csótányok!" Megosztás   Gennagyij (Volodimirovics) Druzenko egykor a…..
graphite 2022.03.24 15:56:27
@Mira Viso: "A Donbassban már nyolc éve folyik a népirtás" esetleg az oroszok letehették volna a fegyvert, és hazabalkagnak oroszországba.... De gondolom, ha BAZ megyében a cigányok lőnék a magyar honvédeket, akkor szerinted az jogos, és BAZ megyét indiához kell csatolni....
A legutóbbi EU csúcson az Európai Tanács az előzetes várakozásokkal ellentétben 13.5 milliárd euróval csökkentette a kutatásra és az Erasmus programra szánt pénzeket. Sokan újratárgyalást sürgetnek, míg mások nem tartják fontosnak a kutatás támogatását. Azonban az EU évek óta innovációs válságban…..
Cégvezető (X) Hatékonyság 2019.06.13 09:21:43
A munkavállalók körében egy népszerű téma, hogy természetesen ő mindent megtesz a cégért, és erőn felül dolgozik. (Félreértés ne essék. Ennek a bejegyzésnek nem célja a munkavállalók ekézése. Sokkal inkább az, hogy mit tehet egy vezető.) ..
Reggeli rádiózás közben többször bejelentkezett az egyik leghallgatottabb adó reggeli műsora a ma megrendezett Speedmarathon nevű pénzbegyűjtő kampány egyik helyszínéről. Miről is van szó? Kampányszerűen ma kisöprik a raktárban porosodó összes traffipaxot, kivezénylik az összes - még a testületnél…..
Aki kötött már életében biztosítást, annak tutira van biztosítós sztorija is azzal a konklúzióval, hogy "csak addig vagy fontos, amíg megkötöd, aztán fizetsz évekig, és ha beüt a menkű, csak a kibúvókat keresik." Mindez a másik oldalról úgy néz ki, hogy "a biztosító nem jótékonysági szervezet, hanem…..
A szerződéskötéskor adott tájékoztatás megfelelőségét is vizsgálni kell a hazai eljárásokban Az elmúlt bő évtizedben sokan kerültek bajba azért, mert devizahitel-szerződésüknél az árfolyamkockázatot a bank rájuk, kölcsönfelvevőkre terhelte. Az Európai Bíróság most – éppen egy magyar devizahiteles…..
graphite 2018.10.02 14:33:15
@bankvezér: a szerződés szerint változHAT az árfolyam. De hogy az milyen hatással lesz az adósra, az nincs leírva. Az sincs a szerződésben, ha emelkedik az árfolyam, akkor a kamat is emelkedik. De még Matolcsy 600 milliárdja sincs leírva, meg hogy fox kamatozásúvá lesz alakítva a szerződés, történelmi magas 5.8%-os kamaton, miközben a LIBOR 0% volt. Szóval sok minden nincs leírva.
Nem tudom, nektek mi jut eszetekbe erről a devizahitel-témakörről, de az én véleményemet talán a neves Index fórumos topikcím fejezné ki igazán: Unom már a devizahitelesek nyivákolását! És az egy dolog, hogy megy a nyivákolás, de a téma egyre jobban zsebbe vág azoknak is, akik…..
graphite 2018.08.22 20:48:04
@anonymand: így már érthető. Lassan a pocakos megmentő is elmenekülhetne, jó lenne egy ici-pici jogállamiság Magyarországon.
Mintha a Matolcsy György által vezetett Magyar Nemzeti Bank kezdene más úton járni, mint a hivatalos kormányzati gazdaságpolitika. A jegybank nemrégiben megjelentetett 180 pontban összefoglalt reformprogramja nem is oly burkoltan bírálja az elmúlt nyolc év politikai irányát, főként azokat, melyek…..
A németek csúfosan leszerepeltek a világbajnokságon. Az átlagember taktikát, felkészültséget, játékost, edzőt hibáztat. De az ötös számú párttagkönyv tudja, ki a valódi bűnös: a háttérhatalom és Merkel. Eszerint tehát, hogy a magyar válogatott ki se jutott, Orbán lelkén szárad...
    ( MOST ÉRKEZETT (a Nature szerkesztőségi cikke az MTA vegzálásról: Aggasztó változások Magyarországon))    A Professzorok Batthyány Körének elnöke lendületes cikkben támadta hátba a Magyar Tudományos Akadémiát az újfasiszta Magyar Időkben. Náray-Szabó Gábor akadémikus a következőt bírta…..
graphite 2018.06.27 19:59:23
@Secnir: gyülekezni akartam a feleségemmel, de ő meg nem akart. Ez a gyülekezés megakadályozása, az új törvény szerint 3 év börtön jár neki ezért.
graphite 2018.06.27 20:51:14
@Secnir: súlyosabb, egy magánház udvarán. Ilyenkor arányosan súlyosabb lesz az ítélet?
Miért kiirthatatlan a sárga csekk a magyar közéletből? Miért kígyóznak sorok a postán a pénzbefizetés ablaknál? A készpénzes fizetéshez való ragaszkodás a magyar gazdaság egyik, ha nem a legfőbb betegségére mutat rá. Én csak akkor megyek a postára, ha igénybe kívánom venni az alapvető…..
graphite 2018.03.08 17:07:12
@FlybyWire: amit én szerettem volna mondani, hogy létezik elektronikus készpénz (MNB engedéllyel Barion a neve), ami olcsóbb, mintha a zsíros luxusbankárokat etetjük. A papír alapú kp nyilván kényelmetlen egy adott összeg felett. Még azt is mondom, hogy nincs szükség bankra ahhoz hogy megkapjam a fizetésem, és elköltsem.

Bankra elvileg a hitelezés miatt lenne szükség, hogy Magyarországnak tényleg szükséges 52 pénzintézet, az is erősen kérdéses, a népnek kell eltartani őket, nem szerény kötülmények között.
graphite 2018.03.26 23:35:43
@tamarisk: "
A saját ügyeidért CSAK te vagy a felelős.
Nem a bank, nem a biztosító."

Ez így van. Ha elüt a zebrán egy részeg autós, te vagy a hibás. Ha a bank nem tartja be az írott szerződést - te vagy a hibás. Egyelőre csak Magyarországon, de lehet hogy elterjed világszerte. A részeg sofőrök és a patkányarcú bankárok örülnének neki.
graphite 2018.03.27 11:26:00
@tamarisk: ez jó hozzászólás volt. Szerintem neked ezzel a mentalitással Ukrajnában kellene élned. A világ boldogabbik felén sok ilyen problémát megold a bizalom valamint a hatóságok - rendőrség, bíróságok. Gondold át.
Olyan helyzetben találta magát az egykori hódmezővásárhelyi polgármester, jelenlegi kancelláriaminiszter, melyben még soha nem volt politikai pályafutása alatt. Az időközi polgármester-választáson elszenvedett kormánypárti vereség után ugyanis Lázár Jánosnak vissza kéne kapaszkodnia a gödör…..
graphite 2018.03.09 14:37:30
@A KÉT MILLIÓ MENTI MEG EUROPÁT:
"Es nem is akarjuk oket utolerni SOHASEM a nemieroszakolo bogarzabalo terroristak szamaban. "

Először úgy olvastam, BOLGÁRZABÁLÓ - birca nevében is megrettentem.
graphite 2018.03.09 17:11:02
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár:
Hallgasd meg a videóját. Keresztény fehér ember = tisztaság az utcákon. Nem keresztény nem fehér ember = mocsok az utcákon. Nem mellesleg Európában is sok helyen viselnek a nők fejfedőt, pl egy gyönyörű, világtól elzárt területen:

www.itravelinromania.com/sights/maramures.html

ha teheted majd utazz el oda.
graphite 2018.03.09 17:17:11
@Rettegek mert ballib vagyok:

"A gennyláda ballibekről egy mementó:"

Én elhiszem Hadházyról, hiszen korábban FIDESZ-es volt, azoktól bármi kitelik. Nem tudom, láttad már a Lézer "audi" János bécsi videóját?
Egy magyar állampolgár a földgolyó bármely pontjáról beleszólhat a magyar politikába. De van-e joga belerondítani egy olyan ország életébe, ahol nem tartózkodik életvitelszerűen? Géza kifejti. Vendégbloggerünk tőlünk nyugatra él már sok éve. Neki vajon mennyire van rálátása a magyar…..
graphite 2018.03.05 19:44:41
@maxval bircaman szeredőci szürke proletár: Bulgáriában szavaztál már?
A polgári Magyarország csak egy politikai termék, egy ócska szlogen? És ha igen, még mindig ez a fő termék? Érezhetően az erős, autonóm polgári közép építése már régen lekerült a napirendről. Vagy eredetileg sem gondolták komolyan a kitalálói? Egyáltalán: mit jelent a polgári közép, mit jelent a…..
graphite 2018.02.09 19:53:31
@David Bowman: be kéne vezetni a piacgazdaságot a bankok esetében is. Pl miért nem nyithatok az EU-ban bárhol számlát? Miért nem vihetem el a lakáshitelem egy olcsóbb bankhoz, csak miután kifizettem 600 ezrr HUF-ot, és vártam 1 évet. Megszűntetni a kartellt, felszámolni a bűnszövetséget, akarom mondani bankszövetséget. Ha már a melós a világ melósaival kell versenyezzen, akkor a bankok miért nem?
graphite 2018.02.09 22:09:03
@David Bowman: Pógári társadalomról volt szó. Ahhoz, hogy megerősödjön a polgári réteg, a magántulajdon erősödése kell. Ennek egyik elengethetetlen feltétele a tisztességes, üzleti alapú hitelhez jutás. Hitel nélkül nehéz egy céget beindítani, ezt már Széchenyi apánk leírta a "Hitel" c. írásában. Persze, ha a bankrendszert ormánsági uzsorások, vagy cipőseftesek irányítják, akkor kicsit nehezebb a dolog. Ebből aztán olyan furcsaságok is születnek, mint W. Gyuri bácsi bíró, aki bocsánatot kér a bankoktól, ha báncsák őket.
Miért nincsen pénzügyi kultúránk?- Elmondom   Úgy döntöttem, hogy kiírom magamból az okát annak, hogy a magyar pénzügyi kultúra miért fetreng saját hányásában!   Az oktatást okolod? A szüleid a hibásak? Az a baj, hogy nem születtél inspiráló környezetbe?   Egy fenéket! Ezek mind körülmények.…..
graphite 2018.01.16 22:52:49
@telkoe: "a fő hülyeség az hogy a jóember pénzügyi tanácsadásból akar pénzt keresni. "

:)

10pont :)
Mielőtt tovább olvasnád, nézd meg a mellékelt rövid videót! Hová lett Tóth János pénze? Egyáltalán nem biztos, hogy a pénzügyi piac nyelte el.A kulcskérdés az, vajon miért nem jelzett  Tóth Jánosnak, a  pénzét kezelő biztosító? Mert azzal, hogy nem jelzett, a saját szakértelmét nullázta le, de akár …..
Második kormányrakerülése óta már a harmadik frakcióvezetőjét nyírja ki a miniszterelnök azzal, hogy a kormányába emeli őket. ..
graphite 2017.09.09 22:52:23
www.youtube.com/watch?v=mfqBHDCeM6I

Ezért kellett mennie a Laji bohócnak, mert szlogen lett az "elvesztette közpénz jellegét"...
Tíz év versenyszférában eltöltött idő után, meg vagyok győződve, hogy van három pozíció aminek a megfelelő betöltése sikerre vagy bukásra ítélteti a vállalkozást. Persze, minden egyes ember nélkülözhetetlen egy vállalkozás működtetéséhez, de ki merem állítani, hogy…..
Sok férfi vélekedik úgy, hogy neki nem kell elegánsan, ízlésesen öltöznie. Megfelelő a munkába, magánéletben a mackó és az agyonviselt póló. Ha ugyan azt az életet akarják folytatni, akkor persze. Én azt tapasztaltam, hogy ezzel a gondolkodással, többet vesztenek, mint nyernek.…..
graphite 2017.06.22 23:32:09
@Jóakaró:

"Ha téged, nem érdekel a nagyobb fizetés, jobb nő, ne változtass. "

Engem amúgy nem érdekel, nem ezért öltözködöm ízlésesen. Ez egy minimum. Aki azért nem jár szakadtan, mert akkor főnök lesz belőle, abból iszonyat rossz főnök lesz.
Körülöttem sokan romantikusnak gondolják a vállalkozói létet. Szabad időbeosztás, minden profit a tiéd, nincs főnök aki elrontsa a napodat. Egyik megállapításom, hogy az tenné a legjobbat a világgal, ha mindenki kipróbálná milyen vállalkozónak lenni. Biztos a 95%-uk elbukna és menne vissza…..
Klein Dávidnál kevés híresebb alibi bajnokot szült kishazánk. Közel egy tucatnyi próbálkozás és több százmillió forintnyi szponzori támogatást követően biztos vagyok benne, hogy ha az átlagos fizikai képességekkel rendelkező olvasóimnak lett volna ilyen háttere, és ennyi ideje azok közül sokan már…..
Egy jobbikos képviselő szerint a devizahitel-adósok ne fizessék már tartozásaikat a hitelintézeteknek. Z. Kárpát Dániel szerint a megoldás egyszerűen az, hogy a bankok "nyeljék le a tartozásokat" és ne nyaggassák tovább adósaikat. Z. Kárpát úgy gondolja, hogy az adósság eleve…..
Megváltoztatták a rettegett végrehajtási törvény egyes szabályait – csak éppen minek? A kormány most egy olyan törvényalkotással „rohan” a hiteladósok segítségére, ami a jelenlegi helyzetben szinte senki számára nem lesz használható és nem is tűnik túl logikusnak.…..
graphite 2017.03.14 12:34:06
@Capr: tehát ha Tasnádi és tsa. 100 forintra értékeli az ingatlanid, amit a helyszínen kifizet Kolompár és tsa. ingatlaniroda, akkor ezt nem támadhatod meg bíróságon?
graphite 2017.03.15 21:22:54
@Élet a hitel után: "és ha az érintettek nem fellebbezik "

Megfellebezem, természetesen.
graphite 2017.03.16 20:48:18
@Élet a hitel után: "elkészíti a reális értékbecslést " az meg milyen?

Az igazságügyi ingatlanszakértő is pénzből él, és mivel nem lehet felelősségre vonni, ezért bármilyen árat mondhat, ha kellően "megzsírozzák" a gépezetet....

Szerintem.