Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagymenő

563 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha valaki azt érezné nyugdíjazásának másnapján, hogy senkinek nem kell, értéktelen, haszontalan, legyen itt néhány példa arra, hogy ez mennyire nincs így. A munkaerő-piacon most két kézzel kapkodnak a szeniorok tudása, precizitása, pontossága és lojalitása után. Ami pedig a legfontosabb, hogy már…..
Silver Fox Az igazi Csipkerózsika! 2018.02.15 17:59:49
75 év várakozás után vezette oltár elé a 83 éves kanadai hölgyet élete szerelme. Carol Harris és George Raynes 1943-ban találkoztak először, igencsak romantikus körülmények között. Mindössze nyolcévesen, egy iskolai előadásban szerepeltek. No persze, hogy a Csipkerózsikát vitték színre! Így még az…..
Sokan mondják, hogy bár az internet legfőbb haszna, hogy legyőzi a távolságokat – legyenek azok földrajziak vagy társadalmiak – a való életben erre igen ritkán van példa. A névtelen és arctalan online kommunikációs lehetőségek az emberek sokaságából a legrosszabbat hozzák ki. Elég csak egy bármilyen…..
Kezdetben a fiatal, aktív korosztályt célozták az úgynevezett „okos” fejlesztések. Aztán jöttek a gyerekek. A fejlesztők végre felfigyeltek egy nagyon is népes korosztályra, és úgy tűnik, eljött az időseknek szánt okoskütyük ideje. Kérdés persze, hogy az egyelőre leginkább vásárokon, bemutatókon…..
A mai 60 pluszos korosztály joggal büszke arra, hogy sokkal fiatalosabb, aktívabb, vagányabb, mint a korábbi generációk nagymamái. Egyre többen vallják: nem számít az évek száma, a lényeg a mentalitás. Nem az az „öreg”, aki elmúlt ennyi vagy annyi éves, hanem az, aki annak is érzi magát. Nagymama…..
Randiznék, de 40 év kihagyás után azt sem tudom, hogy kell! Kevesen merik kimondani, annál többen gondolják. Régen természetes volt, hogy ha valaki több évtized után elvesztette házastársát, egyedül maradt, szomorú özvegyként élte tovább életét, akár 10-20 éven keresztül. Egy válás után, ha a nő…..
Az ENSZ 2011 óta minden évben megjelenteti felmérését a világ legboldogabb országairól. Ebben, ellentétben a szigorúan pénzügyi és gazdasági szempontú mutatókkal azt vizsgálják, hol a legelégedettebbek az emberek az életminőségükkel, amelybe az anyagi biztonságon túl a szociális és egészségügyi…..
Bár az okostelefonokra letöltött játékok egyre inkább háttérbe szorítják a hajdan oly népszerű keresztrejtvényeket, érdemes újra újságot és tollat ragadni, a tipikusan unaloműzőnek tartott játékról ugyanis bebizonyították: komoly egészségügyi előnyei vannak. Javítja a közérzetet Amikor az utolsó…..
Egy amerikai tanulmány szerint a kertészkedés az a mozgásforma, amely a legjobb hatással van az idősebb korosztályhoz tartozó hölgyekre. A kutatás során olyan hölgyeket vizsgáltak, akik legalább hetente kétszer 50 percet kertészkedéssel töltöttek. Mindössze 7 hét után a résztvevők derék- és…..
Amennyire leírta a magyar munkaerőpiac a szenior korosztályt az elmúlt évtizedekben, most a nyugdíjas szövetkezetek létrehozásával annyira fel is kapta. A munkaadóknak alapvetően másként kell gondolkodni a szenior korosztályról, alkalmazkodniuk kell az igényeikhez, és a folyamatok átszervezésével el…..
Az alföldi város nyugdíjas klubjai nem csupán egy napot áldoznak a sportnak a nyári szezonban. Bicikli- és gyalogtúrákat szerveznek, havonta egyszer pedig a Hódtói Sportcentrumban gyűlnek össze, ahol 6-8 versenyszámban mérettethetik meg ügyességüket. Mielőtt előkerülnének a foci- és kosárlabdák, a…..
Ha Szombathely, tánc! Ki ne hallott volna a nemzetközi szinten is híres Savaria Nemzetközi Táncversenyről, amelyet 1966 óta minden évben megrendeztek. A városban a kecses mozdulatokat, a latin és standard táncok lépéseit már óvodás kortól tanítják. Így talán nincs mit csodálkozni azon, hogy a helyi…..
Heteken belül elindulhatnak a nyugdíjas-szövetkezetek, amelyeknek a keretein belül közösségeket alkotva dolgozhatnak nyugdíjasok. Karácsony Mihály szövetkezeti szakértő volt a témában a Mokka vendége.   ..
A NYOSZ több mint két éve dolgozik azon, hogy a szenior korúaknak – vagyis 50 év felettieknek - munkalehetőséget találjon. A szövetség olyan együttműködő partnereket keresett, akik tisztességes munkáért tisztességes bért adnak, akik bejelentik a munkatársakat és nem utolsó sorban ki is fizetik őket.…..
Ha csütörtök, irány a Hódtói Sportcentrum! Itt ugyanis minden hónap első csütörtökén szenior sportnapokra várják a mozogni, versengeni vágyó nyugdíjasokat. Áprilistól szeptemberig rendszeresen találkozhatnak, sportolhatnak, kikapcsolódhatnak az idősebb korosztály képviselői, sőt, a szervezők arra is…..
Csólyospálos a Kiskunság keleti peremén, Kiskunmajsától 12 km-re fekvő, kevesebb, mint 2000 fő lakta település. Hogy mi köze az óriás kínai metropoliszhoz? 2008-ban, a Pekingi Olimpia évében Kapás Sándor, akinek a település határában van birtoka, úgy gondolta, a környék nyugdíjasainak is jár a…..
Lehet, hogy nem az Olimpia, de a nyitrai senior sportjátékok magyar versenyzői igazán megérdemlik az elismerést! És közülük persze nem csupán azok, akik egy-egy versenyszám után a dobogóra állhattak. Az immár hagyományos szlovákiai torna különlegessége, hogy kifejezetten nyugdíjasoknak szervezik, a…..
Itt fáj, ott húzódik, bezzeg fiatalon jobban bírtam! - No ez az, amit az ózdi nyugdíjasoktól aligha hallhatott bárki! Két nap versengés után ugyanis aktív mozgással ünnepelték a győzteseket. A borsodi városban az idén tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Bellér László emlékének szentelt Országos…..
A stílus időtlen – szokták mondani. A legnagyobb divatházak viszont végre-valahára elismerik: kortalan is! A statisztikák szerint a 2017-es őszi divatot bemutató Fashion Weeken minden eddiginél több 50 fölötti modell lépett kifutóra, kétszer annyi, mint a félévvel korábbi, és négyszer annyi, mint a…..
Az Oregoni Egyetem kutatói 7500 65 év feletti alany vizsgálata után arra a következtetésre jutottak, hogy a magas vérnyomás és a halálozási kockázat között nincs olyan egyértelmű összefüggés, mint azt korábban gondolták – tette közzé a Science Daily. A kutatók arra jutottak, hogy a gyengébb…..
Házias ízek, egy pohár bor, nagy beszélgetések az asztal körül. A vacsorát persze nagyi főzte. Legtöbben nosztalgiával gondolunk az ilyen alkalmakra, hiszen a legfinomabb étel mindannyiunk számára az, ami a nagymama konyhájában készült. Így gondolta ezt egy Staten Islandi étterem tulajdonos is, aki…..
Jól áll nekik a kor. Nem fog rajtuk az idő, sőt, van, akin javít. Azok az ezüstös tincsek, a szemkörnyéki nevetőráncok kifejezetten szexisek. Biztos vagyok benne, hogy rajongótáborukat náluk jóval fiatalabb hölgyek is erősítik. A derékhad persze azokból kerül ki, akik már 20-30-40 évvel ezelőtt is…..
Te is rutinból sminkelsz? Ne tedd! Ahogy az a ruha vagy frizura, amit 20 évesen hordtál mostanra nem feltétlenül előnyös, a sminkben sem árt a váltás. Ráadásul, ahogy az ember korosodik, a reggeli „műalkotás” elkészítése egyre nehezebbé válik. Egyrészt ott vannak azok az apró ecsetek, amelyeket alig…..
Silver Fox Gyógyító hangok 2017.03.06 10:08:22
A zeneterápia célzott és tervszerű tevékenység, amelynek során a terapeuta és az egyén vagy csoport a hangokat hívja segítségül az érzelmek kifejezéséhez, emlékek felidézéséhez. Bár a hallás a korral sokszor romlik, a zene fontos része marad az életünknek. Egy amerikai felmérés szerint idős korban…..
Silver Fox Füvező nagyik 2017.03.02 10:48:52
Ruth Brunn 98 éves. Egy idősotthonban él. Kerekesszékkel közlekedik. Soha korábban nem használt semmiféle drogot. Az utóbbi időben azonban a napi rutin részévé vált nála egy kicsi zöld cannabiszolajjal töltött kapszula. „Nem érzem, hogy különösebben feldobna, a fájdalmat viszont tompítja.” – mondja…..