Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magyar Polgár

41 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes élményben volt részem néhány órával ezelőtt. Egy bizonyos gyorséttermi lánc termékét majszoltam a Tv előtt. Igen, tisztában vagyok vele, hogy nem a legegészségesebb tevékenység volt, nem is szoktam sűrűn ilyen helyen étkezni, de néha megkívánja az ember, valljuk be,…..
Igaz, már meg van a témában egy blogbejegyzés kézirata, de most találtam egy videót és ezt hiszem teljesen felesleges írnom bármit is. Ebben a szűk 5 perceben ott van a lényeg, nagyon szépen összefoglalva és elmagyarázva. Nézzétek meg és terjesszétek!      …..
2009-ben és 2010-ben Török Zoltán természetfilmes forgatott egy csodaszép természetfilmet a mi Magyarországunkról. Hihetetlen képek, csodás zene 52 percben. Minden adott, hogy szórakozva ámuljunk kis országunk szépségén. De! Egyetlen magyar televízió se akarja megvenni... Fél…..
Természetfilmes blog Kész 2010.10.03 13:17:00
 Kész a film...!!!!!!!!!!!!!!!!!Másfél év alatt négy főből álló kicsiny stábunk 5 kamerával 20 forgatási helyszínen összesen 234 napot filmezett és ezalatt pontosan 53625 kilométert tett meg a magyar utakon…Azt hiszem, ilyen átfogó természetfilm…..
Időnként kapok hideget-meleget, amikor egyre csak duzzadó magyarságtudatom kerül szóba. Véleményem, még kissé hiányos ismereteim -hisz fiatal vagyok, nem láttam én még annyi mindent- és terveim, elképzeléseim. Így jártam a kettővel ezelőtti blogbejegyzésemmel is...…..
Széll Kálmán... Kedd óta igen sokat hallhattuk ezt a nevet a FIDESZ jóvoltából, ugyanis róla nevezték el azt  tervet, amivel talán sikerül talpra állítani a magyar gazdaságot. Hogy miért róla kapta a nevét a dokumentum, Nos, nagyon egyszerű. Ő az az ember, aki annak idején…..
Mi, akik itt élünk Magyarországon magyarok vagyunk. De mit jelent az, hogy magyarnak lenni? Mi az, ami ránk oly jellemző? Az olaszok szenvedélyesek, a németek precízek, az oroszok szeretnek inni. A finnek hűvösek, az angolok kimértek, az amerikaiak lazák, a svájciaknak meg semmi dolguk.…..
Magyar Polgár 2011.03.02 19:42:16
@LZoltan: Ahol felnőttem, falun még a mai napig kihajtják a csordát május elsején és minden este jönnek haza szépen :)
Szent István halála után nagyon sokan akarták megszerezni az erős állam trónját. Többeknek is sikerült, de általában csak néhány évig ültek rajta. Ilyen királyok például: Orseolo Péter, Aba Sámuel, I. András, I. Béla, I. Géza. Az ő fiaként kezdte meg uralkodását Szent…..
A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja (szokásos említése: A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja) megtartását a Magyar Köztársaság Országgyűlésének 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el. Ennek értelmében a…..
A KSH legújabb adatai szerint Magyarország lakossága az elmúlt évben tovább csökkent. Az új, 2011-es évet 40 100-zal kevesebben kezdtük el... Sajnos az utóbbi évek tendenciája tovább folytatódott. Idén már a 10  milliót se éri el az ország lakossága. Egészen pontosan 9…..
A frissen kisült kolbász zsírjával megkent fehér kenyér és hagyma, valamint egy csipet só... Van olyan magyar, aki nem ismeri és nem szereti?  M.P...
„Etele király címerén is, melyet tulajdon pajzsán szokott volt hordani, koronás fejű madár volt ábrázolva, melyet magyarul turulnak hívnak." A turul a magyar eredetmondák mitologikus madara. Kézai Simon szerint Attilától Géza fejedelem idejéig a koronás fejű turul volt a…..
Otthonunk: Magyarország Himnusz 2011.02.10 10:09:00
M.P...
Ebben a mai felgyorsult, egyre digitalizálódó, globalizálódó világban a nyelvek is gyorsabban változnak, mint ahogy régen. Ez alól a mi nyelvünk sem kivétel. Nagyon sok idegen szó kúszik be a nyelvhasználatunkba (leginkább angol), amik bár "magyarosodnak", de mégis…..
Magyar Polgár 2011.02.10 09:57:28
@Olikincs: hahaha :D Köszönöm :)
http://www.dalriada.hu/ M.P. ..
Most ezzel a bejegyzéssel befejezem ezen sorozatom egy időre, ugyanis annyira sokszínű és változatos népünk hagyományos viselete, hogy nagyobb kutatás nélkül nem tudok átfogó képet adni róla. Rendeteg terület van, ahol más és más a stílus és nem akarok felületes lenni, hogy…..
Sorozatunk második részében a hagyományos magyar népvislet néhány elemét vesszük górcső alá. Haj, bajusz és szakáll A férfiak büszkék voltak bajszukra, és gondosan ápolták, ollóval nyírták. A hegyesre pödrött bajuszt régen a nemesek és a katonák viselték, innen…..
A következő pár bejegyzésben megpróbálom végig venni a hagyományos magyar népviselet legfőbb jellemzőit. Sokrétűsége lévén nem tudom ezt egyszerre megtenni, ezért részekre bontom. Az első fejezetben általánosságban fogsz olvasni erről, aztán a különböző ruhaneműk…..
A tokaji aszú (vagy röviden aszú) a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított aszúbor, vagyis aszúsodott és normál szőlő felhasználásával készített desszertbor, borkülönlegesség. A tokaji borok közül a leghíresebb. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek…..
HAZÁMHOZ.  1846.    Hazám, hazám! Árpád dicső hazája, Multadban szépnek, nagynak hős tanyája! Mivé levél e szűk jelen karán, S mi vár reád még a jövő nyomán? Im elhalának a dicső apák, Kik érted szívök vérét áldozák, Kik megrakák a nagy…..