Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varnai

574 bejegyzést írt és 275 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Civilzugló Egyesület választási együttműködésben, egy szövetség részeként indul az önkormányzati választáson. Egyesületünk a megállapodás értelmében három körzetben állít jelölteket, ezekben a körzetekben a mi jelöltjeinket támogatja a Momentum, a Demokratikus Koalíció, a Szikra, az MMN,  - mi…..
Az önkormányzatoknak minden év március 31-ig el kell fogadniuk a Közbeszerzési tervet. Ebben fel kell sorolni az önkormányzat, a polgármesteri hivatal adott évre tervezett közbeszerzéseit. Nézzék mit fogadott el a tekintetes testület a hivatal és az önkormányzat terveként: mmm Igen, jól látják…..
Immár tizenhárom éve veszek részt  az önkormányzat Március 15-i és Október 23-i ünnepségein. Mind a megjelentek létszámában, mind tartalomban egyre silányabbak e rendezvények - lényegében megszüntek közösségi rendezvényként funkcionálni. Az idei március 15-ét 14-én tartották...  Negyven ember…..
Csütörtökön tárgyaljuk Zugló 2024-es költségvetését. Az idei főösszeg 52,9 milliárd forint - az önök pénze. Az ülés nyilvános, jöjjenek el, 10h, (Pétervárad utca 11-17.) vagy kövessék nyomon a www.onkormanyzatitv.hu oldalon.  A ciklus négy éve alatt nálunk, sok példamutató ellenzéki civil vezetésű…..
Önkormányzati felületeket használva kezdte meg választási kampányát Horváth Csaba. Azaz folytatta, mert négy éves polgármesteri tevékenysége eddig is legfőképp a magamutogatásban, önreklámozásban merült ki. A zuglói Lapok értékes hátsó borítóján,  HIRDETÉS oldalán fél oldalon …..
  Csupa remek dolog történik a kerületünkben: Senkit nem hagy magára az önkormányzat!, Nyugdíjasképzés!, Díjakkal ismerték el a munkájukat!, Újra megnyitott a Herminalabor!, Tündérvarázslat a Civil Házban!, Szépkorúköszöntés!, Ellenzéki gondoskodás válság idején! -  megjelent a Zuglói Lapok Disney…..
A fenti freudi elszólást a polgármesteri kabinet kommunikációval foglalkozó "szak"embere jegyzi, ezzel védekezvén, amikor a Zuglóiak fórumán arról faggattam, hoy az önkormányzat miért nem hirdeti meg az évi egy közmeghallgatását, azaz mintha inkább titkolni igyekezne azt.  A lényeg:  November…..
Budapest  létrejöttének 150 éves évfordulójára ezt a Zugló történetéből csemegéző remek HVG cikket ajánlom. Kerületmustra: Pest Rózsadombja, ahol egyszerre zúg a hajrá, magyarok és a hetes busz ÉLETMÓD+ szerző GYÜKERI MERCÉDESZ Itt vannak fák…..
Az októberi tetületi ülésről egész oldalas cikkben tudósít a Zuglói Lapok. A leírtaknál, - emléktáblák kihelyezése, alapítványok támogatása - azonban jóval fontosabb döntésekről nem tudósít a lap - a leírtaknál árulkodóbb, hogy mit hagytak ki, mi minden fontos ügyet hallgattak el a lap…..
Hosszú tárgyalások után, létrejött egy választási együttműködés a Civilzuló Egyesület és a Momentum Mozgalom között. Hadházy Ákos, Zugló független parlamenti képviselője támogatja ezt az egytüttműködést, és támogatni fogja a kampányt. Emlékezhetünk, Hadházy Ákos hasonló konstrukcióban indult…..
Amikor közpénzből készülő propagandáról beszélünk, sokan  - teljes joggal  - az állampárttá váló fidesz  óriási kommunikációs gépezetére gondolnak.  Sajnos azonban a Horváth Csaba kabinetje által irányított Zugló Információs Médiaszolgáltató  Kft. nem azt mutatja meg, hogy az ellenzék másképp…..
A szeptember 28-i testületi ülésen a képviselőtestület leszavazta az idei harmadik költségvetés módosítását. A sárga TARTÓKODÁS szavazatok udvarias / bíztató NEM-et jelentenek.                                                                                                                       …..
A Civilzugló Egyesület Zugló egy nem ismert terecskéjén, az Egressy út Cinkotai út kereszteződésnél rendez Szomszédünnepet! Gyertek, vasárnap sétáljatok ki a gyerekekkel, szomszédokkal és bulizzatok velünk!  Szomszédünnep rendezvényünk helyszinénül azért is választottuk Zuglónak ezt a sarkát, mert …..
Szombaton tartjuk a 10. Túr de Rákosrendezőt!  Az indulási pont a szokásos, Örs 14:30. Megér egy ünneplést a ritka alkalom amikor helyi civilek kitartó nyomásgyakorlással elértek valamit. Érdemes ilyenkor visszatekinteni, p. a 2015-ös vonulásunkat. Fontos eredményünk a Római-parti üdülőnk…..
Szombaton ünnepeltük a Civilzugló Egyesület létrejöttének 15. születésnapját. A kerti pikniken régi, alapító, törzstagok és új szimpatizánsok körében, köztük Zugló parlamenti képviselője, Hadházy Ákos és Rózsa András Momentumos alpolgármester elevenítettük fel a kezdeteket, a legfontosabb…..
Jó másfél éve, hogy a zuglói Telepes utca környékén élők kérik a hivatalok segítségét a Reanal gyártelep ügyében. Az évek óta nem működő telep a lakóövezetek közvetlen közelében  immár másfél éve örizetlenül áll, a tulajdonos cég felszámolásba menekült, a területre hajléktalanok és mindenféle alakok…..
Nemrégiben a Deés utca, Öv utca lakói, előtte pedig a Kiszugló városrészben élők kezdtek aláírásgyűjtésbe, hogy a környékükön lévő önkormányzati telket ne adják el, ne építsenek rá újabb társasházat, maradjon  a terület zöld, legyen közpark. A polgármester és a képvielőtestület többsége mindkét…..
Mivel nem titok - miért is lenne az, hiszen közpénzről van szó- teljes terjedelmében közzéteszem a ZVK Zrt. Felügyelőbizottságának az ingatlankezelési és ingatlanhasznosítási tevékenységét vizsgáló eseti jelentését. Nem sok, 6 oldal, de tanulságos, különösen, hogy több, mint egy évig készült,…..
A fél hónappal ezelőtti (június 20-i)  vihar Zugló kiszuglói, törökőri részét alaposan megtépázta, az Újvidék téren is kidöntött két fát, melyek összezúzták a játszótéri kerítést. A játszóteret ezért másnap lezárták. Csakhogy a lezárás immár fél hónapja tart, a helyreállítás, eltakarítás csiga…..
A június végi testületi ülésünk legszimbólikusabb döntése a Zugló Városközpont Kft. névhasználati kérelme volt. A cég, a Bayer Construct Zrt, Balázs Attila NER milliárdos projektcége. A tulaj, a bekapzsult erdélyi, Balázs Attila Tiborcz vej üzlettársa, és hát abból ahogy az állam törvénykezéssel…..
A holnapi testületi ülésre ismét beterjesztette a polgármester a megállapodás megkötését a Zugló Városközpont Kft.-vel. Halkan jegyzem meg, hogy a Bayer Construct Zrt. mintegy két éve teljesen illegálisan használja a kerület nevét projektcégének nevében. Kicsi ügy, de igen jellemző Balázs Attila…..
Tegnap az RTL Hiradóját kalauzoltam körbe volt Reanal gyártelep területén. A valaha világhírű gyár évtizedek óta elhagyatott, őrizetlen, már a kapu is hányzik, a területet birtokló cég hanyagságával komoly veszélynek teszi ki a környéken élőket. A polgármester, a  Zuglói Lapok az elmúlt három évben…..
A Zuglói Városgazdálkodási Zrt. az elmúlt 15 évben a zuglói önkormányzat fekete lyukaként működött, minden anyagot, pénzt magába szívott és elnyelt, és szinte lehetetlen volt belelátni, megtudni, hogy mi történik odabenn.  2021. decemberében harmadfél reménysugár csillant fel, hogy sikerül…..
Elsőként, zárt ülésen tárgyaljuk a Városgazdálkodási Zrt-nk igazgatójának felmentését, ezért kifejezetten feszültnek igérkezik a május 25-i képviselőtetületi ülés. A rendezvény, azaz Zugló lakosainak közösséggé szervezése, a lakossági érdekérvényesítés mellett ez a Civilzugló Egyesület másik,…..
  Idén, közkívánatra, (tavaly 250-nél többen voltak!)  nyár elején is megszervezzük a TÚR de Rákosrendezőt!Május 21-én, vasárnap 11 órakor indulunk az Őrs vezér térről,  célunk az önkormányzat "titkos" Római-parti üdülője.  Ott ebéddel, játékokkal várjuk a megfáradt bringásokat, és a nem bringával…..