Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balla Szabolcs

8 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismerősöm vagy, némiképp fiatalabb nálamnál, s nem érted, miért kiáltozunk itt. Nem érted, miért megyünk utcára mi, akik eleddig sosem tettük. Nem érted, mert szabadságban nőttél fel. Ott tanulhattál, végezhetted az egyetemet, ahol akartál. Nem mondták meg…..
Balla Szabolcs 2010.12.16 13:44:41
@Kacsatollah: kevesebbet kéne elfolyatni állami beruházásokon keresztül magánvállakozók zsebébe. Mondjuk. Lehetne ezzel kezdeni. Amit az MSZP herdálásáról modnasz, az most, ezen kormány alatt se változott egy fikarcnyit sem. Pont ezért reklamálunk. Az MFB anniyt költhet veszteségesen bármire, amennyit akar, azt is az adófizetők fogják megfizetni. Amásik olodalon meg kell a nyugdíjmegtakarításom, mert jaj az ország miattam megy csődbe. Na, ne nézzél már hülyének,légyszi!
HA ideadják a ktv törvénytegymagam is találok olyan szükségetelen neruhézésokat, amiknek költségeiből több is kijön, mint a 3000 milliárd.
De majd csak figyeld, menniyre tartják igéreteiket.
Az idei extraadó bevételt a költségvetési tervezet szerint a jövőévi hiány csökentésésre kelett volna fordítani. Pikk-pakk tegnap előtt megszsavaztak egy kis törvényt,a mel yerről másképp rendelkezik és a kormány szabadfelhasználású alapjából indokolatlan számlák kifizetésére fordítják azt a 61 milliárdot. Az ígéretek és a törvény között nem telt egy hónap sem, már nem tartják be.
Minden nyugdíjasnak írt Viktor bácsi egy levelet. Ez 300 millióba fájt alsóhangon. Ki fizette és minek a terhére ? Amikor anyira nincs pénze az államnak. Ja, és Slemeczi is küld majd mégegyet.
A pénztáraknak meg kötelező küldeniük, ez a nem mindegy. Urizál a kormány nagyon, azt mondom.
Persze, majd telik a 3000 milliárdból. Hamar a seggére vágnak. Remélem majd sajnálkozva tárogatod kezeidet Te is a pénzügyminiszterrel együtt, fél év múlva, amikor kiderül, hogy semmit nem arra költöttek, amire ígérték: bocs fiúk, ez nem jött be. Csak nem a Te nyugdíjad lesz oda, hanem az enyém. Sokra megyek majd a sajnálkozásoddal.
Balla Szabolcs 2010.12.16 15:14:19
@Kacsatollah: na, ez a beszéd:)
Én azt nem értem, hogy miért mindig az emberek vannak hátul a sorban. Az állami nyugdíj kasszánk azóta ürül folyvást, hogy elkedzték szinterhozni a nyugdíjakat a 90-es évek közepétől kezdve. Ha ez a hiány tudható, vajon miért nem lerült be a költségvetésbe az az összeg mondjuk első vagy 2. helyen, s csak utána a nagyberuházások ? Fontos az autópálya, meg a völgyhíd, de eddig is elvoltunk nélküle valahogy. mIért akar eg yszegény, fel nem tőkésedett ország többenk mutatkozni, mint ami ? Az is eredmény, hogy gazdasági szerepünket a térségben visszanyertük, hogy mi ruházunk be legtöbbet a régió országaiba, nem pedig fordítva. Lassan lehet elérni azt a gazdasági szintet, amit 50 év szünet miatt nem kezdtünk el korábban, ezt tudomásul kéne venni a politikusainknak is. Emebrhez méltó életet kellene élnünk, nem állatokként kezelni minket. Közben meg a saját fizetésüket azért emelgetik elég rendesen, ilyen helyzetben is, ez se szerénységre vall. Törvényben rögzíteném, hoyg ne emelhessék jobban a sajátjukat sem a piaci átlagnál. Néznének a lukon, asszem.
Balla Szabolcs 2010.12.21 00:44:25
@Kacsatollah: nagyon büszke vagyok Rád, komolyan mondom. Észrevetted a lényeget, hogy öntudat kell az embereknek, az hiányzik. A lajtán túl ez nem így van, többet tesznek magukért, közösségükért az emberek. Csinálj egy akármilyen blogot, ami a szíved csücske vagy oldalt, ha van rá lehetőséged, megyek kommentelni, nem fikázósan, építően. Biztos jövünk egy páran. Valamilyen hatást el lehet vele érni, látod ez is csak egy mezei blog, ahol most vagyunk.
Ha olyan ügybe vágsz, ami engem is megfog, biztosan segítek, ahogy tudok.
 Az új törvény megszületett hát a SZABAD NYUGDÍJPÉNZTÁR VÁLASZTÁSRÓL. Megnyugtató. SZABADON vagyunk tehát megzsarolva. SZABADON fizethetjük a nyugdíjjárulékunk közel háromnegyed részét (24%) az államnak, amiért SZABADON nem kapunk nyugellátást, az állam megköszöni,…..
Balla Szabolcs 2010.12.16 00:55:59
@onmagam: hát a maffia is megvéd a rosszfiúktól,s ott is korrekt tarifa van. Azt mégse nem tetszik annyira sokaknak, kérdezd csak a sziciliaiakat.
Valami fura oknál fogva az emberek a világ minden táján kedvelik a szabadságot, ezért adta a legtöbb ember életét érte a történelem során. A szabadság az, hogy ha akarsz, mehetsz az államiba, én pedig, ha nem akarok nem megyek. Pisilhetsz nyugodtan - mondja a doki -, amennyit akarsz, csak épp bevarrta a hogyishívjákodat. Nem azt gondolnád hogy hülyének néz? Nos, 3 millió adófizetőnek azt mondani, hogy van 1 hónapja, hogy 33 irodában, télvíz ideján sorban állva igyekezzen nyilatkozni, ha maradni akar, nos ez kb ilyen. Azaz irodánként 100ezer embert kellene tudniuk lekezelni 1 hónap alatt. Szerinted menni fog ? Hát ez a zsarolás egyfelől, másfelől meg a hülyének nézése az adózó polgárnak. És amig adófizetőként belőlem élnek a parlamentben ülők, meg a becses kormánytagok is, addig szóvá teszem az ilyen szemétkedést. Meg mások is, ahoyg elnézem. A végkielégítések bántották az emberek igazság érzetét ? Hát ez is, csak mi többen vagyunk érintettek, közvetlenül. Kicsivel többen, egészen pontosan a dolgozó-adózók 85%-a. Ez több mint 4/5-öd, ha jól számolom.
Találkozzunk a Hősök terén december 12-én 14 órakor! Öltözz fel melegen, kutyahideg lesz. Lehetőség szerint termoszban hozz magaddal forró teát, hogy melegen tartson! A jó hangulatról mi gondoskodunk, ha Te is benne vagy:) ..
Balla Szabolcs 2010.12.14 23:12:24
@Xorg9999: örülök, hogy kezd éledezni Benned a kétség, hogy netán tényleg magánemberek csinálták a blogot és a rendezvényt. A bizalmatlanság a Tiéd, csak Te tehetsz afelől, hogy kinek, mit hiszel el. Bennünket eddig se az motivált, hogy ki, mit fog elhinni, mert ezen az alapon nem tettünk volna semmit, ahhoyg ez eddig is jellemző volt erre az országra és lakóira. Épp ezt próbáljuk megtörni, hogy végre más legyen, mert nem kell hogy így legyen örökké. Fura, mi ?
Ez jellegzetes magyar betegség és annak kell kigyógyulni belőle, aki szenved tőle. De azt is mondom, hogy emiatt nyomrítható meg ez a nép, mert ilyen negatívan viszonyul mindenhez, ami új. Ha Jézus Krisztus ma eljönne Budapestre, mondjuk Kovács 12 Istvánként inkognitóban, estére újra megfeszítenék. Ennyit a mentális közállapotokról, a bizalomról. Ismeretlen szó ez ma Magyarországon, keverik a bizonyítékkal. Pedig nem ugyanaz.
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/13/jofej_nagybacsi_lesz_az_mfb-bol/Kis szösszenet is becsúszott ma a szavazógomb alá mellesleg, a nagy port kavart nyugdíjtörvény szavazás árnyékában, pedig nem kevéssé fontos, a két dolog mutat némi  összefüggést.Módosították az…..
Édes Istenem! Ezt kellett megérnünk, hogy Antall József halálának évfordulóját követő napon kortársának szájából ilyen sületlenség számazik ki ?Hova lett a bölcs gondolkodó, hova lett a demokrata ? Félni könnyebb, mint megoldani a problémákat, értem én, de könyörgöm, ne…..
Csodálozom, hogy Rogán Antal is nevét adja kellő tájékozottság nélkül a kormányzati hazugság propagandához. Nem volt bölcs dolog részéről, csak magát járatja le nyilatkozatával.A kormány magánnyugdíjpénztári tagságra vonatkozó törvénymódosításai nem változtatták meg…..
Meglepve olvasom a Századvég Pénzügykutató szakmailag elismert közgazdászai tollából az MTI-hez eljuttatott közleményt:http://www.hirado.hu/Hirek/2010/11/29/14/Szazadveg_eddig_214_ezer_forinttol_esett_el_az_.aspxÉrtem én, hogy a 3000 milliárd forint megszerzése iszonyúan fontos a…..
Elgondolkodtató, hogy a kormány mindenáron, most már nyilvánvalóan egyre erőszakosabb módon szembehelyezkedik a bejelentett munkaviszonyban dolgozó, jövedelme után adót fizető állampolgárok 3 milliós tömegével - akik fenntartják ezt az államot, akik munkájuk…..
Szavaink ajtókat nyitnak meg,szívekben markolnak kilincset,gazdáik terített asztallal várnak,hiszik jövőjét egy szebb világnak!Vagyunk itt a hatalom kovácsai ellenében,kik bilincset vernek most sok ember életére,hazudván gonosz szándékaikat igaznak,szemét homályosítják a magyar…..
Az én nyugdíjam Voks humana 2010.11.16 00:00:00
Hallom innen-onnan, hogy népszavazás kell a magánnyugdíjpénztári tagdíj visszaállításáról. Ma már azt is megírta a sajtó, hogy mi kezdeményeztük. De nem így van. Akik mondják, nem vették észre, hogy valójában nem kell. Demokratikusan megválasztott kormányunk ugyanis…..
Balla Szabolcs 2010.11.17 17:38:50
@hím-pellér: ejnye, ne szégyelld. Örülj annak, hogy Te nem hiszel a hazugságnak, és hangot adsz neki. Ez már valami:) Elvégre 1000-ben még nem volt se FIDESZ, se MSZP, se más pártok. Nehogy már az határozza meg az életünket, emberi létezésünket, hogy tartozol-e valamelyikhez.
Öcsémtől hívta fel tegnap figyelmemet egy érdekességre:
A FIDESZ bolsevik párt. Tudniilik oroszul ez a szó azt jelenti "többség". Jó szlogen nem?
Nemzeti Bolsevik Párt. Hogy hangzik ?