Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Flasztimill

38 bejegyzést írt és 158 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeledik a szilveszter, a bulizás ideje. Ha bevállaltad, hogy Te leszel a házigazda, de még ötleted sincs mivel készülj, az alábbi tíz filmből inspirálódhatsz. Függetlenül attól, hogy pár fős házibulit szeretnél rendezni vagy az év partiját.   ..
Nem egyszerű jó bandanevet találni, ami hangzatos is, könnyen megjegyezhető és eredeti. Miről kapta a nevét a Duran Duran vagy a Depeche Mode, és vajon mit jelent a Nickelback? Utánajártunk mi ihlette a rocksztárokat a névválasztáskor...
Az eddig kizárólag magyar dalokat átdolgozó Budapest Voices most egy külföldi slágerhez nyúlt, a Red Hot Chili Peppers By The Way című dalához. Az energikus, lendületes, egyben monumentális átirathoz klipet is forgattak...
Flasztimill 2017.11.22 15:44:18
Flasztimill 2017.11.27 19:51:05
@Phteven: Az akcentus meg a cseresznye a habon...
Nézem a Búking hirdetését, amelyben a fogyasztókat erősen megtévesztő állításként elhangzik, hogy akár/legtöbbször ingyen is lemondhatók a Búkingon foglalt szállások. A megtévesztés az "akár/legtöbbször" szóban keresendő. A látszat az, hogy ingyenesen lemondható, de valójában a fene tudja. Akkor meg…..
Ugye nem kell sokat bizonygatni, hogy a "görbe" és a "görbít" szavak egy tőről fakadnak, csak a ragozásban térnek el - így ha valaki azt állítaná, hogy a görbe szót a magyar nyelv a szláv grkeb (=aszott) szóból vette (ezt most csak hasraütésből fantáziálom a példa kedvéért, ne keressétek semmilyen…..
Flasztimill 2017.10.22 17:57:53
@Tweed: Az angol és a német értetlenül néz egymásra és a svédre, pedig germán nyelv mindhárom...
Sok reptéren jártunk már, sok furcsaságot is láttunk, zongorától kezdve bódé terminálig minden fogadott már bennünket. Volt azonban három olyan reptér, amelyek annyira borzasztóak voltak (nagyon nehéz frissen lakkozott körmökel gépelni), hogy megérdemelnek egy külön posztot. Szerintünk ez a 3…..
Flasztimill 2017.09.30 22:01:11
@Torz: Naa, ne emlegessük már Eindhovent könyörgöm. Lakossága annyi mint Debrecennek, persze hogy sehol semmi esténként... az egész település egy külvárosi lakóövezet!
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
Vésztartalék. Várj, olyan szép, muszáj leírnom még egyszer: vésztartalék.  Szinte hallani, ahogy duci, pirospozsgás kis angyalkák hárfán játszák az Ave Maria-t, miközben fátyolos tekintettel félhangosan kimondod ezt a szót. Most nem az olyan klasszik, nagyágyú megtakarításokról lesz szó, mint…..
Flasztimill 2017.08.22 06:40:30
@Translator +X+: Köszönöm! Számból a szót...
Jómagam sajnos a Sziget fesztivál hőskorában még olyan kicsi voltam, hogy maximum valami gyerekmegőrzőbe mehettem volna a ki a Hajógyárira, nem azért, hogy mondjuk lássam Bowie-t, esetleg a klasszik Faith No More-t. Nekem a Sziget a gimiben kezdődött a 2000-es évek legelején, és azóta tart évről…..
  A Netflix az Ozark című, igazán nem agyonhypeolt, a sajtóban nem orrvérzésig tolt krimivel nagyon igyekezett telitalálatot elérni a peak tv-bingón. És majdnem sikerült is neki. A mostanában sikeres és népszerű sorozatok bevált elemeiből merítő antihőstörténetben van fehér antihős, aki nem akar…..
Flasztimill 2017.08.01 19:05:49
@vakablak: Személyeskedés helyett, olvass, olvass és olvass utána.
Ne értem, hanem, hogy ne legyél hülye. Kezd pl. a flashbackkel és az idősikokkal, aztán jöhet a 3-act-structure és ezután a 10, 13, 22 részes évadok story arc-jai.
Csak mondom
puszi
Az elmúlt két évben elég sok jó film jelent meg a magyar mozikban, mondhatni a bőség zavarával küzdöttünk. Ezek között voltak olyanok, amelyek megfelelő elismerést kaptak a kritikusoktól (méltányolták színvonalukat) voltak amelyeket nem értékeltek helyükön (alábecsült alkotások) és akadtak olyanok…..
Nyers, mocskos, cicomától mentes rock and roll. Az Appetite for Destruction lemeznek nincs gyenge pontja, az 1987 július 21-énmegjelenő album új lendületet adott a műfajnak, és a Guns N’ Rosest örökre beírta a rock halhatatlanjai közé...
Flasztimill 2017.07.21 21:46:25
@Spectroli: Aranyos kijelentés ez is! Azért az könnyen belátható (lenne), hogy rokk and roll mind a kettő de annyi közük van egymáshoz, mint egy Staffordshire terriernek egy francia bulldoghoz! És ezzel nem a bogarakat fikázom, csak tipikus alma-narancs helyzet!
Flasztimill 2017.07.21 21:58:17
@Látens Inszinuáció:
U2!!!???
Rock'n'roll és a U2
Zene és a U2

Def Leppard
Fleetwood Mac
Aerosmith
éééééééééééééééééééééééééss a U2
Hahahahahahaha... köszönöm, rég nevettem ilyen jót!
A kutyajogsi több nyugat-európai országban működő, bevált dolog. A lényege az, hogy mielőtt valaki kutyát tarthatna otthon, előtte vizsgán kell bizonyítania, hogy rendelkezik az alapvető tudással ahhoz, hogy egy négylábút tartson felelősen. Időről-időre elhangzik az az ötlet, hogy a kutyajogsit…..
Flasztimill 2017.06.21 18:38:52
@Terézágyú: Szerencsére teljesen ellentétes tapasztalataim vannak!
Levittük a jószágot rokonokhoz vidékre 2 hétre, amíg nyaraltunk. A második héten kiásta magát és elkóborolt. Három faluval arrébról hívott az ebrendészet, hogy megtalálták az állatkánkat!
Az egyszeri lehúzós chipet MEGKERESTÉK,MEGTALÁLTÁK, és a LEOLVASOTT adataink alapján mindkettőnket értesítettek.
A rendszerrel semmi baj nem lenne, csakháttuggyahogyvaneználunkkérem "az emberek"
Flasztimill 2017.06.21 18:43:40
@informatikusnal nincs butabb leny: Többek közt, a népnevelés része lehetne a kritikák értő meghalgatása/ elfogadása, az élből anyázás helyett pölö.
A TV2 bűnlajstroma meglehetősen hosszú. Beszóltak már mindenkinek, baszogatják, aki a gazdira csúnyán néz, de most tényleg elmentek a falig. Mert aki ebben az országban Bud Spencerrel baszakszik, az megnézheti magát, kérem szépen, ha van olyan legenda, akibe NEM rúgunk bele sehogy, az ő. A tavaly…..
Flasztimill 2017.04.25 20:51:54
Reklámfogás Csillaghullás 2017.02.20 07:36:00
Nem tudom, ki kezdte már el (legalább gondolatban) szervezni ezévi külföldi kirándulását, de most egy érdekes amszterdami szállodát szeretnék a figyelmébe ajánlani mindazoknak, akik Hollandia eme jeles városa felé kacsingatnak. A Hans Brinker Hotel-ről van szó, amely egy fapados…..
Tegnap délelőtt a szokásos bevásárlás. Tele szatyorral léptem ki a Lehet-téri piac hajószerű épületéből, amidőn korombéli asszony szólított meg. Érdeklődött a budapesti olimpiáról alkotott véleményemről. Hosszú volna kifejteni, mondtam neki, nem baj, kísérjem el a standig. Hasonlóképpen hatvan…..
A TNT pilotot rendelt az elképesztően idióta magyar alcímmel ellátott Snowpiercer című pompás scifiből (tessék, Túlélők viadala, ez lett), mi meg már most elkezdtünk drukkolni, hogy össze is jöjjön a dolog. A pilot Josh Friedman (Terminator: The Sarah Connor Chronicles), Marty Adelstein (Teen Wolf)…..
Flasztimill 2016.11.23 11:55:53
Már éppen azon voltam, hogy a mozis nyarat eltemetvén figyelmemet teljesen a sorozatoknak szentelem, azonban ahogy feltévedtem Netflixre, végül mégiscsak egy filmre esett a választásom. Pedig alapvetően nem sok reményt fűztem a The Fundamentals of Caringhez: hiába a stream-szolgáltató…..
A sajtófotózástól kezdve a fotómontázsokon keresztül, a fotófülkében készült képeken és az eredeti céljuktól eltérő módon felhasznált fényképeken át, a túlexponált és a fotókba ágyazott fotókig – minden technika alkalmazásra került ezeken a 30×30 cm-es felületeken. Minél mélyebbre ásunk, annál…..
Flasztimill 2016.07.25 11:53:16
@exterminador: Na igen azok már tényleg súrolják a jó ízlés határárt és nem csak "meztelenkedősek"
Az HBO hétfőn jelentette be, hogy a sorozat hetedik évada jövőre szakít az eddig megszokott tízepizódos modellel, és csak hét részből áll majd. Ennek ellenére később kezdik vetíteni, mint a korábbiakat: a megszokott tavaszi kezdés helyett jövőre csak nyáron kezdik majd leadni az évadot.  A Trónok…..
Flasztimill 2016.07.19 12:42:15
@igazi hős: Ha Cersei-t nem Arya öli meg kitérek a hitemből!!!! (és még lehet már millió ember)
Flasztimill 2016.07.19 12:43:05
@vacsad: "I choose violence" *libabőr*
Focker Blog Retrospektív: Skins 2016.01.27 15:00:00
(Figyelem: spoileres!) Nagy sorozatbarát vagyok. Persze nem nézek egyszerre 5-6 sorozatot (tehát túlzásba nem viszem), de megvannak azon kedvenceim amiket a világért sem hagynék ki. Jelenleg az etalon a Banshee. Két hét alatt daráltam le az első két évadot és amikor azt hittem hogy ennél jobb már…..
Flasztimill 2016.01.28 12:47:57
Jól bejáratott franchise utolsó felvonásával nagyot hasalni úgy sem lehet, ha maga a produktum már egy taszítóan otromba mozgóképes torzszülött. Az Éhezők viadala negyedik részét Frankeinsten szörnyéhez hasonlóan egymáshoz nem illő, hullamerev testrészekből, ronda nagy…..
Flasztimill 2015.12.08 14:53:36
@Huber Zoltán: Mesterkélt, hatásvadász, ha már próbálod felfejteni a szó jelentését.
Filmes szempontból törpe korunkban sajnos a régi mesterek már csak árnyékai saját maguknak (és mivel ezt tudják magukról, nagyon helyesen a produceri munka felé orientálódnak inkább), az újak pedig annyian vannak és főként annyira középszerűek, hogy valószínűleg nem…..