Regisztráció Blogot indítok
Adatok
velorex-vezető

0 bejegyzést írt és 656 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár ugye dedikáltan másból sem áll, mint olyan esetekből, ahol a fogyasztók úgy érzik, valami méltánytalanság érte őket. A tapasztalatok alapján, bár tényleg sokszor csorbulnak a fogyasztói jogok, azért  levélíróinknak nem mindig van igazuk. Ilyen eset sajnos Marianné is, akinek otthon kiderült …..
velorex-vezető 2018.08.23 14:45:27
@Quuuziii: Értem. Fiú barátod van. ma már ez egyáltalán nem szégyen. Sőt büszkeségre okot adó tény. Az Office Shoes árul nagyon cuki, szivárvány színű topánokat.
velorex-vezető 2018.08.27 17:18:09
@Balfredo Alfredo: Örülök, hogy más is így látja, mert ezek szerint nincs üldözési mániám.
Én nem először tapasztalom ezt. Egy korábbi eset kapcsán, amikor a szolgáltató az elutazás napján lemondott egy befizetett wellness hétvégét és a pénzt napok múltán fizette vissza, a legkülönbözőbb rosszindulatú és gúnyos megjegyzések születtek. Feltűnt, hogy egy valóságos törzsgárda jár kellemetlenkedni a Homárra és egymást túlharsogva ekézik a pórul járt posztolókat. Az szóba sem jött, hogy valaki a saját tapasztalatát megosztva, segítő szándékkal írt volna valamit. Az ember még bírálatot is elfogad, ha segítő szándék és nem rosszindulat áll mögötte. De hát nyilvánvalóan beteg az emberiség lelke, ezt bizonyítják a háborúk is.
Akcióban a csendes ellenállás. A felirat nehezen kivehető, de egy szemtanú szerint az angol SHAME szót (magyarul: szégyen) festették rá. A zembereket a terrorista bevándorlóktól hősiesen oltalmazó Orbán-kommandó a saját lövészpáncélosát nem tudta megvédeni. Most aztán itt az ideje betiltani néhány…..
    Ahogy mondani szokás, a teljesség igénye nélkül, ami eszembe jut így harminc fokban: Olyan országban élek, hogy ha véletlenül van gyerekem ÉS munkahelyem is, nem találok bölcsödei helyet neki.Olyan országban élek, ahol a gyerekemnek kötelező óvodába járnia 4 éves korától, különben…..
velorex-vezető 2017.06.20 19:58:48
@Badovszky György: Móricka! Elgurult a gyógyszered? Milyen fasisztoid rezsimről hadoválsz Te szerencsétlen holdkóros! A Fidesz saját klientúrát épít és komoly korrupciós tevékenységet fejt ki a beruházásokat felhasználva. Inkorrekt húzásai vannak a politikai ellenfeleik lejáratására. De azért ilyen baromságot leírni, hogy fasisztoid rezsim? A magadfajta idióták még jobban megerősítik a Fideszt, mert inkább rájuk bízzák az országot a normális emberek, mint rátok.
velorex-vezető 2017.06.20 22:39:20
@Badovszky György: Móricka! Az, hogy a foximaxin bevágtad kívülről a leckét, nem kellene, hogy ilyen éteri magasságokba emelje az önbizalmadat. Szerintem nagyon el vagy tájolva azzal a bizonyos szinttel. De boldogok a lelki szegények.
    Anyám varrónő volt, egy Nagymező utcai szalont vezetett, szemben az Operettszínházzal. Nagyjából mindenki hozzá járt varratni a művészvilágból, aki valamit is adott magára.Nem tudom, azért-e, mert jó volt, vagy azért, mert elegáns helyen volt a szalon.Jókai Anna is hozzá járt.Anyám néha kapott…..
velorex-vezető 2017.06.12 19:18:05
@törökmonika: A nagy röhögés közben igazán a torkodon akadhatna egy csirkecsont! Van valami diszkrét bája, hogy egy kontár, műkedvelő "irodalmár" minősíti Jókai Anna irodalmi munkásságát. Az egyes, a kettes és az akárhányadik lányod közösen elnyomhatna a gép elől, hogy ne írj!
velorex-vezető 2017.06.12 20:29:43
@talalom: Tőlem leírhatod 500-szor is. Olyan megható, ahogy csacsenoltok egymásnak törökmónikával, akit a kettes számú lánya lenyomott a géphez, hogy írjon.
Húsz percnyi kitartó jégvakarás és erős káromkodás után eljutottunk az iskolába ma reggel is négyeske gyerekecskével. Ezekhez a tevékenységekhez jó pár hete találtunk egy teljesen hallgatható rádióadót, szlovák, Antenna Rock a neve, iszonyat jó zenék mennek benne. Persze ugyanolyan…..
Üss! – mondja az egyszeri mazochista. 2017. március 15-én a Múzeum-kertben jártunk. Cikkünk interaktív segítséggel született. Elkezdődött a show. A Múzeum-kertben a tehetségkutató műsor felvezetőjében már felmondták a stáblistát, a világosítótól az operatőrökig.Valamiért eddig azt hittem, ez…..
A bácsi, akivel összevesztem a parkolóban ma, tulajdonképpen évek óta bosszant. Nem csak engem, másokat is.Áll a sorok között, rendkívül koszosan, szakadtan, nem túl bizalomgerjesztő képpel és körülbelül két foggal - idáig persze simán kiválthatná az együttérzést is, hiszen hajléktalan, de sajnos…..
A határátkelés egyik alaptétele, hogy a külföldön megkeresett pénzt jellemzően ott is költi el az ember, ezért nem szabad átszámolgatni forintra, illetve szabadni szabad, csak semmi értelme. Hiszen egy 1500 eurós (nagyjából 450 ezer forint, hogy csak azért is átszámoljam most az egyszer) fizetés…..
velorex-vezető 2017.05.14 10:38:39
@01234567: "sötétebb bőrű, vándorlástól ápolatlan, kimerült és ideges ember" Ha te csak ennyi különbséget találsz egy európai és egy afgán, pakisztáni, vagy szomáliai között, akkor nagyon egyszerűen látod a világot. Nem a fehér ember felsőbbrendűsége beszél belőlem. Nem helyezem egyik kultúrát sem a másik fölé, de azért látom az óriási különbséget közöttük. Ők például egészen másként viszonyulnak a nőkhöz, mint az európaiak, ezért minden haját nem eltakaró, netán shortot viselő nőt kurvának tartanak és úgy is bánnak vele. Talán hallottál már szikhek és a hinduk között vallási alapú incidensekről. Azért nálunk nincs szokásban, hogy katolikusok és a protestánsok feldúlják időnként egymás templomát, aztán megtorlásul agyonvernek a másik felekezetből pár száz embert. Sokszor példálóztok az 56-os magyar disszidensekkel. Első kézből, nagynénémtől tudom, hogy hónapokig türelmesen várakoztak ausztriai lágerekben, hogy hová mehetnek tovább letelepedni. Nem randalíroztak az ellátás milyensége miatt és nem hagytak maguk után szeméthegyeket. És elég elenyésző számban követtek el a békés lakosság ellen terrorcselekményeket. Pedig lehet, hogy ők is idegesek voltak, mert sokan közülük az akasztófa elől menekültek.
velorex-vezető 2017.05.14 13:46:49
@Buchhalter: Tökéletesen igazad van. Elég csak az ossie-wessie
ellentétre gondolni. Van egy mondás Németországra:
Azelőtt egy nép élt két országban, most két nép él egy országban.
Két hete rengeti az olasz közvéleményt az a botrány, amiről a büdös életben nem hallottam volna én sem, ha nem akadok rá egy angol nyelvű összefoglalóra, és amely sem a hazai, sem a nemzetközi média ingerküszöbét nem érte el. Pedig elég kemény történetről van. Talán a…..
velorex-vezető 2015.10.11 17:52:12
@petraeus: Jól áll neked az a cigaretta!
Olyan cool tőle a külsőd. Te vagy az a típus, akinek hatalmas szája van így virtuálisan, a valóságban pedig csak egy kis kigyóvállú, x-lábú, kajmós orrú klapec lehetsz. Bármennyire kötelezőnek érzed a migránsok ajnározását, nem árt, ha tisztában vagy vele, hogy a fajtádat utálja leginkább a beözönlő moszlim csürhe.
velorex-vezető 2015.10.13 07:19:51
@Krisz11: Pontosan erről van szó! Minden ember egyenlő! Röhög a vakbelem!
A nemzetek nagy barátja az USA elvitte néhány arab országba a demokráciát és a Coca Colát. megszűnt a csúf diktatúra és most a demokrácia szent nevében öldösik egymást vallási, törzsi és akármilyen alapon. Be kéne látni, hogy nem mindegyik nép számára a demokrácia a megfelelő berendezkedés, mert vannak akik az erőből értenek csak.
Jobbegyenes Rettegésmarketing 2013.07.22 12:12:53
Gerendás Péternek bejött az élet. Egy kis rettegés, egy kis hiszti, és máris meghallgatásra kerülnek a panaszos szavak. Elmenni sem kell - elég elköszönni.Március legvégén arról értekeztünk: Gerendás a saját elvbarátainak sem kellett, elfelejtették, ezért elmegy. Ehhez talált…..
velorex-vezető 2015.09.22 13:14:44
 Riasztó hírek érkeznek mostanában kis hazánk minden olyan szegletéből, ahol jelentősebb cigány népesség él. Vagyis lényegében minden településről, amely valaha is szerepelt a Csepű, lapu, gongyola című vetélkedőben. (Emlékeznek még e műsorra? Ha nem, Rózsa György…..
velorex-vezető 2014.07.20 20:10:10
@Bobby Newmark:
Előítélet az is, ha valaki meleg vizet akar és a piros csapot nyitja meg. nagyon elítélendő attitűd!
Elsőként idén júliusban lehetett hallani arról, hogy a kormány és a XII. kerületi önkormányzat komoly fejlesztésekre készül a Normafánál. Pokorni Zoltán akkor azt mondta, hogy Budapest legnagyobb parkját akarják létrehozni, felújított sípályákkal, új felvonókkal, a…..
velorex-vezető 2013.09.15 13:04:13
@d.hardman: Ha Horváth csaba mondja, az mindjárt más! Ő egy annyira hiteles ember, hogy aranyba kéne önteni minden szavát. Akkor inkább keresek valami más sportot. Például áttérek a dohányzásra. Az is komolyan igénybe veszi a tüdőt.
velorex-vezető 2013.09.15 13:32:41
@d.hardman: van néhány ember, akinek nem tudok eltekinteni a személyiségétől. Például Bándi András lelkésztől, vagy Szita Bence nevelőanyjától nem fogadnék el gyermeknevelési tanácsokat.
18 év rapbiznisz után itt az 50. AC klip. Nem illik ilyet mondanom, de a dalszöveg elég jó lett: végre semmi kellemetlen jópofáskodás, meg álokoskodás.  Csak a refrén nem tetszik. ..
MI ABBAN HISZÜNK ITT A BLOGON, HOGY JOBB TUDNI AZ IGAZSÁGOT MINT FÉLNI TŐLE Ez Jehova Tanúi kiadványában olvasható: "Nemcsak azt kell megvizsgálnunk, amit személy szerint mi hiszünk, hanem azt is, amit az a vallásszervezet tanít, amellyel kapcsolatban vagyunk. Ha szeretjük az…..
Miután a szárszói dzsembori kapcsán megtudtam, hogy még létezik, tegnap este fellapoztam a négyszáz forintba kerülő Hócipőt. Átlapozva a negyvennyolc oldalnyi kínkeserves szenvedést komolyan gondolkozóba estem. Voltak ezek az emberek egyáltalán valaha viccesek? Az újság…..
velorex-vezető 2013.06.28 10:25:53
@memiklos:

Valamiről nagyon nagyon megfeledkezel. Itt nem arról van szó, hogy van jobb és baloldal, mint Svédországban. Itt arról van szó, hogy az ú.n. baloldal egy mocskos diktatúrát működtetett. 40 évig sorvasztották ezt az országot, hogy belefúlt ez az ország a szürkeségbe és terrorba, míg a szomszédos Ausztria jólétben és szabadon élt.
Szerinted, ha a III. Birodalom bukása után megmaradnak Németországban a reformnácik, sőt még kormányt is alakítanak, őket is el kellene fogadni?
velorex-vezető 2013.06.28 13:07:03
@memiklos:
62 éves vagyok és 75-ben felfüggesztettet kaptam államellenes izgatásért.
(mindezt úgy, hogy gyakorlatilag annyira nem volt semmi alapja, hogy az illetékes ügyész nem volt hajlandó vádat emelni a nyomozás lezártával. Viszont a nyomozó elvtársaknak volt annyira jó kapcsolatuk a VIII. kerületi pártbizottsággal, hogy fel tudtak hajtani egy buzgómócsing ügyészt, nehogy kárba vesszen az egy havi nyomozásuk. )
Tehát a 3.60-as kenyéren kívül van más tapasztalatom is arról a korszakról.
nem gyűlölök én senkit, mert a gyűlölet az már egy érzelem lenne, amit kár lenne rájuk pazarolni, csak rühellem és megvetem ezt a bandát.
És nem írom alá, hogy a kommunizmus, ill. létező szocializmus jobb lenne a nemzetiszocializmusnál.
Újabb lebilincselő részletekkel kedveskedünk a Szepesi úszónő munkásságáért rajongóknak, ezúttal a Bors jóvoltából. Mint azt a mai számukban írják, Szepesi szerintük egyértelműen leírja könyvében, hogy az egyik kereskedelmi tévé valóság showjának forgatásán, melynek…..
Megkezdődött hétfőn a Pécsi Törvényszéken P. Lászlónak a büntetőpere, akit azzal vádolnak, hogy megölte Bándy Kata, rendőrséi pszichológust. P. László részben elismerte bűnösségét, de nem tett szóbeli vallomást, így a tárgyaláson a rendőrségi vallomásait olvasták…..
Soha nem látott mértékben özönlötték el a budapesti aluljárókat a hajléktalanok. Az egésznek bosszúíze van...Orbán Viktor megmondta: nem életszerű az Alkotmánybíróság döntése, amely megsemmisítette a közterületeken életvitelszerűen élők büntethetőségét - noha ő az…..
velorex-vezető 2013.01.13 19:24:31
Az alkotmánybírák mérlege megbillent, és a jog evolúciós fejlődésének feltörekvő oldalágát, a liberális vonalat erősítették döntésüknél - állítja Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője. Többségi szavazatukkal jogellenesnek mondták ki a közmunkával és a hajléktalanokkal kapcsolatos törvényt, melynek eredménye - a képviselő véleménye szerint - rendezetlenséget és káoszt teremt a többségi társadalom kárára. A határozat szembe megy a magyar társadalom évezredes elvárásaival, szokásaival és törekvéseivel.

A földi létezés veszélyes üzem, ezért a társadalmi fejlődés elsőként az életet védi, legyen az bármilyen, aminek eredményeként a figyelem ma már állatokra és növényekre is kiterjed. A jelenlegi gazdasági és hitelválság következménye, hogy képzett emberek sokasága is elveszíti a munkahelyét, ezért közpénzből közmunkát és fedelet biztosítanak a rászorultak mind’ nagyobb részének a szolidaritás jegyében. A rendezett körülményekből kiszorultak egy része a túlélés sajátos lehetőségei között emberhez méltatlan helyzeteket talál, melyek igen gyorsan okozzák a vesztüket, miközben a környezetükben élő többséget veszélyeztetik. Ők azok, akik a relatív szabadságjogaikhoz és a törvényeken kívüli helyzetükhöz ragaszkodnak, miközben minden szükségletüket az utcán, aluljárókban, kapualjakban végzik. A normális körülményekből kikerülők elhanyagoltsága legyengülést, fertőzésre való hajlamot eredményez, ami a védtelen közösségeik révén gyorsan átterjed az amúgy is veszélyeztetettekre, és így a lakosság egészére - írja Szabó.
Hatályos törvényeink szerint a halmozott életellenes bűncselekmények esetében sem megengedett jelenleg az élet elvétele. Ugyanakkor az Alkotmánybíróság döntése a társadalmi gondoskodás elmaradásához vezet, ami tömeges szenvedést és pusztulást eredményez a rendezett körülményekből kiszorultak számára. A törvények legfőbb őrei ezt a bizonytalan létet szentesítették, azaz a kiszorultak mielőbbi vesztét, a „túlsó partra” érkezésüket részesítették előnyben. A felelősségük a jog megfogalmazása szerint egyetemleges, amely még akkor sem fogadható el, ha az szerintük jogszerű - zárja közleményét a Jobbik fővárosi képviselője.
velorex-vezető 2013.01.13 20:06:34
Orbán valószínűleg a nemzetközi globáltőke hazai helytartója és gátlástalanul képviseli bizonyos pénzügyi körök érdekeit Magyarországon, de messze nem elmebeteg. Egészen más az elmebeteg:

Kóros tüneteket vél felfedezni Gyurcsány Ferencnél dr. Dános Kornél, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Nyelvi Kommunikációs Központjának igazgatója. A magatartáskutató a Reformnak adott interjújában megfigyelései alapján állítja: a kormányfő elveszette önkontrollját, és ez kihat viselkedésére.

Gyurcsány Ferenc teljesítménye kivételes – vélekedik dr. Dános Kornél, ugyanis eddig még nem volt példa arra, hogy néhány hónap alatt ennyire drasztikusan romoljon egy politikus retorikai és viselkedési teljesítménye. A televízióból mindenki nyomon követheti beszédeit, viselkedését. Szerinte szembetűnő, hogy rosszul méri fel egy-egy szituációban miként is kellene viselkednie, és ez nemcsak a beszédhelyzetre vonatkozik, hanem arra is, amikor csendben a háttérben hallgat, vagy szótlanul ül a parlamentben. – Csak figyelje meg ilyenkor a gesztusait! Mintha nem is lenne önkontrollja, folyton „pofákat vág. Egyébként minden szerepet túljátszik. Amikor szerény, összekulcsolt kezével, mint egy ájtatos manó, rettenetesen erőlködve mutatja, hogy most ő szerény. Amikor határozott, akkor túlontúl az, szinte megfeszül a szerepben.

– Idegesítően hosszú szüneteket tart, majd ezután hadarni kezd, felpörgeti a mondandóját. Hosszú szövegeket egy huzamra, ekkora szünetekkel tarkítva elmondani csak bizonyos panelek, bevett sémák alapján lehet – sorolja a szakember. Hozzáteszi: meglehet, ez a múlt rendszer KISZ-titkáraként, huszonévesen még elfogadható volt, de ma már kormányfőként, túl a negyvenen, egyáltalán nem az.

Dános Kornél szerint a kormányfő nem érti, hogy hétköznapi emberekhez beszél, akik a normális beszédritmust a megfelelő hosszúságú szüneteket alkalmazzák akkor, amikor egymással társalognak, vagy egy plénum előtt beszélnek. Ugyanis az érzelmeinket a beszéd hanglejtésén túl gesztusainkkal fejezzük ki. Ha valakit, mint Gyurcsányt „megkoreografálnak, akármilyen önfejű is, az esetenként követi az instrukciókat. Arra figyel, amit sulykoltak neki, és aszerint próbál viselkedni, levetkőzve saját természetességét. Ez irritáló hatást kelt.

A magatartáskutató úgy véli: a miniszterelnök tudja, hogy mikor kell emberként és mikor politikusként megnyilvánulnia, ám ezt a kettőt néha összekeveri. Nem az ember uralja a politikusi szerepet, hanem a politikus hatalmasodott el az ember fölött. Egy-egy megnyilvánulása – elnézést a hölgyektől –, feminin jegyeket hordoz. Dános hangsúlyozta: az biztos, hogy Gyurcsány fejlődni akar, ám a kellemetlen tapasztalat az, hogy ez rossz irányba tartó pálya. Érződik rajta, hogy valakik folytonosan tréningezik, ám az önfejűsége erősebb a tanácsoknál. Valamit érezhet ebből a szakmából, de rosszak a kommunikációs tanácsadói. A miniszterelnök egyre inkább megrészegedik a hatalomtól, és így annál kevésbé befolyásolható. – Arra már gondolni sem merek, hogy még évekig kormányfő lehet, hiszen nála már most is egyértelműen pszichopatológiás jelek mutatkoznak – közölte.

Leszögezte: a magyar törvények tiltják, hogy egy ember egészségi állapotát nyilvánosság előtt taglaljuk. De azt nem tiltja semmilyen törvény, hogy ne mondhassa ki, ha valakinél kóros tüneteket tapasztal. Márpedig Gyurcsány Ferencnél ilyeneket lát a szakember. Példaként említette: nem állíthat olyat róla, hogy mondjuk, paranoid pszichopata, tudathasadásos állapottal rendelkező ember, de kijelentheti, hogy bizonyos kóros tünetek egyre gyakrabban jelentkeznek nála. Ordít róla, hogy rendkívül tetszik neki a közszereplés, és hihetetlenül meg van elégedve önmagával. Ma már olyanokat is tapasztalhatunk nála, hogy metakommunikációjában, gesztusaival, mimikájával szinte sugallja: látjátok, milyen jó vagyok?! – A paranoid pszichopátiában szenvedő ember önmaga sem tudja, hogy mi az, amit fontos elmondania, és mi az, ami teljességgel fölösleges. Gyurcsány közlési kényszerben szenved. A baj csak az, hogy nem lehet tudni nála, mikor beszél komolyan, és mikor viccel. Ô ugyanis nem választja szét a két viselkedési és közlési formát. Nála egy vicc ugyanúgy hangzik, mint például az adóreform bejelentése. Ugyanúgy, ugyanazzal a gesztusrendszerrel, hanghordozással mondja el mindkettőt. A vicceinek nincs poénja, milliókat tud megbántani egyetlen mondatával. Gondoljunk csak a szaúdi focicsapatot leterroristázó szavaira. Nincs önkontrollja, de láthatóan semmilyen külső kritikát sem visel el. Teljesen öntörvényű. Olyan, mintha Karinthy Frigyes egyik művében szerepelne, amelyben a beteg vette át az irányítást a pszichiátrián, magát orvosnak képzelve. Csak ez nem bohózat, hanem a valóság – mondta a magatartáskutató.
velorex-vezető 2013.01.14 07:58:50
@mekeke: Ne akard őket megfosztani a leghatásosabb fegyverüktől. Ne vedd el tőlük a rettegés jogát.
Gondolom olvastad, milyen hangnemet engedett magának
ezzel a bombabiztos háttérrel?

Egy ilyennek akarsz magyarázni?

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=YEaF4nxUHI0
Akinek van pénze benzinre, az már simán adhat egy kis aprót, nem? Hát nem. Az autók között semmi keresnivalójuk. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
velorex-vezető 2013.01.03 18:24:43
@Buntmetall: Attól tartok fején találtad a szöget. Valóban álhumánum megnyújtani ezeknek az embereknek a szenvedéseit. És van egy olyan érzésem, hogy ha nem tudna a mások pénzén olyan könnyen elvegetálni, akkor esetleg megpróbálna inkább kezdeni valamit magával.
Ez kb. annyit ér, mint az Afrikasi országoknak küldött élelmiszersegély.
A blog az utóbbi időben példátlanul hosszú ideig üzemelt standby állapotban. Már csak ezért is szükségszerű egy olyan STÁRral előhozakodnom, aki kakukktojás létére is garantáltan felkavarja a kedélyeket. A közönség intoleránsabb hányada számára ugyanis Sas József olyan, mint egy félkész, izzó…..
  A tegnapi Békemenet, ahogy a Belügyminisztérium mondaná, békés, derűs, jó hangulatú esemény volt. Annak ellenére, hogy senki nem tudta: a Dísz térről, a Clark Ádám térről vagy a Széchenyi térről indul-e, és hogy mit keresnek rajta az államilag finanszírozott huszárok.…..
velorex-vezető 2012.03.17 18:07:02
@puffatag:
Én meg hitlerbarát zsidó!
velorex-vezető 2012.03.17 19:08:21
@hoplita: Ha kifizetődő volt, miért ne?
velorex-vezető 2012.03.17 19:17:12
@krysia: Minden sorod igaz és szégyellném magam magyarként néhány komment miatt, ha nem tudnám, hogy az íróik a legkevésbé sem magyarok, csak használják a nyelvünket és sajnos itt élnek, azaz itt rontják a levegőt. Rendkívül ostoba az az ember, aki a lengyelek gesztusát ahelyett, hogy értékelné, hátsó szándékot gyanít.
Jó keresztény vagy, hogy képes vagy emberi hangon írni még egy ilyen puffatag féle korcsnak is. De lehet, hogy ez nem is ember csak egy kártékony vírus a neten.