Attilajukkaja

Attilajukkaja

Aktivitások

Hobbiszakács / Skandikamera Az erdő aranya 2015.07.13 07:42:57

     ..

Attilajukkaja 2015.07.31 14:25:11
A rokagomba az egyik kedvencem Magyarorszagon. Sokkal inkabb, mint a varganya. Mindketto ara 4-5-6000 Ft korul mozog a piacon, idojarastol fuggoen.
A szaritott varganyat pedig igyekszem Olaszbol beszerezni. Aranyarban van, de olyan is az aromaja. A magyarnak semmilyen sincsen.
A rokagomba texturaja es egyebb tulajdonsagai (pl. a fagyasztasa) sokmindenre alkalmassa teszi. Es nagyon elegans is a tanyeron! :o)

@Enchantée:
De jo latni teged is!!! :o)
Attilajukkaja 2015.07.31 14:27:44
Az egyebet egy b-vel szandekoztam irni. Bocsi.
Hobbiszakács / Skandikamera A jegesember 2015.07.09 09:44:41

  ..

Attilajukkaja 2015.07.15 16:09:06
En Havannaban talalkoztam olyan hutoszekrennyel, ami szerintem fabol volt. Jol inzulaltak, ezert tartotta a hideget. Hetente egyszer jott a jegesember a megfelelo meretu jegtombbel, hogy a huto tartsa a hideget. Ez ugyan a mult szazadban volt (70-90-es evek), de gyanitom, hogy ott az elet nem sokat valtozott azota sem.
A huto egyebkent remekul mukodott.
Hobbiszakács / Skandikamera Gulyás és lángos a stockholmi nemzetközi ételfesztiválon 2015.06.09 08:36:00

 ..

Attilajukkaja 2015.06.22 17:30:51
@"saját levében":
"én is szoktam juhtúrós kapros feltétet adni a lángosnak."
Nagyon jo otlet. Koszonom!
Ha egyszer retest sutsz, probald ki a juhturos -spenotos -kapros variaciojat. Vagy ennek valanilyen kevereket. Nalunk vasarnap (anyosom keresere) egy olyan rakott palacsinta volt ebedre, amelyben csak zoldsegek voltak negy kulonfele sajttal. A retegeket szin szerint raktam.
En nem vagyok hive az ilyen tobzodasnak, mert ebben a rakott palacsintaban legalabb 10 fele zoldseget kellett belezsufolnom. A klasszikusok szerint, egy tanyeron ne legyen tobb, mint 3 alapanyag. Lassan, de kezdek rajonni, hogy ez mennyire igaz.
Nem veletlenul mondja az olasz, hogy egy igazi pizzan sincs tobb harom feltetnel!
Attilajukkaja 2015.07.13 17:31:24
@geegee:
Ha emlekszel a hentesnel papirtalcan felszolgalt debrecenire, akkor arra is emlekszel, hogy annak idejen ket szintu pultok sorakoztak a boltban. Nem tudom, milyen celbol terveztek igy oket, de en porbafingo koromban csak az also polcot ertem el. Apam evett a felso polcon, en meg az alson. Frocsogott a zsir, ahogy a kolbaszba haraptam, es csopogott a mustar. Amikor hazaertunk, Anyamnak meg sem kellett kerdeznie, mit ebedeltunk. :o)
A lilahagyma pedig szamomra azert nem valo egy fok(g)hagymas langosra, mert felesleges. Nem szeretem, amikor ket eros iz kioltja, esetleg zavarja egymast. Dehat izlesek es pofonok. :o)

@Hobbiszakács:
Szerintem nincs szintiszta magyar gulyas. Gulyast sok helyen ettem Koreatol Mexikoig bezarolag. Volt, ahol ilyen chilit tettek bele, volt, ahol olyat. De az etel lenyege ugyanaz volt. Viszont meg nem kostoltam a torok gulyast, de a piros paprikat ok hoztak be Magyarorszagra, ezert elkepzelheto, hogy az o gulyasuk nagyon hasonlit a magyarra. Persze biztosan nem. Ok meg izesebbre, fuszeresebbre csinalhatjak.
A lenyeg, hogy most nagy divat mindent hungrarikumma nyilvanitani, amit csak lehet. Valakinek biztosan megeri, de ugyan magyarazza mar el nekem valaki, hogy a magyar palinka mitol hungarikum, amikor a szomszedos orszagok mindegyikeben foznek ugyanilyen parlatokat!
Attilajukkaja 2015.07.15 15:50:35
@Hobbiszakács: @Mormogi Papa:
Lehet, hogy a ket szintu polcokkal ellatott cukraszdak, tejcsardak es hentesboltok az igazi hungarikumok?
Jo barackpalinkat pedig az olaszoknal is ittam. Igaz, a sokak altal ismert grappa leginkabb szolobol keszul, vagyis torkolypalinka. De naluk is van finom sargabarack grappa.
Nem akarom lekicsinyleni a mi palinkainkat, de neha tulzasnak tartom ezt a nagy hungarikumozast.
Egyszer mar jojjon vegre valaki, es magyarazza el nekem, hogy mit jelent a "magyar konyha"! Nagyon halas lennek az illetonek.
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz