Attilajukkaja

Attilajukkaja

Aktivitások

Hobbiszakács / Hobbykocken Gasztrokönyveim (4) - Piazza Gabriella és Hoitsy György: Rákok, kagylók, csigák, tintahalak 2014.12.27 14:58:14

Idegenben más az étel neve, a kinézete és az íze. Az első karácsonyi svédasztalomon még „átugrottam” a halakat, de a következőn már a lazacból is szedtem. Szerencsémre akadt egy jótét lélek, aki figyelmeztetett arra, hogy a pácolt lazac mártás nélkül fabatkát sem ér.…..

Attilajukkaja 2015.01.07 10:56:13
@Benikuty:
Jesszum pepi! Ki tamadta meg oket?
Attilajukkaja 2015.01.08 15:45:31
@Benikuty:
Ertem. Mondjuk nem jokor irom, de amikor ilyen problemaba utkoztem, begyujtottem 10-12 katicabogarat a kertben, majd a novenyre raktam. Tizenegy elszallt, de az az egy csaladott alapitott es hamar megoldotta a gondomat. Ha huvosre (nem hidegbe) teszed a novenyt, az mondjuk a tetveket is hibernalja. Nem pusztulnak el, de nem is fejlodnek tovabb. Persze a szappanos lemosas is segithet (?).
Dzsem befozes? Januarban? :o))))
Attilajukkaja 2015.01.10 19:05:34
@Benikuty:
A feketeribizli jo, de magaban nem annyira finom. Persze sok cukorral az is jo. :o)
A karacsonyfalekvar egy ragyogo otlet! Az sem finom, de furdosot lehet belole csinalni! :o)))
Hobbiszakács / Hobbykocken A lazacbefőtt 2014.12.31 15:27:53

A „julbord”, azaz a karácsonyi svédasztal halrészlegének egyik főszereplője a lazacbefőtt. Elkészítése egyszerű, lazackockákra forró, fűszeres levet kell tölteni, melyben a lazackockák kihűlés közben „megfőnek”. Egy kiló lazacra számolt fűszeres léhez 2,5 liter…..

Attilajukkaja 2015.01.06 07:29:08
@Hobbiszakács:
OK. Koszi!
Attilajukkaja 2015.01.07 15:06:45
@Benikuty:
"minőségében van az eb elhantolva"
Ez nagyon igaz! Es a frissesegeben is. A ketto persze nem fuggetlen egymastol.

@Hobbiszakács:
"2 szem fehérbors"
Ilyet nalunk szerintem nem lehet kapni, csak orlemenyben. Egeszben zold, piros es fekete borsot ismerek. Nem mintha ez meghatarozo lenne, csak ugy eszreveteleztem. ;o)
Attilajukkaja 2015.01.07 19:51:31
@Hobbiszakács:
Vettem! (Marmint az adast.)
Nem is tudtam, hogy ez Vietnamban terem. :o)
Hobbiszakács / Hobbykocken Karácsonyi lakoma a Skansenben 2014.12.23 08:13:00

  Ikratojás Pácolt hering Füstölt lazacuszony  Készül a "halas tányér" Lúgozott hal (lutfisk) Fústölt és pácolt lazac  Karácsonyi sonka   Édesség és sütemény...  ..

Attilajukkaja 2014.12.23 10:18:25
Nekem mint halimadonak, ez tenyleg egy igazi lakoma lenne. :o)
Attilajukkaja 2014.12.26 20:34:21
@Hobbiszakács: @α Ursae Minoris: @Enchantée: @fiam: @Mormogi Papa: es a tobbiek!
Mindenkinek nagyon jo folytatast kivanok en is, veletek jovore ugyanitt!!!!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz