Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Attilajukkaja

0 bejegyzést írt és 10089 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A forgatókönyvet már jól ismerjük: Orbán kiadja az utasítást, Németh Szilárd pedig dekódolja a népnek a vezér emelkedett szavait. Az egybites végrehajtó képtelen két összefüggő mondatot kinyögni - de folyamatosan minősít és vádol...
Attilajukkaja 2017.07.28 16:36:25
@bluebear:
Nem is nagyon reagál Orbán agymenéseire, vagy ha igen, nagyon kulturáltan teszi. Hiába, menekültként is volt gyerekszobája. :o)
Attilajukkaja 2017.07.28 16:53:16
@ZX:
De legalábbis annál többet tudunk meg róla és a tevékenységéről. Ami egyáltalán nem baj. :o)
Én pl. nem is tudtam, hogy filozófusként végzett és irt is pár tanulmányt a témában. Gondolom onnan jön az a meggyőződése, hogy a demokráciát meg kell védeni.
Nekem eddig is szimpatikus volt. Annak idején én is kaptam tőle támogatást. :o)
Attilajukkaja 2017.07.28 17:01:42
@ZX:
"Csak ezek szerint te Anakin Skywalker maradtál."
Hoppá! Most lebuktam. Nem vagyok Star Wars rajongó. :o(
De ha valami olyanra utalsz, hogy most nem próbálom sok-sok magyar jótevőjét hátba szúrni, akkor igazad van.
Varánusz Menj a picsába, Soros! 2017.07.27 10:00:11
Te, büdös lator, te! Nem unod még a Magyar Nép szívatását? Mert mi már kurvára unjuk a rohadt mesterkedésedet!!!! Milyen ember vagy te, he? Milyen Magyar vagy?! Ember és Magyar vagy te egyáltalán, vagy a rohadt sátán, aki szorgos népünkkel szórakozik lépten nyomon, mert nincs jobb dolga? -…..
Attilajukkaja 2017.07.28 16:44:22
@látjátok feleim szümtükkel:
" az csuda lenne ( és harangoztatni kéne ),ha nyomtalanul tűnt volna el a sok pénz"
Viszont Birca nagyon örül majd, hogy nem a külföldiek vitték ki a profitot!
Attilajukkaja 2017.07.28 16:47:52
@látjátok feleim szümtükkel:
"Lehet, hogy eddig volt rajtad valami fideszes szemellenző?:D"
Elvakított a sok kék (plakát). :o)
Attilajukkaja 2017.07.28 16:58:38
@látjátok feleim szümtükkel:
"Majd fehérre fessük, hogy ne vakulj."
Azt nem bánnám! :o)
De én eddig tényleg nem gondoltam bele a kinti magyarok helyzetébe. Talán csak akkor, amikor a CEU ügyében azt mondták a románok, hogy ha a magyarok úgy gondolják, hogy csak olyan külföldi egyetem működhet náluk, amelyiknek kampusza van az anyaországban, akkor ez átveszik és ők is bezáratják a Sapientiát.
Azzal meg, ne haragudj, de nem tudok lépést tartani, hogy ma vagy tegnap ki mennyit lopott az államkasszából. Kisvasútra, vizes VB-re vagy az anyám kínjára. :o/
Sosem látott mélységekbe szállnak alád a kormánypárt meghatározó politikusai, megelőlegezve a korábban meglebegtetett kíméletlen választási kampány hangulatát. A Fidesz számára már nincsenek morális fenntartások, etikai aggályok, melyeket figyelembe kellene vennie a korteskedés idején, hiszen…..
Attilajukkaja 2017.07.27 19:41:52
@Punxsutawney Mormota:
"Nagy lenne az ijedtség a Fideszben, mert még pénzért is nehezen találni egy ekkora marhát, aki naponta kétszer megy házhoz a pofonért."
Ebben nehéz gondolkodni, mert Vitya Győzövics nem a helyi kórházban vizsgáltatja ki magát. Agyi és fizikai épségét Gratz és a Honvéd Kórház VIP szalonjai biztosítják.
De valóban érdekes kérdés, hogy mi lenne az egész Fidesszel, ha Vitya bedobná a törölközőt. Őt is lélegeztető gépen tartanák hónapokig, mint annak idején Brezsnyevet, csak hogy össze ne omoljon a rendszer, és legyen idejük megvívni a kis belső harcukat az utódlásért? :o)
Attilajukkaja 2017.07.28 09:41:05
@Budapest a kutyaszar városa:
"Az Orbán-kormányt megismerve egyre vonzóbb már a Kádár-korszak !"
:o))) Akkor nagy szerencséd van, mert éppen azt igyekeznek restaurálni némi Horthysta fennhanggal.

@guvat:
"Azért kell küzdenetek, hogy a szponzor ne végezzen hatékonyság vizsgálatot, mert akkor elapad az apanázs...."
Szerintem semmi gond a hatékonysággal, nagyon színvonalas az ellenzéki média. Már amelyiket én olvasom vagy hallgatom. :o)
A szponzorok miatt cseppet sem aggódom, inkább a magyar rendőrállamtól kell tartani.

@Punxsutawney Mormota:
"Én mondjuk Rezsiszilárd szívéért aggódtam, mert ebben a súlyban már egy galamblelkű kardiológus is leordítja az ember fejét... "
Ja, tényleg róla írtál! :o)

"Szentkép Zsóti nyilván nem komolyan vehető figura, csak úgy, mint a többi balfék... Rogán úgy korrumpálódott, hogy csak akkor engedik ki szabad levegőre, ha nagyon kell... Lázár lenne a méltó utód, aki akkor geciputtony, hogy már-már szimpatikus a srác."
Egyetértek. De azt hiszem, azokban a körökben a geciputtonyság (he-he!) inkább előnynek számít, mint hátránynak.

"De az utódlás időt venne igénybe és a Fidesz, mint egy vezérelvű párt bukna, hiszen Lázár kurvára nem egyenlől Bourbon Viktorral."
Nem vagyok benne biztos, hogy az utódlás egy napnál többet venne igénybe, Szerintem ezek ott már készülődnek rá Viktorka háta mögött. Az viszont igaz, hogy akármekkora geciputtony is Lázár, Viktor eme tulajdonságának nagyságához nem érhet fel.
Attilajukkaja 2017.07.28 10:12:23
@sinus67:
"
"Mennyivel jobb volt a '90-es években. Akkoriban a pártok az MTV elnöki pozición harcoltak.
Most meg egyesek komplett média birodalmat vesznek meg."
Valami okos ember mondta, hogy a diktatúra és a demokrácia között többek között az a különbség, hogy az elsőben kisajátítják a médiát, a másikban meg megveszik. :o)

"Egy kib@szott gázszerelő nevére megveszi TUDJUK KI a fél országot és a rájuk szavazók a láthatatlan migránsoktól, meg egy milliárdos öregembertől rettegnek. Csak azért, mert a vízcsapból os ez folyik!"
Addig örülj, amíg nem gáz ömlik belőle!

"Csodálom, hogy a vízműveket még nem vette meg! :)))"
Ami késik, nem múlik. Ha azt kapja parancsba, majd megteszi.

@Lámlenge:
"És véletlenül minden újságíró pont oda került, ahol a "meggyőződését" nem tudja kikapcsolni?"
Persze, hiszen egyik tisztességes újságíró sem képes erre, akármelyik oldalon is áll. Aztán van a Bayer Zsóti kategória, aki úgy váltogatja a meggyőződéseit, mint más az alsóneműjét. Na az ilyeneket én mélyen lenézem!

"Azt nem tudja kikapcsolni, ki fizeti. Ha átigazol, egyből változik a meggyőződése."
De miért igazol át? Tudnál ilyenre példát hozni?

"A "független" tényfeltáró újságírók is érdekes módon mindig csak olyanokat tárnak fel, ami az érdeküket és álláspontjukat szolgálja."
Ez is természetes. De ha mindkét "oldalon" vannak ilyenek, akkor már is rendben van a dolog. Nem igaz?

"Számomra undorító a kormánypropaganda, és ugyanúgy undorító a "rosszabbul élünk, mint négy éve" arcú ellenzéki propaganda."
A kettő között az a különbség, hogy az egyiket meg tudod kerülni.

"Ha lenne egy normális hírforrás (nekem mindegy, hogy a Fidesz, Simicska, vagy személyesen Soros utalja át az újságírók bérét), amit tárgyilagosnak tudok kezelni azáltal, hogy nem kell a két végletet is elolvasnom a saját köztes álláspontom kialakításához, akkor elég lenne azt olvasnom."
Ilyet szerintem SOHA nem fogsz találni. :o/
Mire ezeknek a soroknak a megírásáig jutottam, már rég túl voltunk a Felvidéken szárnyátnyitogató NER első bűnein. A Kétnyelvű Dél-Szlovákia, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztala és úgy általában a szlovákiai magyar értelmiség, általános magyar ügyekben csendes és/vagy béna kacsa, mert ha nem…..
Attilajukkaja 2017.07.26 15:08:09
@Ballib cenzúrázók réme 25:
"Nem kis büszkeséggel kijelntehetem, hogy legalább 3 ballib nickhamisító összesen 8 hamis nicket csinált ehhez hasonlót."
Egy ideje már rájöttem. :o)

@Fehérlapos:
" Orbán és rajongói ismét visszahozzák a határ-ellenőrzést, vámvizsgálatot, sorakozást a határokra"
Melyik határról beszélünk?
Attilajukkaja 2017.07.27 10:39:43
@Orbán Hazaáruló Viktor:
" A külföldiek nem tudnak gátlástalanul lopni, om a törvényeket betartják. A fidesz gatlastalanul lop."
És az sem elhanyagolható tény, hogy a "külföldiek" vissza is forgatnak a profitból rendszeres karbantartásra és innovációra, amit ez a kormány nem tesz meg. Államosít cégeket, iskolákat, kórházakat, aztán hagyja őket lerohadni. A magáncégek nem azért teszik azt amit, mert annyira jó fejek, hanem mert picit tovább látnak az orruk hegyénél. Nem csak a szűkebb vagy tágabb családjuk meggazdagodása és a nemzet megmentése (hi-hi!) lebeg a szemük előtt, hanem a működés fenntarthatósága és fejlesztése is. Ez az, ami Orbán szürkeállományáig még nem jutott el.
Szürkeállomány: www.eletestudomany.hu/uploads/1414/Bajomi_Balint_2012_0101_teljes.jpg
Attilajukkaja 2017.07.27 18:48:57
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes:
"A kormánynak sajnos nincs profitja. Ez a baj."
Az államkasszának nincs profitja, csak a kormánytagoknak. Ez a baromi nagy baj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az elmúlt napokban minden hírt túlszárnyalt a BKK online jegye körül kitört botrány, ami - nem hiszem, hogy csak nálam - de alapjaiban rengette meg a bizalmat a T-csoport iránt. A balhé részleteibe nem mennék bele, mert mindenki rongyosra olvashatta az internetet a témában, inkább térjünk ki arra,…..
Attilajukkaja 2017.07.27 11:33:09
@Melki:
Ha te mondod,biztosan vannak ilyen cégek is! Nem hiszem, hogy ez nálunk általános lenne.
Attilajukkaja 2017.07.27 11:44:48
@Melki:
Rendben! Koszi.
Az elmúlt napokban az igazságérzetemet lúdbőr borítja, a tollaimat meg szálanként tépem ki körömcsipesszel, hogy végre ne nézzen minden újságíró és politikus madárnak. Azért vagyok mérges, mert az etikusság nem filozófiai, vagy erkölcsi fogalom lett, hanem egy kis biléta a kommunikációs kalapban,…..
Attilajukkaja 2017.07.27 13:05:37
Urr Zsolt – szerzetesi nevén Ipoly atya – elhagyja a ciszterci rendet, így nem lesz a továbbiakban a budai Szent Imre plébánosa sem. Papként viszont tovább szolgál majd...
Attilajukkaja 2017.07.26 14:00:52
@ostvan1:
Magánügye? ????
Karriervágyra nem is gondoltam. Van olyan szerzetes, aki karriervágyból vonul vissza?
Attilajukkaja 2017.07.26 18:27:43
@csorsza:
Köszöntelek a klubomban. :o)
Voltak már eddig is ígéretes próbálkozások, de a többségénél azért eléggé oda kellett figyelni, hogy mit rendeljen az ember. Ennél a büfénél viszont úgy tűnik, hogy stimmelni fognak a dolgok! ..
Attilajukkaja 2017.07.25 08:48:10
@Hód Alajos:
"Emellett egy felröhögés keretében elsétáltam, amikor megláttam, hogy a thai büfé pho-val képes hirdetni magát"
Talán mert Thaiföldön is elterjedt a pho leves, csak nem egészen így hívják, viszont a magyarok ezen a néven ismerik. A jóízű és felszabadult nevetés amúgy fiatalít. Remélem ugyanilyen jót szoktál kacagni, amikor néhány belvárosi étteremben kihozzák a gyanútlan turistának a mirelit gulyáslevest vagy a három napos halászlevet. Halálra röhögnéd magad!
Attilajukkaja 2017.07.25 15:54:16
@anyádat is!:
"Elitizmus a maxon, alázat a szőnyeg alatt."
Úgy általában igazad van, de nem értem, hogy itt konkrétan mire utalsz. Miben látod az alázat hiányát?
Attilajukkaja 2017.07.26 11:19:07
@Pauli Henrik:
"talán kicsit egyszerűnek tűnt a kaja (krumpli, földimogyoró, ennyi...) – de majd még jövök erre, mert ízlett"
A legegyszerűbb kaják a legjobbak, akárcsak a paprikás krumpli. :o)
A lényeg, hogy finom legyen.
Imádom az erjesztett ételeket, minél inkább nefürgyé'le szaga van a fermentációtól, annál inkább kívánom. Hiába van a hal nálam tiltólistán, ez a tartósítási forma még a halszószt is élvezhetővé teszi számomra. Az abszolút kedvencem viszont a koreai konyha legismertebb étele, a kimcshi. Abból is az…..
Attilajukkaja 2017.07.25 10:16:53
@Tourmand:
Az é-koreai kimchit sajnos nem ismerem, de azt megtanultam, hogy a kimchi Koreában egy általános megnevezése az ottani savanyúságoknak. Mindenféle zöldségből készítik. Legelterjedtebb a káposztás változat, de retekből és uborkából is gyakran csinálják. Van fehér (chili nélküli) és pár órás érlelésű friss kimchi is.
Mi otthon egy tálban készítjük a kimchit, amit egy tányérral takarunk le a hűtőben, így nincs robbanásveszély, de illatok viszont igen. Valamit valamiért. :o/
Egyéb kihagyhatatlan koreai specialitás a listámon? Minden, amit ott ettem. :o)
[Nem vagyok húsevő, de a párom a menzán evett koreai gulyást. Azt mondta, mintha magyart enne. Rájöttem, minden nációnak megvan a saját gulyása. :o) ]
Mivel nem Finnországban élek, nekem a friss tengeri halak, herkentyűk és zöldségek okozták a legnagyobb mámort. Főleg nyersen. Tudom, nem rajongsz a halakért, de egyik-másik nyers finomság még neked is bejönne!
Viszont ha szereted a kimchit, akkor feltétlenül kóstold meg a kimchivel készült húsos egytálételt (kimchi-jjigae). És a koreai zöldekkel és más választható alapanyagokkal készült palacsinta (pajeon) is nagyon finom.
Amit itthon is szoktam készíteni az a bibimbap és a japchae. Az első egy agyagedényben készített rizsétel, a másik pedig egy wokos koreai tészta. Mindkettő az egyszerűségétől nagyszerű. Igaz, elég sokat kell pepecselni amíg az ember az összes alapanyagot előkészíti hozzá. De ez szinte minden távol-keleti kajáról elmondható. ;o)
A friss tengeri herkentyűkkel szemben, ami ott is drága, ez utóbbiak a mindennapi étkezés részei. Finomak és laktatóak.
Most ennyi jutott az eszembe.
Attilajukkaja 2017.07.25 12:06:53
@Tourmand:
" kimcshi ccsigét a cikkben is említettem"
Bocsi. :o)

"A tengeri uborkát meg élő polipot meghagyom Oh Dae-sunak meg a többi turistának."
Élő állatot én elvi megfontolások alapján nem eszem, de a tengeri uborka tényleg nagyon finom. Nagyon drága ínyencség. és kevés helyen kapható. Talán azért szeretem, mert gyermekkoromban kóstoltam először (édesapám T-Keleten dolgozott).

"Nem tudom ki lehetett az első ember aki meglátta ezeket, és úgy döntött, hogy megkóstolja."
:o)))) Jogos a kérdés. Ugyanez vonatkozik a tormára, a chilire és a mustármagra is. Ki volt az, aki ezeket megkóstolta, majd égő szájjal az kiabálta, hogy "nekem ez kell!!!".

De úgy látom, te sokkal otthonosabban mozogsz a koreai konyhában, mint én. Nagyon irigyellek azért, hogy ennyit utazol. Bevallom, fiatalkoromban én is ezt tettem és soha nem bántam meg, hogy ilyesmire "pazaroltam" a külföldön megkeresett pénzemet.
Őszintén? A koreai konyhából nekem nem csak az ételek és az ízek jöttek le, hanem az emberek is, akik megvendégeltek minket. Amikor először mentem ki, azt hittem, hogy valami fanatikus és militarista nép közé kerülök, de nagy volt a meglepetésem. Az emberek nyitottak és nagyon kedvesek voltak. Vidéken is, ahol nem is értettük egymás szavát. :o)
Mindenki nagyon segítőkész és kedves volt. Szerintem már csak ezért is ízlett annyira minden. :o)
Ha írsz az ottani élményeidről, azt mindenképp elolvasom.

Még egy anekdota. Mi nagyon szeretjük a csípőset, a koreaiak pedig hozzászoktak ahhoz, hogy a nagyorrúak (így neveznek ott minket) nem bírják az erőset. Kíváncsian várták a reakciónkat, amikor egy csípős ételt szolgáltak fel nekünk. Arcizmunk sem rebbent, miután a párom elővette a mindig nála levő habanero őrleményt, és szó nélkül megszórta vele a kaját.
Onnantól kezdve kicsit több tisztelettel viseltettek irántunk, ... vagy csak igy képzeltem. :o)

A koreai kaja csípős, de egyáltalán nem minden ételük. A munkahelyi menzán sem volt minden az. Ebből tudom, mert én egyedüli külföldiként a munkahelyemen a koreai menzán étkeztem. Nem én voltam az egyedüli külföldi, de az oroszok, indiaiak és kínaiak inkább máshol ettek. Pedig nagyon jó volt a kaja. Sokkal jobb, mint az itthoni menzákon.
Attilajukkaja 2017.07.26 09:16:50
@Tourmand:
Nem mondom, a tengeri uborkának tényleg furcsa a kinézete. :o))) Ennél visszataszítóbb kinézetű állatokat is simán megkóstoltam, a rovarokról nem is beszélve.
s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/c1/c2/f0/c1c2f094eabe3813c09b650ff47818b2.jpg
A lényeg, hogy jó az ízük, mert megtisztítva gyakorlatilag csak izomzatból állnak, ahogy a magyar éti csigák is. A béka sem egy szép állat, de az is finom. Van, akinek a disznó tűnik visszataszítónak, főleg egy jó dagonyázás után. :o) Minden az agyban dől el.

"legalább egy féldisznót hajtogattak mindig bele"
:o))))
Örülök, hogy voltak ilyen tapasztalataid. Úgy hiszem, az olyanokat, akik hasonló módon "nőttek" fel soha nem tudnak a multikultival riogatni. Én a fél életemet valahol külföldön éltem le.

"Együtt szoktunk sóhajtozni a Facebookja fölött, hogy éppen mit esznek nála az otthoniak."
Igyekezz fenntartani ezeket a kapcsolatokat, mert nálam lassan elhaltak. Egy darabig bírtam, ... aztán valahogy nem. Ezt részben az itthoni létnek tudom be, de lehet, hogy csak megöregedtem. :o/
A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a közelmúltban vádat emelt azokkal a „Liget Budapest Projekt” építése ellen tiltakozókkal szemben, akik még 2016. július 6. napján a délutáni órákban kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsítottak a Hungexpo területén megkezdett építési…..
Attilajukkaja 2017.07.19 08:09:57
@Janossz:
"Az egyik Agent Provocateur, a másik Consuela No No."
:o))))
Attilajukkaja 2017.07.19 12:15:39
@Mr. Cobb:
"A cocializmusban az ilyet elvitték. Nem is volt az annyira rossz"
Ne aggódj! Orbán már bőszen építi vissza a Kádár rendszert.

@apro_marosan_petergabor:
"Zöld hályog van a szemén."
Az mennyivel rosszabb a narancssárgánál? A zöld hályog amúgy kezelhető, vannak rá gyógyszerek. Én a narancsra is tudnék javasolni néhányat!
Attilajukkaja 2017.07.26 08:55:58
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes:
"Városliget köszöni jól van, épül és szépül."
Az jó lenne! De eddig még csak rombolást, pusztítást láttunk. A rombolásért mondjuk nem kár, de a fák kivágása komoly gond. A Városliget egyelőre egyre rosszabbul van.
Ritkán értekezünk politikusok öltözékéről, de egyszerűen nem tudunk elmenni szó nélkül Orbán Viktor Tusnádfürdőn viselt libafoszöld színű inge mellett. Eddig az Orbán-kockás ing volt a nyerő a miniszterelnöknél, olykor átcsapott egyszínű narancsosba, ahogy egy rendes fideszestől elvárható, ám most…..
Attilajukkaja 2017.07.25 15:45:32
@teéjesenmindegy:
"A kérdés nem lehet szánalmas. Az egy kérdés.
A válaszod meg szánalmas."
A válasz meg egy válasz. A logikád szerint az sem lehet szánalmas, mert csak egy válasz. :o)))))

@postumus mumus:
"Kéne valamire hasznosítani, hogy ne vesszen kárba eme nemes nedű."
A nagy kérdés, hogy nemes-e a nedű vagy csak egy ócska szar! ;o)

@J.R. Ewing:
"Azért volt rajta ilyen ing, hogy aki a mondandóját nem értette, az a barom tudjon miről írni."
Kár, hogy nem volt mondandója.
Attilajukkaja 2017.07.26 08:52:14
@csentecsa:
"Heller néni topjáról vajon volt poszt ezen a szennyblogon?"
Még nem. Mivel téged ennyire izgat az ő topja, igazán írhatnál róla!

"Ha egy roma származású embert vajdázol, az rasszizmus . Sajnálom de ez van. "
Nem az, mert náluk még vannak vajdák. Sajnálom, de ez van!
Mióta az emberiség földművelésre adta a fejét, arra törekszünk, hogy minél táplálóbb és finomabb élelmiszereket termesszünk. Az elmúlt évszázadokban a háziasítás eredményeképp a vadon termő zöldségek, gyümölcsök és gabonafélék hatalmas változáson mentek keresztül.…..
Attilajukkaja 2017.07.24 18:46:22
@mpl:
A nemesítés egy természetes úton való módosítás, ahol a nemesítő nem tudja, pontosan milyen géneket is módosít. Ha sikerrel jár, a nemesített alany életképes és ártalmatlan lesz. Az eredmény tesztelése általában hosszú éveket vesz igénybe.
A génmódosított nővényeknél molekuláris biológia műveletekkel, konkrét génekbe avatkoznak bele, ami remélhetőleg nem lesz hatással a többi gén működésére. A folyamat sokkal gyorsabb és néha komoly mellékhatásai vannak.
Attilajukkaja 2017.07.24 18:49:09
@Gyűrött Papír:
" honnan a rákból gondolták/tudták, hogy nemesítés után hogy fog kinézni és hogy jobb lesz a kukorica!?"
:o))) Szerintem nem tudták. Azért tartott ilyen sokáig, mert csak a véletlenek sorozata eredményezte a "nemesítést".
Attilajukkaja 2017.07.24 19:06:11
@mpl:
"amire te gondolsz, az a génsebészet."
Pontosan! Örülök, hogy megértetted a különbséget.
Igazán sajnálatos dolog, hogy Magyarországon a FIDESZ-KDNP úgy képzeli el a kormányzást, hogy teljesen mindegy a tevékenysége, a lényeg az, hogy mit tudnak az emberek fejébe szlogenként beültetni. Pszichológiai tény, hogy ha egy hazugságot gyakran ismételnek meg, akkor a az ember elfogadja…..
Attilajukkaja 2017.07.24 10:38:25
@RichárdFekete:
Már majdnem jó. :o)
Ha csak az elmúlt pár hétről beszélnénk. De akkor ezzel nem értek egyet: "Az elmúlt pár hétben a magyar politikai élet főszereplői a plakátok voltak."
Nem, nem csak az elmúlt pár hétben. De nem kekeckedek, mert értem, mit akarsz mondani. :o)
Attilajukkaja 2017.07.24 18:51:42
@RichárdFekete:
Igggen! :o)
Mozgássérülten születtem. Fiatal szülők első gyermekeként, így mai eszemmel el tudom már képzelni, mit élhettek át a majdnem gyerekkorú szüleim. 3 éves voltam, amikor egy nem fogyatékos testvérem született. Remek családot kaptam Istentől, akiknek köszönhetően lettem az, aki vagyok. Nem érzem…..
Attilajukkaja 2017.07.21 12:47:50
@Éhesló:
Nézd meg azt, amit te linkeltél be nekem.
Attilajukkaja 2017.07.21 14:33:07
@Éhesló:
"Számomra ez azt jelenti, hogy a lakosság elenyésző része bízik meg bennük és hiszi el nekik"
A baj, hogy a Fideszben sem bíznak. Máskülönben nem lenne ilyen alacsony a támogatottságuk. Vedd észre, az emberek lassan SENKIBEN sem bíznak.
A matek semmibevétele pedig nem olyan nagy erény, mint gondolod.
Attilajukkaja 2017.07.24 18:13:53
@zizicukor:
"Mit szólna egy olyan cikkhez, amiben a nővérek írnának arról, hogy 16 óra éhezés, hogy ne okozzanak kellemetlenséget a betegeknek"
Nagy különbség. A nővérnek ugyanis VAN választási lehetősége.
Nagyot megy az Interneten a fenti videó. Csak éppen egyetlen egy dologról feledkezik meg mindenki: A probléma nem egyedi. És várható volt, és sajnos az a várható, hogy még több lesz. Még több lesz, hiszen nem ok nélkül történt ez. ..
Attilajukkaja 2017.07.24 16:10:10
Attilajukkaja 2017.07.24 16:33:34
@Proud Mary:
Igazak az Origo EGYES állításai.

@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes:
"Szóval ez még rokon irányú pártok között is megesik."
Igaz. Az is undorító.
Erről előtted én is belinkeltem már Sixx legutóbbi posztját. Lásd 16:10:10.-nél.
Attilajukkaja 2017.07.24 18:11:37
@Proud Mary:
"hazudtak fegyőrék, pukkancskodtak, majd lebuktak a hazugságukkal. ez a lényeg. te meg ennek tapsikolsz."
Kik azok a fegyőrék?
„Vannak nagyszerűbb, pompásabb, elragadóbb látványok Erdély tájai közt, de oly magasztos alig lehet több, mint a Szent Anna tava.” /Jókai Mór/..
Attilajukkaja 2017.07.24 13:42:56
Két hónapja azt olvastam, hogy meg akarják tiltani a Szent Anna tóban való fürdőzést. Ezek szerint ez nem történt meg.
inforadio.hu/kulfold/2017/05/24/naptejben_uszik_a_szent_anna_to_-_kitiltanak_a_furdozoket/

("Az egész Román pályán épp cserélik a síneket" Én kis r-rel írnám a román pályát, a hazafelé szót pedig egyben. Amúgy nem látok durva helyesírási hibákat, csak néhány elgépelést, mint pl. "J Értem én, hogy minden a pénzről szól". Egyáltalán nem vészes!)

Szépek a képek! :o)
Attilajukkaja 2017.07.24 16:05:30
@LouiPhoto:
Látom, majdnem mindent javítottál, amit megjegyeztem. Örülök neki. :o)
Én élveztem az írásodat!
Attilajukkaja 2017.07.24 16:12:12
@LouiPhoto:
:o)))
Keverjük bele egy kicsit a papucsot is a dologba és máris sokkal nehezebb kérdés előtt állunk, mint azt gondolnánk. Oké, épeszű ember zoknival nem veszi fel a szandált, de mivel igen? És hova? Mikor? ..
Attilajukkaja 2017.07.10 20:13:25
@geegee:
"semmi baj sincs vele, heteróknak se"
Neked mindenről ugyanaz az egy dolog jut eszedbe?
Attilajukkaja 2017.07.11 08:35:30
@geegee:
"Őrájuk próbáltam reflektálni bújtatottan."
Ja, az más! :o)
Attilajukkaja 2017.07.23 01:58:57
@Prognozuoti Blasio:
"Ez a különbség köztük kedves büdös bogár!"
Ez igen! Lehidaltam a felsőbbrendűségedtől, kedves illatos Nagylábújj! :o))))
Hunvald-blog 128. Büszke magyarok 2017.07.22 20:00:55
Tusványos, ma: Hátulról, a hajánál fogva rángattak a földre egy Orbán ellen tiltakozó fiatal nőt. Orbán Viktort akarta kifütyülni, de szinte azonnal leteperték. Hajánál fogva. Egy idősebb férfi még belerúgott, majd a kezét kicsavarva biztonsági őrök vezették el a tömegből. Szégyellni való,…..
Attilajukkaja 2017.07.23 01:15:56
@Pop40:
"De, én támogatom. Ezekkel máshogy nem működik."
Nem hiszem. De nem kell mindenben egyetértenünk. Én az árkok betemetését indítványozom azzal, akikkel érdemes.

"Ez a horda bármit megenged magának, de ha rájuk csak csúnyán néz valaki, már visítanak."
A "horda" manipulálva van. Ebből könnyen ki lehet rángatni egy csomó embert, ha nem a Habony uralja a médiát és az emberek agyát.

"Nézd csak meg a gyáva gazdájukat, ugyanaz nagyban, volt honnan tanulniuk: az is beleköt mindenkibe, de mikor erővel orrbavágják, azonnal visszavonul."
Azért nem mindenki annyira beteg és hataloméhes, mint az Orbán!
Attilajukkaja 2017.07.23 01:24:23
@Cuhavidéki:
"egy rendezvėny megzavaróját a rendezők udvariasan tessėkeljėk csak ki."
Erről van szó! :o) De hát ez csak egy normális országban természetes.
Attilajukkaja 2017.07.23 01:46:48
@Pop40:
"Akkor te elnézőbb vagy velük, mint én."
Muszáj. Különben sohasem leszünk újra egy nemzet, amit Orbánc robbantott ketté egy nagyon cinikus NER-rel.

"Nálam a hülyét nem menti fel önmagában az a tény, hogy hülye."
Mert nem is hülye, csak megvezették.

"én se pofázok bele kívülállóként, hogy ki vezesse a marosvásárhelyieket vagy a csíkszeredaiakat."
Jól teszed.

"csak amíg pátyolgatod őket, addig maradnak, lesz Habony-média, és manipuláció."
Ezen változtatni kell, ez nem kérdés.

"Ördögi kör, saját farkába harapó kígyó, ha nem szakítod meg a láncot, nem lesz változás."
Pontosan. :o)
És nekik nem lesz hozzá elég eszük vagy merszük. "Okos enged" - mondták nekem gyerekkoromban. Persze ezt is okosan kell csinálni. Büntetni csak azokat kell, akik nem megfélemlítésből, agymosásból álltak a Fidesz mellé, hanem élvezetből.

"Más kérdés, hogy a hozzáállásod nagyon idealisztikusnak érzem."
A másik választás a polgárháború vagy ennek valamilyen "finomabb" változata. De ha tudss jobbat, akkor hallgatlak.

"Aki ennyire behülyíthető, az nem változik agysebésszé Habony agymosása után sem."
:o) Az emberek gondolkodása meglepően gyorsan tud változni. Én ezt tapasztalom. Tudod, a lé(t) határozza meg a tudatot!
A 100 napos tojás elkészítésére nem vállalkoznék, de a fogyasztására nagyon rég készültem már. Most erőt vettem magamon és megvettem. Elsőnek kicsit a történetéről pár gondolat, majd arról, ahogy nekem a kínaiak elmondták a boltban, hogyan kell fogyasztani. De már most leírom, hogy nem bántam…..
Attilajukkaja 2017.07.21 09:45:57
@Punxsutawney Mormota:
"Volt szerencsém hozzá, amikor még fiatal voltam és kellett a pénz."
Arra azért kíváncsi lennék, hogy 100 napos tojás evéssel hogyan lehet "meggazdagodni"!!! :o)))
Attilajukkaja 2017.07.21 11:03:41
@Punxsutawney Mormota:
"Klasszikus fogadásos eset volt"
Ez jó! :o)))

"Nem mondtam, hogy meggazdagodtam"
Ha észrevetted, én is idézőjelbe tettem a meggazdagodtam szót.
Az az állítólagos kajamérgezés pedig etanolmérgezés lehetett. ;o)
Attilajukkaja 2017.07.22 10:36:17
@Punxsutawney Mormota:
Értem és a világért sem erőltetném, hogy olyat egyél, ami nem ízlik. Van, amit én sem szeretek.
De azért kíváncsi lennék arra, ha még egyszer megkóstolnád a 100 napos tojást, ugyanaz lenne-e a reakciód. Persze csak elvi síkon mondom, és persze alkohol nélkül. Kit tudja? Lehet, hogy a távol-keletiek nagy része azért nem bírja az alkoholt, mert nem kompatibilis a 100 napos tojással? :o))))
Egy 18 éves srác ismerte fel először a BKK által frissen bevezetett jegyrendszer hibáit és jelezte is a BKK-nak. Cserébe feljelentették, a rendőrség éjjel ment érte. Tüntetés szerveződik mellette és a T Systems és a BKK FB oldala tele lett kritikus kommentekkel. Közben a bkk.hu elérhetetlenné vált...
Attilajukkaja 2017.07.21 18:17:58
@Jankove:
"a "kölyök" törvénysértést követett el, ugyanis senki nem kérte fel erre a tevékenységre"
Attól még nem törvényellenes, ha egy bárki által elérhető adatot lemásolsz. Mindaddig, amíg azt nem használod fel nyerészkedés céljából.
Attilajukkaja 2017.07.21 19:12:41
@morph on deer:
"Hogy te milyen válogatós vagy!
Miért, milyen színt szeretnél?"
Mindegy, csak Uber legyen! :o)

@Jankove:
"Nem írták hogyan hajtotta végre a dolgot."
Rádióban mondták.
Attilajukkaja 2017.07.21 20:35:08
@morph on deer:
"Über alles...! "
Jaj, csak az a taxi ne értem jöjjön!

"Meg "jobban teljesít", - miközben körülröhögjük a végén, mivel "erős" is, mint a Pista, valamint "büszke" mint az a másik Pista volt állítólag Jézus nevenapján"
Itt most megfogtál. Na nem az erős Pistával, ami egy sóban oldott só, némi paprikával, hanem a büszke Pistával. Mikor is van Jézus névnapja?
A kormány talált egy ellenséget, akivel kitapétázhatta az országot. A földkerekség 33. leggazdagabb emberét, akinek a vagyona, 25,2 milliárd dollár a tavaly 120 milliárd dollárnyi magyar nemzeti össztermék ötödrészével ér fel. A sors iróniája, hogy a Soros György elleni kampánnyal Orbán Viktor nem…..
Attilajukkaja 2017.07.21 18:20:51
@6.Lenin:
"Jó szakember."
A politikában hiába jó szakember valaki, ha emberként egy erkölcstelen tolvaj, és ezzel rengeteg kárt okoz az országának.
Attilajukkaja 2017.07.21 19:16:36
@6.Lenin:
"Mi ebben az újdonság?"
Sajnálom, ha újdonságra vágytál és azt itt kerested. Abban, hogy Orbán egy erkölcstelen tolvaj, nincs SEMMI újdonság. Bocsi a csalódásért!
Attilajukkaja 2017.07.21 20:29:20
@6.Lenin:
"Mázlid van, hogy diktatúrában mondsz egy hivatalban lévő me-ről ilyen véleményt."
Nem tudtam, hogy diktatúrában élek. Szerintem csak egy elborult agyú autokráciáról van nálunk szó. De igazad van, a fekete autó már elkezdett cirkálni éjjelente az utcákon. Van mitől félnem!

"Mellesleg, gratula, jól láttad meg benne a lehetőséget (magas labda)"
Bocsi, de már ismerhetsz engem. Tudhatod, mire számíthatsz. :o)
(A magas labdát tényleg nem tudtam kihagyni. Tudom, ... nem volt túl elegáns dolog.)
Heti bűnbeesés Karfiol pizza 2017.07.17 23:11:10
Tényleg lehet karfiolból pizzát készíteni és a legjobb az egészben, az hogy tényleg finom :)Nem nagy ördöngőség, lehet minden majd karfiol darabkás lesz a konyhádban, de a végén amikor a gyerekek közlik, hogy ez tuti nem karfiolból van és ne vicceljek már, akkor érzed, hogy jól dolgoztál :) A recept…..
Attilajukkaja 2017.07.19 14:58:08
Attilajukkaja 2017.07.20 13:23:08
@N.di:
Én pedig blogozine (Szabina) blogján akadtam rá először. Minél többen leírják, annál jobb! Akik csak minimális mennyiségű gyorsan lebomló szénhidrátot ehetnek (és nem csak fogyókúrázok, hanem pl. cukorbetegek, inzulin rezisztensek), azoknak ez egy ideális recept. :o)
Attilajukkaja 2017.07.20 21:24:12
@#Annipanni#:
Jól teszed! :o)
Amúgy én nem reszelem a karfiolt, hanem aprítógépbe dobom és seperc alatt kész van. Ráadásul nem szóródnak szét a konyhában a karfiol morzsák.
A lovagkereszttel kitüntetett kormánybarát publicista ismét elemében volt, hazai katolikus egyházi vezetők nem terveznek reagálni...
Attilajukkaja 2017.07.19 11:46:34
@Galamb Dorina:
@albibacsi:
"megosztottak a hívők is bevándorlás kérdésének megítélésében"
Ez az egyházakat soha nem zavarta abban, hogy világos álláspontot alakítsanak ki egyes kérdésekben.
Albibacsinak abban viszont igaza van, hogy meg tudtak hunyászkodni minden rendszerben, ha a saját anyagi érdekeik úgy kívánták.
Attilajukkaja 2017.07.19 11:47:12
@barnan:
Tisztelem a kereszténységet és a tanításait is, még úgy is, hogy a tízparancsolatból soha nem engedelmeskednék az első háromnak, mert nem vagyok istenhívő. Na jó, a másodikkal sem élnék soha vissza. :o)
Tisztelem a keresztényeket is, aki valóban betartják a parancsolatokat, mindaddig, amíg nem jönnek valami ilyesmivel:

"A kereszténynek küldetése van, lámpásnak kell lennie, meg kell mutatnia a világnak, hogy mit, mennyivel többet kínál Jézus mint mások"

A fanatikus vallásosokkal - akár muzulmánok, zsidók vagy keresztények - az a bajom, hogy mind azt hiszik, ők jobbak és többek, mint mások. És ahogy mondják, még ezzel sem lenne bajom, ha a négy fal között tennék mindezt. Jézus csak annak kínál többet, mint mások, aki abszolút hisz benne és a tanításai alapján él. Mert csak annak jelent megváltást. És valljuk be, ilyen ember nem sok létezhet a földön.

Egyetértek Ferenc pápával a "a befogadásra nyitott szív" fontosságával. Véleményem szerint a pápa nem csak bölcs, de bátor ember is. Az is igaz, hogy aki nem tud másként segíteni a bajba jutott embertársán, az legalább imádkozhatna érte. De a Vatikán és a magyar emberek jó része ennél kicsit többre is képes lenne. Nem gondolod?
Attilajukkaja 2017.07.20 17:14:35
@Galamb Dorina:
"Biztos vannak ilyen egyházi vezetők is, de az egyházban nem ez a lényeg"
Persze, hogy nem ez a lényeg, de ha a túlélésükről van szó, akkor simán beadják a derekukat. A másik opció, hogy kiközösítik őket vagy emigrálniuk kell.
Ráadásul előre. És igaza lett...
Attilajukkaja 2017.07.17 21:00:36
@David Carradine:
"A f*szom sem röhög ezen a sz*ron. "
Köszönjük, Emese!
Attilajukkaja 2017.07.18 10:47:25
@Helga Beauty Salon:
"egyszerű halandót inkább elszomorít mint szórakoztat"
Az olyan egyszerűeket, mint egy faék! :o)))
www.youtube.com/watch?v=eJrvwv0F9dI
Attilajukkaja 2017.07.19 12:08:00
@David Carradine:
"ne az én hibámként ródd fel, inkább nézz a tükörbe"
Imádom az ilyen nagyképű "alázatot". Mintha a humorérzék valami abszolút dolog lenne és te tudnád, mi az igazi.
Aki a Móricka vicceket vagy a Hatsek és Sajót nem értékeli, az a magyar lelket nem ismeri.
Szerintem. :o)
Aki eddig nem értesült róla, július 7-én volt a csokoládé napja. Az alkalmat megragadva számolt be a La Repubblica arról, hogy a L’Aquilai egyetem kutatói megerősítették: a közkedvelt édesség javítja a kognitív képességeinket a flavonoidok idegvédő hatására. A csokoládét a köztudat azonban inkább a…..