Attilajukkaja

Attilajukkaja

Aktivitások

A fickó fakanállal Ribeye steak kelbimbós-vajas krumplipürével, pirított gombával és vörösboros szósszal 2016.01.20 23:10:37

Ez tipikusan egy olyan egyszerű étel, ami csakis kiváló hozzávalókból készítve az igazi. A rusztikus tálaláshoz az elkészült húst szeleteld fel, majd Jamie Oliver-t megszégyenítő lazasággal csapj ki a tányérra némi krumplipürét, szórd meg pirított gombával, nyomkodd bele a húst és csorgasd rá a jó…..

Attilajukkaja 2016.01.27 10:16:40
@A fickó:
Szerintem Magyarorszagon mar nagyon regota lehet kapni ilyen keszuleket, csak nem igy hivjak, hanem vizfurdo termosztatnak. Laborokban evtizedek ota hasznaljak.
Csak tetszolegesen kerestem ra egy ilyenre a neten:
www.aquaterra.hu/hu/vizfurdok/1001-termosztatikus-vizfurdo.html
Attilajukkaja 2016.01.28 16:59:41
@A fickó:
Nem akartam vitakozni veled, csak jeleztem a tenyeket. Amugy ezek a termosztatok egyaltalan nem olyan ormotlanok vagy rondak, es nem is dragabbak, mint a konyhai szuvidalok. A mellekelt kep csak egy illusztracio volt, bizonyara nem a legujabb tipusrol. A legelso szuvidalok sem voltak kisebbek. Sot! De senkit nem beszelnek ra semmire. Egyaltalan nem ez volt a szandekom.
Erdekes volt olvasnom a vitadat PETIMEGMONDJA c. nickkel, de mivel nem vagyok elelmiszeri mikrobiologus, ezert nem tudom eldonteni, melyikotoknek van igaza a homersekletek szempontjabol. De az tuti, hogy bizonyos korokozok, bakteriumok (kozottuk a bacillusok is) vigan el vannak es szaporodnak mindket homersekleten. :o)
De mielott meg megorrolnal ram, jelzem, hogy nekem szimpatikus ez a sous-vide technika es nagyon is megvan a helye a konyhaban. Szivesen kiprobalnam magam is!
PETIMEGMONDJA stilusa pedig ne idegesitsen fel. Lehet, hogy egy nagyon okos es kifinomult ember, de a vitakulturaja egyenlo a nullaval. :o) Az alazatot pedig meg hirbol sem ismeri! Sajnalom, mert amugy nagyon erdekeseket irt.
Attilajukkaja 2016.01.30 20:36:13
@A fickó:
Az en Amerikaban elo ismeroseimnek sajnos nem mindenkinek van ilyen keszuleke. Sot, van aki nem is foz. Mert minek? :o)
Viccet felreteve, az en konyhamban megvan a helye a kuktanak es meg lenne a helye egy ilyen szuvidalo keszuleknek is. A konfiltalas technikajahoz is kezdunk visszaterni, vagyis az alacsony homersekleten valo fozesben sok a fantazia.
Mivel a szuvidalasrol mar eleg sok tapasztalat gyult ossze, ezert en nem aggodom a korokozok szaporodasa miatt.
Picit OFF-nak tuik, de tegnap feltettem a radiatorra egy ket literes uvegben kovaszolni egy keves kaposztat. Picit aggodom, mert nem mertem ki a so mennyiseget, csak ugy erzesre tettem bele. Naponta tobbszor is ranezek, nehogy a rothadas jeleit fedezzem fel az uvegben, nehogy megbuggyanjon. Ezekkel a bakteriumokkal es gombakkal nem szabad viccelni! De nagyanyam es anyukam sem mericskelte a sot vagy a homersekletet. Egyszeruen azt a receptet hasznaltak, amelyek masoknak mar bevaltak.
Ha jol ertem, te is ezt teszed. Ezert nem mennek be PETIMEGMONDJA zavaros utcajaba, es nem vitaznek vele egy jol es alaposan kiprobalt, alkalmazott konyhai technikarol. Mert minek? :o) Nem a te dolgod.
Koszonom mindkettotoknek az ertekes infokat, es majd jelzem, hogyan sikerult a kovaszos kaposztam.
Beardcity Miért egészséges a szakáll? Mondunk egyből 5 érvet. 2016.01.26 09:05:16

Az tény, hogy az összes szakállat viselő, magára igényes ember tisztában van vele, hogy a szakálluk király. Ha egyszer eldöntötted, hogy szakállat növesztesz és megfelelően ápolod is, akkor már része lesz a stílusodnak, személyiségednek. Amellett, hogy jól néz ki, és mágnesként vonzza a nőket, a…..

Attilajukkaja 2016.01.29 12:23:12
Gondolom, a ferfiaknal a szakall olyan, mint a him oroszlanoknal a soreny: a magas tesztoszteron szint egyik ismerve, a ferfiassag es ero jelkepe. Van, akinek nagyon jol all. Szemelyisege valogatja.
RozéKacsa Itt a farsang áll a bál... 2016.01.26 09:15:39

Szeretem a gasztronómiai vonatkozású néphagyományokat. Annak ellenére, hogy alapvetően a változatosság híve vagyok és nem néhány ételből álló repertoárom van, mégis kifejezetten szeretem, amikor ugyanazt csináljuk bizonyos időszakokban. Újévkor malacot és lencsét enni, farsangkor fánkot sütni,…..

Attilajukkaja 2016.01.27 10:41:33
En eddig csak kovaszos tesztabol sutottem fankot. Vajon azzal is mukodne ez a turos valtozat?
Attilajukkaja 2016.01.27 10:42:27
Bocsanat. Elesztos tesztara gondoltam. :o)
Attilajukkaja 2016.01.27 19:54:55
Rendben. Es koszi a gyors valaszt!
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz