Attilajukkaja

Attilajukkaja

Aktivitások

Hobbiszakács Rovar az étlapon 2014.09.17 07:28:31

A rovarevés rejtelmeibe bevezető Insect cookbook-ra a legnagyobb választékot kínáló stockholmi könyvesbolt, a Hedengrens gasztronómiai művek számára fenntartott részlegén bukkantam. A bevezetőből megtudtam, hogy felmérések és jóslatok szerint 2050-re kétszer annyi proteinben…..

Attilajukkaja 2014.09.30 11:33:47
@Mormogi Papa:
:o)
Egyszer Jamie Oliver tartott egy bemutatot gyerekeknek, hogy milyen termeszetes anyagok vannak a boltban kaphato fagyikban. Mindenkinek kiosztott egy nagy kehely fagyit, es mikozben azt majszoltak, Jamie elkezdett belerakosgatni egy ugyanolyan kehelybe e'lo" bogarakat (termeszetes szinezek forrasa), emberi hajat (L-cisztein forrasa), hamut (stabilizalo forrasa) stb. A gyerekek egyre kevesebb lelkesedessel ettek a fagyit, mikor megtudtak, mi minden van benne. Pedig ezek mind termeszetes anyagok! :o)))

@fiam:
A menzakonyha az menzakonyha, es per definicio az a tulajdonsaga, hogy vagy szaraz, vagy izetlen, vagy keves, vagy telenyomjak olyan izfokozokkal, mint so vagy cukor. Nalunk egy idoben meg a tokfozelekbe is cukrot raktak. Brrr! Erdekes, dolgoztam kulfoldon, ahol meg a menzakonyha is finom volt, de ott a munkahely rendesen megtamogatta a konyhat. Sot! Itt Budapesten a szomszedunkban van az Ericsson kutato es fejeleszto intezete, amelynek a menzajara kulsosok is bemehetnek. Az kicsit dragabb, de nagyon szinvonalas. A sajat dolgozoiknak pedig kedvezmenyt adnak. Dehat azok gazdag oligarchak, megengedhetik maguknak, hogy kedvezzenek a dolgozoiknak!
Attilajukkaja 2014.09.30 11:47:43
@fiam:
Ja, me'g ez.
"a magyar foci manapság van olyan ártalmas, mint némely ízfokozó vagy még inkább... "
Szerintem se a foci, sem az izfokozok nem artalmasak, ha esszel, szabalyszeruen kezelik, hasznaljak oket. ;o)
Mindkettovel csak az a baj szamomra, hogy mar szinte mindenhol elveszett az eredeti funkciojuk, es a profittermeles eszkozeve valtak.
Na jo, a magyar foci "ujrateremtoinek" meg ido kell ahhoz, hogy megertsek, a profit nem jon ingyen, es hogy nem a stadionokkal kell kezdeni. Attol, hogy egy enekes egy szebb, nagyobb operahazban lep fel, meg nem fogja jobban enekelni a Toscat!
Attilajukkaja 2014.09.30 17:29:13
@Mormogi Papa:
Azt hiszem teljesen egyetertunk. :o)
Ha nem lettek volna olyan kivalo zeneszeink es enekeseink, akkor hiaba epitettuk volna fel annak idejen azt a gyonyoru operahazunkat, amely gyakorlatilag egy ekszerdoboz. Kicsi, de gyonyoru, es olyan jo odamenni!!!! Nem vagyok opera rajongo, de mar apro gyerekkoromban imadtam a balettet (mint minden kislany). Csak nalam ez a mai napig nem mult el. Rengeteg szep elmenyem volt az Andrassy uti Operaban. Rona Viktor, Lakatos Gabriella, Kevehazy Gabor, stb. Ha tehetem, ma is elviszem a kulfoldi vendegeimet az Operaba es/vagy a Budai Vigadoba, ahol a Magyar Nepi Egyuttes musorat nezhetik meg. Mindketto fenomenalis!

A foci ma mar nem egy sport, hanem egy biznisz. Sportszakemberek is kellenek hozza, de foleg sport kozgazdaszok. Az otvenes evek lelkes labdarugasanak ideje mar elmult. De ez most nem reszleteznem...
Hobbiszakács Kitalálós poszt: Embertorony építés 2014.09.22 08:12:00

    ..

Attilajukkaja 2014.09.22 15:03:42
Capuiera.
Attilajukkaja 2014.09.22 15:05:15
Sved capuiera.
Hobbiszakács Képriport egy pártbuliról 2014.09.15 11:57:51

..

Attilajukkaja 2014.09.15 15:33:46
Partbuli?
Jo neked, hogy ilyesmi meg fel tud izgatni!

Amugy voltak finom falatok?
Attilajukkaja 2014.09.17 16:56:10
@Hobbiszakács:
" A menű okozta a legnagyobb csalódást, szóra sem lehet méltatni. "
Igaz,l a politikanak semmi koze nem kellene, hogy legyen a gyomorhoz.
Nalunk picit mas a helyzet, mert a szavazok altalaban ures gyomorral es zsebbel mennek el szavazni. Foleg, ha megfenyegetik oket.
(Pl. a kozmunkasokat vagy a ciganyokat.)
Attilajukkaja 2014.09.17 18:44:47
@Hobbiszakács:
Erdekes erveket hozol fel a krumplisalata mellett/ellen! :o))
En nagyon szeretem a jo krumpli salit. Nalunk otthon ket fajtaja van: hagymas-ecetes vagy majonezes. Mind a kettot el lehet szarul kesziteni, de csak akkor, ha kisporolsz belole valami alapanyagot. En raadasul kiflikrumplibol csinalom. Nalatok van ilyesmi?
Ha az ellenfelnek keszitenem, egy kis ricinust is kevernek hozza (he-he!), de a sajat embereimmel biztosan nem szurnek ki!
Jo lenne, ha vegre irnal valami receptet is. Pl. milyen egy sved partvalaszto krumpli- vagy zoldsegsalata?

"nem lehet következmény nélkül zsebrevágni "
Ezen jot kacagtam!!!!! :o)))))
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz