Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neovok

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
jozsef_janka Könyvecskék 2012.08.27 21:37:39
A könyv jó dolog. A könyv a műveltség alapja. A könyvek azok, melyek tanítanak, szórakoztatnak, kikapcsolódást nyújtanak vagy éppen segítséget. Ezer és egy jellemzőt lehetne mondani, de nekem egy jut mindig az eszembe, ha arra a két egyforma, kézzel írott könyvre nézek a…..
A történetet ott hagytam abba, hogy főszereplőnk eltemette nevét és személyiségét. A gyász, új utat és látásmódot adott neki. Neve immáron három betűből állt „Neo.”, mely magyarul „újat” jelent. Végzett az általános iskolával és nevéhez hűn egy új élet felé…..
"Az alkohol egyike az emberiség által leggyakrabban használt pszichoaktív drogoknak. Az alkoholfogyasztás szokása az emberi civilizáció kezdetei óta majd minden kultúrában megtalálható. Egyes kutatók szerint már a kőkorszaki emberiség is fogyasztott alkoholtartalmú italokat..."…..
jozsef_janka 1 verses bejegyzés 2012.08.02 22:39:35
 Mielőtt elfelejteném Kapd föl a fejem, mielőtt elfelejtenémTompán hallak mégMost minden zavaros úgy, mint egy álomképEgy felhő köröz fölöttem és az ernyőm éppteli lukakkal régMint egy fényes csillagot az égÚgy rugdal elédÚgy rúg le eléd Hangod hallom, a szívem…..
Mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogy a szerelmet hogyan is lehetne kézzel fogható magyarázattal szavakba önteni. Mihez lehet hasonlítani, mihez lehet ugyan társítani ezt a gyönyörű érzelmi szimfóniát? Mindannyian életünk során legalább egyszer már megtapasztaltuk az ízét,…..
jozsef_janka Angyal mesék 2012.02.26 23:04:00
Életünk során egyszer biztos hogy utolér mindannyiunkat egy olyan érzés, mely valamiféle késztetést, vágyat gerjeszt bennünk valaki iránt. Amikor úgy érezzük, hogy bárcsak mindig ott lenne karjainkban és soha sem kellene neki búcsút intenünk, mert szüntelenül ott van, velünk.…..
 Egy szomorú történettel és egy bohém, mély gondolatokat ölelő verssel hagytam abba a blog írást. Most egy kicsit más témába szeretnélek elrepíteni, mely sokkal színesebb. Nem szomorúságról, nem lelki válságról, hanem ön megvalósításról és az egyén céljainak…..
jozsef_janka A kék rózsa 2010.11.08 21:15:00
 Tudjátok, mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor azt hiszi, hogy most sikerülni fog! Amit elterveztél az most be fog teljesedni! Hát…előfodrult, hogy csak részben vagy egyáltalán nem az sül ki a dologból, amire számítasz! De nem ugorjunk ennyire előre. Csak szép…..
jozsef_janka Gombolj be utoljára 2011.08.29 20:39:00
Új történetem nincsen, de magamból egy gondolatsort kiadok nektek!       Nem kell nékem fegyver,hogy tudjam hol a helyem.Mert a sörben áztatott kezemmelegy bódult királyfivá lettem. Magam fölött uralkodom.Egy komló angyal vállamonvigyáz rám és…..
Megérett a pillanat arra, hogy elmeséljek egy történetet, melyet csupán pár ember hallott tőlem. Találkoztam egy olyan személlyel, ki a szerelmét elveszítette egy baleset által. Iszonyú belegondolni, milyen érzés is lehet. Mélyen átérzem a fájdalmát! A történet nagyon régi, de…..
Emlékszem, hogy ott álltam a hegynek legtetején… egyedül. Tekintetem pásztázta a messzeséget, lelkem messze vágyott. Oly erősen akartam kiszakadni a valóságból, hogy bármire képes lettem volna!Egy szebb s boldogabb világnak illatát lélegeztem be. Álmodom vagy valóság?…..
 „Vágyom, hogy vágyak rá”! Valahogy mindig így kezdődött nálam minden szerelmi kapcsolat. Mikor üresnek éreztem a percet, mi eltelik fölöttem, azt akartam, hogy legalább egy ragaszkodó gondolat eljuttasson ahhoz, ami kitölti bennem a felcsapongó ürességet.Az első…..
Életünk során különböző emberekkel találkozunk, hisz nincs két egyforma ember. Általában a látszatról ítélünk meg másokat! Ha sétálunk, mondjuk az utcán és meglátunk valakit, rögtön az előítéletein áldozatául esik az illető, legyen szimpatikus vagy épp ellenszenves.…..
jozsef_janka Az Unalomról... 2011.04.07 23:19:00
 Biztos átélted már az unalom szürke társaságát, amikor nem tudsz mit kezdeni magaddal. Próbálsz erőt gyűjteni a következő lépéshez, de érdektelenné válik még az is, hogy levegőt vegyél! Természetes dolog. Az Én kezemet lassan egy hónapja fogja ez a szindróma, de mellé…..
jozsef_janka Isten ajándéka 2011.03.26 23:42:00
 Tudod, van egy olyan mondás, hogy: Lehet valaki bármilyen ateista, vannak olyan pillanatok, amikor mégis egy felettünk állóhoz fordulunk segítségért! Pár hónapja átéltem ezt a pillanatot. Istenhez fohászkodtam és ígéretet tettem. Ő megadta nekem azt, amire vágyott szívem,…..
jozsef_janka Az utolsó napod 2011.02.15 14:49:00
Talán nem mondok újat azzal, hogy mindenki életében eljön egyszer az a pillanat, amikor meg kell ismerkednie a bánat gyászos fogalmával! Az élettel kézen fogva jár, és akarva vagy akaratlanul, de találkozunk vele. Mindenkinek mást és mást jelent. Engem is elért, és bizony……..
Régen verseket, majd később dalszövegeket írtam. Nem tudom miért, de az idő múlásával ez a hajlam kiveszett belőlem vagy csupán lusta voltam a gondolataimat papírra vetni. Általában akkor tudtam rímelő olvasnivalót alkotni, mikor lelkileg boldog voltam. Lehet hogy most is ez az…..
A SZIE-ABK a legnagyobb bulikról híres, a kollégistáink pedig nem ismertek határt, ha partyról van szó! Mikor elsős voltam, ez a mondat csengett a fülemben és be is bizonyították az intézmény hallgatói! Eszméletlen nagy bulikon vettem részt. Majd az évek folyamán egyre laposabb…..
jozsef_janka Mezítlábak 2010.12.10 21:35:00
 Mindenki mást néz meg egy emberen! Valaki a kézfejek formáját, a szem színét, van-e piercingje vagy tetkója, mennyire ápolt valakinek a haja! Épp a cipője márkáját vagy a fenekét vizslatod! Bennünk van a hajlam,hogy mindenkin egy bizonyos dolgot akarunk meglátni a legjobban.…..
Vannak olyan mondások, hogy: „Meglátni és megszeretni”, „Szerelem első látásra”! Voltál már úgy, hogy valakit egy pillanat alatt megszerettél? Van egyáltalán ilyen, hogy valakit a tömegben meglátsz, és egyből érzed, hogy Ő kell neked? A szemed nem tudod…..
Igen, emlékszel az előző sztroyra! Ez annak a csúnya lezárása. Biztos hallottál már arról, hogy a szerelem néha bolonddá tesz. Itt is valami hasonló dolog történt.Elmeséltem, hogy mi történt velünk, amíg együtt voltunk. Én épp a kollégiumban voltam és a Káosz-napok nevű…..
Mindenkinek volt már kapcsolata az életében! Akár rossz, akár jó, de valamilyen volt. Van egy olyan mondás, ami úgy hangzik, hogy: „Lakva ismerszik meg az ember!” És mennyire igaz ez a mondás. Mindig is spontán akartam magamnak párt találni. Sikerült is, na de ez nem egy…..
jozsef_janka Új külső új ember 2010.11.10 18:31:00
 Szeretném elmesélni azt a sztorit, amikor levágattam a hajamat! Elég nagy meglepetést okoztam vele mindenkinek.Rövid hajam eddig csak kétszer volt! Egyszer gimnáziumban vágattam le. Abban az időben csak a metal-nak éltem, így természetes, hogy nagy lobonc volt a fejemen! Majd…..
jozsef_janka Az első bejegyzés 2010.11.01 18:30:00
Valljuk be őszintén! Mindenkinek vannak sztoryai! Vicces, tanulságos, elgondolkodtató vagy csak szimplán emlékek, melyeket érdemes felidézni és talán még el is mesélni másoknak!Valahogy Én is így vagyok! El akarom mesélni neked, hogy hogyan is lettem Janka József!   ..