Regisztráció Blogot indítok
Adatok
macska-neveles

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A macska rossz ivó hírében áll. Egy egészséges macska vízfogyasztása a folyadékvesztés kompenzációja miatt történik. Éppen ezért nagyon válogatós, ha vízivásról van szó: érzékeny a víz tisztaságára és az ízére is. De gyakran ha minden stimmel, akkor sem iszik szívesen.…..
A macska az egyik legelterjedtebb háziállat. Népszerűségük ellenére, sok mindent nem tudunk róluk. Az alábbiakban öt érdekes tényt tárunk fel a macskákról, ami segít abban, hogy tájékozottabb és lelkiismeretesebb kisállat tulajdonos váljon belőled. Egy A macskák nagyon…..
Éreztétek már, hogy a macskák nyelve olyan, mint a smirgli? Sok macska szereti az ember bőrét nyalogatni, valaki szerint a szeretetüket mutatják ki ilyen módon, mások szerint csupán bőrünk sós ízét kedvelik. Az biztos, hogy akinek van tapasztalata ezen a téren, az tudja, hogy a…..
Kedves visszatérő,új esetleg csak idetévedt olvasóim! Az oldalamra szerkesztőket keresek! Mivel is jár ez a munka?Egyszerű mint az 1x1. Posztokat írni,esetleg érdekességeket vagy tudományos tényeket.Az oldalból részesedést ajánlok fel a leendő szerkesztőimnek. Jelentkezni,…..
Mikor válik agresszívvé egy cica? A játék közbeni agresszió elvileg bármely életkorban előfordulhat, de leggyakrabban a 2 évesnél fiatalabb macskák és cicák körében jelentkezik.A macskák ragadozó állatok. Kölyökkorban egymással és szüleikkel játszanak, akikkel egy nyelvet…..
A macska vitaminigénye jelentősen nem különbözik a többi húsevő állatétól, kivéve az A-vitamint, amelyet a macska nem tud előállítani karotinokból (például répából). A macska vitaminigénye jelentősen nem különbözik a többi húsevő állatétól, kivéve az…..
A cicánk eddig rendesen viselkedett, de most valamiért nem az alomba, hanem inkább mellé pisil. A szagok és a romok eltávolítása pedig nem könnyű dolog. Nagyon alaposnak kell lennünk a feltakarításnál, ha azt akarjuk, hogy a cica újra a vécéjét - és ne a szőnyeget - használja…..
A hiedelemmel ellentétben a macskának nem lételeme a tej, de tény, hogy tartalmaz olyan ásványi anyagokat, amelyre szüksége van a cicának. Semmi estre sem lehet a tej kizárólagos táplálék, ugyanis önmagában nem tartalmaz minden olyan tápanyagot ami létfontosságú. Ha az ember…..
macska-neveles 2013.11.15 22:03:57
@Cat_the_cat: Ugyebár mindenkinek meg van a véleménye.
Tisztelem véleményed,mindenkinek más.
Én ennek utána a néztem, nem magamtól találtam ki.
Sokan azt hiszik, hogy unalmas minden időt a lakásban tölteni, mint ahogyan azt a szobacicák is teszik. Ha azonban a macska helyében képzeled magad, rájössz, hogy milyen fényűző életet él. Sokan azt hiszik, hogy unalmas minden időt a lakásban tölteni, mint ahogyan azt a szobacicák…..
Milyen változásokon megy keresztül egy idősödő macska?A fiatal, a felnőtt és az idős macskáknak eltérő a tápanyag-igénye. Nem szükséges új recepttúrákat tanulni, ma már minden korosztálynak elérhetőek olyan kész tápok, amelyek a legjobban megfelelnek az igényeinek.…..
Huszonhét éves lett a világ legvénebb macskája.A cicus még most is él is virul.Ez ugye a nemrégiben posztolt táblázat alapján 135 emberi évnek felel meg.Ez embertelen, azaz macskátalan :) Hozzátenném,hogy a macska sanyarú gyermekkorral rendelkezett.Akkor jöhet is a poszt A…..
Újra él,az e-mail szolgáltatás,melyben térítés nélkül válaszolunk bármilyen levélben,amelyek a macskákkal kapcsolatosak! Bármi kérdésed van,írj bátran ! macskaneveles@gmail.com..
November elsején volt,hogy megszületett a két perzsa macskám,immáron 2 éve. Nagyon játékosok voltak,nagyon szerettem őket,és gondoltam nagyon jó anya lesz a nőstényből. Hát ez nem így volt.Tegnapelőtt,amikor épp a kazánt pakoltam,nyávogást hallottam.Felmegyek a padlásra,és…..
Nos,sokan kerestek már fel azzal,hogy a macsek szülés után nem foglalkozik gyermekeivel,elhanyagolja őket. Nos,ez ellen NEM tudunk sajnos mit tenni. Az interneten vannak ezek a "csodaszerek" melyek halomban pénzkidobás,semmi más. A macska nem gondolkozik,ösztönök alapján…..
Kaptam egy ilyen kérdést :) Nem igazán lehet meghatározni,de én ezt mutatom fel Macska Ember Macska Ember Macska Ember Macska Ember 1 hónap 5-6 hónap 1 év 15-16 év 8 év 48 év 15 év 76 év 2 hónap 9-10 hónap 2 év 24 év 9 év 52 év 16 év 80…..
Még régebben volt egy kérdésem,amelyben ez állt: "Szeva! A neten találtam a címed. Ma 1 hete születtek kismacskáink, sziámi anyától. Az apjuk ismeretlen, 1 kandúr az udvarból :) 1 ládában nevelkedtek eddig, ma 1 hét után elkezdte őket kihordani a ládából. Kérdés, ilyenkor…..
Szóval hogyan ismerhetem fel ha élősködő(vagy betegsége van) a kedvencemnek?Ha ezek közül valamelyiket tapasztalják azonnal forduljanak állatorvoshoz!!!-Kör alakú kopasz foltok a szőrzetben, esetleg érdes széllel: lásd dermatophytosisok-Vörös vagy sötétlilás lencseszerű…..
Amennyiben azt tapasztaljuk, hogy a macskánk rendszeresen vakarja a fülét, vagy rázza a fejét, mindenképpen valamiféle fülproblémára kell gyanakodnunk, hiszen ezek a krónikus irritáció jelei. Ilyenkor azon nyomban nézzük meg közelebbről, mi okozza a tüneteket. A macska fülének…..
Az európai házi macskákkal ellentétben akik gyakran magukról kellett hogy gondoskodjanak a keleti rokonok sokkal nyugodtabb életet élhettek, szaporodásukat folyamatoson felügyelték, hogy a legfontosabbnak tartott tulajdonságok hosszú időn keresztül fennmaradhassanak. A középkori…..
Még mielőtt belekezdenék a macska fésülése NEM csak a nagybundájú cicáknak ajánlottHacsak nem egy teljesen szőrtelen szfinxmacska büszke tulajdonosai vagyunk,mindenképpen meg kell vásárolnunk legalább egy macskák számára tervezett (semmiképpen sem emberi használatra szánt)…..
 A 3 hónapnyi géptelenség miatt nem birtam semmi új cikket írni!De visszatértem.Vásároltam kettő 4 hetes perzsa macskát,és meg is lett a tapasztalatom róluk! 1.Először is nagyon figyeljünk hogy minden nap,vagy ha az idő nem engedi minden másnap fésüljük ki őket!Ha 3 napig…..
 A macska nevelése A reggeli és más étkezések, a főzés eleinte nem ment zökkenőmentesen. A cicus azt teljesen természetesnek veszi, hogy ő kap enni, sosem üresek a tálkái, de az, hogy nekünk jóval több jutott, mondhatnám dúskálunk a finomságokban, mégsem osztjuk meg vele, az…..
 Amikor kiválasztod a kiscicát, akit haza szeretnél vinni, legyen az eladó vagy ingyen elvihető, nem árt, ha alaposan megvizsgálod, hogy teljesen egészséges-e. Itt megtudhatod, mire kell figyelni! Mindig megéri időt szánni a jövendőbeli macskád megvizsgálására azért,…..
 Sok gazdit az őrületbe kergeti a macskák egyik alapvető, közismert tulajdonsága, a karmolás. Ezért hát elviszik kedvenceiket a plasztikai sebészhez, akik egy gyors beavatkozással lekapják a macskát mind a tíz körméről!  Nem kell taglalni azokat a…..
 Honnan is tudnánk hogy a macska terhes hogyha nem nagy a pocak?Íme a legújabb cikkem a macska terhességéről.Ha macskánk tüzeléskor még a fogamzásgátló beadása előtt összefutott egy vonzó kandúrral, mostanra nagy eséllyel vemhes. Ennek persze vannak felismerhető testi, de…..