Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bummer

0 bejegyzést írt és 2012 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lone Wolf kritika Óriási várakozás előzte meg Christopher Nolan legújabb filmjét, a Tenet című akció-thrillert. A hazai mozikban jelenleg is futó különleges alkotás kicsit science fiction is, az alaptörténetben markánsan megjelenő "invertálás" és "entrópia" illetve "időugrás" fogalmak képbe…..
Zenéltek? Dalokat írtok? Van kedvetek a haverokon kívül szélesebb közönség előtt is megmutatni mit tudtok? A Szólj Be a Papnak! csapata szervezésében kerül sor szeptember 23-24. között a K-Pont Fesztre a debreceni Apolló Moziban, ahol a filmvetítések mellett egyéni előadók és zenekarok is…..
Bummer 2020.08.25 01:38:58
A karantén előtti időszakban, amikor a boltunk forgalma már erősen leszálló ágban volt, ráértünk beszélgetni a kolléganőkkel az üres üzlet közepén. Az egyik indiai munkatársammal játszottunk biodíszletet, csak álltunk és néztük a tök kihalt plázafolyosót, aztán valahogy az ímmel-ámmal beszélgetésünk…..
Még ha határátkelő is lett valaki, több év után is teljesen másként reagálja le Magyarországot és azon belül Budapestet, mint egy kisgyerek, akinek már az a természetes, amit külföldön élve tapasztalt. Így aztán különösen érdekes, milyennek látta egy 5 és egy 10 éves, Hollandiában élő gyerek a…..
Barsi Balázs ferences szerzetes atya követte az elmúlt napokban a Katolikus Válaszon megjelent tudósításokat a német egyház anomáliáiról. A sorban utolsó hír kapcsán az atya az alábbi kommentárja közzétételére kért meg minket. Ha valaki végignézte az aacheni egyházmegyében tartott "bolondmisét" -…..
Megveszed a 130 centis lapostévét, mert neked fontos, hogy ha már nem kaptál jegyet/lusta voltál kimenni, akkor is akkorában lásd Hosszú Katinkát, amekkorában csak lehet. És elindulnak, és megy a verseny, te ott állsz a tévé előtt gatyában, mert kurva meleg van, de drukkolsz, mert megvan benned az a…..
Bummer 2017.07.27 08:07:19
Az első intim együttlét sarkalatos pont egy alakuló kapcsolatban. Manapság nem a hosszú ismerkedés, randizgatás idejét éljük, de ha komoly kapcsolatban gondolkozunk, mégis hányadik randi után ideális az első együttlét?  Ha már az első randin megtörténik, eltűnik a…..
Informatikai karrierem során kettő, a programozáshoz meglehetősen lazán kapcsolódó, viszont okkal népszerű kérdéskörrel találkozom napi rendszerességgel. Az egyik a „mitől lassú a gépem?” felütésű, a másik pedig, a „hogyan válasszak laptopot” típusú. Az utóbbit próbálom tömören szakszerűen…..
Bár még csak az augusztus 1-ig tartó, nyilvánosan meghirdetett tesztidőszak miatt futnak MOL Bubi közbringák a pesti betonon, csodálatos dolog minden nap a forgalomban látni ezeket a zöld bicikliket. Nincsenek arra szavak, mennyire várjuk már, hogy végre akárki használhassa őket és…..
Miután egy motorparkolós ötlet született, úgy nézett ki ezt a témát lezártuk. Viszont, ma amikor elmentem egy kisebb motorkavalkád mellett (motorparkoló, motorok számára kijelölt hely, nevezzük aminek akarjuk) azt vettem észre a képen látható robogó, nem teljesen a többiekhez…..
Bummer 2014.06.24 09:05:26
Bummer 2014.06.24 10:16:47
@protézisesh: Nem normális, de szabályos. Másrészt ha körülötte mozogtak az autók, akkor ő lehet, hogy normálisan állt meg, csak közben kialakult a két autóhely a félből. A járdára meg felállhatott volna, csak akkor hogy jön le, ha közben az autók szorosan leállnak a járda mellé.
Ha “biciklistaként” reagálnék Stump András cikkére, bizonyára a fenti címet adnám neki. Csakhogy ennek nincsen sok köze a modern közlekedéspolitikához, amivel foglalkozom, és hozzám sem - már sokszor leírtam: nem vagyok “biciklista”.  Tehát az alábbi cikk új…..
Bummer 2014.06.17 17:24:42
@Miazmás: Ott a pont - ez a cikk is Budapest-centrikus. Normális városban teljesen természetes, hogy kerékpár, autó, villamos, együtt közlekedik.
Az ország leggazdagabb nagyvárosa meg kicsit beruházhatna már infrastruktúrára, ha már.
Egy ötezer forintos bírság benyelése után feltettük a kérdést a BKK-nak: van-e valami tervük a arra, hogy a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút nyomvonala kikerülje a Tímár utcai, eredetileg a kerékpáros átkelésre tervezett felüljárót? A felüljárón ugyanis csak tolni lehet a…..
művész-ember A tízezer ára 2013.10.03 08:00:00
Bolyki Gyuri írása Ugyan úgy fognak bemenni a vasárnapi istentiszteletre a gyülekezet tagjai, mint eddig. Adnak egymásnak egy-két puszit, "hogy vagy-hogy vagy?", majd leülnek, közösen énekelnek, és hallgatják a tanítást. Kívülről minden ugyan olyan lesz, mint eddig. De…..
Bolyki Gyuri írása  Kedves Barátaim! Köszönöm, hogy rám szánjátok értékes időtöket! Most, hogy így összegyűltünk, mi, hasonló világlátásúak, megosztanám veletek néhány gondolatomat. 25 éve állok színpadon. Ez idő alatt a Bolyki Brothers és az Erkel Ferenc…..
Ötven millióba került, és eltüntette a budapesti belváros bringás halálsávját. Kedden hivatalosan is átadták az Andrássy úti kerékpársávot, amelyet védősáv választ el a parkoló autóktól, hogy a biciklisek biztonságos távolságban kerülhessék ki a nyíló kocsiajtókat,…..
Bummer 2012.05.31 13:54:34
@Farkass Bertalan:
A biciklis köcsögöknek is beszólok, ne izgulj. Elég sok adót fizetek sima gyalogosként is, de ráadásul autósként is, van egy szép nagy autóm, használom is sokat.
De nem vagyok hülye, és szeretném kevesebbet használni (ilyen üzemanyagárak és környezetszennyezés mellett).
Bummer 2012.06.08 10:19:38
Nemcsak a kerékpárosok, az autósok biztonságát is veszélyezteti a főváros XIV. kerületében egy ismeretlen, aki azzal szórakozik, hogy összezavarja az útjelzéseket. A kerékpárutakat is érintős esetekre egy felháborodott biciklis, magpet hívta fel a figyelmet. "Egy igazi…..
Bummer 2012.05.23 17:07:45
@ex-dr. vuk:
Pedig az lenne az igazi CM, nem a felvonulás.
Bummer 2012.05.24 15:40:58
@D4D - TCommenten oldották jogtalan bannomat -:
Leszarom a kreszkönyvet, nem azt kell betartani, hanem a jogszabályt.
Az akadályozás az értelmező szótár szerint "előrehaladást gátol" - ez rendben van, te is lényegében ezt mondod.
"Zavar" - ez viszont egy roppant tág értelmű szó. Ha egy zebrán áthaladó gyalogos meghallja a balhátulról bekanyarodni készülő autó hangját és odanéz, az már zavarás? Ha áthaladás közben két méterrel előttem elmegy egy biciklis, az zavarás?
A brit rendőrség videofelvétellel keresi azt a nőt, aki megütött és megrúgott egy idősebb férfit, aki kerékpárján közlekdeve lassította az egyébként meglehetősen gyér forgalmat Gloucestershire egyik mellékútján. A helyi sajtóban azóta nindzsa nőként emlegetett támadó a…..
Bummer 2012.05.17 12:00:03
@GG81: Köszi a választ, de az 54. §-ban nincs ilyen, annyi van, hogy lakott területen kívül és főútvonal kell az úttest (nem a sáv) jobb szélén közlekedni (ha az út- és forgalmi viszonyok lehetővé teszik). Lakott területen belüli jobbra tartásról csak az általános (minden járműre) vonatkozó szabályokat találtam, az pedig a sávon belüli jobbra tartásról nem szól.
Bummer 2012.05.17 13:39:22
@GG81: Köszi! Ez alapján a "lehetséges mértékben" kell jobbra tartani, vagyis sima úton, ahol nincsenek sávok, a kerékpáros akkor közlekedik helyesen, ha egy ajtónyitásnyi távolságra halad. (Mint ahogy az autós is éjszaka akkor közlekedik helyesen, ha a felezővonal és nem az útpadka közelében megy.) A többsávos út (párhuzamos közlekedés) esetén viszont nem a 25. § az irányadó, hanem a 36., amely nem szól a sávon belüli jobbra tartásról. Így amennyiben a kerékpáros (vagy bárki) jogszerűen használja a 2. vagy x. sávot (előzés, ill. balra kanyarodás), nem köteles a sávon belül jobbra tartani (csak az vonatkozik rá, hogy indokolatlanul nem tarthaja föl a mögötte lévőt).
Bummer 2012.05.17 14:39:00
@GG81: Szerintem egyetértünk, hasznos volt.
Ötvenezer forintos pénzbírságot és öt büntető pont levonást szabott ki a rendőrség arra az autósra, aki januárban a VII. kerületben nagy sebességgel kis híján elcsapott egy kerékpárost. Az esetet a bringás fejkamerája rögzítette, így volt bizonyíték is: a sofőr…..
Bummer 2012.05.11 11:42:36
@GG81: Nem is mondtam, hogy elfért a sávban a jobbról előző... Ott egyébként egy gyönyörű sárga rács van felfestve, nincs sávvonal.
Bummer 2012.05.11 11:47:04
@GG81: Arra reagáltam, hogy "jobbról(!)". Elismertem, hogy szabálytalan volt, amiért nem adta meg a jobb kezet, de ennyi volt a hibája! Itt meg a kedves autóstársam (mivel havonta 500 km-t autózom a városban, 250-et biciklizem, remélem nem haragszik meg a kifejezésért) szabályos dolgot is hibának ró föl.
Bummer 2012.05.11 13:56:24
@GG81: De, megelőzött, egy biciklis mellett azért el lehet férni, nyilván nem fogom letolni, hogy jobbra tartsak. De most, hogy mondod, lehet, hogy nem is mögülem jött, hanem a jobb oldali sávból, csak kicsit későn jutott eszébe, hogy kanyarodni akar. De mindegy, az biztos, hogy nem volt szabályos.
A Parlament tövében államtitkári felügyelet mellett indítják a 2012 tavaszi „Bringázz a munkába” kampányt. Az öthetes versenyen szimbolikusan egy 100 fős csapat startol pisztolylövésre a Kossuth tértől, ahol Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár is…..
Bummer 2012.04.10 14:59:59
  Emlékszünk még a Nemzeti Csúcsra? A gittegyletre, amelyet Gyurcsány Ferenc rántott össze az első nagy válság idején? Na, hát ott volt egy hetyke, jó svádájú és a mostaniaknál messze érvényesebb, relevánsabb gondolatokat felsorakoztató úriember, akinek az ott elmondott…..
  Nemes sorozatunk igazi kapitális darabbal jubilál. Csütörtökön reggel jelent meg a Heti Válasz legfrissebb száma, benne Matolcsy György Fordulópont című publicisztikájával a másfél éves gazdaságpolitikai sikersztoriról. Csütörtök éjjel a Moody's leminősítette…..
  „Maga nem tudja, miről beszél. Ez a hülye pesti liberális értelmiség hangja. Jöjjön le velem.” – válaszolta Hegedűs Zsuzsa a Népszabadságnak adott interjújában, ahol nem volt hiány erős mondásokban. Hegedűs nem járult hozzá a megjelenéshez,…..
  Mindenki olyan lazán beszélt a Balaton-átúszásról, mintha valami sétagalopp lenne. Ezért én is beneveztem szombaton az unokatesómmal és a 13 éves lányával. Pár perccel később már ott álltunk a lépcső előtt és nem volt más választás, mint nekiindulni a déli part…..
Új MÁV blog Ügyfélszolgálat 2011.06.21 10:10:00
Alább Miklós levelét olvashatjuk, illetve levelezését a MÁV-val, aki már lassan kezd beletörődni abba, hogy az Esztergom-Budapest vonalon rendszeresek a késések. Amibe nem tud beletörődni, az az utastájékoztatás hiánya. De tényleg, miért nem lehet valamit odaböfögni az utasnak,…..