Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Occam beretvája

0 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       A házasság szépen indul, épül a karrier és a ház is, a gyerekek is megérkeznek, de valahol a tizedik együtt töltött év után Posztolónk csak egy árnyéknak érzi magát, mert férje számára már csak egy nem túl érdekes bútordarab. Ám a sok elfojtás egy olyan munkahelyi afférba…..
Occam beretvája 2022.08.12 17:27:55
@VOGAben: Kérdés hogy hol edz és kivel? Egy kolléganőm férje a személyi edzőjével. Hetente háromszor.Most válnak.:-))
                       „Megismétlődött újra az egész, olyan természetesen, mintha régóta járnánk, pedig ő is házasságban él.  Nem tudom, mit tegyek” – Amikor a sorozatos kudarc, eredménytelenség és kétségbeesés egy pontba sűrűsödik, az tud néha váratlan dolgokat művelni. Levélírónk például…..
„Nekem ez ugyanolyan súlyos, mint amikor egy pasi vallja be egy nőnek, hogy korábban sűrűn járt fizetős lányoknál. ” - A nő talán azt remélte, ettől jobban begerjed majd a lovag, ám az ellenkezőjét érte el vele.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős…..
Még mindig a Függetlenség sugárúton sétálgatva, felmerült bennem egy igen fontos kérdés. Aranyoskáim, Ti hol vásároltok? Na, csak azért kérdezem, mert én ott vásároltam minszki életemben, ahova korábban Lee Harvey Oswald is járt. Igen, igen, az a Lee Harvey Oswald. Vásárlási szenvedélyünk közös…..
Occam beretvája 2021.12.22 06:03:31
@Leooo: De ahogy Ferenc testvér mondá vala: Majd megunják és haza mennek.
S lőn. :-))) Mellesleg az Ukrajnai puccs szervezése után talán jobban felkészültek az ottani szolgálatok. Hiába no nem minden papsajt.
A páros mindent szépen megbeszélt a kapcsolat elején, kinél hol vannak a határok, ám a liberális elvek megdőlnek, amikor Posztolónkat mégsem nyugtatja meg a tény, hogy a csajának van egy pasihaverja.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik társkereső egy igen népszerű ismerkedős oldal, ez…..
Occam beretvája 2021.10.15 14:40:03
@Medgar: Nem ez a lényeg. Hanem az hogy királyLÁNY. Van persze önzetlen férfibarát ahogy aszexuális pornósztár is. :-)
Az előválasztás egyik legnagyobb hozadéka, hogy a pártok már nem csupán a közvélemény-kutatások alapján ítélik meg a választóikat és önmagukat. Ha valaki hibázott, annak következményei voltak, ha valaki jól csinált valamit, akkor lendületbe jött. A politika már nem csak az elemzők okoskodására épül,…..
Occam beretvája 2021.10.13 11:05:28
Pierre Kóstolgat Marhaságok 2021.03.19 15:34:21
Nem csak közönségesen húsról van szó, hanem a világ legendáiról, sztárjairól, azokról a húsokról, amelyek nem véletlenül foglalják el a gasztronómia képzeletbeli trónját. Ha már hús, legyen kövér. Szó szerint. De előtte egy kis történelem, mert nem csak hússal él az ember. Kontrabanda Takáts…..
Kevés, nagyon-nagyon kevés valódi konszenzus van ebben a gyűlölettől, megosztottságtól, haragtól, és dűhtől széttagolt magyar társadalomban. Talán a kevés konszenzusok egyike, az, hogy a XXI. század legvisszataszítóbb, legalávalóbb, és leggusztustalanabb közszereplője: Semjén Zsolt...
Ha szolgáltató vagy, akkor te szolgáltatsz. Ha terméket adsz el, az eladás pillanatában akkor is. Amikor előkészíted az eladást, akkor is. Szolgáltatsz, vagyis kiszolgálod mások igényeit. Persze nem csak azért, mert ő kéri, hanem azért, mert ez neked is az érdeked. És minél jobban szolgáltatsz,…..
Occam beretvája 2021.02.18 15:55:15
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Tényleg nem. Csak ha kapsz egy pikirt beszólást akkor elkezdesz igazi türhő prosztó módon KÚRVA ANYÁZNI.
Mondjuk nem tudom hogy magyar vagy, csak beszéled a nyelvet mint a kornisi lukácsfajuak többsége.De ha valakit példaként kellene felhozni magyarországi magyargyűlölő, betegesen szélsőséges ordenáré klozetszájú hozzászólóként, te lennél az.
Kürtőskalács, nyilazó magyarok és persze a kihagyhatatlan Balaton - vajon mit jelent ma a magyarság az Ausztriában élő gyerekek (és felnőttek) számára? A kérdésre a Salzburgi Magyar Egyesület kereste a választ, méghozzá egy videópályázat keretében. A kezdeményezés érdekes, már csak azért is, mert…..
Occam beretvája 2020.11.22 15:40:42
@a nagy hohohorgász: Szerintem az első.:-))
Éppen most, június 27-én volt évfordulója a Nagy északi háború döntő összecsapásának, a poltavai csatának, mely a világtörténelem egyik legjelentősebb ütközeteként vált a hadtörténet részévé (1709 június 27-én). A Nagy északi háborúban minden jelentős Észak-európai állam részt vett, hiszen a…..
Occam beretvája 2020.06.28 20:57:22
@Fredddy: Van egy emléktáblája pesten a Váci utcában.
XII. Károly svéd király emléke
www.kozterkep.hu/2767/xii-karoly-sved-kiraly-emleke
„Hollandia nem Amszterdam, mint ahogyan Amszterdam nem Hollandia” – tartja a mondás a városról, amelyben mostanában minden olyan furcsa, ami persze nem véletlen...
Occam beretvája 2020.06.28 11:43:27
@sörm: "svéd nacionalizmus" Jézus Mária.
Azt lehet e tudni hogy svédsvéd ,magyarsvéd esetleg a szomálisvédek nacionalistábbak. :-)))
Elfogadhatatlan nekem mint adófizető polgárnak, aki az ellenzéket is finanszírozza, az a minősíthetetlen teljesítmény, amit a politikai térfélnek ez a fele nyújt. Olcsó kifogás erre a teljesítményre, hogy "de hát az ellenzéknek se (elég) pénze, médiája (sic!), se intézményes jogkörei, a rezsim…..
Occam beretvája 2020.06.24 18:47:10
@Főnix Oszlár Gazdag: Tuti így volt.Persze lehet hogy egy kicsit vélemény buborékban lehettél ott a kies Pol-Pot Megyei pártbizottságon Komócsin elvtárs seggében.Akkoriban írtam a szakdógát egy országos cégnél a Haris-közben. Na ott nem hogy a párttagok de még a párttitkár sem szavazott volna a kommunistákra.:-)))
Hongkong, Tokió vagy éppen a svájci nagyvárosok kapcsán az ember nem nagyon lepődik meg, ha kiderül, hogy azok a legdrágábbak között vannak, tehát ilyen helyekre csak akkor költözik az ember, ha van ehhez mérten megfelelő bevétele is. A Mercer most megjelent szokásos éves listáján azonban akadnak…..
Occam beretvája 2020.06.11 17:55:17
@Taxomükke (UK): Irhattam volna BBC-t agy CNN -t vagy Foxot. :-))
Miközben a járvánnyal kapcsolatos hírek Magyarországon elsősorban (érthető okokból) Európára és mondjuk még az Egyesült Államokra koncentrálnak, a világ túlsó végén sem rózsás a helyzet. Következzen Pál helyzetjelentése az új-zélandi Blenheimből. Te hogyan éled meg a járvány okozta helyzetet?…..
Occam beretvája 2020.04.04 16:08:51
@sörm: Itt egy svédországi magyar orvos aki hasonlóan látja, viszont neki belülről van rálátása.
Hát mit mondjak érdekes.
www.valaszonline.hu/2020/04/01/koronavirus-svedorszag-szakos-attila-orvos-interju/
Eltelt kb. egy hónap az önkoris Fidesz-szopás óta - Gyászberényben, Pöcs úr birodalmában a megsemmisítésig halmozták az alkalmatlanságot - és nincs válaszuk az okokra. Szánalmasan nem mernek szembenézni a valósággal. Van némi mellébeszélés, Kövér hozta megbuggyant formáját, a közpénzből kitömött,…..
Occam beretvája 2019.11.15 17:46:04
@Bmw: TUDNÁK.
Az baszd meg.
Mi egyébként nagyon 'szeressük az ilyen szabad értelmiségieket.Már ha közöttünk van a Csendes-óceán. :-)))
Occam beretvája 2019.11.15 18:14:02
@chrisred: Talán nem kééééne.
Black Friday 2018 – 2,7 millió felhasználó 6,8 milliárd forint értékben vásárolt az eMAG-on.
Jelentős változás történt a Ferrari új felfedezettjének magánéletében...
Occam beretvája 2019.10.04 12:34:48
Annyira szeretem a gulyást és a gulyáslevest, hogy azt képes vagyok egy forró nyári napon is enni - nyilván forrón. Lehet már kulturált méretű, és árú idei petrezselyemgyökeret kapni. Legutóbb, mikor is volt ilyen? Lássuk csak... Tavalyelőtt! Még sok helyütt ilyen olyan elvermelt…..
Occam beretvája 2019.08.22 11:51:03
@acycloren: "A leveskocka a francia konyha találmánya"
NEM.
Justus Freiherr von Liebig német biokémikus találmánya.
en.wikipedia.org/wiki/Liebig%27s_Extract_of_Meat_Company
Occam beretvája 2019.08.23 18:39:25
@kocsmagomba: Te csak írsz vagy olvasol is?
1 Makay Tanár úr Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gyűjtött.
2.A saját maguk által termelt paprikát használták csak összetörték nem
őrölték. Hogy milyen hosszú lével, az az általam linkelt könyvben pontosan benne van.
3.Az öregek kb. 40 évvel ezelőtt adták az adatokat akkor már mint idős emberek.
Hogy az ő őseik hogyan és miként csináltak az már az idők homályába vész.
Szerintem vedd meg a könyvet és mindenre választ kapsz (adtam linket)
Occam beretvája 2019.08.23 20:16:16
@kocsmagomba: Sajnos nincs fenn a neten különben már idéztem volna.
A könyveim meg épp dobozba.Arra emlékszem hogy az egyik öregúr mondta:(fejből)
"Gulyás voltam Kende bárónál. Ha megkívántuk a gulyást vagy perkeltet levágtunk egy bika bornyút. Mert hát sánta lett. Csak a bőrével kellett elszámolni.
Persze ezek a pásztor emberek tudták mi a mérték és a becsület.
Van még egy alapmű a Erdei Ferenc Néprajzi ínyesmesterség
Ebből többek között megtudhatod mi a különbség a paprikás, a pörkölt és a juhászos között.
Ezt le tudod tölteni: terebess.hu/tiszaorveny/recept/erdei.html

Továbbá A Makay tanár úr által írt könyv mellett még egy, ami ugyan ebben a sorozatban jelent meg :Szántó András Eleink ​ételei.
Itt a link a könyvhöz moly.hu/konyvek/szanto-andras-eleink-etelei
Furcsa, de már gyerekként sem izgatott soha a tűzijáték. Nem emlékszem, hogy szüleimmel valaha is kimentem volna augusztus 20-án a Dunapartra, aminek az érdeklődés hiánya mellett az is oka volt, hogy a nyarakat mindig  a telken töltöttük, és a nyári bázisról biza még a hagyományos tűzijáték sem…..
Occam beretvája 2019.08.21 15:55:12
@Eugene Horse: Csihadj sunyiló.
A tűzijátéknak nem te vagy a célközönsége.A buzifelvonulásnak meg nem én.
És? :-))
Occam beretvája 2019.08.21 16:37:44
@Eugene Horse: Ennek így ismeretlenül annyi az igazságtartalma mint hogy anyáddal való anális közösülés után a vénasszony szeret orálisan kényeztetni.Persze szigorúan gumi nélkül.Vagy igaz vagy nem. :-)))
Tényleg a szűklátókörűség diadala az erdőirtás? Bolond a brazil kormány?..
Occam beretvája 2019.08.21 14:04:36
@Willkommenskultur: Szégyellhetnéd magad.Ezek fasiszta számok! Mindig csodálkozom ha konkrét adatokkal számokkal szembesítem őket az sem okoz változást.továbbra is nyomják a mantrát.:-))
Határátkelő Ájlávhángeri 2019.07.01 06:30:00
Sajátos hangulatú írást küldött Sándor, aki voltaképpen mintegy tételesen sorol fel (nem csak) Magyarországról jó pár dolgot, ami tetszik és ami nem. Kíváncsi vagyok, mit gondoltok az írásáról – bennem sok kérdőjel felmerült, de hát legalább lesz miről beszélgetni,…..
Occam beretvája 2019.07.02 18:28:58
@Shaktee: Drága Életem.Ezeket a terveket még a Főváros Hercege idejében készítették.Akkor még aluminium forgózsámolyos kivitelű
Combínókra. De mivel ezt a konstrukciót a villamos gyártás Rolls Royce-a a Siemens elkúrta, és a zsámolyok sorra repedeztek,így a
megegyezvén az előző tolvajokkal az olcsóbb ámde jóval nehezebb acél zsámolyos kivitelt szállították.E miatt valamint hogy ha nem gumiágyas lenne a teljes sínszerkezet ami olyan rezgést okozna hogy hogy az összes belpesti naccsága folyamatos orgazmusban leledzene jóval gyakrabban kell a pályát újra építeni. Evvan.
Ezt azért ne vedd készpénznek mivel az íllető akitől az info származik csak egy egyszerű a projecten dolgozó mérnök, és nem valami allrounder Helsinki Bizottságos.
Ha érdekel:m.magyarnarancs.hu/belpol/a_siemens-botrany_wie_sagt_man_a_te_nyelveden_teszem_a_zsebedbe-66336
vagy k-monitor.hu/adatbazis/cimkek/combino-villamosok-beszerzese
Egy fejhallgató, ami egyetlen hanglemez miatt készült. avagy az Elektronika-TDK-3 „KVADRA” elfeledett története Manapság nem nagy ügy a kettőnél több csatornás hangzás, hiszen a házimozi rendszerek már teljesen hétköznapinak számítanak. Az 5.1-es és 7.1-es fejhallgatók már nem annyira, ezeket…..
Occam beretvája 2019.06.09 14:24:08
@HgGina:
Basszus te valami klasszika filológus lehetsz
Aiwa AD-F990 Intertourist Hilton 374 $.
Ma is megvan. :-))
www.hifiengine.com/manual_library/technics/rs-m215.shtml

www.hifiengine.com/manual_library/aiwa/ad-f990.shtml
Ha tudnám zongorázni a különbséget én lennék Szvjatoszláv Richter.
Ja és ha érdekel olvasgass HI-FI magazint.
www.hifimagazin.hu/HFMCD/START.HTM
Occam beretvája 2019.06.09 14:38:00
S ilyet is lehetett kapni
www.hifiengine.com/manual_library/pioneer/ct-f1250.shtml

A NAKA 1000 meg a nyolvanas évek elejére meg már.......
www.hifiengine.com/manual_library/nakamichi/1000-tri-tracer.shtml

Ekkorra ez volt a Szent Grál, a DRAGON. Na ilyen nem volt a kezemben(Pio igen)
www.hifiengine.com/manual_library/nakamichi/dragon.shtml
Occam beretvája 2019.06.10 09:31:38
@Na hogy érzi ez a Wágner magát?: NEEEEEEEEE!
1. A Dél-Koreaiak a hetvenes évek végén legfeljebb kimcsit gyártottak.
A 90-es években már volt néhány LG termék pl. az exem kispolskijába egy autórádió-magnó de HIFI deck az végképp nem.
2. Az első deck az egy PIONEER CT F-506 volt( Nekem is ez volt az első)
www.hifiengine.com/manual_library/pioneer/ct-506.shtml
3. Utána jött az Akai CS-F21 amely a vidi torony deckje volt.( A Videoton gyártotta a hang dobozokat az AKAI-nak IGEN saját fejlesztésű motorokkal keresztváltókkal) Meg az ORION saját fejlesztésű magnója japán ALPS mechanikával.Azután lassan eljött a gengszterváltás és szűnt lassan meg a kötött devizagazdálkodás.Na onnan kezdve kezdett ömleni a gagyi is.
Egyébbiránt a fentebb linkelt HIFI magazinban MINDEN de MINDEN benne van ami abban az időben bekerült az országba.(Erősítők hangdobozok hangszedők LP játszók deckek szalagos magnók stb)
Itt link még egyszer.:

www.hifimagazin.hu/HFMCD/START.HTM
Egy igazán különleges poszt a mai, hiszen a nagy részét Móni évekkel ezelőtt írta, és már önmagában érdekes visszatekinteni ennyi idő elmúltával egy hazaköltözés tapasztalataira, az igazi súlyát azonban számomra mégis a vége adta meg: a tipródást, amit egy el- és hazaköltözés jelent. Te is…..
Occam beretvája 2019.05.23 13:39:33
@takarék-láng: Esetleg ez?
Egy város, aminek a lakóit megtörték a migránsok.
index.hu/video/2019/05/23/boston_brexit_anglia_eu/