Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Éhezőművész

74 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyolcból már csak egy brit ismeri a karácsonyi történetet. A fogyasztói társadalom - multikulturalizmus kombó által táplált jézustalanított karácsonyról már az El Mondo is többször írt. Nemrég viszont olyan fejleménnyel találkoztunk, ami a már évek óta tartó kultúrharcba…..
Grúzia szinte eltűnt az itthoni sajtóból. A tűzszünet óta a helyzet továbbra is rendezetlen, bár az általunk megkérdezett grúziai keresztények szerint Dél-Oszétia és Abházia grúz szempontból már véglegesen elveszett. Az újjáépítést egyre sürgetőbbé teszi, hogy közeleg a…..
Az elmúlt években, ahogyan a magukat felelős vállalatként újrapozícionálni próbáló gyorséttermek imázsjavító tettei erősödtek, párhuzamosan fokozódtak a támadások is. A Megetetett társadalom film és könyvváltozatában persze semmi újat nem mondott, csak azt, hogy a…..
PZ Myers ateista biológus professzor az ateisták és a kreácionisták közti virtuális adok-kapok csúcspontjaként blogjában nemrég publikálta: szerinte semmi mágikus nincs a katolikus misén használt ostyában. Ez csak egy egyszerű rágcsálnivaló, és ha bárki szerez neki egyet,…..
Sokan felvetették már: ha a mindenre gondoló pekingi szervezők egy webkamerát elhelyeztek voltak Coubertin  báró sírjában, az valószínűleg folyamatos centrifugális mozgást rögzített volna. A legfőbb anti-Coubertin szimbólum díjáért a legjobb eséllyel három momentum…..
El Mondo blog Interjú Grúziából 2008.08.25 11:08:00
Az El Mondo anyaszervezete történetesen igen szoros kapcsolatot ápol egy grúz keresztény szervezettel. Meg sem kísérelve átlátni az oszét-grúz-orosz és a többi itteni nép kusza viszonyait, vagy boncolgatni a konfliktus hátterében húzódó egyéb esetleges okokat (olajvezetékek,…..
El Mondo blog De mit hisz Obama? 2008.08.07 07:41:00
"Isteni energiát közvetít" - egy tipikus rajongói ömlengés a sok közül Barack Obamáról, aki lassan még Orbán Viktornál is spirituálisabb vezető kezd lenni. Hol Robert Kennedy, hol Martin Luther King alteregójának tartják, és mindenki azt lát benne, amit szeretne.…..
A szakállas pesti vicc szerint a statisztika olyan, mint a melltartó: sok mindent látni enged, de a lényeget rejtve hagyja. Nos, az USA-ban akad profi keresztény közvélemény-kutató, profi statisztikákkal: a Barna Group. Többéves munkával feltárták, mit is gondolnak a - jobb híjján…..
Hatalmas a felzúdulás a - többek között - a világ éhezésével foglalkozó G8-ülés nyolcfogásos vacsorája kapcsán. Viszont a felzúdulás kapcsán is lenne min zúgolódni.  Igazán jó fotókat sajnos egyelőre nem láttam a lapokban. Pedig például Berlusconi amúgy sem…..
El Mondo blog Köz és munka 2008.06.25 18:22:00
"EU-milliókból beköltöztették a romákat a falu középpontjába a magyarok közé, hogy integrálódjanak. A házakat a cigányok lelakják, a régi lakók ingatlanjainak ára töredékére zuhant..." "Vettem volna fel romákat a vállalkozásba, de csak a kedvezmények miatt?…..
Lapunk - keresztény alapjai miatt -  régóta mohó kíváncsisággal szemlézi az ateista mozgalommal kapcsolatos híreket. A legújabb trendek, és az ateisták kérdései identitásukról, emberségükről, a lét értelméről pedig izgalmasabbak, mint valaha. A legjobb cikket a…..
Miután jó pár éve rendszeresen rádöbben valaki, hogy a futball vallássá emelkedett, meglepő fejlemény volt, hogy a kereszténység felismerte, a labdarúgásban nem csak riválist, hanem egyfajta szövetségest is lehet látni. A különös házasság pedig egyre jobban működik...  …..
Legutóbb a Vöröskereszt került címlapra: tűnnek elfelé a milliók, de az Egymásért és az adománygyűjtő-rekorder Gyermekrák Alapítvány ügyei mellett még nem is olyan vészes az  összkép. Kérdés, hogy a magyar civil szféra számára a felfutó korrupció mellett lesz-e…..
A címben némi eufemizmussal éltünk, ugyanis talán a szar szó kifejezőbb lenne, legalábbis az egyházi marketinget kíméletlenül ostorozó Church Marketing Sucks projekt neve alapján. Mivel a honi állapotokra még inkább nehéz jelzőket keresni, megvilláminterjúvoltuk a CMS…..
Itt járt nemrégiben Luís Figo, a Szentkirályi új reklámarca. Mármint reklámarca itthon, mert a világsztárral kötött szerződés csak a magyar piacra vonatkozik. De ha csak itthon látható a szpot a jóképű focistával, akkor már nem lehetett volna egy magyar…..
Sztárok, politikusok, sportolók, emberjogi aktivisták és sokan mások mellett a keresztények is egyre hangosabban hallatják a hangukat Tibet mellett. A kérdés már csak az persze, milyen hatása lesz mindennek... Az ázsiai keresztények már korábban is tiltakoztak, de már…..
Múlt héten Geert Wilders filmje kapcsán az iszlámtól félő radikális hangokról és az arra adott médiareakciókról írtunk. Némileg ezt kiegészítve, lássunk néhány világsajtó-szeletet a szituáció inverzéről: a keresztényekről a Közel-Keleten. Nagy szenzációt keltett…..
Tényleg ateisták-e a sci-fi klasszikusok? Milyen vallásúak voltak a történelem legbefolyásosabb személyiségei? A rocksztárok hány százaléka baptista? És nem utolsó sorban: vannak-e taoista szuperhősök? Avagy mi történik akkor, ha egy programozó teljes képet akar kapni a…..
El Mondo blog Médiadzsihád 2008.04.11 11:15:00
Bár ma még nehéz a film hatását felbecsülni, de egyelőre úgy tűnik, Geert Wilders iszlám-ellenes filmjének füstja nagyobb volt, mint a lángja.A tömegtűntetős, zászlóégetős, halálós fenyegetésekkel tarkított felvezetés ellenére Wilders rendőri védelem alatt ugyan, de él…..
Belpolitikai válságok idején a piac a stabilitást szereti. A forgatókönyvek szerint viszont most a gazdaságnak még egy előrehozott választás is jobb lenne, mint a kétéves kisebbségi kormányzás. A tegnapi, több száz egyházi vezetőt felvonultató Fidesz-konferenciát a…..
A pápa Tibettel kapcsolatos finom felszólalásának sikerült elnyomnia az igazán bombasztikus hírt: Mihail Gorbacsov bevallotta, hogy keresztény, miután az olaszországi Szent Ferenc templomban letérdelve imádkozott, egyes hírek szerint fél óra hosszat. És akkor még A Tőke - eddig…..
És egyébként van még valaki, akiket érdekelnek az ilyesfajta statisztikák? Húsvét előtti linkajánló ki-mit-hisz. Nincs olyan hónap, amikor ne jelenne meg valamilyen felmérés, közvélemény-kutatás arról, hogy az egyes országokban mekkora a hívők vagy legalábbis a vallásukat…..
Darwin megtérése. Ha szavazni kéne, melyik a legnépszerűbb, legizgalmasabb és legjellemzőbb (keresztény) városi legenda, alighanem Darwin megtérése győzne. És a történetben akad némi csavar. Darwin megtérése a legrégebbi legendák közé tartozik, ezt jól jelzi, hogy…..
Klasszikus lánclevelek. A legendavadász, hoax-leleplező oldalak egyfajta új felvilágosodást hozva próbálják a ma is élő hiedelmeket leleplezni. Olyanokat, mint hogy a MOSZAD szervezte a szeptember 11-i merényleteket, vagy éppen hogy a pesti (párizsi, londoni, new yorki stb.) mozikban…..