Regisztráció Blogot indítok
Adatok
doki.zsuzsa

51 bejegyzést írt és 125 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Annyian megkerestetek privátban,hogy úgy döntöttem leírom hogyan is lehet házasságot kötni nem EU-s állampolgárral.Milyen dokumentumok kellenek hozzá. Kezdjük talán a külföldi esküvővel.Mivel én Marokkóban mentem férjhez,nekem könnyebb dolgom volt annyiból,hogy nem kell…..
doki.zsuzsa 2011.02.03 17:18:32
@moueva: Kedves Éva, keresd fel email-ben a rabati Magyar nagykövetséget. Mind Pap László, mind Szabó András urak segiteni fognak neked. Ez lenne a dolguk.
Először a titkárságról fognak válaszolni. Lehet hogy nem éppen kedvedrevalót,de akkor hivd fel a nagykövetség mobilját, és az emlitett urak valamelyike fogja felvenni, ők készségesebbek.
A low-cost airlines fórumon indult "reptérbörze" eredményeit összefoglalandó íródott ez a remélhetőleg folyamatosan frissülő, 4 részes bejegyzés, épp 115 olyan reptérrel, ahol európai fapados cégek (is) járnak. Összeszedtük azokat a paramétereket, amelyek utasként fontosak számunkra egy…..
doki.zsuzsa 2011.11.18 10:59:45
pár kiegészités illetve helyesbitést én is tennék:
BGY-n van ingyen wifi a secu után az emeleten. a 16-18 kapuk között tuti
poggyászmegőrzést is bele lehetne tenni
pl: BGY-n az érkező kapuval szemben..ahol akciós buszjegyeket lehet venni- beszólsz, elküldenek csomagátvilágitásra,visszamész ,fizetsz, most már 5€/csomag- és éjfélkor bezár!!! fél kilenc után nyit(jó esetben)
elvileg az ORIO Center garázsában is van csomagmegőrző, 1€/rekesz,este 22kor automatikusan kinyilik.. igy érdemes előtte elvinni a csomagot (megjegyzés: én még nem találtam meg ezt a csomagmegőrzőt,de rajta avgyok- többiektől a forumról info)
BTS- lehet aludni éjszaka a reptéren. kétszer jön a policia- és csak azokat zargatják, akik hajléktalanoknak néznek ki
az alsó szinten, a székeknél van wifi
MAD-este 22után a secusok beengedik az induló részlegre azon EU utasokat, akiknek van érvényes menetjegye másnap délelőttre
ott lehet aludni kényelmesen, "odakint" nincsenek székek,igy a földön kell aludni
a másik variáció: ingyenes busszal átmenni T4-re ,ott vannak alvásra alkalmas székek a secu előtt is
HHN-wifi egy helyen található, az éttermek alatt, a lépcső aljában

BVA- ami kimaradt: Ryanair , wizzair
alvási lehetőség: nincs, este bezárják a repteret reggel 9ig
átjárható-e a reptér: nem
ingyen wifi: nincs
érdekesség: két terminál van mostmár, érdemes figyelni,honnan indul a gépünk
városi infok: Párizsba 15€-ért van busz, Beauvaisban, ami gyönyörű szép "kis"város, 0,75€-ért visz be a 12es busz ami az érkezési oldalról indul, át kell menni a másik oldara

TNG- tudom nem Európa,de hátha valaki odakeveredik
Ryanair, EZY megy arra
megközelités: grandtaxi- 10€/taxi és 6 ember utazhat vele, ennyi a tarifa 6 ember és 1 ember esetén is- vagyis érdemes összebarátkozni másokkal
illetve a 2km-re lévő egyetemről indul zöld grand taxi, a spanyol templomig visz be, 5 Dh az ár (120ft), és a 2es busz is innen indul a buszpályaudvarra, jegyár: 3,5 dh (100ft)
alvási lehetőség: elvileg nincs, egy esetben töltöttem itt egy éjszakát, amikor vulkánkitörés volt Izlandon, de lehet ez egyedi eset volt
átjárható e a reptér: nem
ingyen wifi: van, a váróban és a terminálban is
érdekesség: hiába van online jegyünk, ugyanugy sorba kell állni a pultoknál és ott lepecsételik a jegyet, kilépési dokumentumot kell kitölteni,ami ingyenes, police controll előtt mérik a csomagot, azután rendőr megnézi a jegyeket, utlevél ellenőrzés előtt szúrópróba szerint ellenőrzik mennyi eurót viszel ki, illetve hogy van e a pénztárcádban dh- ezt tilos kivinni az országból
városi infók: csodaszép tengerparti város, vannak városi buszok,jegyár:3,5 dh.. töbnyire petite taxival járnak az emberek 120méterenként 0,3dh, a számláló 1,60ról indul, este dupla tarifa
vannak iránytaxik: 3dh ,amit induláskor kell odaadni a sofőrnek, és bárhol ki lehet szállni út közben.. legolcsóbb alvási lehetőség egyike: Penzion Hollande , minden taxis tudja merre van
a városi idegenvezetőket le kell rázni,etetik,itatják,utaztatják magukat,a nap végén 20€tól felfelé kérnek apapnázst
ha mmégis igénybe akarjátok venni, előre le kell beszélni a taarifát
 Történt ugyanis, hogy október 19.-én béna voltam, egy viztocsán megcsúsztam a szobában és majdnem kitörtem a nyakamat. A balesetkor hatalmas reccsenést hallottam a bal térdem felől, gondoltam hogy valami nagy baj történhetett. Majdnem 10 percig ültem a földön,amikor is a…..
Tobbszor elgondolkodom, hogy nincs-e igaza az en kedves pesti baratomnak; aki azt mondja rolam hogy en vonzom a bajt. Velem mindig tortenik valami akar utazom, akar otthon  vagyok.Jelenleg itthon toltom a nyarat, Afrikaban. Minden nyaron eljovok Marokkoba, de nem csak azert hogy egyutt legyunk…..
Lille – Olympique Marseille francia kupadonto   Egy szallovendegtol tudtam meg hogy julius 27.en ,nalunk, Tangerban az uj stadionban rendezik meg a francia kupadontot. Nem kellett sokat gondolkodnom azon hogy menjunk_ e a meccsre. Meglepetesnek szantuk a fiainknak a jegyeket.…..
 A tortenetet most folytatom.Hetfon delelott elso utunk a rendorsegre vezetett. Megkerestuk a titkarnot -zsembes nokent emlegettem elozo irasomban-. Rank nezett,elovett egy konyvet es szuros szemmel kozolte-ilyen ugy nincs!-velem ne szorakozz banya,mondtam magyarul.ha penteken meltoztattalvolna…..
 Elore elnezest kerek az ekezet nelkuli irasert, majd ha otthon leszek, atirom.Az elozmenyek:hosszas marokkoi tarozkodasra rendezkedtunk be itt; Marokkoban, illetve hogy pontos legyek; a nyarat akarjuk itt tolteni. Miutan alberletet meg nem talaltunk; abban a panzioban lakunk; ahol a ferjem…..
Igen, már megint Marokkó. Szívem csücske az ország mivel férjem még mindig Afrikában él,s egyelőre kényelen nélkülöznie a családját a drága hivatalnokok miatt. Kit érdekel,hogy egy család családfő nélkül tölti az év legszebb ünnepét? A döntés a…..
Mivel házasságkötésem révén én is egy iszlám család teljes jogú tagja vagyok (igaz nem lettem hivő) anyósom kitalálta: ne is álmodjak arról,hogy nem töltöm velük a Nagy ünnepet. Így hónapokkal az ünnep előtt megvettük nekem a repülőjegyeket Marokkóba.Legalábbis ezt…..
doki.zsuzsa 2010.11.21 15:59:00
@lesaux: Mi a baj, Tomi? :)
doki.zsuzsa 2010.11.21 21:40:57
@lesaux: ha ha ha.. nem hiszek neked :P még hogy nem utazol egy darabig :)
hová is lesz a legközelebbi kirucanás? :))
A muszlimoknak ez a legfontosabb ünnepük. Áldozati ünnepnek is hívják és nem is véletlenül...A második kolonizált ünnep,a zarándoklat havának,vagyis az iszlám év tizenkettedik hónapjának 10.napján (idén: 2010. november 17) kezdődött. Amelyik család megteheti,ürüt vág.…..
Hajnal 05:50kor jött értem a kocsi, és levitt az állomásra- egyik vasutas jegyvizsgálóval mentem Pestre-igy nem kellett fizetnem a vonatjegyért. Aztán a fél kettes vonattal átmentem Pozsonyba, sokan voltak a vonaton. Pozsonyban szakadt az eső- megvettem a buszjegyet és 10perc alatt-mig…..
Az április marokkoi utamat úgy lehetett csak megszervezni,hogy egy napot Bergamoban vagy Milánóban kellett töltenem, a sajnálatosan rossz menetrendnek köszönhetően. Két alternativa volt, vagy a Garda-tó vagy Milánó.Én az utóbbit választottam,majd legközelebb jöhet…..
Zoli még márciusban talált egy lehetőséget Pozsonyból Bariba, ami akkor még nem volt elérhető Magyarországról. A 2x5 eurós jegy a banki költségekkel együtt 20 euróba került.   Az ötlet megtetszett a családnak is, ami még két jegyben realizálódott, így 3-an indultunk…..
doki.zsuzsa 2010.05.18 07:58:29
@sportswear: igy van,

nem kapod meg a kocsit-mivel nekik a zárolt összeg a biztositék arra,hogy vissza fogod vinni a kocsit (lehetőség szerint egyben)
doki.zsuzsa 2010.05.19 10:06:31
Elég hülye vagyok, vagy inkább bevállalós- esetleg mindkettő- még nem sikerült magamat annyira megismernem hogy ezt kiderítsem magamról. Mindenesetre az izlandi vulkánkitörés idején repülőre szállni nem éppen életbiztosítás.Amikor befoglaltam egy marokkói utazásra a jegyeket,…..
Portugália második legnagyobb városa a virágzó Porto a Douro folyó torkolatát öleli körül. Sokakban-mint ahogy bennem is-akik meglátogatják a várost erős kötődés alakul ki  iránta.A legjobb ha gyalogosan fedezzük fel, dacolva a dombok sokaságával, melyek a folyóig…..
doki.zsuzsa 2010.04.18 16:26:37
@TappMancs: kinek mi a sok vagy kevés
szerintem az egy hét az elégnek kell lennie
mi a Residencial Avizban voltunk, nem volt drága (fejenként és éjszakánként 15€) és olyan reggeli volt hogy megszólalt-
és ráadásul a központban van
Portóból lehet kirándulásokt is tenni jobbra-balra- ezért mondom hogy attól függ mit akartok csinálni
Október elején felvetődött bennem,hogy úgyis megyek márciusban Londonba, valószínűsitettem,hogy a lányomat is viszem magammal- akkor miért ne mehetnénk többen? Felvetettem a szülők körében,hogy ha esetleg valamelyik gyermek és/vagy szülő kijönne pár napra Londonba,csatlakozhat…..
doki.zsuzsa 2010.04.07 08:27:30
@pöcsköszörű: nézd, egyénenként 16 ezer ft sporolás csak a repjegyen...
hatszor 16 ezer az már jo kis summa
én nem nagyon szoktam drága szállásokban aludni Londonban,ha csak nem céges út- de a Play&Sleep-et kifejezetten élveztük- és drágának egyáltalán nem volt mondhato
doki.zsuzsa 2010.04.07 08:31:03
@TappMancs: ne aggodj ha nem vagy szédülös!
nekem a gyomrom mindig mindent megérez- lassan 1000 felszállás igazán rutinossá tehetett volna,de vannak esetek,amikor meghallom a cpt nevét és imádkozom,hogy most minden rendben legyen :)
egyébként a sima B6 a legjobb !!!!! nem a magne B6,nem a daedalon,,a sima B6..

nem kell parázni a repüléstöl, nagyon klassz dolog! ha elötte parázol tuti gond lesz- álvezd a felszállást,az utat-lehetöleg ablak mellett- és semmi bajod nem lesz :)
doki.zsuzsa 2010.04.09 18:25:41
@TappMancs: mindenféleképpen enni kell ,mert
1.az üres gyomorbol is feljöhet a sav
2. ha üres a gyomrod rosszabb és gyorsav a savtermelés
3.mindig kell enni valamit!!!!
1.Zürich- hát igen, a híres svájci csokiA svájci csokoládé nem véletlenül lett világhírű. A minőségi munkához idő kell, és a leghíresebb csokoládéjukat, a Lindt neves édességét kereken 160 évvel ezelőtt kezdték el árusítani egy kis boltban. Ekkor határozta el Herr…..
doki.zsuzsa 2010.04.07 08:23:57
Az elözö posztot azzal zártam,hogy fél 10kor elindultunk a vasutállomásra,hogy a 9:36-os vonattal bemenjünk Londonba. Ez igy is…..
Az első részben leírtam milyen körülmények között és útirányon át jutottunk el Londonba.A gépről leszállva,végre ott álltunk London Stansted bitumenjén 13:25kor-és próbáltunk kis levegőhöz jutni,mert a landolás nem éppen úgy sikerült,ahogyan terveztük. Imbolyogva…..
Történt,hogy ebben a hónapban ki kellett mennem Londonba pár leányzóval és egy félresikerült  hotelfoglalásnak köszönhetően a 4-es zónában sikerült új szállást találnunk.A Paddingtonról vonattal kellett még két megállót menni vonattal.Megérkezésünk napján vettem egy…..
A fapadosoknál Frankfurt néven jegyzik Hahn repterét, mely annyira Frankfurt, mint amennyire Szolnok Budapest. Frankfurt Hahn repülőterét legegyszerűbben menetrendszerinti buszjáratokkal lehet megközelíteni. A buszjáratok Frankfurtból, Mainzból, Kölnből, Karlsruheből,…..
2010 május 25.-étől a Ryanair légitársaság betör a görög piacra, három görög uticéllal gazdagodik az FR kínálata, Volos, Rhodosz és Kos városok/szigetek érhetőek el majd. Bár csak mellékesen jegyezném meg,hogy egyelőre a jegyárak nagyon magasak (2010 márc…..
Tgabor433 Rómában járt és megtisztelt bennünket egy tartalmas beszámolóval és rengeteg fotóval. Íme.    Az egész úgy kezdődött, hogy szüleim (is) nagyon szeretnek utazni, s február utolsó hétvégéjére kitűztünk egy római családi kiruccanást, még tavaly. Akkoriban…..
doki.zsuzsa 2010.03.11 06:36:19
A WizzAir tegnap újabb szolgáltatást vezetett be: A Wizz Flex kategóriába tartozó jegyekkel  az indulás előtt három órával még változtathatunk az útvonalon, az időponton és a dátumon.A változtatásokat korlátlan számban meg lehet tenni, és csupán az esetleges…..